Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-07-03

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτός φυλακής ο "Σκούτερ" Λίμπυ
  • [02] 8 οι συλληφθέντες για το τρομοκρατικό σχέδιο στη Βρετανία
  • [03] Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν μέλος των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων αλ Ακσά
  • [04] Νεκρός βρέθηκε ο Αμερικανός διπλωμάτης στην Κύπρο
  • [05] Διάσκεψη κορυφής Αφρικανικών χωρών στη Γκάνα
  • [06] Μπούς-Πούτιν: Διαφωνούν για την αντιπυραυλική ασπίδα, συμφωνούν για Ιράν
  • [07] ΗΠΑ: Το Ιράν εξοπλίζει εξτρεμιστές στο Ιράκ μέσω Χεζμπολλά
  • [08] 24ωρο ειδησεογραφικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο στα Αγγλικά από τη Τεχεράνη

  • [01] Εκτός φυλακής ο "Σκούτερ" Λίμπυ

    03-07-2007

    Ο Λούις 'Σκούτερ' Λίμπυ, πρώην προσωπάρχης του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Ντίκ Τσέηνυ, δεν θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 30 μηνών, μετά από συνταγματικά κατοχυρωμένη παρέμβαση του προέδρου Μπούς. Ο κ. Λίμπυ δεν θα φυλακιστεί, αλλά θα παραμείνουν εν ισχύ τα υπόλοιπα συστατικά της ποινής του, δηλαδή θα καταβάλει πρόστιμο 250,000 δολαρίων, ενώ θα βρίσκεται υπό αστυνομική επιτήρηση επί δύο χρόνια.

    Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Μπούς αναφέρει ότι παρενέβη για την μετατροπή της ποινής του κ. Λίμπυ επειδή την θεώρησε 'υπερβολική'. Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα χαιρέτησε την ενέργεια του προέδρου Μπούς, αλλά οι Δημοκρατικοί αντέδρασαν έντονα. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Δημοκρατικός Χάρρυ Ρήντ, χαρακτήρισε την παρέμβαση απαράδεκτη.

    Επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει το δικαίωμα να δώσει χάρη στον 'Σκούτερ' Λίμπυ αργότερα αν θελήσει, γεγονός που θα σημάνει ότι θα διαγραφεί το πρόστιμο και θα καθαρίσει το ποινικό μητρώο του πρώην προσωπάρχη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Ο κ. Λίμπυ καταδικάστηκε τον Μάρτιο για ψευδορκία στην υπόθεση της αποκάλυψης της ταυτότητας της μυστικής πράκτορα της CIA, Βάλερυ Πλέημ.

    [02] 8 οι συλληφθέντες για το τρομοκρατικό σχέδιο στη Βρετανία

    03-07-2007

    Ο συλληφθής Μοχάμεντ Άσα

    Οι Αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο όγδοος καταζητούμενος για τις απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα στο Λονδίνο και τη Γλασκόβη, συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μπρισμπέιν, ενώ προσπαθούσε να φύγει απ' την Αυστραλία. Πρόκειται για 27χρονο την σύλληψη του οποίου επιβεβαίωσε τη Δευτέρα και η Βρετανική αστυνομία.

    Βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δύο απ' τους 8 συλληφθέντες για την υπόθεση είναι γιατροί. Ένας απ' αυτούς, ονόματι Μπιλάλ Αμπντουλλά, είναι Ιρακινός γιατρός και βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο που έπληξε την είσοδο του αεροδρομίου της Γλασκόβης. Ο δεύτερος γιατρός, ονόματι Μοχάμεντ Άσα, συνελήφθη κοντά στο Λίβερπουλ και σύμφωνα με πληροφορίες σπούδασε στην Ιορδανία.

    [03] Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν μέλος των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων αλ Ακσά

    03-07-2007

    Ισραηλινά στρατεύματα πυροβόλησαν και σκότωσαν ένοπλο Παλαιστίνιο κατά την διάρκεια επιδρομής σε στρατόπεδο προσφύγων έξω από την Τζενίν, στη Δυτική Όχθη. Παλαιστινιακές πηγές είπαν ότι το θύμα ήταν μέλος της οργάνωσης Ταξιαρχίες των Μαρτύρων αλ Ακσά, η οποία είναι εξτρεμιστική οργάνωση με διασυνδέσεις με την Φατάχ, του Παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

    Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν ότι θέλουν να ενισχύσουν την νέα Παλαιστινιακή κυβέρνηση του κ. Αμπάς, αφού τώρα δεν συμπεριλαμβάνει την Χαμάς. Την Κυριακή, το Ισραήλ μετέφερε ποσό ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων από φόρους που είχαν παρακρατηθεί στην κυβέρνηση του Μαχμούντ Αμπάς.

    [04] Νεκρός βρέθηκε ο Αμερικανός διπλωμάτης στην Κύπρο

    03-07-2007

    Η Αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία επιβεβαίωσε ότι ανώτερος διπλωματικός της υπάλληλος του οποίου η τύχη αγνοείτο επί τέσσερις μέρες, βρέθηκε νεκρός.

    Ανακοινωθέν του πρέσβη των ΗΠΑ, Ρόναλντ Σλάισερ, επιβεβαιώνει ότι το πτώμα βρέθηκε στην απομακρυσμένη περιοχή Λέφκα δυτικά της Λευκωσίας και ότι πρόκειται για τον αγνοούμενο 45χρονο στρατιωτικό ακόλουθο, Τόμας Μούνι. Τα αίτια θανάτου διερευνώνται, επισημαίνει στο ανακοινωθέν του ο κ. Σλάισερ.

    Στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν το θάνατο του Τόμας Μούνι με την τρομοκρατία.

