Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-10-14

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμπορικές συμφωνίες πολλών δις μεταξύ Κίνας και Ρωσίας
  • [02] Κατακόρυφη αύξηση πωλήσεων αυτοκινήτων σε Κίνα και Ινδία
  • [03] Σύσφιξη σχέσεων με τη Ρωσία επιδιώκει η Κλίντον
  • [04] Συγκλίνουν οι απόψεις ΗΠΑ-Ρωσίας στο θέμα του Ιράν

  • [01] Εμπορικές συμφωνίες πολλών δις μεταξύ Κίνας και Ρωσίας

    14-10-2009

    Από την επίσκεψη Πούτιν στο Πεκίνο

    Η Κίνα και η Ρωσία υπέγραψαν εμπορικές συμφωνίες ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στα πλαίσια επίσκεψης του Ρώσου πρωθυπουργού, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Πεκίνο για την ενίσχυση των επιχειρηματικών, πολιτικών και στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών.

    Στις ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων συμφωνίες που ο κ. Πούτιν υπέγραψε με τον Κινέζο ομόλογό του, Ουέν Ζιαμπάο, περιλαμβάνονται και 2 δάνεια ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, από την Κίνα στη Ρωσία.

    Επίσης συμφωνία πώλησης 70 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως στην Κίνα, υπέγραψε η Ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου, Γκαζπρομ.

    [02] Κατακόρυφη αύξηση πωλήσεων αυτοκινήτων σε Κίνα και Ινδία

    14-10-2009

    Καταναλωτές σε Κίνα και Ινδία συρρέουν στις αντιπροσωπίες αυτοκίνητων εξοβελίζοντας στα ύψη τις πωλήσεις.

    H Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκίνητων Κίνας δήλωσε την Τρίτη ότι οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 84% το Σεπτέμβριο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η Ένωση επισημαίνει ότι στους πρώτους 9 μήνες του 2009 οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 42%.

    Οι πωλήσεις της Aμερικανικής εταιρείας GeneralMotors στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 55% την ίδια περίοδο. Ο επικεφαλής της GM, Φριτς Χέντερσον, δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Σαγκάη ότι η κινεζική αγορά αυτοκινήτων θα συνεχίσει να διευρύνεται με σημαντικό ρυθμό.

    Επίσης και στην Ινδία το Σεπτέμβριο οι πωλήσεις αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο κατά 21% και παραμένουν σε υψηλό σημείο για όγδοο κατά σειρά μήνα. Αυξήθηκαν επίσης και οι πωλήσεις μοτοσυκλετών κατά 6,6%.

    [03] Σύσφιξη σχέσεων με τη Ρωσία επιδιώκει η Κλίντον

    14-10-2009

    Η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χ. Κλίντον με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και τον ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ.

    H Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ολοκληρώνει σήμερα διήμερο ταξίδι της στη Ρωσία με ομιλία σε συγκέντρωση φοιτητών στη Μόσχα και επίσκεψη στην δημοκρατία του Ταταρστάν, ανατολικά της Μόσχας, που έχει μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ίαν Κέλλυ, δήλωσε ότι η επίσκεψη στην πρωτεύουσα των Τατάρων, Καζάν, θα βοηθήσει την κ. Κλίντον να κατανοήσει καλύτερα τον πολυεθνικό χαρακτήρα της Ρωσίας.

    Την Τρίτη η Αμερικανίδα Υπουργών Εξωτερικών ζήτησε σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία μετά τη συνάντησή της με τον Ρώσο Πρόεδρο, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, στη Μόσχα.

    Μιλώντας σε από κοινού συνέντευξη τύπου με τον κ. Μεντβέντεφ, η κ. Κλίντον τόνισε την ανάγκη συνεργασίας ΗΠΑ-Ρωσίας σε κρίσιμης σημασίας θέματα, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, της Βορείου Κορέας και του ελέγχου των πυρηνικών.

    Ο κ. Μεντβέντεφ επεσήμανε ότι η συνεργασία με τις ΗΠΑ βρίσκεται σε 'υψηλό επίπεδο' προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές έχουν κοινή προσέγγιση στα περισσότερα σημαντικά διεθνή θέματα.

    [04] Συγκλίνουν οι απόψεις ΗΠΑ-Ρωσίας στο θέμα του Ιράν

    14-10-2009

    Κλίντον με Μεντβέντεφ και Λαβρώφ

    Ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, επανέλαβε ότι πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στο Ιράν αν δεν συμμορφωθεί με τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να αποσαφηνίσει λεπτομέρειες για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Οι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι οι απόψεις του κ. Μεντβέντεφ για το θέμα του Ιράν δεν διαφέρουν πολύ από τις απόψεις της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, η οποία χθες βρισκόταν στη Μόσχα.

    Τον περασμένο μήνα ο Ρώσος πρόεδρος είχε πει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι κυρώσεις είναι αναπόφευκτες, δήλωση που από ορισμένους αναλυτές θεωρείται αλλαγή στην προσέγγιση της Μόσχας, που μέχρι τότε είχε πλήρως αντιταχθεί σε αυστηρές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

    Πάντως ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρώφ, δήλωσε τη Τρίτη ότι η επιβολή κυρώσεων σ' αυτή τη φάση θα ήταν 'αντιπαραγωγική'. Μετά τις συνομιλίες με τον κ. Λαβρώφ και η κ. Κλίντον δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη καιρός για επιπρόσθετες κυρώσεις, αλλά σημείωσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξετάζουν αυτή τη πιθανότητα, αν η διπλωματία αποδειχτεί ανεπιτυχής.Η κ. Κλίντον τόνισε ότι η Μόσχα και η Ουάσιγκτον συμφωνούν ότι το Ιράν έχει δικαίωμα στην χρήση πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς, αλλά όχι για την παραγωγή πυρηνικών όπλων.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 15 October 2009 - 1:18:30 UTC