Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-12-07

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία του Γ. Μπίστη κατά την αποδοχή βραβείου του Βραβείου Ειρήνης Gusi 2007
  • [02] Διεθνές Βραβείο Ειρήνης στο δημοσιογράφο Γιώργο Μπίστη
  • [03] To θέμα της λαθρομετανάστευσης απασχολεί την ΕΕ
  • [04] Θα συνεχιστούν οι πιέσεις προς Ιράν
  • [05] NATO: Θα διατηρηθεί ο αριθμός των συμμαχικών δυνάμεων στο Κόσοβο
  • [06] Γκέιτς: Πιέσεις προς την κυβέρνηση του Ιράκ για πολιτική συμφιλίωση
  • [07] Η ετήσια έκθεση για τη διαφθορά παγκοσμίως
  • [08] 400 εκατομμύρια δολάρια για τη γρίπη των πτηνών

  • [01] Ομιλία του Γ. Μπίστη κατά την αποδοχή βραβείου του Βραβείου Ειρήνης Gusi 2007

    07-12-2007

    Ομιλία κ. Γιώργου Μπίστη, Δ/ντού Ελληνικής Υπηρεσίας VOA κατά την αποδοχή του Βραβείου Ειρήνης Gusi 2007 για Δημοσιογραφία

    Μανίλα, Φιλιππίνων 21 Νοεμβρίου, 2007

    Πρόεδρε κ. Fidel V. Ramos, Αντιπρόεδρε κ. Noli De Castro, Πρόεδροι του Ιδρύματος Gusi, κύριοι Manuel Morato και Barry Gusi Τιμώμενοι της αποψινής εκδήλωσης, Επίσημοι και εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

    Κυρίες και Κύριοι:

    Με πολύ χαρά η σύζυγός μου κι εγώ βρισκόμαστε κοντά σας απόψε μαζί με τόσους διακεκριμένους πρεσβευτές φιλίας και καλής θέλησης από όλες και τις πέντε ηπείρους του πλανήτη μας.

    Έχουμε έρθει από τις ΗΠΑ, όπου τόσο ο πρώην πρόεδρος Fidel V. Ramos όσο και η νυν Πρόεδρος, Macapagal Arroyo, έχουν περάσει μερικά χρόνια της ζωής τους φοιτώντας ο πρώτος στην περίφημη στρατιωτική Ακαδημία του West Point και η δεύτερη στην Σχολή Διπλωματίας του Πανεπιστημίου Georgetown. Σαν δημοσιογράφος δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό να ελέγξω τις ακαδημαϊκές επιδόσεις που είχε εκεί η νυν πρόεδρος. Με χαρά σας πληροφορώ απόψε ότι η φοιτήτρια Gloria Macapagal ήτανε στη λίστα του Πρύτανη με τα ονόματα των αριστούχων σε όλη την διάρκεια των σπουδών της στο Georgetown. Επίσης βρήκα ότι ήτανε και συμμαθήτρια ενός νέου που έμελλε αργότερα να γίνει Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών -- του Bill Clinton.

    Ξεκίνησα την συνεργασία μου με την Φωνή της Αμερικής στη Ουάσιγκτον μετά το πέρας των σπουδών της νυν προέδρου σας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα στούντιο, στα οποία παράγονται τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματά μου, βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το κολέγιο στο οποίο φοίτησε.

    Η ταπεινή εργασία μου, την οποία το Ίδρυμα Ειρήνης Gusi αναγνώρισε, είναι ένα μικρό κομμάτι ενός πολύ πιο σπουδαίου έργου που έχει αναληφθεί από διακεκριμένες προσωπικότητες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βαλκανικής και της Ανατολική Μεσογείου, οι οποίες προάγουν την σταθερότητα, την περιφερειακή συνεργασία και την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ ατόμων με διαφορετική εθνότητα, διαφορετικό θρήσκευμα και διαφορετική οικονομική κατάσταση.

    Το βραβείο που μου απονέμετε απόψε αποτελεί μια μεγάλη και ξεχωριστή τιμή για μένα. Το αποδέχομαι με ταπεινοφροσύνη, με υπερηφάνεια, με αίσθημα τεράστιας ευθύνης και με την επιθυμία να εργαστώ για να αποδειχτώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας.

