Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-08-14

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράκ: Καίριας σημασίας διάσκεψη πολιτικών ηγετών συγκαλεί ο Νούρι Αλ Μαλίκι
  • [02] Η Φατάχ-Αλ-Ισλάμ στο κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων του Στέητ Ντηπάρτμεντ
  • [03] Διερευνάται εκτροχιασμός Ρωσικής επιβατικής αμαξοστοιχίας
  • [04] Αφγανιστάν: Ελεύθερες 2 Νοτιοκορεάτισσες όμηροι
  • [05] Ο τυφώνας Φλόσι πλησιάζει τη Χαβάη

  • [01] Ιράκ: Καίριας σημασίας διάσκεψη πολιτικών ηγετών συγκαλεί ο Νούρι Αλ Μαλίκι

    14-08-2007

    Νούρι Αλ Μαλίκι

    Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι Αλ Μαλίκι, ετοιμάζεται για υψηλόβαθμη πολιτική διάσκεψη με στόχο την ενίσχυση της υποστήριξης προς την κυβέρνηση του εθνικής ενότητας. Ανώτεροι Σιίτες, Σουνίτες και Κούρδοι πολιτικοί ηγέτες έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στις εν λόγω συνομιλίες αυτή την εβδομάδα στη Βαγδάτη. Ιρακινοί αξιωματούχοι δήλωσαν σε δημοσιογράφους ότι καίριας σημασίας θέματα της πολιτικής πλατφόρμας της κυβέρνησης συνασπισμού του Ιράκ τίθενται προς επαναδιαπραγμάτευση.

    Πάντως ο πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ και επικεφαλής πολιτικής παράταξης στο Ιρακινό κοινοβούλιο, Αγιάντ Αλλάουι, δήλωσε σε Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο κ. Μαλίκι είναι στενά συνυφασμένος με το διαιρετικό σύστημα στο Ιράκ και γι' αυτό δεν είναι εφικτή μια πολιτική ανάκαμψη χωρίς μια νέα μη διαιρετική προσωπικότητα.

    Στο μεταξύ τη Δευτέρα ο Αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία του Ιράκ εναντίον Σουνιτών και Σιιτών εξτρεμιστών.

    [02] Η Φατάχ-Αλ-Ισλάμ στο κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων του Στέητ Ντηπάρτμεντ

    14-08-2007

    Μαχητής της Φατάχ-Αλ-Ισλάμ στο Λίβανο

    Το Στέητ Ντηπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι καταχώρησε επίσημα την Λιβανική εξτρεμιστική ομάδα Φατάχ Αλ-Ισλάμ στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Από τον Μάιο, η Φατάχ Αλ-Ισλάμ που ιδρύθηκε με πρότυπο την Αλ Κάιντα, αγωνίζεται εναντίον του Λιβανικού στρατού σε έναν παλαιστινιακό καταυλισμό στο βόρειο Λίβανο.

    Η απόφαση του Στέητ Ντηπάρτμεντ ουσιαστικά διακόπτει την Φατάχ Αλ-Ισλάμ από οποιαδήποτε σχέση με το Αμερικανικό οικονομικό σύστημα και απαγορεύει σε πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών να της παρέχουν βοήθεια. Εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ είπε ότι η οργάνωση αυτή μπορεί να έχει ορισμένους πόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίοι θα επηρεαστούν από την απόφαση αλλά η ενέργεια αποβλέπει κυρίως στην καταστολή των διεθνών δραστηριοτήτων της Φατάχ Αλ-Ισλάμ.

    Την Δευτέρα ο Λιβανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ένα μέλος του σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με την Φατάχ Αλ-Ισλάμ. Οι συγκρούσεις αυτές, από τον Μάιο που άρχισαν, είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 200 άτομα, περιλαμβανομένων και 136 στρατιωτών.

