Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-06-10

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε πολιτικό δικαστήριο
  • [02] Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
  • [03] Αιματηρή έκρηξη στο Πακιστάν
  • [04] Πράσινο φως από το Ανώτατο Δικαστήριο για την πώληση της Chrysler
  • [05] Καταδίκη Κογκρέσου για φυλάκιση Αμερικανίδων δημοσιογράφων στη Βόρεια Κορέα

  • [01] Σε πολιτικό δικαστήριο

    10-06-2009

    Αχμέντ Γκαϊλάνι

    Ο πρώτος κρατούμενος που μεταφέρθηκε από τις φυλακές στο Γκουαντάναμο για να δικαστεί σε πολιτικό δικαστήριο στις ΗΠΑ, δήλωσε αθώος των κατηγοριών ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή στην Νέα Υόρκη.

    Πρόκειται για τον Τανζανό, Αχμέντ Γκαϊλάνι, που κατηγορείται για συνέργεια στις βομβιστικές επιθέσεις το 1998 εναντίον των Αμερικανικών πρεσβειών στην Κένυα και την Τανζανία, που κόστισαν τη ζωή σε 224 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και 12 Αμερικανών.

    Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, εναντίον του Γκαϊλάνι έχουν απαγγελθεί 286 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής για συνεργασία με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και άλλα μέλη της Αλ Κάιντα με στόχο θανάτους Αμερικανών πολιτών.

    Αναμένεται ότι η δίκη του Αχμέντ Γκαϊλάνι θα αποτελέσει προηγούμενο για τον χειρισμό των υποθέσεων 240 κρατουμένων στις φυλακές στο Γκουαντάναμο, καθώς η κυβέρνηση Ομπάμα αγωνίζεται να βρει τον καταλληλότερο τρόπο κλεισίματος των φυλακών.

    [02] Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

    10-06-2009

    Τζωρτζ Μίτσελ

    Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Τζωρτζ Μίτσελ, θα συναντηθεί σήμερα με την Παλαιστινιακή ηγεσία στα πλαίσια νέων προσπαθειών του για την αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Μίτσελ θα έχει συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, στη Δυτική Όχθη.

    Την Τρίτη ο κ. Μίτσελ δήλωσε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή έχουν την υποχρέωση να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες που θα οδηγήσουν στην έγκαιρη επανέναρξη και την ταχεία ολοκλήρωση ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

    Σε ομιλία του στην Ιερουσαλήμ, όπου είχε συνομιλίες με την Ισραηλινή ηγεσία, ο κ. Μίτσελ διαβεβαίωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, για την 'αδιάσειστη' προσήλωση των ΗΠΑ στη ασφάλεια του Ισραήλ, παρά τις διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών σε θέματα όπως οι Εβραϊκοί οικισμοί και η δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους.

    [03] Αιματηρή έκρηξη στο Πακιστάν

    10-06-2009

    Τουλάχιστον 11 άτομα σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν από έκρηξη τεράστιας βόμβας έξω από πολυτελές ξενοδοχείο στην Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

    Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές τουλάχιστον ένας ξένος υπήκοος είναι μεταξύ των νεκρών.Πρόκειται για Σέρβο υπήκοο που εργαζόταν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Τοπικοί αξιωματούχοι καθώς και αξιωματούχοι των Ηνωμένων ΕΘνών βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο Pearl Continental, όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

    Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μούν, καταδίκασε έντονα την επίθεση. Ανακοινωθέν του εκπροσώπου του γ.γ. των ΗΕ αναφέρει ότι: για άλλη μια φορά υπάλληλος του διεθνούς οργανισμού είναι μεταξύ των θυμάτων 'φρικιαστικής τρομοκρατικής επίθεσης που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα'.

    Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει ευθύνη για την επίθεση, αλλά ο περιφερειακός υπουργός Αφτάμπ Σερπάο, δήλωσε ότι η επίθεση είχε ξεκάθαρα σχεδιαστεί για να πιέσει την Πακιστανική κυβέρνηση που μάχεται τους Ταλεμπάν στην κοιλάδα Σουάτ.

    [04] Πράσινο φως από το Ανώτατο Δικαστήριο για την πώληση της Chrysler

    10-06-2009

    Το Αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο επέτρεψε τελικά την πώληση της αυτοκινητοβιομηχανίας Chrysler στην Ιταλική FIAT, παρά τις νομικές παρεμβολές πιστωτών και επενδυτών της Αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση του αργά τη Τρίτη, εδώ στην Ουάσιγκτον, μετά από ολοήμερες ακροάσεις και διαβουλεύσεις για το θέμα. Οι πιστωτές της Chrysler ισχυρίζονταν ότι η πώληση θα πρέπει να αναβληθεί γιατί ενέχει κινδύνους για τους επενδυτές της εταιρείας.

    Αμέσως μετά την απόφαση ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την απόφαση του δικαστηρίου.

    Παράλληλα σε άλλο δικαστήριο κατέθεσαν την Τρίτη και οι ιδιοκτήτες αντιπροσωπειών της Chrysler, οι οποίοι χαρακτηρίζουν άδικο το σχέδιο της εταιρείας να κλείσει εκατοντάδες αντιπροσωπείες της.

    Η Chrysler έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να επιβιώσει αν δεν πουληθεί στην FIAT και αν δεν κλείσει το 25% των αντιπροσωπειών της.

    [05] Καταδίκη Κογκρέσου για φυλάκιση Αμερικανίδων δημοσιογράφων στη Βόρεια Κορέα

    10-06-2009

    Ούνα Λη και Λώρα Λινγκ

    Μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου καταδίκασαν την φυλάκιση δύο Αμερικανίδων δημοσιογράφων από τις αρχές της Βόρειας Κορέας, ενώ οι οικογένειες των δημοσιογράφων κάνουν εκκλήσεις για την απελευθέρωση τους.

    Η Ούνα Λή και η Λώρα Λίνγκ καταδικάστηκαν σε 12 χρόνια 'καταναγκαστικής εργασίας' στη Βόρεια Κορέα.

    Ο Ρεπουμπλικανός Βουλευτής, Έντ Ρόις, που είναι και μέλος της Επιτροπής του Κογκρέσου για θέματα Ασίας και Ειρηνικού, χαρακτήρισε την νομική διαδικασία στην Πιονγκγιάνγκ 'βάναυσο αστείο', ενώ άλλοι Βουλευτές κατηγόρησαν την Βόρεια Κορέα ότι χρησιμοποιεί τις δύο δημοσιογράφους για να αποσπάσει υποχωρήσεις από μέρους των ΗΠΑ.

    Παράλληλα ανακοίνωση των οικογενειών των δύο δημοσιογράφων εκφράζει ανησυχία για την διανοητική και σωματική τους υγεία.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 11 June 2009 - 1:18:20 UTC