Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-08-15

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκκληση Μπους προς Ρωσία
  • [02] Συμβολική υποψηφιότητα Κλίντον στο συνέδριο
  • [03] Αρχική συμφωνία ΗΠΑ-Πολωνίας
  • [04] Mειώθηκε ο αριθμός θανάτων από τροχαία στις ΗΠΑ
  • [05] Δύο γυναίκες καμικάζι σκοτώνουν 19 άτομα στο Ιράκ
  • [06] Πως μετριέται η αγάπη;

  • [01] Έκκληση Μπους προς Ρωσία

    15-08-2008

    Ρωσικά στρατεύματα στο Γκόρι

    Ο πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, δήλωσε ότι σταμάτησε η φάλαγγα Ρωσικών τανκς που προέλαυνε βαθύτερα μέσα στη χώρα του προς την δεύτερη σε μέγεθος πόλη, Κουταΐσι. Ο κ. Σαακασβίλι δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία κατέχει αυτή τη στιγμή το ένα τρίτο της Γεωργίας και εξέφρασε ανησυχία για την παρουσία Ρώσων παραστρατιωτικών τους οποίους και κατηγόρησε για λεηλασίες και δολοφονίες σε χωριά Γεωργιανών στη Νότια Οσετία.

    Νωρίτερα Ρωσικά τανκς είχαν λάβει θέσεις έξω από την στρατηγικής σημασίας πόλη Γκόρι στην κεντρική Γεωργία μετά από αντιπαράθεση με τις Γεωργιανές δυνάμεις οι οποίες προσπαθούσαν να μπουν στην εγκαταλελειμμένη πόλη. Οι Γεωργιανοί αρνήθηκαν να δεχτούν πρόταση που προέβλεπε περιπολίες της αστυνομίας της Νότιας Οσετίας στο Γκόρι.

    Στο μεταξύ, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι Ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην παράκτια πόλη Πότι στην Μαύρη Θάλασσα και πήραν υπολογιστές και άλλο εξοπλισμό από τις λιμενικές εγκαταστάσεις.

    Ο πρόεδρος Μπους στην έδρα της CIA.

    Σε άλλες εξελίξεις, ο Πρόεδρος Μπους απαιτεί ξανά από τη Ρωσία να σεβαστεί την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Γεωργία και την εδαφική της ακεραιότητα. Ο κ. Μπους έκανε τις δηλώσεις αυτές σε δημοσιογράφους κατόπιν ενημέρωσης από την CIA για την κατάσταση στη Γεωργία.

    Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέητς, προειδοποίησε την Ρωσία ότι βλάπτει σοβαρά τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ αν δεν σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γεωργία. Ο κ. Γκέητς πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ περιμένουν από τη Ρωσία συνεργασία για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή, αλλά επεσήμανε ότι η στρατιωτική συμπεριφορά της Ρωσίας 'θέτει όλα υπό αμφισβήτηση'.

    Ο κ Γκέητς τόνισε ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ στην περιοχή του Καυκάσου επικεντρώνονται στην κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών.

    [02] Συμβολική υποψηφιότητα Κλίντον στο συνέδριο

    15-08-2008

    H Χίλαρυ Κλίντον υποστηρίζει Ομπαμα

    Οι πρώην αντίπαλοι για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, Γερουσιαστές Χίλαρυ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσαν ότι η υποψηφιότητα Κλίντον θα τεθεί προς εξέταση συμβολικά στο συνέδριο του κόμματος, στο Ντένβερ του Κολοράντο, παρόλο που ο κ. Ομπάμα θα είναι αυτός που θα πάρει και τυπικά πλέον το χρίσμα. Σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο γερουσιαστές αναφέρουν ότι πρόκειται για απόφαση που στοχεύει στο να ενώσει το κόμμα που είχε διαιρεθεί έντονα μετά την μάχη των προκριματικών εκλογών απ' την οποία νικητής με μικρή διαφορά αναδείχτηκε ο κ. Ομπάμα.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η υποψηφιότητα της Χίλαρυ Κλίντον στο συνέδριο των Δημοκρατικών στοχεύει στο να τιμήσει την 'ιστορική' όπως χαρακτηρίζεται προεκλογική εκστρατεία της Γερουσιαστή απ' τη Νέα Υόρκη. Από την πλευρά της η Χίλαρυ Κλίντον δηλώνει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα ενωμένο θα δώσει το χρίσμα στον Μπαράκ Ομπάμα 'ενώ θα έχουν ακουστεί οι φωνές όλων'. Η κ. Κλίντον θα μιλήσει στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στις 26 Αυγούστου.

