Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-03-14

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώνεται η περιοδεία Μπούς στη Λατινική Αμερική
  • [02] ΗΕ: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για νέο ψήφισμα για Ιράν
  • [03] Ιράκ: Επίσκεψη Μαλίκι σε προπύργιο των Σουνιτών
  • [04] Πτώση και των Ασιατικών χρηματαγορών μετά τα ελλείμματα στην Γουώλ Στρήτ
  • [05] Επίσκεψη Πούτιν στο Βατικανό
  • [06] Ο Χαβιέ Σολάνα στη Συρία
  • [07] Γάζα: Δολοφονία ηγετικού στελέχους της Χαμάς
  • [08] Νομοσχέδιο εσωτερικής ασφάλειας ενέκρινε η Αμερικανική Γερουσία

  • [01] Ολοκληρώνεται η περιοδεία Μπούς στη Λατινική Αμερική

    14-03-2007

    Ολοκληρώνοντας την πενταεθνή περιοδεία του στη Λατινική Αμερική, ο πρόεδρος Μπούς δεσμεύτηκε να βρει κοινό έδαφος με το Μεξικό σε θέματα μετανάστευσης. Την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος είχε συνομιλίες με τον Μεξικανό ομόλογο του, Φελίπε Καλντερόν, στην πόλη Μερίδα της χερσονήσου Γιουκατάν. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε ιδέες για την αντιμετώπιση του φαινομένου της συνεχούς ροής παράνομων Μεξικανών μεταναστών διαμέσου της κοινής μεθορίου.

    Ο κ. Μπούς διαβεβαίωσε τον κ. Καλντερόν ότι θα κάνει ότι μπορεί για την προώθηση μεταρρυθμίσεων της αμερικανικής μεταναστευτικής νομοθεσίας. Πάντως σοβαρές διχογνωμίες για το θέμα επικρατούν στους κόλπους του Κογκρέσου.

    Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος του Μεξικού ξεκαθάρισε ότι η χώρα του έχει αρχίσει να χάνει την υπομονή της και επέκρινε νέο αμερικανικό νόμο που εξουσιοδοτεί την κατασκευή τοίχους κατά μήκος της Αμερικανο-Μεξικανικής μεθορίου.

    [02] ΗΕ: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για νέο ψήφισμα για Ιράν

    14-03-2007

    Εκπρόσωποι των 5 μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφάλειας και της Γερμανίας συνεδριάζουν και πάλι με στόχο την σύνταξη νέου σχεδίου ψηφίσματος που θα επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

    Ο πρέσβης της Βρετανίας στα ΗΕ, Εμίρ Τζόουνς Πάρρυ, εξέφρασε αργότερα αισιοδοξία αναφορικά με τις πιθανότητες γρήγορης έγκρισης του ψηφίσματος. Πάντως ο εκπρόσωπος της Ρωσίας, Βιτάλι Τσούρκι, προειδοποίησε ότι η Μόσχα και το Πεκίνο θέλουν να δουν διευθέτηση ορισμένων θεμάτων, αλλά χαρακτήρισε 'πολύ καλές' τις συνομιλίες για το ψήφισμα.

    Οι εκπρόσωποι των 6 χωρών θα ξανασυναντηθούν σήμερα με την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία αναφορικά με το κείμενο του σχεδίου ψηφίσματος με στόχο την υποβολή του στην ολομέλεια του Συμβουλίου Ασφάλειας αργότερα την ίδια μέρα.

    [03] Ιράκ: Επίσκεψη Μαλίκι σε προπύργιο των Σουνιτών

    14-03-2007

    Από την επίσκεψη Μαλίκι στη Ραμάντι

    Ο Αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι δύο στρατιώτες του σκοτώθηκαν από βομβιστικές επιθέσεις τη Τρίτη στη Βαγδάτη. Αμερικανικές και Ιρακινές δυνάμεις πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις ασφάλειας στην Ιρακινή πρωτεύουσα. Επίσης άλλοι 700 Αμερικανοί στρατιώτες έφτασαν τη Τρίτη στην γειτονική επαρχία Ντιγιάλα με στόχο την εξουδετέρωση των εμφύλιων εχθροπραξιών.

    Στο μεταξύ, ο Σιίτης πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι Αλ Μαλίκι, πραγματοποίησε απρογραμμάτιστη επίσκεψη στην πόλη Ραμάντι, στο δυτικό Ιράκ, που θεωρείται προπύργιο των Σουνιτών ανταρτών. Ο κ. Μαλίκι συναντήθηκε με τοπικούς ηγέτες και διοικητές των Ιρακινών και Αμερικανικών δυνάμεων ασφάλειας και δήλωσε ότι η Ιρακινή κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει τα πολλά προβλήματα της εν λόγω επαρχίας. Ήταν η πρώτη επίσκεψη του Ιρακινού πρωθυπουργού στη Ραμάντι, την πρωτεύουσα της ταραγμένης επαρχίας Αλ Ανμπάρ.

