Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-12-19

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ελεγχόμενη πτώχευση" ενδεχόμενη εναλλακτική λύση
  • [02] Ανακοινώσεις διορισμών στα Υπουργεία Εργασίας και Μεταφορών
  • [03] Τέλος της εκεχειρίας Χαμάς-Ισραήλ
  • [04] Καρζάι: Απαραίτητες μεγαλύτερες προσπάθειες για την προστασία αμάχων
  • [05] Ικανοποίηση για την καταδίκη του εγκεφάλου της γενοκτονίας στη Ρουάντα

  • [01] "Ελεγχόμενη πτώχευση" ενδεχόμενη εναλλακτική λύση

    19-12-2008

    Ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι η 'ελεγχόμενη' πτώχευση αποτελεί μία από τις εναλλακτικές λύσεις που εξετάζονται για την Αμερικανική βιομηχανία αυτοκίνητων.

    Η General Motors, η Ford και η Chrysler ζήτησαν 14 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθειας από την κυβέρνηση και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ντέηνα Περίνο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπους βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την χορήγηση βοήθειας.

    Ο Πρόεδρος Μπους εξέφρασε ανησυχία ότι ενδεχόμενη μη ελεγχόμενη πτώχευση μίας από τις τρεις βιομηχανίες αυτοκινήτων μπορεί να επιδεινώσει την οικονομική ύφεση.

    Στο μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που ζήτησαν επίδομα ανεργίας παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 26 χρόνων. Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι άλλες 554 χιλιάδες άτομα υπέβαλαν αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.

    Εξάλλου, οι ανησυχίες για περαιτέρω διολίσθηση της διεθνούς οικονομίας προκάλεσαν πτώση των τιμών του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσερισήμισι χρόνων. Οι επενδυτές αγνόησαν την ανακοίνωση για μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ, ρίχνοντας την τιμή του μαύρου χρυσού κάτω από τα 36 δολάρια το βαρέλι.

    Πάντως δεν υποχωρούν μόνο οι τιμές πετρελαίου παγκοσμίως. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οι τιμές σιτηρών υποχώρησαν λόγω της αύξησης της παγκόσμιας παραγωγής. Πάντως αξιωματούχοι του διεθνούς οργανισμού προειδοποιούν ότι οι τιμές των σιτηρών παραμένουν υψηλές για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

    [02] Ανακοινώσεις διορισμών στα Υπουργεία Εργασίας και Μεταφορών

    19-12-2008

    Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θα ανακοινώσει σήμερα μερικά ακόμη ονόματα μελών της κυβέρνησης του. Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο κ. Ομπάμα θα ανακοινώσει τον διορισμό της Ισπανόφωνης βουλευτή απ' την Καλιφόρνια, Χίλντα Σόλις, στο αξίωμα της Υπουργού Εργασίας. Η κ. Σόλις είναι γνωστή ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και αναμένεται ότι θα ακολουθήσει την ίδια προσέγγιση στο πηδάλιο του Υπουργείου Εργασίας.

    Επίσης αναμένεται ότι ο κ. Ομπάμα θα ανακοινώσει τον διορισμό του πρώτου Αφρο-Αμερικανού δημάρχου του Ντάλλας, Ρόν Κέρκ, στο αξίωμα του Εμπορικού Εκπροσώπου των ΗΠΑ.

    Παράλληλα αναμένεται και ο διορισμός του δεύτερου Ρεπουμπλικανού υπουργού της κυβέρνησης Ομπάμα. Πρόκειται για τον βουλευτή Ρέι Λαχούντ, στο αξίωμα του Υπουργού Μεταφορών.

    [03] Τέλος της εκεχειρίας Χαμάς-Ισραήλ

    19-12-2008

    Η Παλαιστινιακή εξτρεμιστική οργάνωση Χαμάς κήρυξε το τέλος της εξάμηνης εκεχειρίας με το Ισραήλ που σύμφωνα με την Χαμάς εκπνέει σήμερα. Εκπρόσωπος της εξτρεμιστικής οργάνωσης δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης της εκεχειρίας. Βέβαια η κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούνιο, είχε αρχίσει να καταρρέει τις τελευταίες εβδομάδες με συχνές επιθέσεις ρουκετών και όλμων από την Χαμάς σε βάρος του Ισραήλ, το οποίο ανταποκρίνεται με ασφυκτικότερη απομόνωση της Λωρίδας της Γάζας και επιθέσεις σε βάρος των εκτοξευτών ρουκετών από την περιοχή.

    Πάντως Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν τη Πέμπτη ότι το Ισραήλ είναι διατεθειμένο να σεβαστεί την εκεχειρία, αλλά δεν πρόκειται να ανεχθεί επιθέσεις με ρουκέτες από Παλαιστίνιους εξτρεμιστές.

    [04] Καρζάι: Απαραίτητες μεγαλύτερες προσπάθειες για την προστασία αμάχων

    19-12-2008

    Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, ζήτησε από τις διεθνείς δυνάμεις στη χώρα του να επιδείξουν μεγαλύτερο σεβασμό για την πολιτιστική ταυτότητα της χώρας και να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους Αφγανούς αμάχους.

    Σε ομιλία του την Πέμπτη ο κ. Καρζάι δήλωσε ότι οι Αμερικανικές και Νατοϊκές δυνάμεις θα πρέπει να καταβάλλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για την προστασία αμάχων από αεροεπιδρομές και εφόδους και επεσήμανε ότι ξένοι στρατιώτες δεν θα πρέπει να πραγματοποιούν εφόδους σε σπίτια Αφγανών χωρίς να συνοδεύονται από Αφγανικές δυνάμεις ασφάλειας.

    Παράλληλα ο πρόεδρος του Αφγανιστάν δεσμεύτηκε ότι θα λάβει σοβαρά μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στους κόλπους της κυβέρνησης του. Την Πέμπτη το Αφγανικό κοινοβούλιο απέλυσε τον Υπουργό Εμπορίου της χώρας με το αιτιολογικό ότι απέτυχε να λάβει μέτρα για την συγκράτηση της τιμής των καυσίμων στην εσωτερική αγορά του Αφγανιστάν.

    [05] Ικανοποίηση για την καταδίκη του εγκεφάλου της γενοκτονίας στη Ρουάντα

    19-12-2008

    Θεονέστε Μπαγκοσόρα

    Ο γ.γ. των ΗΕ, Μπαν Κι Μουν, εξέφρασε ικανοποίηση για την καταδίκη του εγκεφάλου της γενοκτονίας στην Ρουάντα το 1994. Ο κ. Μπαν επεσήμανε μέσω του εκπροσώπου του, ότι η ισόβια κάθειρξη του πρώην στρατηγού της Ρουάντα, Θεονέστε Μπαγκοσόρα, αποτελεί σημαντικό βήμα στον αγώνα κατά προσώπων που πραγματοποιούν ορισμένα απ' τα σοβαρότερα εγκλήματα.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σων Μακόρμακ, δήλωσε ότι η καταδίκη του Μπαγκοσόρα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη Ρουάντα δείχνει ότι ακόμη και άτομα σε ανώτατα κυβερνητικά αξιώματα δεν μπορούν να κρυφτούν απ' τη δικαιοσύνη.

    Περίπου 800 χιλιάδες άτομα της φυλής Τούτσι έχασαν τη ζωή τους στη Ρουάντα το 1994.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 20 December 2008 - 2:18:22 UTC