Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-09-16

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρειάζονται περισσότεροι Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν
  • [02] Πιέσεις Μίτσελ προς Ισραήλ για οικισμούς
  • [03] Ξεκάθαρες απαντήσεις ζητά η Χίλαρυ Κλίντον από Ιράν
  • [04] 11 δις το έλλειμμα των αεροπορικών εταιρειών
  • [05] FBI: Πρόβλημα οι συμμορίες στις ΗΠΑ
  • [06] Νέο νομοσχέδιο μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγείας
  • [07] Παραμένει στη Μέση Ανατολή ο Τζώρτζ Μίτσελ
  • [08] Μπάιντεν: Θα αποτύχουν οι προσπάθειες των ανταρτών στο Ιράκ
  • [09] 300 εκατομμύρια οι χρήστες του Facebook
  • [10] Παραμένει η ενθαρρυντική εικόνα της Αμερικανικής οικονομίας

  • [01] Χρειάζονται περισσότεροι Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν

    16-09-2009

    Ναύαρχος Μάικ Μάλλεν

    O επικεφαλής του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικ Μάλλεν, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ 'μάλλον' χρειάζονται περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν για να κερδίσουν τον αγώνα κατά των ανταρτών.

    Ο ναύαρχος Μάλλεν δήλωσε σε επιτροπή της Γερουσίας την Τρίτη ότι χρειάζονται 'οι απαιτούμενοι πόροι για την καταπολέμηση των ανταρτών και αυτό μάλλον σημαίνει περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις'.

    Ο κ. Μάλλεν χαρακτήρισε το Αφγανιστάν 'επίκεντρο της τρομοκρατίας αυτή τη στιγμή' και δήλωσε ότι η επιτυχία στο Αφγανιστάν απαιτεί περισσότερο χρόνο και προσήλωση για την ανάπτυξη καλής διακυβέρνησης, καθώς και περισσότερους εκπαιδευτές οι οποίοι θα ξανακτίσουν την Αφγανική αστυνομία και το στρατό.

    Ο ναύαρχος Μάλλεν επεσήμανε ότι δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητοι πόροι στις αμερικανικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν τα τελευταία 5 χρόνια και ότι είναι πλέον 'ξεκάθαρο' ότι χρειάζονται περισσότερα μέσα για να υλοποιηθεί η νέα στρατηγική του Προέδρου Ομπάμα στη περιοχή. Επίσης ο κ. Μάλλεν ζήτησε υπομονή με τις Αμερικανικές και Νατοϊκές προσπάθειες στο Αφγανιστάν.

    Πρόσφατη σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ δείχνει ότι το 58% των Αμερικανών τώρα αντιτίθεται στο πόλεμο, ενώ μόνο ένα 39% τον υποστηρίζει.

    [02] Πιέσεις Μίτσελ προς Ισραήλ για οικισμούς

    16-09-2009

    Τζώρτζ Μίτσελ και Βενιαμίν Νετανιάχου

    Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό, Τζώρτζ Μίτσελ, που πιέζει το Ισραήλ να τερματίσει την εποικιστική του δραστηριότητα, ανακοίνωσε ότι δεν σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες που είχε με την Ισραηλινή και την Παλαιστινιακή ηγεσία.Μετά την συνάντηση του με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, ο κ. Μίτσελ δήλωσε ότι ήλπιζε 'να οδηγήσει αυτή την φάση της ειρηνευτικής προσπάθειας σε μια θετική ολοκλήρωση' μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    Νωρίτερα ο κ. Μίτσελ είχε συνομιλίες επί δύο ώρες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, στην Ιερουσαλήμ.Ο εκπρόσωπος του κ. Νετανιάχου δήλωσε στη ΦτΑ ότι οι συνομιλίες πήγαν καλά και ότι οι δύο άνδρες θα ξανασυνομιλήσουν σήμερα.

    Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Σαέμπ Ερεκάτ, έθεσε και πάλι τον τερματισμό της Ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας ως προϋπόθεση για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με στόχο την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους.

    [03] Ξεκάθαρες απαντήσεις ζητά η Χίλαρυ Κλίντον από Ιράν

    16-09-2009

    Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ότι το Ιράν πρέπει να αντιμετωπίσει 'κατά μέτωπο' τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας στα πλαίσια των εξαεθνών συνομιλιών τον άλλο μήνα.

    Η κ. Κλίντον δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να εμπλακούν σε συνομιλίες με το Ιράν οι οποίες δεν θα οδηγήσουν πουθενά και πρόσθεσε ότι θέλει να περιμένει να δει πως η Τεχεράνη θα αντιμετωπίσει τους προβληματισμούς των διπλωματών για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    Το Ιράν συμφώνησε τη Δευτέρα να δεχτεί πρόταση για συνάντηση των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Κίνας, της Ρωσίας και της Γερμανίας την πρώτη Οκτωβρίου, μάλλον στη Τουρκία.