    [04] Πτώση και των Ασιατικών χρηματαγορών μετά τα ελλείμματα στην Γουώλ Στρήτ

    14-03-2007

    Κάθετη πτώση των Ασιατικών χρηματαγορών σήμερα το πρωί μετά το κατρακύλισμα της Γουώλ Στρήτ τη Τρίτη. Ο δείκτης Νίκκεϊ της Ιαπωνίας και το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης υποχώρησαν κατά 3%, ενώ ο δείκτης Χάνγκ Σένγκ του Χόνγκ Κόνγκ υποχώρησε κατά 0,5%.

    Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε πτώση 2% χθες, την δεύτερη σημαντικότερη απώλεια του το τελευταίο χρόνο, μετά από στοιχεία για αύξηση του ποσοστού οφειλών στον τομέα παροχής στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου και λόγω ανησυχιών για μείωση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας.

    Ο δείκτης Ντάου Τζόουνς έχασε 243 μονάδες κλείνοντας στις 12 χιλιάδες 76. Παρόμοιες απώλειες υπέστη και ο δείκτης Νάσντακ που υποχώρησε κατά 52 μονάδες κλείνοντας στις 2 χιλιάδες 351. Πτώση σημείωσε και η τιμή του δολαρίου έναντι του Ευρώ και του Γιέν.

    [05] Επίσκεψη Πούτιν στο Βατικανό

    14-03-2007

    Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Πάπα Βενέδικτο στο Βατικανό στα πλαίσια προσπαθειών για την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Αγίας Έδρας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο κ. Πούτιν και ο Ποντίφικας αντήλλαξαν δώρα και συνομίλησαν στα Γερμανικά.

    Ανακοινωθέν του Βατικανού αναφέρει ότι οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε μια πολύ θετική ατμόσφαιρα και επικεντρώθηκαν στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Επίσης συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως το Μεσανατολικό και ο εξτρεμισμός και η μισαλλοδοξία, που το ανακοινωθέν του Βατικανού χαρακτηρίζει σοβαρότατες απειλές για την παγκόσμια ειρήνη.

    Ο κ. Πούτιν συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Ιταλίας, Τζώρτζιο Ναπολιτάνο και τον πρωθυπουργό, Ρομάνο Πρόντι.

    [06] Ο Χαβιέ Σολάνα στη Συρία

    14-03-2007

    Ο αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Χαβιέ Σολάνα, μεταβαίνει σήμερα στη Δαμασκό για συνομιλίες με τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ Αλ Ασσάντ, με θέμα την πολιτική ένταση στο Λίβανο. Ο κ. Σολάνα δήλωσε ότι θα εγείρει το θέμα προτεινόμενου ειδικού δικαστηρίου των ΗΕ για την εκδίκαση υπόπτων για την δολοφονία το 2005 του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι.

    Η Δαμασκός αποτελεί τον τελευταίο σταθμό τριεθνούς περιοδείας του κ. Σολάνα στη Μέση Ανατολή. Την Τρίτη, ο αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ συναντήθηκε στη Ριάντ με τον υπουργό εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Σαούντ Αλ Φαϊζάλ. Σε δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες ο κ. Αλ Φαϊζάλ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Σαουδική Αραβία να φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ πολιτικών ηγετών του Λιβάνου.

    [07] Γάζα: Δολοφονία ηγετικού στελέχους της Χαμάς

    14-03-2007

    Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι ένοπλοι σκότωσαν ηγέτη της στρατιωτικής πτέρυγας της εξτρεμιστικής οργάνωσης Χαμάς, καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ της Χαμάς και της αντιπάλου της Φατάχ για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Απ' το επεισόδιο τη Τρίτη στη πόλη της Γάζας τραυματίστηκαν και τέσσερα άτομα.

    Εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς επέρριψε ευθύνες στις δυνάμεις ασφάλειας του Παλαιστίνιου προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς και δήλωσε ότι θα υπάρξουν αντίποινα. Πηγές της Φατάχ δήλωσαν ότι το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα οικογενειακής βεντέτας και όχι ενδοπαλαιστινιακής βίας.

    [08] Νομοσχέδιο εσωτερικής ασφάλειας ενέκρινε η Αμερικανική Γερουσία

    14-03-2007

    Η Αμερικανική Γερουσία ενέκρινε ευρύτατο νομοσχέδιο εσωτερικής ασφάλειας που αυξάνει τα κονδύλια προς πολιτειακές και τοπικές αρχές με στόχο να αποτραπούν μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

    Με 60 ψήφους έναντι 38 η Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο βελτίωσης της ασφάλειας στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, στις αερομεταφορές και στα εμπορευματοκιβώτια. Το μέτρο θέτει σε εφαρμογή προτάσεις της ειδικής διακομματικής επιτροπής που διερεύνησε το θέμα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

    Πάντως υπάρχουν διαφωνίες αναφορικά με άρθρο του νομοσχεδίου που προβλέπει συνδικαλιστικά δικαιώματα για το ομοσπονδιακό προσωπικό ελέγχου των αποσκευών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 15 March 2007 - 2:18:17 UTC