Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-01-30

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποπομπή Μπλαγκόγιεβιτς από το κυβερνείο του Ιλλινόη
  • [02] Η Ουάσιγκτον διαψεύδει περί "συμφιλιωτικής" επιστολής προς Ιράν
  • [03] Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ σε Αφγανιστάν και Πακιστάν
  • [04] Ο Τζώρτζ Μίτσελ ζητά άνοιγμα των συνοριακών φυλακίων της Γάζας
  • [05] Επικριτικός ο πρόεδρος Ομπάμα για τα "μπόνους"

  • [01] Αποπομπή Μπλαγκόγιεβιτς από το κυβερνείο του Ιλλινόη

    30-01-2009

    Η πολιτειακή Γερουσία του Ιλλινόη, καταδίκασε τον επίμαχο κυβερνήτη της πολιτείας Ροντ Μπλαγκόγιεβιτς για κατάχρηση εξουσίας, και ψήφισε ομόφωνα για την αποπομπή του από το αξίωμα με το αιτιολογικό ότι προσπάθησε να αποκομίσει προσωπικά οφέλη με αντάλλαγμα την γερουσιαστική έδρα του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

    Επίσης με δεύτερη ομόφωνη απόφαση της, η Γερουσία του Ιλλινόη απαγόρευσε την ανάληψη οποιουδήποτε άλλου αιρετού αξιώματος απ' τον κ. Μπλαγκόγιεβιτς. Αμέσως μετά την απόφαση ο αντικυβερνήτης του Ιλλινόη, Πάτρικ Κουίν, ορκίστηκε κυβερνήτης.

    Κατά την απολογία του ενώπιον της Γερουσίας του Ιλλινόη ο κ. Μπλαγκόγιεβιτς δήλωσε ότι δεν έχει κάνει τίποτα το μεμπτό και διέψευσε τις κατηγορίες σε βάρος του. Μετά την απόφαση ο κ. Μπλαγκόγιεβιτς εξέφρασε λύπη και δεσμεύτηκε ότι θα αγωνιστεί για να αποκαταστήσει το καλό του όνομα.

    Ανακοίνωση του προέδρου Ομπάμα αναφέρει ότι η αποπομπή του Ρόντ Μπλαγκόγιεβιτς δίνει τέλος σ' ένα 'επίπονο επεισόδιο', όπως το χαρακτηρίζει, για την πολιτεία του Ιλλινόη.

    [02] Η Ουάσιγκτον διαψεύδει περί "συμφιλιωτικής" επιστολής προς Ιράν

    30-01-2009

    Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ

    Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας Guardian που αναφέρει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα σχεδιάζει να στείλει 'συμφιλιωτική', όπως τη χαρακτηρίζει, επιστολή στο

    Οι εκπρόσωποι του Στέητ Ντηπάρτμεντ και του Λευκού Οίκου δήλωσαν τη Πέμπτη ότι ούτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ούτε η Υπουργός Εξωτερικών έχουν ζητήσει ή έχουν δει τέτοια επιστολή.

    Το άρθρο της Guardian αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες το Στέητ Ντηπάρτμεντ ετοιμάζει μια τέτοια επιστολή με στόχο την γεφύρωση των διαφορών Ουάσιγκτον-Τεχεράνης και σε απάντηση στην συγχαρητήρια επιστολή του Ιρανού προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, προς τον πρόεδρο Ομπάμα, επ' ευκαιρία της ανάληψης των προεδρικών του καθηκόντων, όπως αναφέρει η εφημερίδα. Ο κ. Ομπάμα έχει δηλώσει ότι εξετάζει την επιστολή Αχμαντινετζάντ και θα απαντήσει την κατάλληλη στιγμή.

    [03] Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ σε Αφγανιστάν και Πακιστάν

    30-01-2009

    Το Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε ότι ο ειδικός απεσταλμένος του στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, θα επισκεφτεί τη περιοχή την άλλη εβδομάδα. Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, δήλωσε ότι ο κ. Χόλμπρουκ θα μεταβεί πρώτα στην Ευρώπη για τριήμερη διεθνή διάσκεψη για θέματα ασφάλειας στη Γερμανία και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Νότια Ασία.

    Στόχος του Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου θα είναι η γνωριμία με τους ηγέτες της περιοχής και η ανταλλαγή απόψεων για το τι πρέπει να γίνει με στόχο την βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στην περιοχή. Σύμφωνα με αξιωματούχους εκτός από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ο κ. Χόλμπρουκ θα επισκεφτεί μάλλον και άλλες χώρες της περιοχής.

    [04] Ο Τζώρτζ Μίτσελ ζητά άνοιγμα των συνοριακών φυλακίων της Γάζας

    30-01-2009

    Τζώρτζ Μίτσελ και Μαχμούντ Αμπάς

    Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Τζώρτζ Μίτσελ, δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για τον τερματισμό της παράνομης διακίνησης όπλων προς τη Γάζα είναι η ελεύθερη νόμιμη είσοδος αγαθών προς την περιοχή. Σε δηλώσεις του μετά από συνομιλίες που είχε στη Δυτική Όχθη με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, ο κ. Μίτσελ επεσήμανε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να συμμετάσχει στην δημιουργία μηχανισμών για το άνοιγμα των συνοριακών φυλακίων της Γάζας με στόχο την ελεύθερη πρόσβαση εμπορευμάτων.

    Πάντως συνεχίστηκαν μεμονωμένα επεισόδια βίας στη περιοχή. Το Ισραήλ βομβάρδισε εργοστάσιο όπλων, όπως το χαρακτήρισε, καθώς και τούνελ παράνομης διακίνησης όπλων.

    [05] Επικριτικός ο πρόεδρος Ομπάμα για τα "μπόνους"

    30-01-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε τα μεγάλα 'μπόνους' που πλήρωσαν πέρυσι οι εταιρείες της Γουώλ Στρήτ στα ανώτατα διευθυντικά τους στελέχη 'ανεύθυνα' και 'ντροπή', τη στιγμή που οι εταιρείες αυτές βρίσκονταν 'στα πρόθυρα κατάρρευσης' και κατέληξαν να ζητούν κονδύλια από τους Αμερικανούς φορολογούμενους.

    Ο κ. Ομπάμα έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά από συνάντηση με τον νέο Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών, Τίμοθυ Γκάιτνερ. Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε απ' τον κ. Γκάιτνερ να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στις μεγάλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες, που το 2008 έδωσαν στα διευθυντικά τους στελέχη μπόνους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Επίσης αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να προσπαθούν να πείσουν και τους Ρεπουμπλικανούς να υποστηρίξουν το πακέτο αναθέρμανσης της οικονομίας το οποίο θα εξεταστεί τώρα απ' τη Γερουσία μετά την έγκριση του από τη Βουλή, που έγινε όμως χωρίς καμία Ρεπουμπλικανική ψήφο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 31 January 2009 - 2:18:15 UTC