    [05] Διάσκεψη κορυφής Αφρικανικών χωρών στη Γκάνα

    03-07-2007

    Αφρικανοί ηγέτες, κατά την έναρξη της διάσκεψης κορυφής τους, στη Γκάνα.

    Ηγέτες αφρικανικών χωρών έχουν συγκεντρωθεί για διάσκεψη κορυφής στη Γκάνα, με κύριο θέμα την ενοποίηση των χωρών της ηπείρου.

    Σημαντικές διαφωνίες προέκυψαν την Δευτέρα, κατά τις κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες μεταξύ ηγετών της Αφρικανικής Ένωσης, σε σχέση με το πώς να επιτευχθεί η ενοποίηση. Ο Μοαμάρ Καντάφι της Λιβύης και ο Αμπντουλαγιέ Ουαντέ της Σενεγάλης ηγούνται ομάδας κρατών που επιθυμούν την άμεση δημιουργία ομοσπονδιακού κράτους στην Αφρική. Όμως, άλλοι ηγέτες υποστηρίζουν την άποψη του προέδρου της Νοτίου Αφρικής, Θάμπο Μπέκι, που λέει ότι μία τέτοια κίνηση πρέπει να γίνει σταδιακά.

    Η τριήμερη διάσκεψη της Αφρικανικής Ένωσης εστιάζεται στην δημιουργία ομοσπονδίας, όμως πολλοί Αφρικανοί λένε ότι άλλα σημαντικά θέματα, όπως το πρόβλημα με το Νταρφουρ και τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρέπει να πρωτοστατήσουν στην ημερήσια διάταξη.

    Η ιδέα της ενωμένης Αφρικής αποτελεί το όραμα του πρώτου προέδρου της Γκάνα, Κουάμε Νκρούμα.

    [06] Μπούς-Πούτιν: Διαφωνούν για την αντιπυραυλική ασπίδα, συμφωνούν για Ιράν

    03-07-2007

    Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέθεσε το όραμά του για μία Ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ασπίδα, που αποτελεί αντιπρόταση σε Αμερικανικό σχέδιο αντιπυραυλικής θωράκισης, το οποίο υποστηρίζεται από τον πρόεδρο Μπούς.

    Μετά από συνομιλίες στην ιδιωτική έπαυλη της οικογένειας Μπούς στην πολιτεία του Μαίην, ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι δεν βλέπει την ανάγκη να τοποθετηθούν εγκαταστάσεις της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία και την Τσεχία, όμως ο κ. Μπούς είπε ότι οι δύο αυτές χώρες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του σχεδίου. Πάντως, ο κ. Μπούς δεν απέρριψε τελείως την άποψη του Ρώσου ομολόγου του, χαρακτηρίζοντας την ειλικρινή και πρωτότυπη. Η πρόταση Πούτιν προβλέπει την συμμετοχή του ΝΑΤΟ και όλων των Ευρωπαϊκών χωρών στο σχέδιο και προτείνει ως βάση του σχεδίου είτε το Αζερμπαϊζάν, είτε, αν χρειαστεί, τη νότια Ρωσία.

    Οι δύο ηγέτες φάνηκαν περισσότερο σύμφωνοι στο θέμα του Ιράν και είπαν ότι θα συνεργαστούν με το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ για να πιεστεί η Τεχεράνη να σταματήσει το πρόγραμμά της εμπλουτισμού ουρανίου.

    [07] ΗΠΑ: Το Ιράν εξοπλίζει εξτρεμιστές στο Ιράκ μέσω Χεζμπολλά

    03-07-2007

    Κέβιν Μπέργκνερ

    Το Ιράν διέψευσε Αμερικανικές καταγγελίες ότι η Τεχεράνη εξοπλίζει Σιίτες εξτρεμιστές στο Ιράκ μέσω της Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι προβαίνουν σε αναληθείς και εξωφρενικές, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις για πολιτικό όφελος χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

    Ο ταξίαρχος Κέβιν Μπέργκνερ δήλωσε την Δευτέρα σε δημοσιογράφους στη Βαγδάτη, ότι ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολλάχ συνελήφθη τον Μάρτιο στο νότιο Ιράκ, και ομολόγησε ότι οι επίλεκτες δυνάμεις του Ιράν αλ Κούντς, και στελέχη της οργάνωσής του, εκπαιδεύουν στο Ιράν 'ομάδες 20 με 60 Ιρακινών' και μετά τους ξαναστέλνουν στο Ιράκ για να διενεργήσουν επιθέσεις. Ο ταξίαρχος Μπέργκνερ κατήγγειλε τις δυνάμεις αλ Κούντς για ανάμειξη σε επίθεση τον Ιανουάριο στην Καρμπάλα, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί 5 Αμερικανοί στρατιώτες.

    Στο μεταξύ τη Δευτέρα στο Ιράκ τουλάχιστον 9 άτομα σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε αγορά της Βαγδάτης.

    [08] 24ωρο ειδησεογραφικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο στα Αγγλικά από τη Τεχεράνη

    03-07-2007

    Το Ιράν εγκαινίασε 24ωρο δορυφορικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο στα αγγλικά, με στόχο μια εναλλακτική, των δυτικών μέσων ενημέρωσης, κάλυψη των γεγονότων, όπως αναφέρει η Τεχεράνη.

    Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, μίλησε κατά την διάρκεια ειδικής τελετής για τα εγκαίνια του καναλιού, που θα εστιάζεται σε ειδήσεις από την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

    Το κρατικά ελεγχόμενο νέο δίκτυο, Press TV, αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι στόχος του είναι η διάσπαση του μονοπωλίου των Δυτικών μέσων ενημέρωσης. Το Press TV έχει γραφεία και συνεργάτες σ' όλο το κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής και των ΗΠΑ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 4 July 2007 - 1:18:30 UTC