    [03] Διερευνάται εκτροχιασμός Ρωσικής επιβατικής αμαξοστοιχίας

    14-08-2007

    9 βαγόνια Ρωσικής επιβατικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στη περιοχή Νοβγκορόντ, μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης από 'παράνομη ανάμειξη', όπως είπαν χαρακτηριστικά οι Ρωσικές αρχές. Νωρίτερα Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι έκρηξη προκάλεσε τον εκτροχιασμό του τραίνου. Τώρα όμως δηλώνουν ότι θα περιμένουν το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που διερευνούν το θέμα.

    Κανείς δεν έχασε τη ζωή του απ' το δυστύχημα, αλλά 60 επιβάτες τραυματίστηκαν, τουλάχιστον 2 εκ των οποίων σοβαρά. Αυτόπτες μάρτυρες και ο εισπράκτορας του τραίνου δήλωσαν ότι άκουσαν έναν κρότο λίγο πριν το δυστύχημα και ότι είδαν μια μεγάλη τρύπα κάτω απ' τις ράγες του τραίνου.

    [04] Αφγανιστάν: Ελεύθερες 2 Νοτιοκορεάτισσες όμηροι

    14-08-2007

    Δύο Νοτιοκορεάτισσες όμηροι αφέθηκαν τη Δευτέρα ελεύθερες απ' τους Ταλεμπάν απαγωγείς τους μετά από ένα μήνα υπό κράτηση. Οι δύο γυναίκες παραδόθηκαν σε αξιωματούχους του Ερυθρού Σταυρού, που στη συνέχεια τις παρέδωσαν στις Νοτιοκορεατικές αρχές στο νότιο Αφγανιστάν. Οι δύο όμηροι, που φαινόντουσαν σε καλή κατάσταση, μεταφέρθηκαν αμέσως σε Αμερικανική στρατιωτική βάση για ιατρικές εξετάσεις.

    Λίγο μετά την απελευθέρωση των γυναικών, το υπουργείο εξωτερικών της Νότιας Κορέας ζήτησε την απελευθέρωση και των υπολοίπων 19 ομήρων που κρατούνται απ' τους Ταλεμπάν. Η απελευθέρωση των δύο ομήρων ήταν αποτέλεσμα πολλών ημερών απ' ευθείας συνομιλιών μεταξύ των Ταλεμπάν και Νοτιοκορεατών ομήρων με την διαμεσολάβηση του Ερυθρού Σταυρού. Οι απαγωγείς χαρακτήρισαν την απελευθέρωση των δύο γυναικών χειρονομία καλής θέλησης.

    Να υπενθυμίσουμε ότι δύο άλλοι όμηροι εκτελέστηκαν τον περασμένο μήνα απ' τους Ταλεμπάν με το αιτιολογικό ότι η κυβέρνηση του Αφγανιστάν δεν ικανοποίησε τα αιτήματα τους για απελευθέρωση εξτρεμιστών που κρατούνται σε Αφγανικές φυλακές.

    [05] Ο τυφώνας Φλόσι πλησιάζει τη Χαβάη

    14-08-2007

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαβάη, καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Φλόσι απ' τα νότια της Αμερικανικής πολιτείας. Πάντως ο Φλόσι έχασε μέρος της ισχύος του τη Δευτέρα, μεταβαλλόμενος από τυφώνα Κατηγορίας 4, σε τυφώνα Κατηγορίας 3.

    Αλλά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ δηλώνει ότι πρόκειται για 'επικίνδυνο τυφώνα με ξεκάθαρο και καλοσχηματισμένο κέντρο', όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Μετεωρολόγοι δηλώνουν ότι το 'μάτι' του τυφώνα Φλόσι θα περάσει σε απόσταση 121 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά του μεγαλύτερου νησιού της Χαβάης με ισχύ ανέμων που φτάνει τα 225 χιλιόμετρα την ώρα. Όλα τα σχολεία στο νησί θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 15 August 2007 - 1:20:38 UTC