Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-09-29

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία για την σταθεροποίηση της οικονομίας
  • [02] Ισπανική τράπεζα αναλαμβάνει τον Bradford και Bingley
  • [03] Ομπάμα και Μακέην υποστηρίζουν το κρατικό πακέτο
  • [04] Πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς επιδιώκει η Βενεζουέλα
  • [05] Την αυτεξουσιότητα του Πακιστάν υπερασπίζει ο πρόεδρος της χώρας
  • [06] Bραβείο στον Παναγιώτη Μανόλα
  • [07] Ομπάμα και Μακέην για τα ελληνικά θέματα

  • [01] Συμφωνία για την σταθεροποίηση της οικονομίας

    29-09-2008

    Πελόσι και Πώλσον

    Αμερικανοί νομοθέτες ετοιμάζονται να ψηφίσουν αργότερα σήμερα νομοσχέδιο για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού τομέα με 700 δισεκατομμύρια δολάρια. Το προσχέδιο δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή για να επιτρέψει στα μέλη της Βουλής των Αντιπρόσωπων να το εξετάσουν πριν αυτό τεθεί σε ψηφοφορία, ενώ, η Γερουσία αναμένεται να εξετάσει το νομοσχέδιο αργότερα αυτή την εβδομάδα.

    Ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου και ο υπουργός Οικονομίας Χένρυ Πώλσον ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας νωρίς την Κυριακή προτού ανοίξουν οι Ασιατικές χρηματαγορές. Οι τιμές των χρεογράφων στις ασιατικές χρηματαγορές ήταν ελαφρώς υψηλότερες τη Δευτέρα το πρωί.

    Ο Πρόεδρος Μπους εξέδωσε ανακοίνωση αργά την Κυριακή όπου επαίνεσε και τα δύο κόμματα που συνεργάστηκαν για την δημιουργία ενός 'καλού νομοσχεδίου'. Ο κ Μπους επεσήμανε ότι παραμένει αισιόδοξος ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει γρήγορα το νομοσχέδιο. Ο κ Μπους αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα στο αμερικανικό λαό αργότερα σήμερα προτού ανοίξουν οι χρηματαγορές στις ΗΠΑ.

    Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπρόσωπων Νάνσυ Πελόσι δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα ενισχύσει τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για τη σταθεροποίηση της οικονομίας. Η κ. Πελόσι επεσήμανε ότι οι φορολογούμενοι θα αποζημιωθούν παίρνοντας μερίδιο των μετοχών από τις εταιρίες που θα αποδεχτούν το πακέτο βοήθειας και από την ανατίμηση των περιουσιακών στοιχείων. Η κ. Πελόσι κατέληξε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης πρόνοια για επίβλεψη του πακέτου στήριξης αλλά και τη διενέργεια μεταρρυθμίσεων στους κανόνες που διέπουν την Γουώλ Στρητ.

    Το προσχέδιο επίσης περιέχει και μισθολογικούς περιορισμούς στο ύψος των αμοιβών ανωτέρων στελεχών των δυο οργανισμών καθώς και την προϋπόθεση ιδιοκτήτες ακινήτων να μην χάσουν τα σπίτια τους.

    Ανώτεροι Ρεπουμπλικάνοί νομοθέτες συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ στη Ουάσιγκτον κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσουν το μέτρο. Ο ηγέτης της Μειοψηφίας στη Βουλή Τζον Μπόνερ δήλωσε ότι πολλοί δεν θέλουν να υποστηρίξουν το μέτρο αλλά τους ενθαρρύνει να το υποστηρίξουν.

    [02] Ισπανική τράπεζα αναλαμβάνει τον Bradford και Bingley

    29-09-2008

    Η μεγάλη ισπανική τράπεζα Santander θα αναλάβει μέρος του Βρετανικού χρηματοπιστωτικού οργανισμού Bradford και Bingley. Εκπρόσωπος της Santander δήλωσε ότι θα αναλάβει τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια αποταμιεύσεων και 200 υποκαταστσηματα του, ενώ η Βρετανική κυβέρνηση αναλαμβάνει τις υποθήκες ύψους 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο βρετανός υπουργός Οικονομίας Αλεξάντερ Ντάρλινγκ θα ανακοινώσει επίσημα σήμερα την εξέλιξη αυτή προτού ανοίξει το χρηματιστήριο στο Λονδίνο.

