Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-12-16

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Bill Clinton εξετάζει θέματα του Ελληνισμού με ομογενειακούς ηγέτες
  • [02] Ενδεχόμενη νέα περικοπή του επιτοκίου της Φέντ
  • [03] Η Κάρολιν Κέννεντυ για την έδρα της Χίλαρυ Κλίντον

  • [01] Ο Bill Clinton εξετάζει θέματα του Ελληνισμού με ομογενειακούς ηγέτες

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    16-12-2008

    O Andrew Manatos μιλά στο δείπνο για το Ίδρυμα Thea

    Ο τέως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Bill Clinton, συναντήθηκε πρόσφατα στην Ουάσιγκτον με ηγέτες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας με τους οποίους και εξέτασε θέματα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Η συνάντηση έγινε κάπου δύο εβδομάδες μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, στα πλαίσια της 6ης ετήσιας συνόδου του Ιδρύματος Thea, το οποίο έχουν ιδρύσει η Linda και ο David Leopoulos στην μνήμη της κόρης τους. Το Ίδρυμα αυτό ενθαρρύνει την διάδοση των τεχνών στα Λύκεια ως επιστημονικά αποδεδειγμένης επιτυχούς μεθόδου για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων κάθε μαθητού.

    Το σχετικό δείπνο παρέθεσαν από κοινού ο τέως Πρόεδρος κύριος Clinton και ο Andrew Manatos, Πρόεδρος της λεγόμενης Συντονισμένης Προσπάθειας του Ελληνισμού, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον. Το δείπνο δόθηκε προς τιμήν του David Leopoulos τον οποίο ο Bill Clinton θεωρεί ως τον στενότερο παιδικό φίλο του. Κατά την θητεία του Bill Clinton στον Λευκό Οίκο, ο David Leopoulos διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε διάφορα θέματα που χειρίστηκε η κυβέρνηση Clinton σε σχέση με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, περιλαμβανομένης και της επίσκεψης που έκανε ο κύριος Clinton στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    Ο Bill Clinton με την Linda και τον David Leopoulos

    Στο δείπνο της Ουάσιγκτον, δεξιά του Bill Clinton κάθονταν ο Κυπριακής καταγωγής Charis Lapas και η σύζυγός του Margo, που συμμετέχουν κάθε χρόνο στην σύνοδο για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Thea, οι οποίοι και είχαν μαζί του εκτενή συζήτηση για την πορεία του Κυπριακού. Ο Andrew Manatos, που κάθονταν από την άλλη πλευρά του κυρίου Clinton, του ήγειρε εκτός από το Κυπριακό, το ζήτημα του Πατριαρχείου αλλά και διάφορα άλλα θέματα που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

    Άλλα ηγετικά στελέχη της Συντονισμένης Προσπάθειας του Ελληνισμού, που παρακάθισαν στο δείπνο, ήταν οι Philip Christopher, Andrew Athens, Panicos Papanicolaou, Nikos Mouyaris, Tasos Zambas και Nicholas Bouras. Μέλη της Οργάνωσης αυτής πιστεύουν ότι εν όψει της παγκόσμιας αναγνώριση του ταλέντου που έχει ο τέως πρόεδρος στις διεθνείς υποθέσεις και του ότι η σύζυγός του αναλαμβάνει τον Ιανουάριο καθήκοντα Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Bill Clinton θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό διεθνή ρόλο στα επόμενα χρόνια.

    [02] Ενδεχόμενη νέα περικοπή του επιτοκίου της Φέντ

    16-12-2008

    Μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου και ο Λευκός Οίκος συνεχίζουν να προσπαθούν να βρουν τρόπους χορήγησης βοήθειας στην βιομηχανία αυτοκινήτων. Ο Πρόεδρος Μπους δήλωσε τη Δευτέρα ότι η διαδικασία θα διαρκέσει πολύ και χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει η αυτοκινητοβιομηχανία 'εύθραυστη'.

    Νέα έκθεση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ δείχνει ότι η επιβράδυνση της παραγωγής αυτοκινήτων επέφερε μείωση της βιομηχανική παραγωγής της τάξης του 0,6% τον Νοέμβριο. Επίσης πολλοί αναλυτές περιμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα περικόψει σήμερα το επιτόκιο της κατά 0,5 %.

    Ντομινίκ Στράους Καν

    Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στράους Καν, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο κοινωνικών ταραχών σε πολλές χώρες του κόσμου, αν η διεθνής κοινότητα δεν λάβει μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας. Σε δηλώσεις του στα πλαίσια διάσκεψης στην Ισπανία, ο κ. Στράους Καν επεσήμανε ότι η διεθνής οικονομική κρίση θα μπορούσε να παραταθεί περισσότερο απ' ότι αναμενόταν, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα.

    Ακόμη και η ακμάζουσα Κινεζική οικονομία θα επηρεαστεί, τόνισε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πρόσθεσε ότι ενδεχομένως το Ταμείο να μειώσει τα προγνωστικά του για το ρυθμό ανάπτυξης της διεθνούς οικονομίας το 2009, από 8% σε περίπου 5%. Επίσης ο κ. Στράους Καν χαρακτήρισε το πακέτο προώθησης της Ευρωπαϊκής οικονομίας μη ικανοποιητικό. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προτείνει προσπάθεια προώθησης της διεθνούς οικονομίας ίση με το 2% του μέσου ΑΕΠ όλων των χωρών του πλανήτη.

    [03] Η Κάρολιν Κέννεντυ για την έδρα της Χίλαρυ Κλίντον

    16-12-2008

    Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Ντέηβιντ Πάτερσον, δήλωσε ότι η Κάρολιν Κέννεντυ, κόρη του δολοφονημένου πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Κέννεντυ, έχει εκφράσει ενδιαφέρον να αναλάβει την έδρα της Χίλλαρυ Κλίντον στη Γερουσία.

    Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επέλεξε την κ. Κλίντον για το αξίωμα της Υπουργού Εξωτερικών. Αν ο διορισμός της επικυρωθεί θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση της στη Γερουσία. Τότε ο κυβερνήτης Πάτερσον θα κληθεί να διορίσει διάδοχο.

    Η Κάρολιν Κέννεντυ ήταν απ' τις πρώτες προσωπικότητες στις ΗΠΑ που εξέφρασε υποστήριξη για την υποψηφιότητα Ομπάμα και αργότερα συμμετείχε στην επιτροπή συμβούλων του κ. Ομπάμα για την επιλογή υποψήφιου αντιπροέδρου.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 17 December 2008 - 2:18:16 UTC