    Μοιράζομαι το βραβείο αυτό με όλους τους συναδέλφους μου στη Φωνή της Αμερικής, που ψάχνουνε καθημερινά για την αλήθεια, μερικές φορές ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, σε μια συλλογική προσπάθεια η οποία στοχεύει στην μετάδοση των εξελίξεων του πλανήτη μας με ακρίβεια και ισορροπία καθώς επίσης και στην παροχή φωνής σε όσους εξακολουθούν να στερούνται βασικά πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες, στους κατατρεγμένους, στα θύματα της εκμετάλλευσης, στους παραμελημένους και στους απειλούμενους από τη δυστυχία.

    Ως Αμερικανός περήφανος για την Ελληνική καταγωγή μου αφιερώνω τούτο το Βραβείο Ειρήνης στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα, που συστηματικά προάγει και υπερασπίζεται ιδεώδη κι αρχές του Ελληνισμού, όπως η ελευθερία, η δημοκρατία και η ευσπλαχνία, πάνω στις οποίες έχει θεμελιωθεί η θετή μου πατρίδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες.

    Είναι η κοινότητα του Γιώργου Παπανικολάου, του επιστήμονα που εφεύρε την περίφημη ιατρική μέθοδο η οποία σώζει τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών κάθε χρόνο. Είναι η κοινότητα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, του πρωταθλητή στον αγώνα για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και των Γερουσιαστών Olympia Snow και Paul Sarbanes, που αποτελούν την προσωποποίηση της εντιμότητας στον χώρο των δημόσιων λειτουργημάτων. Είναι η κοινότητα των Κυβερνητών Charlie Crist της Φλόριντα και Michael Dukakis της Μασαχουσέτης, που έγινε ευρύτερα γνωστός όταν αναδείχτηκε Υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών το 1988. Είναι επίσης η κοινότητα μιας νέας γενιάς υπέροχων βουλευτών, περιλαμβανομένων των Gus Bilirakis, Zackary Space, Shelley Berkley, Niki Tsongas και John Sarbanes.

    Το κοινό που έχουνε μεταξύ τους όλες ουσιαστικά οι προσωπικότητες αυτές συνίσταται στο ότι είναι απόγονοι φτωχών μεταναστών, ανθρώπων που ξεκίνησαν την ζωή τους στον νέο κόσμο χωρίς τίποτα, κυριολεκτικά τίποτα, εκτός από τον καυτερό πόθο να φτιάξουνε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους.

    Αποφάσισα να σας διηγηθώ απόψε την ιστορία τους γιατί περικλείει το εξαιρετικά ελπιδοφόρο μήνυμα ότι με σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και λίγη βοήθεια από ανθρώπους με μεγάλη καρδιά, όλοι, ακόμα κι όσοι βρίσκονται βουτηγμένοι στην ανέχεια και την δυστυχία, μπορούνε μια μέρα να εκπληρώσουνε τις ελπίδες και τις επιθυμίες τους, μέσα σε έναν ελεύθερο κι ειρηνικό κόσμο.

    Ήρθα στην Μανίλα για να προσθέσω τις δυνάμεις μου στην συνεχώς αυξανόμενη οικογένεια του Ιδρύματος Ειρήνης Gusi και να βοηθήσω να χτίσουμε ένα τέτοιο κόσμο. Έναν κόσμο στον οποίο όλοι θα έχουνε την δυνατότητα να πλάθουνε όνειρα με την προσδοκία πως εάν είναι λογικά τα όνειρά τους θα γίνονται πραγματικότητα. Βρίσκομαι απόψε εδώ για να ενώσω τα χέρια μου με τα δικά σας και να δουλέψω μαζί σας για να κάνουμε το αύριο μια καλύτερη μέρα για όλους.

    Σας ευχαριστώ πολύ.

    [02] Διεθνές Βραβείο Ειρήνης στο δημοσιογράφο Γιώργο Μπίστη

    07-12-2007

    View the presentation of the Gusi Peace Prize to G. Bistis - Download

    View the presentation of the Gusi Peace Prize to G. Bistis

    Ο αντιπρόεδρος των Φιλιππίνων, Νόλι ντε Κάστρο απονέμει το Βραβείο Ειρήνης Gusi στο Γιώργο Μπίστη.

