Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-11-25

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διεθνής οργάνωση καταγγέλλει την Ελλάδα
  • [02] To οικονομικό επιτελείο Ομπάμα
  • [03] Βοήθεια και στην Citigroup
  • [04] Περιοδεία Ράις στην Ευρώπη την άλλη εβδομάδα
  • [05] Παραπάνω κιλά πρόσθεταν ζυγαριές αποσκευών
  • [06] Η τελευταία συνάντηση Μπούς-Ολμέρτ
  • [07] Αυστηρότερα μέτρα ασφάλειας στη Βαγδάτη

  • [01] Διεθνής οργάνωση καταγγέλλει την Ελλάδα

    25-11-2008

    Η Διεθνής Εκστρατεία για την Απαγόρευση των Ναρκών καταγγέλλει την Λευκορωσία, την Ελλάδα και την Τουρκία για παραβιάσεις της διεθνούς συνθήκης που προβλέπει την καταστροφή των αποθεμάτων ναρκών κατά προσωπικού. Σε ανακοίνωση της η διεθνής οργάνωση αναφέρει ότι η καταστροφή των αποθεμάτων αυτών των εξαιρετικά θανατηφόρων όπλων είναι κρίσιμης σημασίας και επισημαίνει ότι ενώ η Λευκορωσία έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια για να καταστρέψει τις νάρκες που βρίσκονται στο έδαφος της, η Ελλάδα και η Τουρκία δεν έχουν ζητήσει τέτοια βοήθεια. Η διεθνής οργάνωση αναφέρει μάλιστα ότι η Ελλάδα δεν έχει καταστρέψει ούτε μια νάρκη.

    Επίσης η Διεθνής Εκστρατεία για την Απαγόρευση των Ναρκών αναφέρει ότι 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Βοσνίας, του Τσάντ, της Νικαράγουα, της Ταϊλάνδης και της Υεμένης, δεν έχουν συμμορφωθεί με χρονοδιάγραμμα 10 ετών για την καταστροφή όλων των ναρκών κατά προσωπικού που βρίσκονται στο έδαφος τους.

    [02] To οικονομικό επιτελείο Ομπάμα

    25-11-2008

    O νέος υπουργός Οικονομίας Τίμοθυ Γκάιτνερ με την επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών Συμβούλων Κριστίνα Ρόμερ.

    Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, παρουσίασε την νέα του ομάδα αντιμετώπισης της τρέχουσας οικονομικής κρίσης που, όπως είπε, έχει πάρει 'ιστορικές διαστάσεις'. Ο κ. Ομπάμα διορίζει τον πρόεδρο της Τράπεζας της Νέας Υόρκης, Τίμοθυ Γκάιτνερ, στο αξίωμα του Υπουργού Οικονομικών και τον πρώην Υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Κλίντον, Λώρενς Σάμμερς, στο αξίωμα του επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου. Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η ομάδα του αποτελείται από τις 'μεγαλύτερες διάνοιες' της χώρας και σημείωσε ότι η Αμερικανική οικονομική κρίση έχει εξελιχθεί σε διεθνή οικονομική κρίση και γι' αυτό η ομάδα του επί οικονομικών θεμάτων θα επιδιώξει συνεργασία με άλλες χώρες για την ανάπτυξη μιας διεθνούς απάντησης στο πρόβλημα.

    Πάντως να σημειωθεί ότι ο Τίμοθυ Γκάιτνερ βρίσκεται ήδη αναμεμειγμένος στις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπούς για στήριξη του χρηματοπιστωτικού τομέα, ενώ ο κ.Ομπάμα έπλεξε το εγκώμιο του Λώρενς Σάμμερς δηλώνοντας ότι έχει αντιμετωπίσει πολλές σημαντικές διεθνείς κρίσεις και χαρακτηρίζοντας τον υπεύθυνο για την χάραξη της πολιτικής που οδήγησε στην μακροσκελέστερη διεύρυνση της Αμερικανικής οικονομίας επί προεδρίας Κλίντον.

    [03] Βοήθεια και στην Citigroup

    25-11-2008

    Η Βρετανία ανακοίνωσε νέο πακέτο για την ενίσχυση της οικονομίας της ενώ οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι θα λάβουν και άλλα μέτρα για την αποκατάσταση του οικονομικού τους συστήματος.

    Ο Βρετανός υπουργός Οικονομίας, Άλιστερ Ντάρλινγκ, ανακοίνωσε την Δευτέρα πακέτο ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση των καταναλωτών και την περικοπή φορολογίας. Επίσης προσέφερε απαισιόδοξα προγνωστικά για την Βρετανική οικονομία λέγοντας ότι θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά 1,25% του χρόνου.

    Στην Ουάσιγκτον, ο Πρόεδρος Μπους δήλωσε ότι η Αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει και άλλες εταιρείες, μετά το πακέτο βοήθειας που δίνεται στον χρηματοπιστωτικό οργανισμό Citigroup. Η μετοχή της Citigroup έχει χάσει την τελευταία εβδομάδα το 60% της αξίας της.

