Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-12-23

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μειωμένο ενδιαφέρον για εορταστικές αγορές στην Ελλάδα
  • [02] Αισιοδοξία στη Wall Street για την αγορά εργασίας
  • [03] Ο πρόεδρος Ομπάμα ζητά διεύρυνση δανεισμού προς μικρομεσαίους
  • [04] Ρασμούσεν: Στόχος η προστασία κατοίκων και υποδομής στο Αφγανιστάν
  • [05] Νέος συντονιστής για την ασφάλεια στο διαδίκτυο
  • [06] Το Ιράν δεν τηρεί προθεσμία με τις ΗΠΑ
  • [07] Έφτασε το Σογιούζ στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
  • [08] Παραμονή Χριστουγέννων η ψηφοφορία στη Γερουσία για την υγεία
  • [09] Η ΑΧΕΠΑ διοργανώνει εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ελλάδα
  • [10] Αύξηση των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ
  • [11] ΗΠΑ: Το Ιράν εξελίσσεται σε 'στρατιωτικό καθεστώς'
  • [12] Ομπάμα: Επιτυγχάνονται 'ριζικές αλλαγές' στις ΗΠΑ

  • [01] Μειωμένο ενδιαφέρον για εορταστικές αγορές στην Ελλάδα

    Μαρία Σπυριδωνάκου

    Αθήνα

    23-12-2009

    Με προσφορές, εκπτώσεις σε συγκεκριμένα είδη, δωροεπιταγές ακόμα και δωρεάν πάρκινγκ προσπαθούν οι έμποροι να τονώσουν την αγορά και να προσελκύσουν τους καταναλωτές ενόψει των Χριστουγέννων.

    Ωστόσο παρά την αυξημένη κίνηση ο τζίρος τις πρώτες 20 ημέρες του Δεκεμβρίου εμφανίζει μείωση έως και 20% κάτω από τα περυσινά επίπεδα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, Βασίλη Κορκίδη.

    Ο εμπορικός κόσμος κάνει ότι μπορεί για να προσεγγίσει έστω τα κέρδη της περυσινής δύσκολης χρονιάς, σημειώνει ο Παναγής Καρέλας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας.

    Η οικονομική κρίση επηρεάζει τις φετινές Χριστουγεννιάτικες δαπάνες και είναι φανερό πλέον ότι η αγορά θα κινηθεί σε χαμηλότερους ρυθμούς από πέρυσι.

    Στο ερώτημα για την οικονομική κατάσταση, το ποσοστό που δηλώνει ότι είναι αμετάβλητη στις φετινές εορτές είναι 43%, δηλαδή μικρότερο σε σύγκριση με το ποσοστό (44,2%) όσων καταγράφουν μείωση της διαθέσιμης οικονομικής δύναμής τους.

    Το 43,5% απαντά πως θα χρησιμοποιήσει την πιστωτική του κάρτα λιγότερο φέτος, σε σύγκριση με το 2008, ενώ το 33,9% θα την αξιοποιήσει όσο και πέρσι και το 22,6% περισσότερο κατά τη διάρκεια της φετινής εορταστικής περιόδου.

    Ποσοστό 16,3% δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αναβάλει καμία αγορά, ενώ εξετάζοντας ξεχωριστά τις γυναίκες και τους άνδρες, διαπιστώνεται πως οι μεν γυναίκες δεν πρόκειται σε ποσοστό 22% να αναβάλουν καμία εορταστική αγορά φέτος, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι μόλις 11,1%.

    Λιγότερα θα είναι και τα δώρα που θα κάνουμε σε φίλους και συγγενείς. Σύμφωνα με έρευνα το 41,80% φέτος δεν προτίθεται να αγοράσει όσα δώρα αγόρασε πέρυσι. Πάντως αυτά που δεν πρόκειται να χάσουν με τίποτα τα δώρα τους είναι τα παιδιά καθώς οι γονείς είναι αποφασισμένοι να τους χαρίσουν αυτά που ζήτησαν από τον Αγιο Βασίλη.