    Ο δημοσιογράφος του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου Voice of America (Φωνή της Αμερικής) κ. Γιώργος Μπίστης τιμήθηκε με το διεθνές Βραβείο Ειρήνης Gusi για Δημοσιογραφία (Gusi Peace Prize for Broadcast Journalism) σε ειδική τελετή που έγινε στην Μανίλα των Φιλιππίνων.

    Ο κ. Μπίστης, ο οποίος προΐσταται της Ελληνικής Υπηρεσίας της Φωνής της Αμερικής, αφιέρωσε το βραβείο που του εδόθη στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα η οποία, όπως είπε 'συστηματικά προάγει και υπερασπίζεται ιδεώδη κι αρχές του Ελληνισμού, όπως η ελευθερία, η δημοκρατία και η ευσπλαχνία'.

    Το βραβείο επέδωσε στον κ. Μπίστη ο Αντιπρόεδρος των Φιλιππίνων κ. Noli De Castro εκ μέρους της Προέδρου της χώρας κυρίας Gloria Macapagal-Arroyo, των Προέδρων του Ιδρύματος Ειρήνης Gusi, κυρίων Manuel Morato και Barry Gusi και πολυμελούς επιτροπής απαρτιζόμενης από προσωπικότητες του πολιτικού, του δικαστικού, του δημοσιογραφικού και του καλλιτεχνικού κόσμου.

    Ο Γ. Μπίστης κατά την ομιλία αποδοχής του βραβείου.

    Μαζί με τον κ. Μπίστη τιμήθηκαν επίσης με το Βραβείο Ειρήνης Gusi για το 2007 και 14 άλλες προσωπικότητες για επιδόσεις σε διάφορους τομείς από την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της διαφθοράς μέχρι την ιατρική και τον αθλητισμό. Οι χώρες από τις οποίες προήλθαν οι τιμηθέντες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Κορέα, το νησιωτικό σύμπλεγμα Παλάου, οι Φιλιππίνες, η Ελλάδα, η Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ, η Βραζιλία και η Μικρονησία.

    Ο Έλληνας που επελέγη φέτος για το επίζηλο αυτό βραβείο είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, για τις επιδόσεις τους στον τομέα της εργασιακής απασχόλησης. Πέρσι είχε τιμηθεί ένας ακόμα Έλληνας, ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός κ. Ιωάννης Λύρας.

    Την ερχόμενη εβδομάδα η Φωνή της Αμερικής προτίθεται να παρουσιάσει ένα ειδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα με όλους όσους τιμήθηκαν με το Βραβείο Ειρήνης Gusi για το 2007.

    Gusi Award - Bistis acceptance speech

    Ομιλία του Γ. Μπίστη κατά την αποδοχή βραβείου του Βραβείου Ειρήνης Gusi 2007

    Gusi Award - Congressional recognition

    Gusi Award - VOA Press Release

    [03] To θέμα της λαθρομετανάστευσης απασχολεί την ΕΕ

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    07-12-2007

    Την ώρα που στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητούσαν για την παράνομη μετανάστευση, στην Ελλάδα ολοκληρωνόταν η επιχείρηση μεταφοράς 204 λαθρομεταναστών που εντοπίστηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στο όρμο Ζάκρου της Κρήτης, μέσα στο μικρό φορτηγό πλοίο 'Ινβερ Γουέιβ' που τους μετέφερε και που ανώνυμο τηλεφώνημα αποκάλυψε την θέση του στην νότια Κρήτη.

    Κατά την αποβίβασή τους διαπιστώθηκε ένας λαθρομετανάστης νεκρός ο οποίος ήταν μάλλον διαβητικός και υπέκυψε λόγω έλλειψης ινσουλίνης ενώ οι υπόλοιποι εξασθενημένοι και πεινασμένοι με φανερά συμπτώματα υποθερμίας από την πολυήμεροι ταλαιπωρία τους στην θάλασσα, μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται από χθες το απόγευμα σε ξενοδοχείο της Ιεράπετρας.

    Οι δουλέμποροι που εισέπραξαν από τον καθένα 2000 ευρώ για να τους μεταφέρουν στην Ελλάδα προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά συνελήφθησαν.

