Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-12-24

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ράις: Ηχηρό μήνυμα προς το Ιράν το ψήφισμα του ΣΑ
  • [02] 100 εκατομμύρια δολάρια από Ισραήλ προς Παλαιστινιακή Αρχή
  • [03] Νεκρή Αιγύπτια από γρίπη των πτηνών

  • [01] Ράις: Ηχηρό μήνυμα προς το Ιράν το ψήφισμα του ΣΑ

    24-12-2006

    Το Ιράν καταδίκασε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφάλειας των ΗΕ να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης για το πυρηνικό της πρόγραμμα και τόνισε ότι σκοπεύει να επιταχύνει την ανάπτυξη των πυρηνικών του δυνατοτήτων. Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, χαρακτήρισε τις κυρώσεις 'σκισμένο χαρτί' και επεσήμανε ότι το Συμβούλιο Ασφάλειας θα μετανιώσει για την απόφαση του.

    Επίσης ο κύριος διαπραγματευτής για τα πυρηνικά του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, δήλωσε ότι οι κυρώσεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν την θέληση της Τεχεράνης να επιδιώξει ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα, όπως το χαρακτήρισε. Σε ένδειξη περιφρόνησης προς την απόφαση του ΟΗΕ η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι αρχίζει να εγκαθιστά 3.000 φυγοκεντρωτές εμπλουτισμού ουρανίου στο πυρηνικό εργοστάσιο της Νατάνζ.

    Από τη πλευρά της η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, χαρακτήρισε το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφάλειας 'ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση του Ιράν ότι θα πρέπει να δεχτεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις και να δώσει τέλος στις επίμαχες πυρηνικές της δραστηριότητες και να ακολουθήσει την διαπραγματευτική οδό που οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους στο Συμβούλιο Ασφάλειας προσέφεραν πριν 6 μήνες'. 'Με τις ενέργειες της, η κυβέρνηση του Ιράν απομονώνει, ακόμη περισσότερο, τον εαυτό της και το λαό του Ιράν απ' την διεθνή κοινότητα', τόνισε η κ. Ράις.

    [02] 100 εκατομμύρια δολάρια από Ισραήλ προς Παλαιστινιακή Αρχή

    24-12-2006

    Μ. Αμπάς, Ε. Ολμέρτ

    Φορολογικές εισφορές ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων μεταβιβάζει το Ισραήλ προς την Παλαιστινιακή Αρχή, μετά από απόφαση του Ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου που χαρακτηρίζει το εν λόγω ποσό 'ανθρωπιστική βοήθεια'. Στόχος της απόφασης είναι η χορήγηση των εσόδων από φόρους στην Παλαιστινιακή Αρχή του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, παρακάμπτωντας την Παλαιστινιακή κυβέρνηση της Χαμάς.

    Η μεταβίβαση του ποσού συμφωνήθηκε το Σάββατο κατά την συνάντηση τυ κ. Αμπάς με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Εχούντ Ολμέρτ. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ολμέρτ δήλωσε στο υπουργικό του συμβούλιο ότι εξετάζει την πιθανότητα να απελευθερώσει Παλαιστίνιους κρατούμενους μέσα στις επόμενες μέρες. Δήλωσε επίσης ότι θα ξανασυναντηθεί με τον κ. Αμπάς με στόχο την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας και συμφώνησε να απομακρύνει ορισμένα φυλάκια ελέγχου απ' τη Δυτική Όχθη.

    [03] Νεκρή Αιγύπτια από γρίπη των πτηνών

    24-12-2006

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι 30χρονη γυναίκα στην Αίγυπτο πέθανε από γρίπη των πτηνών. Η άτυχη Αιγύπτια, απ' το Δέλτα του Νείλου, νοσηλευόταν απ' τα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά η ασθένεια διαπιστώθηκε τις τελευταίες μέρες γιατί αρχικά δεν είχε δηλώσει στους νοσηλευτές της ότι ερχόταν σε στενή επαφή με χήνες.

    Επίσης δύο άλλα μέλη της οικογένειας της έχουν προσβληθεί από το θανατηφόρο στέλεχος H5N1 της γρίπης των πτηνών και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Καΐρου. 8 Αιγύπτιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την γρίπη των πτηνών από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ συνολικά έχουν προσβληθεί απ' την ασθένεια 18 Αιγύπτιοι.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 25 December 2006 - 2:18:12 UTC