    Η Bradford και Bingley πρόσφατα ανακοίνωσε την περικοπή 320 θέσεων εργασίας και οι μετοχές τους την Παρασκευή υπεχώρησαν στα 32 σεντς.

    Σε άλλες εξελίξεις, την Κυριακή το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία κατέληξαν σε συμφωνία να δώσουν πάνω από 16 δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της μεγάλη τραπεζικής και ασφαλιστικής εταιρείας Fortis, της οποίας τα κέρδη άρχισαν να μειώνονται όταν εξαγόρασε πέρυσι τμήμα της ολλανδικής εταιρείας ABN-AMRO .

    [03] Ομπάμα και Μακέην υποστηρίζουν το κρατικό πακέτο

    29-09-2008

    Ομπάμα και Μακέην στην πρώτη τηλεμαχία.

    Οι υποψήφιοι για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Γερουσιαστές Τζων Μακέην, του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και Μπαράκ Ομπάμα, του Δημοκρατικού Κόμματος, με ξεχωριστές ανακοινώσεις τους, εξέφρασαν υποστήριξη κρατικό πακέτο ανάκαμψης του χρηματοπιστωτικού τομέα.

    Και οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι εξήραν το ύψους επτακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων πακέτο βοήθειας, ιδιαίτερα για το ότι περιλαμβάνει πρόνοια για την δημιουργία ανεξάρτητου παράγοντα επιτήρησης μελλοντικών πιστωτικών δοσοληψιών και προστασίας των φορολογουμένων.

    Ο Γερουσιαστής Μακέην, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Στεφανόπουλου This Week, στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, είπε ότι ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να στηρίξει το πακέτο που διαμορφώνεται αυτές τις ώρες, ενώ ο Γερουσιαστής Ομπάμα, σε εμφάνισή του, στην εκπομπή Face the Nation, του τηλεοπτικού δικτύου CBS, είπε ότι προτίθεται να το υποστηρίξει.

    Ο Γερουσιαστής Μακέην δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζει να ξαναρχίσει την προεκλογική εκστρατεία του, την οποία διέκοψε για λίγες ημέρες για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στην Ουάσιγκτον για την διαμόρφωση του σχεδίου βοήθειας του χρηματοπιστωτικού τομέα. Το επιτελείο του αναφέρει ότι έχει προγραμματισμένη για την Δευτέρα προεκλογική εμφάνιση του κ. Μακέην στην πολιτεία Οχάιο. Ο Γερουσιαστής Ομπάμα από την άλλη, συνεχίζει την εκστρατεία του με σταθμούς στην Βόρεια Καρολίνα, το Μίσιγκαν και αργότερα απόψε το Κολοράντο.

    [04] Πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς επιδιώκει η Βενεζουέλα

    29-09-2008

    Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Χιούγκο Τσάβεζ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Ν. Μεντβέντεβ.

    Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Χιούγκο Τσάβεζ λέει ότι η χώρα του ενδιαφέρεται να δημιουργήσει πυρηνικό αντιδραστήρα για ειρηνικούς σκοπούς. Μιλώντας την Κυριακή στο Καράκας ο κ Τσάβεζ δήλωσε ότι η Βενεζουέλα θέλει πυρηνική ενέργεια για τη παραγωγή ηλεκτρισμού και για ιατρικούς σκοπούς. Την περασμένη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλάντυμιρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει τη Βενεζουέλα στην ανάπτυξη προγράμματος πυρηνικής ενέργειας. Να σημειωθεί ότι ήδη η Βενεζουέλα έχει ενισχύσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία από τη οποία αγοράζει όπλα.