    Ο Έλληνας Υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος που συμμετείχε στο Συμβούλιο στις Βρυξέλλες επανέλαβε την αναγκαιότητα διαμόρφωσης κοινής πολιτικής της Ένωσης στο ζήτημα της διαφύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης με κοινές δυνάμεις και ότι η μετανάστευση θα πρέπει να επιτραπεί επί την βάσει συγκεκριμένων κανόνων.

    Ο κ. Παυλόπουλος υποστήριξε επίσης την πρόταση του αρμοδίου επιτρόπου Φράνκο Φρατίνι να υπάρξει ειδική οικονομική ενίσχυση προς τα κράτη μέλη της Ενωσης τα οποία αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα απο την είσοδο των μεταναστών στο έδαφός τους όπως είναι η Ελλάδα .

    Στις Βρυξέλλες όμως βρέθηκε για τις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας και ο Έλληνας υπουργός υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος ανακοίνωσε στους ομολόγους του την σύσταση παρατηρητηρίου υγείας των μεταναστών στην χώρα μας.

    [04] Θα συνεχιστούν οι πιέσεις προς Ιράν

    07-12-2007

    Ο υπουργός εξωτερικών του Βελγίου, Καρέλ Ντε Γκούχτ, δήλωσε ότι οι ομόλογοι του στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν να συνεχίσουν τις πιέσεις προς το Ιράν λόγω των πυρηνικών φιλοδοξιών της Τεχεράνης. Μετά από σύνοδο των δύο σωμάτων την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο κ. Ντε Γκούχτ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι όλοι οι συμμετέχοντες πιστεύουν πως δεν υπάρχει λόγος αλλαγής των θέσεων τους ως προς το Ιράν, παρά την νέα έκθεση των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που αναφέρει ότι η Τεχεράνη σταμάτησε το πρόγραμμα της πυρηνικών όπλων το 2003.

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, δήλωσε ότι τα συμπεράσματα της έκθεσης δείχνουν πως οι διεθνείς πιέσεις προς τη Τεχεράνη επέφεραν αποτελέσματα και θα πρέπει να συνεχιστούν. Η κ. Ράις ζητά και τρίτο γύρο κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφάλειας σε βάρος του Ιράν, λόγω της άρνησης του να τερματίσει το πρόγραμμα του εμπλουτισμού ουρανίου. Επίσης η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζύ, ζήτησαν την συνέχιση των διεθνών πιέσεων προς το Ιράν.

    [05] NATO: Θα διατηρηθεί ο αριθμός των συμμαχικών δυνάμεων στο Κόσοβο

    07-12-2007

    Διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες δηλώνουν ότι οι υπουργοί εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα διατηρήσουν στα ίδια επίπεδα τον αριθμό στρατιωτών στο Κοσυφοπέδιο, ενώ απομένουν τρεις μόνο μέρες για την εκπνοή της προθεσμίας επίτευξης διακανονισμού για το μέλλον του Κοσόβου. Επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος θα πραγματοποιηθεί κατά την σύνοδο των υπουργών εξωτερικών σήμερα.

    16 χιλιάδες Νατοϊκοί στρατιώτες υπηρετούν στην ειρηνευτική αποστολή της συμμαχίας στο Κόσοβο, ενώ εκφράζονται ανησυχίες πως σε περίπτωση μονομερούς κήρυξης ανεξαρτησίας από μέρους του Κοσυφοπεδίου, θα ξεσπάσουν βιαιότητες. Ο ανώτατος διοικητής των Νατοϊκών δυνάμεων, στρατηγός Μπράντζ Κράντοκ, δήλωσε ότι Αμερικανικές και Γαλλικές δυνάμεις έχουν κινηθεί προς θέση κλειδί νότια των συνόρων με τη Σερβία με στόχο να αποτραπούν βιαιότητες.

    Η Αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, δήλωσε καθοδόν προς τις Βρυξέλλες ότι οι διεθνείς διαμεσολαβητές έχουν εξαντλήσει κάθε προσπάθεια και ότι το Κόσοβο και η Σερβία πρέπει τώρα να ακολουθήσουν το μέλλον τους. Διεθνείς διαμεσολαβητές θα υποβάλλουν την έκθεση τους για το Κόσοβο στον γ.γ. των ΗΕ, Μπαν Κι Μουν, τη Δευτέρα.