    [02] Αισιοδοξία στη Wall Street για την αγορά εργασίας

    Αθηνά Κρικέλη

    Νέα Υόρκη

    23-12-2009

    Ελπιδοφόρα μηνύματα φτάνουν από τους ειδικούς αναλυτές που μελετούν την πορεία της Wall Streetκαι την συμπεριφορά του χρηματιστηρίου. Η εταιρία Ουάν Γουάιρ μετά από έρευνα και συνεντεύξεις από χιλιάδες υπαλλήλους, πρώην και νύν της Wall Street, υποστηρίζει πως σύντομα θα αρχίσει η ανοδική πορεία της οικονομίας και του χρηματιστηρίου.

    'Βλέπουμε μια σταθερότητα στην οικονομία, μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες αρχίζουν τις προσλήψεις ξανά, και αυτό είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα' δηλώνει ο πρόεδρος της εταιρίας Ουάν Γουάιρ, Σκίντυ βόν Στέιντ.

    Σύμφωνα με την έρευνα - 58% των χρηματιστών πιστεύουν πως θα προσληφθούν με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις, 57% δηλώνουν πως θα δεχθούν να προσληφθούν ακόμα και με λιγότερο μισθό, ενώ το 39% δέχεται οποιεσδήποτε προτάσεις αρκεί να παραμείνουν στον χρηματιστηριακό χώρο.

    Πάντως η γενική αίσθηση στη εν λόγω εταιρία είναι πως με λίγη υπομονή οι εξειδικευμένοι στα του χρηματιστηρίου θα επανέλθουν δριμύτεροι, και όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν 'Αν ψάχνεις για δουλειά μην χάνεις την πίστη σου. Γνωστοποίησέ το στους φίλους σου και να θυμάσαι πάντα, πως αφού δούλευες παλαιότερα, θα δουλέψεις πάλι'.

    [03] Ο πρόεδρος Ομπάμα ζητά διεύρυνση δανεισμού προς μικρομεσαίους

    23-12-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε και πάλι απ' τις τράπεζες να διευρύνουν τον δανεισμό σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν και τις μεγαλύτερες πιθανότητες να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας με στόχο την μείωση του ποσοστού ανεργίας που βρίσκεται στο 10%.

    Σε ειδική συνάντηση του στο Λευκό Οίκο με διευθυντικά στελέχη μικρών και κοινοτικών τραπεζών ο κ. Ομπάμα διαβίβασε τις διαμαρτυρίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες δηλώνουν ότι δεν μπορούν να πάρουν δάνεια για την αγορά νέου εξοπλισμού και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων τους, που θα τις οδηγήσει και σε μεγαλύτερες προσλήψεις.Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις και οι κοινότητες της χώρας είναι έτοιμες για ανάπτυξη και τόνισε στους τραπεζίτες ότι θα πρέπει να δώσουν τέλος σε γραφειοκρατικά εμπόδια που βλάπτουν τον δανεισμό.

    Στο μεταξύ νέες πληροφορίες δείχνουν αύξηση των πωλήσεων ακινήτων στις ΗΠΑ.

    [04] Ρασμούσεν: Στόχος η προστασία κατοίκων και υποδομής στο Αφγανιστάν

    23-12-2009

    Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ρασμούσσεν, ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη στο Αφγανιστάν, όπου δεσμεύτηκε ότι οι διεθνείς δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι η Αφγανική κυβέρνηση και ο στρατός είναι σε θέση να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους.

    Σε από κοινού συνέντευξη τύπου στην Καμπούλ με τον Πρόεδρο, Χαμίντ Καρζάι, ο κ. Ρασμούσσεν είπε ότι η βορειοατλαντική συμμαχία 'το 2010 θα επικεντρωθεί περισσότερο' στην προστασία των κατοίκων, των οδικών αρτηριών και σε προγράμματα ανάπτυξης.

