Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-08-04

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρόεδρος Μπούς στην Ασία
  • [02] Κατά των γεωτρήσεων στις Αμερικανικές ακτές η Νάνσι Πελόσι
  • [03] Διεθνής διάσκεψη για το AIDS στο Μεξικό
  • [04] Πέθανε ο Αλεξάντερ Σολζενίτσιν
  • [05] 150 νεκροί σε θρησκευτική γιορτή Ινδουιστών
  • [06] Αχμαντινετζάντ: Το Ιράν επιδιώκει διπλωματική λύση
  • [07] Βρέθηκε ο υπεύθυνος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις με άνθρακα το 2001

  • [01] Ο πρόεδρος Μπούς στην Ασία

    04-08-2008

    Ο πρόεδρος Μπούς αναχωρεί σήμερα για περιοδεία στην Ασία, στα πλαίσια της οποίας θα παρευρεθεί και στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Αρχικά ο πρόεδρος και η κυρία Μπούς θα μεταβούν στην Νότια Κορέα, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογο του, Λη Μιούνγκ Μπακ, τη Τρίτη για συνομιλίες που θα επικεντρωθούν σε θέματα εμπορικών και στρατιωτικών σχέσεων. Στη συνέχεια ο κ. Μπούς θα μεταβεί στην Ταϊλάνδη για την 175η επέτειο των Αμερικανο-Ταϊλανδικών σχέσεων και θα συναντηθεί στην Μπανγκόκ με ανθρωπιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν στις προσπάθειες αρωγής των θυμάτων του κυκλώνα στην Βιρμανία. Την Τετάρτη ο κ. Μπούς μεταβαίνει στην Κίνα για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, όπου θα πλαισιωθεί από τον πατέρα του πρώην πρόεδρο, Τζώρτζ Μπούς τον πρεσβύτερο, και θα παρευρεθούν μαζί και στα εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στο Πεκίνο.

    [02] Κατά των γεωτρήσεων στις Αμερικανικές ακτές η Νάνσι Πελόσι

    04-08-2008

    Η Πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, απέρριψε τις εκκλήσεις για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου στα ανοικτά των Αμερικανικών ακτών, λέγοντας ότι διακυβεύεται το μέλλον ολόκληρου του πλανήτη μας. Η Δημοκρατική Βουλευτής, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να διερευνήσουν εναλλακτικές πηγές ενέργειας, περιλαμβανομένου του φυσικού αερίου, στην προσπάθειά να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ξένο πετρέλαιο.

    Κατά την έκφραση της κυρίας Πελόσι, εάν επιτραπεί να αρχίσουν εξορύξεις για πετρέλαιο στα ανοικτά των Αμερικανικών ακτών θα αποθαρρυνθούν οι εταιρείες πετρελαίου από του να επιδοθούν στην ανεύρεση νέων λύσεων για την ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

    Νωρίτερα η πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων είχε επικριθεί από την Ρεπουμπλικανική παράταξη για την άρνησή της να επιτρέψει την διεξαγωγή ψηφοφορίας στο Κογκρέσο για την τύχη νομοσχεδίου που αποβλέπει στο να καταργηθεί η μόνιμη απαγόρευση δραστηριοτήτων για την εκμετάλλευση πετρελαίου στα ανοιχτά των Αμερικανικών ακτών.

    Ο Πρόεδρος Μπους έχει επανειλημμένα παροτρύνει το ελεγχόμενο από το Δημοκρατικό κόμμα Κογκρέσο να άρει την ομοσπονδιακή αυτή απαγόρευση. Σε μια καθαρά συμβολική ενέργεια, ο κύριος Μπους ήρε τον περασμένο μήνα την προεδρική απαγόρευση στις εξορύξεις πετρελαίου ανοικτά των Αμερικανικών ακτών, αλλά και πάλιν προκειμένου να το μέτρο να έχει ισχύ νόμου χρειάζεται να εγκριθεί και από το Κογκρέσο.

    [03] Διεθνής διάσκεψη για το AIDS στο Μεξικό

    04-08-2008

    Φωτογραφικό υλικό απ' τη διάσκεψη

    Άρχισε στην πόλη του Μεξικού η διεθνής διάσκεψη για το AIDS με στόχο την υποστήριξη προσπαθειών για την διεύρυνση προγραμμάτων πρόληψης και θεραπείας της ασθένειας στις αναπτυσσόμενες χώρες.

    Πάνω από 22 χιλιάδες κόσμος αναμένεται πως θα συμμετάσχει στην διάσκεψη που θα διαρκέσει μια εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων, ακτιβιστών για θέματα AIDS και πολιτικών όπως ο πρόεδρος του Μεξικού, Φελίπε Καλντερόν, ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μούν και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

    Ένα 12χρονο κορίτσι απ' την Ονδούρα, η Κέρεν Ντάναγουει, που είναι φορέας του ιού του AIDS, θα μιλήσει στη διάσκεψη.