    Στη Βιέννη, την Τρίτη ο επικεφαλής του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλέχι, άφησε να διαφανεί ότι η κυβέρνηση του είναι έτοιμη για 'στενότερη συνεργασία' με τους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών.

    [04] 11 δις το έλλειμμα των αεροπορικών εταιρειών

    16-09-2009

    Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορέων(ΙΑΤΑ) προειδοποιεί ότι τα οικονομικά προβλήματα του τομέα επιδεινώνονται. Σύμφωνα με την Ένωση το έλλειμμα των αεροπορικών εταιρειών θα φτάσει τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 2 δισεκατομμύρια περισσότερα απ' ότι είχε αρχικά υπολογιστεί. Επίσης η Διεθνής Ένωση προβλέπει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα χάσουν άλλα 3,8 δισεκατομμύρια μέσα στο 2010.

    Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορέων, Τζιοβάννι Μπισινιάνι, δήλωσε ότι οι σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, η συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού επιβατών και ο περιορισμός της αεροπορικής διακίνησης εμπορευμάτων ευθύνεται για το έλλειμμα του τομέα. Ο κ. Μπισινιάνι χαρακτήρισε την κατάσταση κρίσιμη και προειδοποίησε ότι οι μικρές και μεσαίες αεροπορικές εταιρείες είναι αυτές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

    Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορέων επεσήμανε ότι η διεθνής οικονομική κρίση έχει πλήξει τις αεροπορικές εταιρείες περισσότερο απ' ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    [05] FBI: Πρόβλημα οι συμμορίες στις ΗΠΑ

    16-09-2009

    Ο Διευθυντής του FBI, Ρόμπερτ Μάλλερ, δήλωσε ότι συμμορίες εγκληματιών διευρύνουν την επιρροή τους στις ΗΠΑ.

    Ο κ. Μάλλερ δήλωσε σε αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας την Τετάρτη ότι αυξάνεται ο αριθμός των συμμοριών ειδικότερα στα προάστια και τις αγροτικές περιοχές και ότι οι συμμορίες φαίνεται τώρα να είναι πιο βίαιες και πιο οργανωμένες από ότι στο παρελθόν.

    Ο κ. Μάλλερ επεσήμανε ότι σύμφωνα με έρευνες του FBI η συμμορία γνωστή ως MS-13 ( Μαρα Σαλβατρούχα) έχει επεκταθεί σχεδόν σε κάθε αμερικανική πολιτεία.

    Η συμμορία MS-13 δημιουργήθηκε στη δεκαετία του β80 στο Λος Αντζελες από μετανάστες από το Ελ Σαλβαντόρ και αργότερα επεκτάθηκε στην Κεντρική Αμερική.

    Ο κ. Μάλλερ τόνισε ότι ομάδα του FBI συνεργάζεται με τις αρχές του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής για την περεταίρω διερεύνηση της συμμορίας.

    [06] Νέο νομοσχέδιο μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγείας

    16-09-2009

    Μαξ Μπάκους

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Μαξ Μπάκους, ανακοίνωσε πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης στις ΗΠΑ, ένα νομοσχέδιο που γίνεται τώρα στόχος επικρίσεων από Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς.

    Το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα κοστίσει 856 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα 10 χρόνια και προβλέπει υποχρεωτική ασφάλεια υγείας για όλους τους Αμερικανούς, αλλά δεν περιλαμβάνει εναλλακτικό κρατικό πρόγραμμα υγείας.Επίσης το νομοσχέδιο του κ. Μπάκους διευρύνει το ήδη ισχύων κρατικό πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των χαμηλοσυνταξιούχων και των απόρων Αμερικανών. Όλοι οι Ρεπουμπλικανοί έχουν αντιταχθεί στο νομοσχέδιο, μαζί με ορισμένους Δημοκρατικούς, αλλά ο Γερουσιαστής Μπάκους δήλωσε ότι το σχέδιο του είναι 'καλό, εξισορροπημένο και θα εγκριθεί από τη Γερουσία'.Είπε επίσης ότι το μέτρο θα υποστηριχθεί και από Ρεπουμπλικανούς όταν θα τεθεί προς ψηφοφορία στην ολομέλεια της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

    [07] Παραμένει στη Μέση Ανατολή ο Τζώρτζ Μίτσελ

    16-09-2009

    Τζωρτζ Μίτσελ και Βενιαμίν Νετανίαχου

    Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό, Τζωρτζ Μίτσελ, έφτασε στο Λίβανο αργά την Τετάρτη για συνομιλίες με τον Πρόεδρο της χώρας, Μισέλ Σουλεϊμάν.