    Ο κ. Ρασμούσεν είπε ότι οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ μπαίνουν σε νέα φάση με την ανάπτυξη άλλων 40 χιλιάδων στρατιωτών. Και πρόσθεσε ότι οι νατοϊκές επιχειρήσεις θα φέρουν περισσότερη ασφάλεια στον αφγανικό λαό και θα δώσουν σταδιακά περισσότερες υπευθυνότητες στην αφγανική κυβέρνηση.

    Σε άλλες εξελίξεις, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την άμεση ανάπτυξη 6 χιλιάδων στρατιωτών στο Αφγανιστάν στα πλαίσια των 30 χιλιάδων στρατιωτών που θα σταλούν στη περιοχή.

    [05] Νέος συντονιστής για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

    23-12-2009

    Χάουαρντ Σμιτ Φωτ. Λευκός Οίκος

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα επέλεξε εθνικό συντονιστή για θέματα διαδικτύου για να επιβλέψει την οργάνωση και την διαχείριση των ψηφιακών δικτύων της χώρας.

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα διόρισε τον Χάουαρντ Σμιτ στη νέα αυτή θέση.

    Ο κ. Ομπάμα έχει τονίσει ότι η ασφάλεια στο διαδίκτυο αποτελεί προτεραιότητα και γι' αυτό διέταξε την εξέταση των μέτρων ασφάλειας του δημοσίου με το που ανέλαβε την προεδρεία.

    [06] Το Ιράν δεν τηρεί προθεσμία με τις ΗΠΑ

    23-12-2009

    Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, απέρριψε προθεσμία μέχρι το τέλος του χρόνου που είχε δοθεί από τις ΗΠΑ για να δεχτεί η Τεχεράνη συμφωνία για τον εμπλουτισμό ουρανίου στο εξωτερικό. Μιλώντας από την πόλη Σιράζ ο κ. Αχμαντινετζάντ είπε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να θέτουν χρονικά περιθώρια και ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι 'πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία'.

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει δηλώσει ότι θα εξετάσει τις διπλωματικές προσπάθειες με το Ιράν προτού επιβάλει νέες κυρώσεις μέσω του Συμβουλίου Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το τέλος Δεκεμβρίου αποτελεί 'πραγματική προθεσμία' για το Ιράν. Επίσης ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ προειδοποίησε τη Τεχεράνη ότι θα έχει να αντιμετωπίσει συνέπειες αν δεν αποδείξει ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα προορίζεται για ειρηνικές εφαρμογές.

    [07] Έφτασε το Σογιούζ στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

    23-12-2009

    Χριστούγεννα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

    Το διαστημόπλοιο Σογιούζ έφτασε στο Διεθνή Διαστημικό σταθμό μεταφέροντας και 3 αστροναύτες, 2 μέρες αφότου εκτοξεύτηκε από το Καζακστάν. Στο Σογιούζ επέβαιναν ο Ρώσος Ολεγκ Κοτόβ, ο αμερικανός Τίμοθυ Κρήμερ και ο Γιαπωνέζος Σοϊτσι Νογκούτσι. Οι αστροναύτες θα παραμείνουν στο διάστημα για 5 μήνες.

    Η ρωσική διαστημική υπηρεσία αναλαμβάνει πρωταρχικό ρόλο στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό καθώς η ΝΑΣΑ σχεδιάζει να αποσύρει το διαστημικό της στόλο μέσα στο 2010.