    [04] Περιοδεία Ράις στην Ευρώπη την άλλη εβδομάδα

    25-11-2008

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, θα επισκεφτεί 5 Ευρωπαϊκές χώρες την ερχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Στέητ Ντηπάρτμεντ, η κ. Ράις θα επισκεφτεί την Βρετανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Φιλανδία και τη Δανία στα πλαίσια εξαεθνούς περιοδείας της.

    Ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Σων Μακόρμακ, δήλωσε ότι η κ. Ράις θα συναντηθεί στο Λονδίνο με τον Βρετανό ομόλογο της, Ντέηβιντ Μίλιμπαντ, ενόψει της συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις αρχές Δεκεμβρίου.

    Μετά την σύνοδο η κ. Ράις θα μεταβεί στην Ιταλία για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον ομόλογο της, Φράνκο Φρατίνι και στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Φιλανδία για υπουργική σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη. Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών θα ολοκληρώσει την Ευρωπαϊκή περιοδεία της με επίσκεψη στη Δανία όπου στη Κοπεγχάγη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Άντερς Ρασμούσεν και τον υπουργό εξωτερικών, Περ Στιγκ Μόλλερ.

    [05] Παραπάνω κιλά πρόσθεταν ζυγαριές αποσκευών

    Αθηνά Κρικέλη

    Νέα Υόρκη

    25-11-2008

    Χαλασμένες ζυγαριές βρήκαν αρμόδιοι αξιωματούχοι της πόλης σε αιφνίδιο έλεγχο που πραγματοποίησαν στα δύο μεγάλα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, JFK και LaGuardia ενόψει της ημέρας των Ευχαριστιών, όπου εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες θα ταξιδέψουν αυτές τις ημέρες. Αυτό όμως που ανησύχησε τους αρμόδιους είναι πως όλες οι χαλασμένες ζυγαριές μόνοβ¦ πρόσθεταν σχεδόν μισό κιλό παραπάνω σε κάθε βαλίτσα.

    Βρήκαν συγκεκριμένα το 14% των ζυγαριών στο αεροδρόμιο JFK και το 4% στο LaGuardia να πάσχουν από την ίδια ασθένεια του υπέρβαρου.

    Όλες οι προβληματικές ζυγαριές απομακρύνθηκαν από τα αεροδρόμια, ενώ ο εκπρόσωπος του εμπορικού επιμελητηρίου Jonathan Mintz δήλωσε πως στις δύσκολες αυτές οικονομικές στιγμές που περνά η χώρα, ακόμα και το ένα λεπτό του δολαρίου είναι πολύ σημαντικό.

    Πάντως μέχρι στιγμής μόνο 10 ζυγαριές που ανήκουν στην στις αερoγραμμές American δεν έχουν επιδιορθωθεί, ενώ η εταιρία ισχυρίζεται πως ξοδεύει χιλιάδες δολάρια το χρόνο για την συντήρηση και ακρίβεια των ζυγιστικών μηχανών της.

    [06] Η τελευταία συνάντηση Μπούς-Ολμέρτ

    25-11-2008

    Ο Πρόεδρος Μπους ευχαρίστησε τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Εχούντ Ολμέρτ, για την υποστήριξη του προς την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση των δύο ηγετών στο Λευκό Οίκο, καθώς και οι δύο ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το αξίωμά τους.

    Σε σύντομες δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο κ. Μπούς σημείωσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κρατούσε πάντα το λόγο του, κάτι που ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε 'σημαντικό' παράγοντα στις διεθνείς σχέσεις.

    Από τη πλευρά του, ο κ. Ολμέρτ ευχαρίστησε τον κ. Μπούς για την προσωπική του φιλία και την υποστήριξη του για το Ισραήλ και επεσήμανε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ ότι οι ΗΠΑ απομάκρυναν 'έναν απ' τους πλέον στρατηγικούς κινδύνους του Ισραήλ', όπως χαρακτήρισε το πρώην καθεστώς του Ιράκ.

    [07] Αυστηρότερα μέτρα ασφάλειας στη Βαγδάτη

    25-11-2008

    Από τρεις βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη τη Δευτέρα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 19 άτομα και τραυματίστηκαν 22. Σύμφωνα με την Ιρακινή αστυνομία, απ' την πρώτη επίθεση σκοτώθηκαν 13 υπάλληλοι του Υπουργείου Εμπορίου του Ιράκ και 5 άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας κοντά σε μικρό πούλμαν στο οποίο επέβαιναν. Τα περισσότερα απ' τα θύματα ήταν γυναίκες. Μία ώρα αργότερα γυναίκα καμικάζι αυτοανατινάχθηκε έξω απ' την αυστηρά φρουρούμενη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης σκοτώνοντας 5 άτομα και τραυματίζοντας τουλάχιστον 12. Απ' την τρίτη επίθεση που είχε σαν στόχο περίπολο της Ιρακινής αστυνομίας στην ανατολική Βαγδάτη, σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν 5. Το Υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανακοίνωσε την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων ασφάλειας στη Βαγδάτη.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 26 November 2008 - 9:31:48 UTC