    [04] Πέθανε ο Αλεξάντερ Σολζενίτσιν

    04-08-2008

    Πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια, ο βραβευμένος με Νόμπελ διεθνώς γνωστός Ρώσος συγγραφέας, Αλεξάντερ Σολζενίτσιν, που έζησε εξόριστος λόγω των βιβλίων του που επέκριναν έντονα το Σοβιετικό καθεστώς. Ήταν 89 ετών.

    Ο Σολζενίτσιν θεωρείται σύμβολο του αγώνα κατά της καταπίεσης και της λογοκρισίας στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Το 1970 κέρδισε το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας, αλλά το Κρεμλίνο του αφαίρεσε την Ρωσική υπηκοότητα και τον εξόρισε όταν το μυθιστόρημα του 'Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ' κυκλοφόρησε στην Δύση. Τελικά ο Σολζενίτσιν εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ και επέστρεψε στη Ρωσία το 1994.

    [05] 150 νεκροί σε θρησκευτική γιορτή Ινδουιστών

    04-08-2008

    150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 48 τραυματίστηκαν ποδοπατούμενοι στα πλαίσια θρησκευτικής γιορτής Ινδουιστών στην πολιτεία Χιμακάλ Πραντές της βόρειας Ινδίας. Σύμφωνα με τις αρχές δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές πανικοβλήθηκαν όταν υποχώρησε προστατευτικό κυκλίδωμα κατά μήκος στενού μονοπατιού στο βουνό που οδηγούσε σε Ινδουιστικό ναό.

    Αποτέλεσμα του πανικού ήταν να ποδοπατηθούν πολλοί προσκυνητές, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, ενώ οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή περιπλέκουν τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων. Διασώστες χρησιμοποιούν ακόμη και ελικόπτερα για να περισυλλέξουν νεκρούς και τραυματίες.

    [06] Αχμαντινετζάντ: Το Ιράν επιδιώκει διπλωματική λύση

    04-08-2008

    Μπασάρ Αλ Ασσάντ και Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ

    Ο Πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, λέει πως η χώρα του θέλει να διευθετήσει με διπλωματικά μέσα την πυρηνική διαμάχη της με την διεθνή κοινότητα. Αλλά σε δηλώσεις του απ' την τηλεόραση τη Κυριακή, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Σύρου προέδρου, Μπασάρ Αλ Ασσάντ, ο Ιρανός πρόεδρος επέμεινε ότι η χώρα του, που έχει υπογράψει την διεθνή Συνθήκη Περιορισμού της Εξάπλωσης των Πυρηνικών Όπλων, έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει πυρηνική τεχνολογία.

    Από τη πλευρά του ο κ. Ασσάντ δήλωσε ότι η κυβέρνηση του είναι διατεθειμένη να βοηθήσει για την επίλυση του αδιεξόδου, αλλά διέψευσε ότι ενεργεί σαν εκπρόσωπος της Δύσης.

    Εξάλλου, η Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, δήλωσε ότι η άρνηση του Ιράν να σταματήσει τις δραστηριότητες του εμπλουτισμού ουρανίου δείχνει ότι αποτελούν ματαιοπονία οι διπλωματικές προσπάθειες για να αποτραπεί η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από μέρους της Τεχεράνης. Το Ιράν δεν αποτελεί απειλή μόνο για το Ισραήλ, είπε η κ. Λίβνι, αλλά και για την διεθνή κοινότητα και γι' αυτό ο κόσμος θα πρέπει να ενεργήσει ανάλογα.

    [07] Βρέθηκε ο υπεύθυνος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις με άνθρακα το 2001

    04-08-2008

    Βακτήριο άνθρακα

    Οι Αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τελευταίας τεχνολογίας εξαιρετικά λεπτομερές γενετικό τέστ DNA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπεύθυνος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις με άνθρακα το 2001, εδώ στην Ουάσιγκτον, ήταν επιστήμονας εργαστηρίου του στρατού ο οποίος αυτοκτόνησε την περασμένη εβδομάδα.

    Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι εμπειρογνώμονες συνέδεσαν τον συγκεκριμένο τύπο άνθρακα που χρησιμοποιήθηκε κατά τις επιθέσεις, με το εργαστήριο του υπόπτου, ονόματι Μπρούς Άιβινς. Το συμπέρασμα αυτό ελήφθη μετά από εξέταση DNA κυττάρων απ' τις σορούς των θυμάτων της επίθεσης. Ο 62 ετών Άιβινς αυτοκτόνησε όταν έμαθε πως οι αρχές πρόκειται να του προσάψουν κατηγορίες για φόνο σε σχέση με τις επιθέσεις με άνθρακα το 2001.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 5 August 2008 - 1:18:25 UTC