    [08] Παραμονή Χριστουγέννων η ψηφοφορία στη Γερουσία για την υγεία

    23-12-2009

    Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρρυ Ρήντ, με συναδέλφους του Γερουσιαστές

    Η Αμερικανική Γερουσία προγραμμάτισε για την παραμονή των Χριστουγέννων την αναμενόμενη ψηφοφορία της επί του νομοσχεδίου μεταρρύθμισης του συστήματος ιατρικής περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Η ψηφοφορία θα γίνει στις 8 το πρωί της Πέμπτης, τοπική ώρα και όχι το απόγευμα της ίδιας μέρας, όπως αρχικά σχεδιάζονταν, ώστε να μπορέσουν τα μέλη της Γερουσίας και το προσωπικό των γραφείων τους να ταξιδέψουν από την Ουάσιγκτον στις εκλογικές περιφέρειές τους για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους.

    Όταν τα μέλη του Κογκρέσου επιστρέψουν στην Ουάσιγκτον από τις διακοπές των Χριστουγέννων, η Βουλή και η Γερουσία θα κληθούν να συγκεράσουν τα δύο ξεχωριστά νομοσχέδια που έχουν εγκρίνει και να ψηφίσουν επί συμβιβαστικού σχεδίου που θα έχει την υποστήριξη και του Προέδρου Ομπάμα.Οι Ρεπουμπλικανοί δηλώνουν ότι τα υποστηριζόμενα απ' τους Δημοκρατικούς νομοσχέδια είναι εξαιρετικά δαπανηρά.

    Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που έχει καταστήσει την μεταρρύθμιση του υγειονομικού συστήματος ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησής του, δήλωσε ότι δεν θα αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον για την Χαβάη, όπου σχεδιάζει να περάσει τα Χριστούγεννα, παρά μόνον όταν η Γερουσία θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της πάνω στο θέμα της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας.

    [09] Η ΑΧΕΠΑ διοργανώνει εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ελλάδα

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    23-12-2009

    Φοιτητές από προηγούμενο εκπαιδευτικό ταξίδι της ΑΧΕΠΑ

    Η ΑΧΕΠΑ, που είναι και η μεγαλύτερη οργάνωση προώθησης της Ελληνικής κληρονομιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ανακοίνωσε ότι το καλοκαίρι του 2010 θα πραγματοποιήσει για πέμπτη κατά σειρά χρονιά πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα σε συνεργασία με το παράρτημα του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολις, στην Αθήνα.

    Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο σύμφωνα με πολλούς από τους φοιτητές που το έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν αποτελεί μια αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία, δίνει επίσης στους συμμετέχοντες την δυνατότητα να συμπληρώσουν τμήμα των ακαδημαϊκών υποχρεώσεων που απαιτούνται για την εξασφάλιση πτυχίου.

    Για παράδειγμα, όσοι εγγραφούν στο σχετικό πρόγραμμα για την περίοδο από 3 Ιουλίου μέχρι 16 Ιουλίου, 2010 θα κερδίσουν τρεις βαθμούς έναντι του πτυχίου τους και όσοι παρακολουθήσουν το εκτενέστερο πρόγραμμα, που αρχίζει στις 10 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 6 Αυγούστου, θα πάρουν έξι βαθμούς.

    Και τα δύο πακέτα περιλαμβάνουν κρουαζιέρα στην Πάτμο, την Σαντορίνη, την Ρόδο, την Μύκονο, την Έφεσο και την Κρήτη. Επίσης όσοι Ελληνοαμερικανοί νέοι εγγραφούν θα ξεναγηθοη της Ελλάδας, περιλαμβανομένης της Κορίνθου και της Ολυμπίας.

    Το πρόγραμμα της ΑΧΕΠΑ 'Ταξίδι στην Ελλάδα' είναι σχεδιασμένο κατά τρόπο που παρέχει στους φοιτητές την δυνατότητα να αποκτήσουν μια υπέροχη εκπαιδευτική εμπειρία που παράλληλα θα τους φέρει σε άμεση επαφή με την κοινωνία και την κουλτούρα της Ελλάδας. Νέα μαθήματα, συναρπαστικές εκδρομές, ειδικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες που προβλέπει το πρόγραμμα το καθιστούν ελκυστικό όχι μόνον σε νέους φοιτητές αλλά και σε φοιτητές που το έχουν ήδη παρακολουθήσει στο παρελθόν και επιθυμούν να ξαναζήσουν την θαυμάσια εμπειρία της συμμετοχής σε αυτό.

