Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-02-21

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και εργατικές ενώσεις υποστηρίζουν τον Ομπάμα
  • [02] Νέα αποστολή στο Κοσσυφοπέδιο
  • [03] 'Αρμονικό συνασπισμό' χρειάζεται το Πακιστάν
  • [04] Ο πρόεδρος Μπους στη Λιβερία
  • [05] Πάνω από 101 δολάρια το πετρέλαιο
  • [06] Κατερρίφθη Αμερικανικός κατασκοπευτικός δορυφόρος

  • [01] Και εργατικές ενώσεις υποστηρίζουν τον Ομπάμα

    21-02-2008

    Μπαράκ Ομπάμα

    Μια απ' τις ισχυρότερες εργατικές ενώσεις των ΗΠΑ, το συνδικάτο των Teamsters, με 1,4 εκατομμύρια μέλη, ανακοίνωσε την υποστήριξη του προς τον προεδρικό υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπαράκ Ομπάμα, γεγονός που θα βοηθήσει την προεκλογική εκστρατεία Ομπάμα να διατηρήσει την ώθηση που έχει πάρει μετά από 10 διαδοχικές νίκες σε ισάριθμες πολιτείες. Ο πρόεδρος του συνδικάτου, Τζιμ Χόφφα, εξέδωσε ανακοίνωση τη Τετάρτη στην οποία αναφέρεται ότι ο κ. Ομπάμα κατανοεί τα προβλήματα των εργαζομένων.

    Την Τρίτη ο κ. Ομπάμα επικράτησε της αντιπάλου του, Χίλαρυ Κλίντον, στις προκριματικές εκλογές στη Χαβάη και το Γουισκόνσιν. Την Τετάρτη ο σύζυγος της κ. Κλίντον και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση ότι αν η Χίλαρυ Κλίντον δεν κερδίσει στις επερχόμενες προκριματικές στο Τέξας και το Οχάιο δεν θα καταφέρει να πάρει τις απαιτούμενες εκλεκτορικές ψήφους για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος. Τηλεμαχία Κλίντον-Ομπάμα έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο Τέξας.

    [02] Νέα αποστολή στο Κοσσυφοπέδιο

    21-02-2008

    Σεργκέι Λαβρώφ

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε την νέα αποστολή αστυνόμευσης και διοίκησης στο Κοσσυφοπέδιο, εν μέσω νέων επικρίσεων από τη Ρωσία. Αναλαμβάνοντας καθήκοντα στην Πρίστινα, ο επικεφαλής της αποστολής, Πιέτερ Φέιθ, υπογράμμισε την σπουδαιότητα των Ευρωπαϊκών αξιών, όπως ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

    Πάντως ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρώφ, δήλωσε ότι η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς την προηγούμενη έγκριση του Συμβουλίου Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Από τη πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Βουκ Γιέρεμιτς, δήλωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι ορισμένες Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θέτουν εμπόδια στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, αναγνωρίζοντας την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου.

    Στο μεταξύ, συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Βελιγράδι κατά της ανεξαρτητοποίησης του Κοσυφοπεδίου. Στο συλλαλητήριο θα μιλήσει ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, έξω από το κτήριο του κοινοβουλίου.

    [03] 'Αρμονικό συνασπισμό' χρειάζεται το Πακιστάν

    21-02-2008

    Περβέζ Μουσάραφ

    Οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο Πακιστάν συνέρχονται σήμερα στην Ισλαμαμπάντ για να συζητήσουν σχέδια σχηματισμού κυβερνητικού συνασπισμού.

    Στο μεταξύ τη Τετάρτη, ο πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, δήλωσε ότι η χώρα του χρειάζεται έναν 'αρμονικό συνασπισμό', όπως είπε χαρακτηριστικά, μετά την νίκη των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις γενικές εκλογές της Δευτέρας. Ορισμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζητούν την παραίτηση του κ. Μουσάραφ, αλλά ο Πακιστανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

    [04] Ο πρόεδρος Μπους στη Λιβερία

    21-02-2008

    Ο πρόεδρος Μπους στη Γκάνα

    Ο Πρόεδρος Μπους θα επισκεφτεί σήμερα τη Λιβερία, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Αφρική. Την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη την πρόεδρο της Λιβερίας και πρώτη εκλεγμένη γυναίκα πρόεδρο Αφρικανικής χώρας, Έλλεν Τζόνσον-Σέρληφ, λέγοντας ότι αποτελεί παράδειγμα προόδου και εκδημοκρατισμού στην Αφρικανική ήπειρο. Στη διάρκεια της παραμονής του στη Λιβερία ο κ. Μπούς θα έχει συνομιλίες με την κ. Τζόνσον-Σέρληφ και θα επισκεφτεί πρόγραμμα εκπαίδευση δασκάλων που χρηματοδοτείται απ' τα ΗΕ.

    Τη Τετάρτη, στη Γκάνα ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να κατευνάσει ανησυχίες για την νέα περιφερειακή διοίκηση των ΗΠΑ στην Αφρική, που αποκαλείται Αφρικόμ. Ο κ. Μπους επεσήμανε ότι στόχος της Αφρικόμ είναι η υποστήριξη των Αφρικανικών στρατευμάτων για την αντιμετώπιση συγκρούσεων χωρίς την ανάγκη περαιτέρω ενισχύσεων.

    Η Λιβύη, η Νιγηρία και η Νότια Αφρική διατηρούν ενδοιασμούς για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία λέγοντας ότι η στρατιωτική επιρροή των ΗΠΑ μπορεί να παρασύρει την Αφρική στον αμερικανικό πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

    [05] Πάνω από 101 δολάρια το πετρέλαιο

    21-02-2008

    Νέα ύψη ρεκόρ κατέγραψε τη Τετάρτη η τιμή πετρελαίου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ξεπερνώντας τα 101 δολάρια το βαρέλι και φθάνοντας τα 101,32 δολάρια για να κλείσει τελικά στα 100,74 δολάρια το βαρέλι. Οι υψηλές τιμές του μαύρου χρυσού οφείλονται στα περιορισμένα αποθέματα, καθώς και σε ανησυχίες για ενδεχόμενη απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής του κατά την επόμενη σύνοδο του καρτέλ στις 5 Μαρτίου.

    [06] Κατερρίφθη Αμερικανικός κατασκοπευτικός δορυφόρος

    21-02-2008

    Αξιωματούχοι του Αμερικανικού Πενταγώνου δηλώνουν ότι πύραυλος που εκτοξεύτηκε από πλοίο του Αμερικανικού ναυτικού έπληξε με επιτυχία Αμερικανικό κατασκοπευτικό δορυφόρο που ακολουθούσε πτωτική πορεία προς τη γη.

    Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ο πύραυλος έπληξε την δεξαμενή με τοξικά καύσιμα του δορυφόρου. Στόχος ήταν τα καύσιμα να καούν στην γήινη ατμόσφαιρα για να αποφευχθεί απειλή προς την δημόσια υγεία απ' την πτώση κομματιών του δορυφόρου στην επιφάνεια της γης.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 22 February 2008 - 2:18:45 UTC