    [06] Γκέιτς: Πιέσεις προς την κυβέρνηση του Ιράκ για πολιτική συμφιλίωση

    07-12-2007

    Ο Αμερικανός υπουργός άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, δήλωσε ότι εντείνονται οι πιέσεις τοπικών αξιωματούχων προς τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης στο Ιράκ να προχωρήσουν σε πολιτική συμφιλίωση παρόμοια μ' αυτή που έχει αρχίσει σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

    Σε δηλώσεις του στο Μπαχρέην μετά από την επίσκεψη του στο Ιράκ, ο κ. Γκέιτς επεσήμανε ότι ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Νούρι Αλ Μαλίκι και το Προεδρικό Συμβούλιο του Ιράκ, γνωρίζουν πως πρέπει να σημειώσουν πρόοδο σε καίριας σημασίας νομοθετήματα.

    Ο κ. Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγό Nτέηβιντ Πετρέους, ο οποίος δήλωσε ότι ο Αμερικανικός στρατός συνεχίζει να αντιμετωπίζει επικίνδυνες συνθήκες στο Ιράκ, παρά την πρόσφατη μείωση των βιαιοτήτων στη περιοχή.

    [07] Η ετήσια έκθεση για τη διαφθορά παγκοσμίως

    07-12-2007

    Η ετήσια έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια, με έδρα το Βερολίνο, αναφέρει ότι ένας στους 10 πολίτες του κόσμου αναγκάστηκε τον τελευταίο χρόνο να πληρώσει μίζα για βασικές υπηρεσίες του δημοσίου, όπως η αστυνόμευση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η παιδεία. Τα πορίσματα της έκθεσης βασίστηκαν σε μαρτυρίες άνω των 63 χιλιάδων ανθρώπων σε 60 χώρες. Οι μισοί απ' τους πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι η διαφθορά στη χώρα τους θα επιδεινωθεί μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Σύμφωνα με την έκθεση η Αφρική είναι η πλέον διεφθαρμένη ήπειρος του κόσμου, ενώ δεύτερες έρχονται χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και ακολουθούν οι χώρες της Ασίας στον Ειρηνικό.

    Στην Ευρώπη τώρα, η σοβαρότερη διαφθορά παρατηρείται στη Ρωσία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία, ενώ η Αλβανία, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Κόσοβο και η Ρουμανία είναι μεταξύ των χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά διαφθοράς στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Στη Σερβία το 21% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πληρώνει μίζες για βασικές υπηρεσίες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 5% στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

    Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ρουμανία έχει τα υψηλότερα ποσοστά διαφθοράς με 33% των πολιτών της να δηλώνουν άμεση επαφή με επεισόδια διαφθοράς. Δεύτερη έρχεται η Λιθουανία με αντίστοιχο ποσοστό 29% και τρίτη η Ελλάδα με ποσοστό 27%. Η Γαλλία, η Σουηδία και η Ελβετία είναι μεταξύ των χωρών με τα μικρότερα ποσοστά διαφθοράς. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 20 θέση του πίνακα των 60 χωρών. Την ίδια θέση διατηρούσαν και πέρυσι.

    [08] 400 εκατομμύρια δολάρια για τη γρίπη των πτηνών

    07-12-2007

    Διεθνείς δωρητές σε τριήμερη διάσκεψη για την γρίπη των πτηνών που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στο Νέο Δελχί, υποσχέθηκαν πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της διεθνούς απειλής απ' την ασθένεια. Εκπρόσωποι από 100 και πλέον χώρες συμμετείχαν στη διάσκεψη. Οι ΗΠΑ, ο σημαντικότερος χρηματοδότης του αγώνα κατά της γρίπης των πτηνών, υποσχέθηκαν 195 εκατομμύρια δολάρια, με δεύτερη τη Γαλλία και Τρίτη τη Γερμανία.

    Ο εκτελών καθήκοντα αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Πήτερ Χάρολντ, δήλωσε ότι τα επιπρόσθετα ποσά ξεπερνούν κατά πολύ τα αναμενόμενα και χαρακτήρισε ενθαρρυντική την διεθνή ανταπόκριση στο πρόβλημα. Συνολικά διεθνείς δωρητές έχουν υποσχεθεί 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθειας προς αναπτυσσόμενες χώρες για τον αγώνα κατά της γρίπης των πτηνών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 8 December 2007 - 2:19:44 UTC