    [05] Την αυτεξουσιότητα του Πακιστάν υπερασπίζει ο πρόεδρος της χώρας

    29-09-2008

    Ασίφ Αλί Ζαρντάρι

    Ο Πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάρι δήλωσε αν ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν μυστικές πληροφορίες ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν βρίσκεται στο Πακιστάν, τότε αυτές οι πληροφορίες πρέπει να δοθούν στις πακιστανικές αρχές ώστε ο στρατός να αναλάβει την καταδίωξή του. Ο Πρόεδρος Ζεντάρι έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια συνέντευξη του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Ο κ Ζεντάρι είπε ότι αν ο Μπιν Λάντεν συλληφθεί ζωντανός θα δικαστεί ή στο Πακιστάν ή στις ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος του Πακιστάν επεσήμανε ότι αν ον ΗΠΑ διαθέτουν μυστικές πληροφορίες για ενέργειες εξτρεμιστών στις μεθοριακές περιοχές με το Αφγανιστάν πρέπει να ενημερώνουν το Πακιστάν γιατί αυτό θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα καλύτερα απ' ότι οι ξένες δυνάμεις. Το θέμα αν οι ΗΠΑ πρέπει να δρουν μονομερώς κατά εξτρεμιστών στα σύνορα Πακιστάν Αφγανιστάν έχει γίνει θέμα συζήτησης και στην προεδρική προεκλογική εκστρατείας. Ο κ Ζαρντάρι προειδοποίησε ότι δεν θα επιστρέψει την εδαφική παραβίαση της χώρας του.

    [06] Bραβείο στον Παναγιώτη Μανόλα

    Αθηνά Κρικέλη

    Nέα Υόρκη

    29-09-2008

    Παναγιώτης Μανόλας

    Με το βραβείο 'άντρας της χρονιάς' τιμήθηκε από την αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση Κιγουάνις, ο γνωστός και διακεκριμένος γιατρός Παναγιώτης Μανόλας. Γεννημένος στην Ελλάδα με σπουδές στην Ιατρική Αθηνών, ο έλληνας γιατρός από το 1983 που ήρθε στις ΗΠΑ για περαιτέρω σπουδές, έχει καταφέρει να αποκτήσει όχι μόνο το κύρος ενός ταλαντούχου ιατρού αλλά την αγάπη και τον σεβασμό των χιλιάδων ασθενών του.

    Διευθυντής σήμερα της χειρουργικής μονάδας του νοσοκομείου Mount Sina αποτελεί μια ζωντανή παρακαταθήκη ιατρικού ήθους, και επιστημονικής συνεισφοράς στον τομέα του καρκίνου του στήθους, της γενικής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής. Ο ιατρός Μανόλας έχει επανειλημμένως προβάλει στην ιατρική του πορεία την ανθρώπινη διάσταση.

    Για δεκαετίες τώρα αποτελεί τον 'από μηχανής θεό' για όλους εκείνους τους έλληνες και μη που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις χειρουργικές επεμβάσεις. Προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του όπου και όταν του ζητηθεί.

    Μιλώντας στην Φωνή της Αμερικής ο δρ. Μανόλας είπε χαρακτηριστικά 'νοιώθω βαθιά συγκινημένος, με αυτή την τιμή και όπως λένε και στα Όσκαρ, δεν το περίμενα, κάνω απλά την δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχοντας στήριγμα την σύζυγό μου και την οικογένειά μου'.

    [07] Ομπάμα και Μακέην για τα ελληνικά θέματα

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    29-09-2008

    Οι υποψήφιοι των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Γερουσιαστές John McCain και Barack Obama, έχουν περιοδικά αναφερθεί στον Ελληνισμό και σε θέματα που τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Συγκεντρώσαμε όσες απόψεις τους σε τέτοια θέματα μπορέσαμε να εντοπίσουμε σε διάφορα αρχεία και τις παρουσιάσαμε σε δύο ρεπορτάζ που προβλήθηκαν πρόσφατα από ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς με τους οποίους η Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής συνεργάζεται στην Ελλάδα και άλλα μέρη. Καθώς οι υποψήφιοι Obama και McCain έχουνε τώρα μπει στην τελική ευθεία της κούρσας για τον Λευκό Οίκο, που θα κριθεί από τις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, επαναφέρουμε στην ιστοσελίδα αυτή τα δύο ρεπορτάζ με τις απόψεις τους στα θέματα της ομογένειας.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα και τα Ελληνικά θέματα

    Για να σχολιάσετε το ρεπορτάζ κάντε κλικ στο YouTube

    Ο Tζον Μακέην και τα ελληνικά θέματα

    Για να σχολιάσετε το ρεπορτάζ κάντε κλικ στο YouTube


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 30 September 2008 - 1:18:18 UTC