    [03] Αρχική συμφωνία ΗΠΑ-Πολωνίας

    15-08-2008

    Αντρέι Κρέμερ και Τζον Ρούντ υπογράφουν τη συμφωνία

    Αμερικανοί και Πολωνοί διαπραγματευτές κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για την ανάπτυξη Αμερικανικού αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος. Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών της Πολωνίας, Αντρέι Κρέμερ, και ο κύριος διαπραγματευτής των ΗΠΑ, Τζον Ρούντ, μονογράφησαν την προκαταρκτική συμφωνία τη Πέμπτη στη Βαρσοβία. Από τη πλευρά του ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τασκ, τόνισε ότι πολλές λεπτομέρειες θα πρέπει να διευθετηθούν ακόμη πριν οι δύο χώρες καταλήξουν σε τελική συμφωνία. Επίσης ο κ. Τάσκ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε αίτημα της Πολωνίας για διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

    Εδώ στην Ουάσιγκτον η εκπρόσωπος του προέδρου Μπούς, Ντέινα Περίνο, εξέφρασε την ικανοποίηση του Λευκού Οίκου για την προκαταρκτική συμφωνία της Πέμπτης λέγοντας ότι η αντιπυραυλική άμυνας συντελεί σοβαρά στην συλλογική ασφάλεια του ΝΑΤΟ.

    Από την πλευρά του, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρώφ, αντέδρασε στην υπογραφή της προκαταρκτικής συμφωνίας με ακύρωση της προγραμματισμένης για τον άλλο μήνα επίσκεψης του στη Πολωνία. Στις αρχές της εβδομάδας ο Πολωνός πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι η διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας αυξάνει τις πιθανότητες να εξετάσουν οι ΗΠΑ σοβαρά το αίτημα της χώρας του για εγκατάσταση των Αμερικανικών πυραύλων στην Πολωνία μονίμως.

    [04] Mειώθηκε ο αριθμός θανάτων από τροχαία στις ΗΠΑ

    15-08-2008

    Στα χαμηλότερα επίπεδα απ' το 1994 μειώθηκε ο αριθμός νεκρών από τροχαία δυστυχήματα στις ΗΠΑ. Έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας αναφέρει ότι 41χιλιάδες 59 άτομα έχασαν τη ζωή τους το 2007 στους Αμερικανικούς αυτοκινητοδρόμους, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ήταν ο μικρότερος που έχει καταγραφεί ποτέ. Η Υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Μαίρη Πήτερς, επεσήμανε ότι μειώθηκε και ο αριθμός νεκρών από δυστυχήματα που προκλήθηκαν από υπερβολική χρήση αλκοόλ. Η κ. Πήτερς δηλώνει ότι το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στην εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων για την ασφάλεια των αυτοκινήτων, στην έντονη αστυνόμευση και στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Μεταφορών.

    [05] Δύο γυναίκες καμικάζι σκοτώνουν 19 άτομα στο Ιράκ

    15-08-2008

    Στο Ιράκ τουλάχιστον 19 άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 40 τραυματίστηκαν από δύο γυναίκες καμικάζι που πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες στην Ισκανταρίγια, νότια της Βαγδάτης μέσα σε πλήθος προσκυνητών που μετέβαιναν στην Καρμπάλα για θρησκευτική γιορτή των Σιιτών. Επίσης από δύο εκρήξεις βομβών στη Βαγδάτη σκοτώθηκε ένας προσκυνητής και ένας αστυνομικός, ενώ στην επαρχία Ντιγιάλα δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν βόμβα έπληξε το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

    [06] Πως μετριέται η αγάπη;

    Μαρία Σπυριδωνάκου

    Αθήνα

    15-08-2008

    Η διαπίστωση ότι όλο και περισσότερο γονείς καταφεύγουν στο χαρτζιλίκι για να αναπληρώσουν το χρόνο που δεν περνούν με τα παιδιά τους είναι πλέον κοινή. Η ψυχολόγος Χριστίνα Αντωνοπούλου θεωρεί ότι οι σχέσεις παιδιών και γονέων έχουν εμπορευματοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις ανθρώπινες σχέσεις.

    Οι ενοχές που νιώθουν οι γονείς για το χρόνο που δεν διαθέτουν στα παιδιά τους είναι μεγάλες για αυτό και προσπαθούν να τις εξαγοράσουν με το χαρτζιλίκι.

    Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες τα χρήματα που δίνονται στα παιδιά είναι το μέτρο σύγκρισης και υποδήλωσης του οικονομικού και κοινωνικού στάτους της ίδιας της οικογένειας. Η σχέση του παιδιού με το χρήμα πρέπει να είναι σταδιακή και με μέτρο επιμένει η Χριστίνα Αντωνοπούλου.

    Ωστόσο η ψυχολόγος επαναλαμβάνει τα χρήματα δεν μπορούν να αναπληρώσουν μια αγκαλιά. Αλλά τονίζει ότι και μια αγκαλιά στις μέρες μας δεν είναι αρκετή.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 16 August 2008 - 1:18:15 UTC