Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-11-10

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ριζική αλλαγή του διεθνούς οικονομικού συστήματος
  • [02] Το Αφγανιστάν πρέπει να 'ξεριζώσει τη διαφθορά'
  • [03] Η ¶ιντα κατευθύνεται προς Φλόριντα, Αλαμπάμα, Λουϊζιάνα και Μισσισσιππή
  • [04] Ο Πρόεδρος Ομπάμα συναντά τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ
  • [05] Νέα συμφωνία για την μείωση πυρηνικών όπλων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ

  • [01] Ριζική αλλαγή του διεθνούς οικονομικού συστήματος

    10-11-2009

    Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ

    Ο Πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ απαρνήθηκε τον καπιταλισμό και ζήτησε μια 'ριζική αλλαγή' της παγκόσμιας οικονομίας. Ο ιρανός πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις αυτές την Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη στα πλαίσια της συνόδου κορυφής της Οργάνωσης Ισλαμικών Συνεδρίων.

    Ο κ. Αχμαντινετζάντ χαρακτήρισε τα δανειοδοτικά επιτόκια' το μεγαλύτερο και πιο βασικό πρόβλημα' του καπιταλιστικού συστήματος.

    Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι δήλωσε ότι η χώρα του θέλει 'πιο στενές και φιλικές σχέσεις με τις γειτονικές του χώρες' και ελευθερία κινήσεων και εμπορικών συναλλαγών.

    Φέτος η Τουρκία ηγείται των 57 χωρών που απαρτίζουν την Οργάνωση Ισλαμικού Συνεδρίου και η ¶γκυρα προσπαθεί να αναπτύξει σχέσεις με τις Μουσουλμανικές χώρες.

    [02] Το Αφγανιστάν πρέπει να 'ξεριζώσει τη διαφθορά'

    10-11-2009

    Οι ΗΠΑ και η Γερμανία δήλωσαν ότι ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να ξεριζώσει τη διαφθορά για να έχει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον εξέτασε το θέμα του Αφγανιστάν με τη γερμανίδα Καγκελάριο ¶γκελα Μέρκελ και τον γερμανό ομόλογο της Γκουίντο Βεστερβέλε στο Βερολίνο στα πλαίσια των εορτασμών της επετείου των 20 χρόνων από την πτώση του Τείχους.

    Στα πλαίσια συνέντευξης τύπου η κ. Κλίντον και ο κ. Βεστερβέλε τόνισαν ότι περιμένουν από τον κ. Καρζάι να διευρύνει την κυβέρνησή του και να καταπολεμήσει τη διαφθορά.

    Η κ. Κλίντον επεσήμαινε ότι οι ΗΠΑ και οι ΝΑΤΟικοί τους σύμμαχοι δεν βρίσκονται στο Αφγανιστάν για αλτρουιστικούς λόγους αλλά για να αντιμετωπίσουν τηντρομοκρατία, την οποία χρηματοδοτεί και κινεί η Αλ Κάιντα. Ο κ. Βεστερβέλε επεσήμανε ότι το Αφγανιστάν χρειάζεται μία κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει τους πολίτες του και που ακολουθεί του κανόνες της καλής διακυβέρνησης.

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε επίσης ότι οι σύμμαχοι θα δώσουν στην κυβέρνηση Καρζάι ξεκάθαρες παραμέτρους για το τι περιμένουναπό αυτή καθώς και μέτρα για την αξιολόγησης αποτελεσματικότητά της.

    [03] Η ¶ιντα κατευθύνεται προς Φλόριντα, Αλαμπάμα, Λουϊζιάνα και Μισσισσιππή

    10-11-2009

    Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί σε νότιες πολιτείες των ΗΠΑ καθώς η τροπική θύελλα ¶ϊντα κατευθύνεται προς την Αμερικανική ακτή του κόλπου του Μεξικού την οποία και αναμένεται να πλήξει στις επόμενες λίγες ώρες.

