Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-08-16

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμβιβασμοί για το σύστημα υγείας του Προέδρου Ομπάμα
  • [02] Θα ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους
  • [03] Πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

  • [01] Συμβιβασμοί για το σύστημα υγείας του Προέδρου Ομπάμα

    16-08-2009

    Η Υπουργός Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών Καθλήν Σιμπέλιους λέει πως οι επικριτές των προτεινόμενων από τον Πρόεδρο Ομπάμα μεταρρυθμίσεων στο εθνικό σύστημα ιατρικής περίθαλψης χρησιμοποιούν μεθόδους εκφοβισμού σε μια προσπάθεια να απορριφθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

    Μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα του δικτύου ΑΒC η κυρία Σιμπέλιους επέκρινε αντιφρονούντες που ισχυρίζονται ότι το προεδρικό σχέδιο θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να ενθαρρύνει την ευθανασία των υπερηλίκων προκειμένου να μειώσει το κόστος του προγράμματος ιατρικής περίθαλψης.

    Η κυρία Σιμπέλιους παραδέχθηκε ότι λόγω της διαμάχης που έχει ξεσπάσει η πρόνοια να παρέχονται σε υπερήλικες και στις οικογένειές τους ιατρικές συμβουλές γύρω από ζητήματα που αφορούν στα τελευταία στάδια της ζωής, πιθανότατα δεν θα συμπεριληφθεί στην τελική μορφή του νομοσχεδίου. Επίσης υπεχώρησε στο θέμα της θέσπισης ενός δημόσιου συστήματος ιατρικής περίθαλψης που υποστήριζε μέχρι τώρα ο Πρόεδρος Ομπάμα και το οποίο θα ανταγωνίζονταν τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

    Η κυρία Σιμπέλιους είπε ότι η κυβέρνηση είναι τώρα διατεθειμένη να αποδεχθεί συμβιβασμό με την δημιουργία μη συνδεδεμένων με το κράτος συνεταιρισμών παροχής ιατρικής περίθαλψης, η ιδιοκτησία και η διεύθυνση των οποίων θα βρίσκεται στα χέρια των μελών τους. Τέτοιοι συνεταιρισμοί θα μπορούσαν να προσφέρουν ιατρική περίθαλψη στα περίπου 50 εκατομμύρια αμερικανών που δεν έχουν τώρα ιατρική κάλυψη.

    Παράγοντες του ρεπουμπλικανικού κόμματος λένε πως η ιδέα των συνεταιρισμών ιατρικής περίθαλψης θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολιτικώς βιώσιμη εναλλακτική πρόταση αντί του σχεδίου δημόσιας ιατρικής περίθαλψης, το οποίο, κατά τους ίδιους, θα οδηγούσε στην χρεοκοπία των ιδιωτικών εταιρειών ιατρικής περίθαλψης.

    [02] Θα ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθηνα

    16-08-2009

    Ανοίγουν σήμερα, Δευτέρα 17 Αυγούστου, σε όλη την ελληνική επικράτεια οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, και αναμένεται εντός της εβδομάδας η απόφαση για τη μετάθεση ή μη της έναρξης της σχολικής χρονιάς στην Ελλάδα λόγω της γρίπης.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μεξικό μετατέθηκε για τρεις μήνες το άνοιγμα των σχολείων, αλλά σε μια μόνο περιοχή όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, ενώ στην Γαλλία η σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι εφόσον παρατηρηθούν τρία κρούσματα γρίπης σε σχολείο θα αναστέλλεται η λειτουργία του.

    Από την άλλη πλευρά όμως οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμούν ότι το προληπτικό κλείσιμο των σχολείων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού της νέας γρίπης είναι ανώφελο.

    Πιο συγκεκριμένα διατυπώνουν μια σειρά συστάσεων, αλλά κάθε χώρα παραμένει ελεύθερη να αποφασίσει τα μέτρα που θα λάβει.

    Τα κράτη-μέλη, αναφέρει η ανακοίνωση της επιτροπής δεν βλέπουν την ανάγκη να διατάξουν προληπτικά το μαζικό κλείσιμο των σχολείων συνιστούν όμως το κλείσιμο αυτών των σχολείων στα οποία θα διαγνωστούν κρούσματα μεταξύ των μαθητών με στόχο την καθυστέρηση μετάδοσης του ιού, ενώ η ταχύτητα των ενεργειών σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικός παράγων για να αποδώσει το μέτρο.

    Οι ειδικοί συνιστούν ακόμη να αποφεύγονται άλλες μορφές παιδικών συγκεντρώσεων και σ αυτό πρέπει να πεισθούν οι γονείς να μην δημιουργούν συγκεντρώσεις παιδιών που παρ όλο το κλείσιμο των σχολείων θα μετέθεταν απλώς το πρόβλημα.

    Ο αρμόδιος για το θέμα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η επιτροπή για την υγειονομική ασφάλεια συνεχίζει τις συνεδριάσεις της ώστε κάποια στιγμή εντός των ημερών να μπορέσει να διατυπώσει τις σωστές συστάσεις για τον εμβολιασμό εφ' όσον αυτός κριθεί αναγκαίος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

    [03] Πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

    16-08-2009

    Οι αρχές στην Καλιφόρνιας ζητούν από τους κατοίκους να ακολουθούσουν τις διαταγές απομάκρυνσης από τις κατοικίες τους καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση μεγάλων πυρκαγιών σε διάφορα σημεία της πολιτείας.

    Ο κυβερνήτης της πολιτείας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ επισκέφτηκε το Σάββατο τις περιοχές που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ορεινή περιοχή Σάντα Κρουζ, στο βορειοδυτικός σημείο της Καλιφορνίας.

    Οι φωτιές κατέστρεψαν περίπου 30 χιλιάδες στρέμματα στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις λένε ότι η εξάπλωση των πυρκαγιών έχει περιοριστεί κατά 30% περίπου.

    Ο κυβερνήτης της πολιτείας υποσχέθηκε επιπρόσθετη βοήθεια στα συνεργεία της πυροσβεστικής που προσπαθούν να ανταποκριθούν σε πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε διάφορα σημεία της Καλιφόρνιας.

    Περίπου 2.000 πυροσβέστες μάχονται τις φλόγες στον Εθνικό Δρυμό Λος Πάντρες. Οι αρχές λένε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από φωτιά που άναψαν καλλιεργητές μαριχουάνας που διατηρούν σχέσεις με δίκτυο παράνομης διακίνησης ναρκωτικών με το Μεξικό.

    Να σημειωθεί ότι από τις αρχές Αυγούστου οι φωτιές στη Καλιφόρνιας κατέστρεψαν περίπου 470 χιλιάδες στρέμματα, ενώ εκκενώθηκαν περίπου 2.700 κατοικίες.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 17 August 2009 - 17:37:07 UTC