Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-09-10

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φρήντ: Σε δύσκολη περίοδο οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας
  • [02] Ο πρώτος πρέσβης Αραβικής χώρας στο Ιράκ
  • [03] 4 νεκροί από το πλήγμα του τυφώνα Άικ στην Κούβα
  • [04] Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρόεδρος του Πακιστάν
  • [05] Το νέο μνημείο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

  • [01] Φρήντ: Σε δύσκολη περίοδο οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας

    10-09-2008

    Ντάνιελ Φρήντ

    Ο Αμερικανός Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών, Ντάνιελ Φρήντ, δήλωσε ότι ενδεχομένως οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας εισέρχονται σε μια δύσκολη περίοδο. Καταθέτοντας ενώπιον μελών του Κογκρέσου τη Τρίτη, ο κ. Φρήντ επεσήμανε ότι η Ρωσική ηγεσία θα πρέπει να αλλάξει τακτική και δεν θα πρέπει να της επιτραπεί να χαράξει νέες γραμμές στην Ευρώπη. Είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Γεωργία να ανακάμψει οικονομικά, να αποκαταστήσει την αυτεξουσιότητα της και να ικανοποιήσει τις 'νόμιμες στρατιωτικές της ανάγκες', είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φρήντ.

    Από τη πλευρά του, ο Αμερικανός Υφυπουργός Άμυνας, Έρικ Έντελμαν, δήλωσε ότι ομάδα του Πενταγώνου μεταβαίνει στη Γεωργία αυτή την εβδομάδα για να εξετάσει τρόπους προσφοράς βοήθειας προς τη Τιφλίδα να αποκαταστήσει τις ένοπλες της δυνάμεις.

    Στο μεταξύ, ο πρέσβης της Ρωσίας στα ΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, κυκλοφόρησε στο Συμβούλιο Ασφάλειας σχέδιο ψηφίσματος που ζητά εμπάργκο όπλων σε βάρος της Γεωργίας. Ο κ. Τσούρκιν δήλωσε ότι πρόκειται για απαραίτητο πολιτικό μήνυμα, παρά το επαπειλούμενο βέτο από μέρους των ΗΠΑ.

    [02] Ο πρώτος πρέσβης Αραβικής χώρας στο Ιράκ

    10-09-2008

    Ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αμπντουλλάχ Ιμπραχίμ Αλ Σεχί, o πρώτος πρέσβης Αραβικής χώρας στο Ιράκ, ανέλαβε τα καθήκοντα του τη Τρίτη στη Βαγδάτη. Η Ουάσιγκτον έχει ζητήσει από Αραβικές χώρες να συνάψουν πλήρεις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράκ για να αντισταθμιστεί η επιρροή του Ιράν το οποίο διαθέτει μεγάλη πρεσβεία στη Βαγδάτη.

    Στο μεταξύ, σε ηχογραφημένο μήνυμα του που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, Αμπού Ομάρ Αλ Μπαγκντάντι, ζητά την δολοφονία μετριοπαθών Ιρακινών Σουνιτών πολιτικών. Συγκεκριμένα ο Αλ Μπαγκντάντι ζητά την δολοφονία 5 ηγετών του Ιρακινού Ισλαμικού Κόμματος, συμπεριλαμβανομένου και του αντιπροέδρου του Ιράκ, Ταρίκ Αλ Χασεμί.

    [03] 4 νεκροί από το πλήγμα του τυφώνα Άικ στην Κούβα

    10-09-2008

    Ο τυφώνας Άικ παραμένει πάνω απ' την Κούβα σαν τυφώνας Κατηγορίας 1 με ανέμους ισχύος 120 χιλιομέτρων της ώρα. Μέχρι στιγμής ο Άικ έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 4 άτομα στη Κούβα και έχει προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές και πλημμύρες.

    Κατά την αναχώρηση του απ' το νησί της Καραϊβικής αναμένεται πως ο τυφώνας θα ενισχυθεί εισερχόμενος στο Κόλπο του Μεξικού και μετεωρολόγοι προειδοποιούν για σοβαρό πλήγμα του Άικ στις Αμερικανικές ακτές.

    [04] Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρόεδρος του Πακιστάν

    10-09-2008

    Από την συνέντευξη τύπου του Ασίφ Αλί Ζαρντάρι με τον Χαμίντ Καρζάι

    Ο σύζυγος της δολοφονημένης πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν, Μπεναζίρ Μπούττο, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, ορκίστηκε νέος πρόεδρος του Πακιστάν επιστρέφοντας τη χώρα στη δημοκρατία μετά από 9 χρόνια στρατιωτικής δικτατορίας του στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ. Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του ο κ. Ζαρντάρι υποσχέθηκε ότι θα συνεργαστεί με το Αφγανιστάν για την εξουδετέρωση της τρομοκρατίας.

    Στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου του Πακιστάν παρέστησαν δεκάδες ξένοι επίσημοι, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι. Σε κοινή συνέντευξη τύπου αργότερα οι κύριοι Ζαρντάρι και Καρζάι δεσμεύτηκαν ότι θα συνεργαστούν στον αγώνα κατά των Ισλαμιστών εξτρεμιστών και για την σταθερότητα στη περιοχή.

    Ο πρόεδρος Μπούς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Ζαρντάρι και υποσχέθηκε πλήρη υποστήριξη προς τις προσπάθειες του Πακιστάν κατά της τρομοκρατίας στις απομονωμένες περιοχές στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

    [05] Το νέο μνημείο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

    10-09-2008

    Το μνημείο της Βοστόνης

    Τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της ενδέκατης Σεπτεμβρίου του 2001 πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστόνης. Από το αεροδρόμιο της Βοστόνης απογειώθηκαν τα 2 αεροσκάφη με 147 επιβάτες που έπληξαν τους δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη πριν από 7 χρόνια.

    Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου και οι δυο προεδρικοί υποψήφιοι Τζον Μακέην και Μπαράκ Ομπάμα θα παραβρεθούν σε επιμνημόσυνη τελετή στη Νέα Υόρκη. Επίσης στην Ουάσιγκτον θα γίνουν στο Υπουργείο Άμυνας τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα 184 άτομα που έχασαν τη ζωή τους από το τρομοκρατικό πλήγμα του τρίτου αεροσκάφους στο Πεντάγωνο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 11 September 2008 - 1:18:17 UTC