    Η Φλόριντα, η Αλαμπάμα, η Λουϊζιάνα και η πολιτεία του Μισσισσιππή βρίσκονται ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την στιγμή που κρίθηκε ότι είναι πιθανόν να βρίσκονται πάνω στον δρόμο που θα ακολουθήσει ο κυκλώνας.Σχετικές προειδοποιήσεις για έχουν εκδοθεί από το Grand Isle της Λουϊζιάνας μέχρι τον ποταμό Auckilla της Φλόριντα.

    Στην πιο πρόσφατη ανακοίνωσή του το Εθνικό Κέντρο παρακολούθησης των Κυκλώνων, στο Μαϊάμι, λέει ότι η ¶ϊντα βρίσκεται 95 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του δέλτα του ποταμού Μισισιπή και κινείται με κατεύθυνση προς βορρά με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων την ώρα.

    Μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι οι άνεμοι της ¶ϊντα ταξίδευαν νωρίτερα με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων την ώρα, αλλά έκτοτε συνεχώς εξασθενούν. Πάντως όμως προειδοποιούν ότι η τροπική θύελλα μπορεί να προκαλέσει ισχυρότατες βροχοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές του Αμερικανικού νότου.

    Το Σαββατοκύριακο η ¶ϊντα είχε ισχύ κυκλώνα και προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες, κατολισθήσεις εδάφους και 130 θανάτους στο Ελ Σαλβαντορ.Το πέρασμά της από εκεί εξανάγκασε επίσης χιλιάδες άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    [04] Ο Πρόεδρος Ομπάμα συναντά τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

    10-11-2009

    O Πρωθυπουργός του Ισραήλ με τον Πρόεδρο Ομπάμα σε παλαιότερη συνάντηση.

    Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε τη Δεύτερα το βράδυ, τοπική ώρα,με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον στα πλαίσια προσπαθειών για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους.

    Σύντομη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες εξέτασαν ευρεία γκάμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας, το Ιράν και την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

    Νωρίτερα, ο κ. Νετανιάχου, στα πλαίσια ομιλίας τη Δεύτερα το πρωί στην ετησία συνάντηση των Εβραϊκών Ομοσπονδιών Βορείου Αμερικής επεσήμανε ότι πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι η επίτευξη μόνιμης ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

    Αλλά η κατάσταση περιπλέκεται καθώς ο κ Αμπάς δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές του Ιανουαρίου και αναφέρθηκε στο αδιέξοδο που έχει προκύψει με το Ισραήλ. Τη Δευτέρα ο ανώτερος διαπραγματευτής των Παλαιστινίων Σαέμπ Ερεκάτ επανέλαβε προειδοποιήσεις ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν σημαντικά βήματα αν θέλουν ακόμα να διαπραγματευτούν με την Παλαιστινιακή Αρχή.

    [05] Νέα συμφωνία για την μείωση πυρηνικών όπλων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ

    10-11-2009

    O Πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υπογράψει το Δεκέμβριο νέα συμφωνία με τη Ρωσία για την μείωση του πυρηνικού τους οπλοστασίου. Ο αμερικανός Πρόεδρος επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ έχουν σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο στο περιορισμό της διάδοσης πυρηνικών όπλων μέσα στους τελευταίους μήνες από ότι τα τελευταία χρόνια.

    Αμερικανοί και Ρώσοι διαπραγματευτές εργάζονται για την κατάρτιση νέας συμφωνίας η οποία θα αντικαταστήσει τη Συμφωνία Στρατηγικής Μείωσης Πυρηνικών Όπλων του 1991,η οποίας εκπνέει το Δεκέμβριο.

    Η νέα συμφωνία θα περιορίσει ακόμα περισσότερο το αμερικανικά και ρωσικά πυρηνικά οπλοστάσια και τα συστήματα που χρειάζονται για την εκτόξευση αυτών των όπλων. Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του Ντμίτρι Μεντβέντεβ ήδη συμφώνησαν στις βασικές αρχές που θα διέπουν τη νέα συμφωνία τον Ιούλιο στα πλαίσια συνόδου κορυφής.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 11 November 2009 - 2:18:24 UTC