Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-07-29

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Καραμανλή στο Παρίσι
  • [02] 11 νεκροί απο τους μουσώνες στην Ινδία
  • [03] Επιστροφή Παλαιστινίων προσφύγων απ' την Αίγυπτο στη Γάζα.
  • [04] Αφγανιστάν: Οι Ταλεμπάν απειλούν ότι θα εκτελέσουν τους Νοτιοκορεάτες ομήρους

  • [01] Επίσκεψη Καραμανλή στο Παρίσι

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθηνα

    29-07-2007

    Την πρώτη του συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, θα έχει σήμερα το μεσημέρι στο Παρίσι ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Λίγο πριν από το γεύμα εργασίας που θα έχουν οι δύο ηγέτες στο Μέγαρο των Ιλισίων, ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί και με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Φρανσουά Φιγιόν.

    Η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και για την Ελλάδα προεκλογική πρόταση του κ. Σαρκοζί για την Μεσογειακή Ένωση θα είναι από τα πρώτα θέμα που θα συζητηθούν όσο και η Διακυβερνητική Διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της νέας συνθήκης και φυσικά και οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, καθώς είναι γνωστή επίσης η θέση του Γάλλου Προέδρου ότι η χώρα αυτή δεν ανήκει στην Ευρώπη και προτείνει μια προνομιακή σχέση.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός βλέπει τον Νικολά Σαρκοζί μετά την Καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο, για να επιτύχει σύμφωνα με τους πολιτικούς παρατηρητές μια πολιτική και οικονομική συνεργασία επαναφέροντας το παλιό σύνθημα 'Ελλάς Γαλλία Συμμαχία' που εμφανίστηκε με την προσωπική σχέση του Κωσταντίνου Καραμανλή και του Ζισκάρ Ντ Εστέν και συνεχίστηκε στις περιπτώσεις ΜιττεράνβΠαπανδρέου και Σημίτη-Ζοσπέν.

    Θέματα όπως οι περιβαλλοντικές αλλαγές, που ο κ. Σαρκοζί έχει θέσει σαν πρώτη προτεραιότητα στην πολιτική του, η μεταναστευτική πολιτική και ακόμη η συνεργασία των δύο χωρών για την αντιμετώπιση και κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών είναι μέσα στην ατζέντα των συζητήσεων.

    Τέλος στον οικονομικό τομέα θα τους απασχολήσει το διμερές εμπόριο αλλά και η περίπτωση της πώλησης γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών στην Ελλάδα.

    Ο κ. Καραμανλής το βράδυ θα συναντηθεί με τον πρώην Πρόεδρο Βαλερί Ζισκάρ ντ Εστέν και θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο το μεσημέρι.

    [02] 11 νεκροί απο τους μουσώνες στην Ινδία

    29-07-2007

    Αξιωματούχοι στην Ινδία είπαν ότι ισχυροί μουσώνες κόστισαν τη ζωή σε πανω απο 11 ατομα στο βοριο τμήμα της χωρας.

    Τα θύματα πέθαναν από πνιγμό, ηλεκτροπληξία, η εγκλωβίστηκαν σε σπίτια που κατέρρευσαν.

    Οι πλυμμήρες στη βοριο-ανατολική Ινδία, στο Νεπάλ, και στο Μπαγκλαντές έχουν παγιδεύσει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε σκεπές και υπερυψωμένους χώρους καθώς το επίπεδο του νερού εξακολουθεί να υψώνεται.

    Εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στη Νότια Ασία κατά την εποχή των βροχών, που διαρκεί από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

    [03] Επιστροφή Παλαιστινίων προσφύγων απ' την Αίγυπτο στη Γάζα.

    29-07-2007

    Μαχμουντ Αμπας

    Το Ισραήλ επέτρεψε σε 100 Παλαιστινίους που είχαν εγκλωβιστεί στην Αίγυπτο από τα μέσα Ιουνίου να επιστρέψουν στην Λωρίδα της Γάζας μέσω Ισραήλ. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα άνω των 600 κατοίκων της Γάζας που αναμένεται ότι θα επιστρέψουν στις εστίες τους σήμερα στα πλαίσια συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου.

    Οι Παλαιστίνιοι είχαν εγκλωβιστεί στην Αίγυπτο λόγω διαμάχης αναφορικά με τον μεθοριακό σταθμό Ράφα στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου. Ο σταθμός έκλεισε μετά την ανάληψη του ελέγχου της Γάζας απ' την Χαμάς στα μέσα Ιουνίου. Εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς, εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλοι οι Παλαιστίνιοι θα μπορέσουν τελικά να επιστρέψουν στη Γάζα.

    [04] Αφγανιστάν: Οι Ταλεμπάν απειλούν ότι θα εκτελέσουν τους Νοτιοκορεάτες ομήρους

    29-07-2007

    Στο Αφγανιστάν, οι Ταλεμπάν λένε ότι θα αρχίσουν να εκτελούν τους 22 Νοτιοκορεάτες ομήρους τους, εάν η κυβέρνηση δεν συμφωνήσει να αφήσει ελεύθερους οπαδούς των Ταλεμπάν που βρίσκονται στην φυλακή μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, τοπική ώρα.

    Εκπρόσωπος των Ταλεμπάν δήλωσε την Κυριακή ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εξτρεμιστών και της Αφγανικής κυβέρνησης έχουνε περιέλθει σε αδιέξοδο. Οι Ταλεμπάν απαιτούν να αποφυλακιστούν τουλάχιστον 8 οπαδοί τους προκειμένου να αφήσουν ελεύθερους τους Νοτιοκορεάτες ομήρους.

    Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν δήλωσε ότι ομάδα νομοθετών και φύλαρχων της χώρας επιχειρεί να πείσει τους Ταλεμπάν να αφήσουν ελεύθερους τους ομήρους δίχως όρους.

    Ο Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι συναντήθηκε με Νοτιοκορεάτη προεδρικό απεσταλμένο την Κυριακή με τον οποίο και εξέτασε την υπόθεση των ομήρων. Ο Πρόεδρος Καρζάι καταδίκασε την απαγωγή των Νοτιοκορεατών ομήρων η οποία, όπως είπε, αντιβαίνει στην Ισλαμική θρησκεία και την Αφγανική κουλτούρα.

    Στη Ρώμη ο Πάπας Βενέδικτος έκανε έκκληση για την απελευθέρωση των ομήρων. Ο Ποντίφικας καταδίκασε τις συλλήψεις χαρακτηρίζοντας τες 'σοβαρή παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας' και ζήτησε απ' τους απαγωγείς να απελευθερώσουν τους ομήρους τους αμέσως.

    Οι Νοτιοκορεάτες όμηροι είναι κυρίως γυναίκες που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε μια Χριστιανική ομάδα αρωγής.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 30 July 2007 - 1:18:59 UTC