    Ο κ. Μίτσελ βρίσκεται στη Βηρυτό μετα από 2 μέρες συνομιλιών με Ισραηλινούς και Παλαιστινίους αξιωματούχους και χωρίς να καταφέρει να επιλύσει τις διαφορές τους για τον τερματισμό της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, Ιάν Κέλι, χαρακτήρισε 'καλές' τις επαφές του κ. Μίτσελ με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανίαχου και τους Παλαιστίνιους.

    Ο κ. Κέλι επεσήμανε ότι ο αμερικανός απεσταλμένος σημείωσε πρόοδο στις προσπάθειες για την επανέναρξη των επίσημων ειρηνευτικών συνομιλιών αλλά πρόσθεσε ότι χρειάζονται ακόμα και περεταίρω επαφές.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ είπε ότι ο κ. Μίτσελ τη Παρασκευή θα επιστρέψει στην Ιερουσαλήμ για άλλο ένα γύρο συνομιλιών με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς.

    [08] Μπάιντεν: Θα αποτύχουν οι προσπάθειες των ανταρτών στο Ιράκ

    16-09-2009

    Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ιράκ, δήλωσε ότι είναι σίγουρος πως οι αντάρτες τελικά θα αποτύχουν, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες τους να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα με επιθέσεις σε βάρος αμάχων.

    Σε συνέντευξη τύπου στη Βαγδάτη με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Νούρι Αλ Μαλίκι, ο κ. Μπάιντεν επαναβεβαίωσε την δέσμευση της Ουάσιγκτον να τηρήσει τις συμφωνίες ασφάλειας με την Βαγδάτη που προβλέπουν πλήρη απόσυρση των Αμερικανικών δυνάμεων απ' το Ιράκ μέχρι το τέλος του 2011. Και επεσήμανε ότι η κλιμάκωση των βιαιοτήτων τελευταία, δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό το χρονοδιάγραμμα.

    Από τη πλευρά του ο κ. Μαλίκι χαρακτήρισε τις συνομιλίες εποικοδομητικές και επεσήμανε ότι επικεντρώθηκαν και σε θέματα όπως η προώθηση της Ιρακινής οικονομίας και ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας.

    Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, αντάρτες επιτέθηκαν με τουλάχιστον 2 ρουκέτες σε βάρος της Πράσινης Ζώνης, αλλά δεν υπήρξαν θύματα. Από άλλη επίθεση με 4 ρουκέτες στη Πράσινη Ζώνη τη Τρίτη είχαν σκοτωθεί δύο άμαχοι σε γειτονική πολυκατοικία.

    [09] 300 εκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

    16-09-2009

    Αυξάνονται κατακόρυφα οι χρήστες του διαδικτυακού τόπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

    Την Τετάρτη το Facebook ανακοίνωσε ότι καθημερινά τους τελευταίους 2 μήνες προστίθενται 800 χιλιάδες νέοι χρήστες και τώρα ο αριθμός των χρηστών ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια, με το 70% να βρίσκεται εκτός ΗΠΑ.

    Ο διευθύνον Σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αναγνώρισε με ενθουσιασμό την εξέλιξη αυτή με μήνυμα που ανάρτησε στην ιστοσελίδα. Η εταιρεία επίσης αναφέρει ότι τώρα βγάζει αρκετά χρήματα για να καλύψει τα έξοδά της και για να αρχίσει να είναι κερδοφόρα.

    Να σημειωθεί ότι το Facebook ξεκίνησε από φοιτητικό δωμάτιο στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, πριν 5 χρόνια περίπου.

    [10] Παραμένει η ενθαρρυντική εικόνα της Αμερικανικής οικονομίας

    16-09-2009

    Ενθαρρυντικά ήταν τα νέα την Τετάρτη για την αμερικανική οικονομία. Αυξήθηκε η παράγωγη των αμερικανικών εργοστασίων, μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα και επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός.

    Κυβερνητικές εκθέσεις δείχνουν αύξηση 0, 8% της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο. Επίσης μειώθηκε η διαφορά μεταξύ της αξίας των προϊόντων που αγοράζουν οι αμερικανοί από το εξωτερικό και εκείνων που πουλούν στο εξωτερικό, δηλαδή μειώθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ. Παράλληλα έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ δείχνει ότι ο πληθωρισμός σημείωσε πολύ μικρή άνοδο τον Αύγουστο.

    Επίσης αναπτερώθηκε λίγο το ηθικό των αμερικανών κατασκευαστών κατοικιών. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι αυξήθηκε η εμπιστοσύνη των κατασκευαστών στο υψηλότερο επίπεδο τον τελευταίο χρόνο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 17 September 2009 - 1:18:32 UTC