    Το Ταξίδι της ΑΧΕΠΑ στην Ελλάδα συντονίζει ο τέως Ύπατος Πρόεδρος της οργάνωσης James Dimitriou, ο οποίο και διευθύνει τώρα το όλο πρόγραμμα. Επιπρόσθετα, η ΑΧΕΠΑ θα στείλει μαζί με τους φοιτητές και εκπαιδευμένα μέλη της τα οποία θα συνοδεύσουν τα νεαρά βλαστάρια της ομογένειας στο ταξίδι τους αυτό.

    Το παράρτημα του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολις στην Αθήνα παρέχει στους επισκεπτόμενους φοιτητές στέγη σε διαμερίσματα κοντά στην Πλατεία Συντάγματος τα οποία και βρίσκονται σε απόσταση ενός μικρού περίπατου μέχρι το πανεπιστήμιο. Οι ενδιαφερόμενοι ας σημειώσουν ότι τα μαθήματα είναι πανεπιστημιακού επιπέδου.

    Στα προηγούμενα τέσσαρα χρόνια στο πρόγραμμα αυτό της ΑΧΕΠΑ είχαν συμμετάσχει φοιτητές από 26 Αμερικανικές πολιτείες και τον Καναδά οι οποίοι σπούδαζαν σε 53 συνολικά πανεπιστήμια της Βόρειας Αμερικής. Ο αριθμός των αποφοίτων από το πρόγραμμα της ΑΧΕΠΑ είναι 270 από τους οποίους οι 30 πήραν μέρος τουλάχιστον δύο χρονιές.

    Η ΑΧΕΠΑ θα συντονίσει τις πτήσεις των ενδιαφερομένων μαθητών έτσι ώστε όλοι τους να ταξιδεύσουν έκπτωση στα πλαίσια ομαδικής κράτησης ανεξάρτητα με το αν θα αναχωρήσουν από πόλη της Ανατολικής ή της Δυτικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα περιέχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ahepa.org/journey. Στην ίδια ιστοσελίδα θα βρείτε επίσης και την σχετική αίτηση που πρέπει να υποβληθεί για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε και στον ίδιο τον κύριο Dimitriou στην ηλεκτρονική διεύθυνση jfdplato@aol.com

    Η Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής θα φροντίσει να μεταδώσει τις εντυπώσεις τουλάχιστον ορισμένων από τους Ελληνοαμερικανούς νέους μετά την επιστροφή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα.

    [10] Αύξηση των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ

    23-12-2009

    Τίμοθυ Γκάιτνερ

    Μειώθηκε ο πεσιμισμός των αμερικανών καταναλωτών και αυξήθηκαν οι δαπάνες τους το Νοέμβριο, γεγονός που ίσως να αποτελεί προάγγελο οικονομικής ανάκαμψης.

    Έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου αναφέρει ότι οι προσωπικές δαπάνες σημείωσαν άνοδο μισό της εκατό τον περασμένο μήνα.

    Ξεχωριστή έκθεση του πανεπιστήμιου του Μίσιγκαν δείχνει άνοδο επίσης της εμπιστοσύνης καταναλωτή κατά 5,1 μονάδες στις 72,5 μονάδες το Δεκέμβριο, καθώς μειώθηκαν οι περικοπές στο χώρο εργασίας.

    Οι καταναλωτικές δαπάνες έχουν μειωθεί λόγω της υψηλής ανεργίας, αλλά ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομίας, Τίμοθυ Γκάιτνερ, επεσήμανε ότι βελτιώνεται η αγορά εργασίας.

    [11] ΗΠΑ: Το Ιράν εξελίσσεται σε 'στρατιωτικό καθεστώς'

    23-12-2009

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, P.J. Crowley, δήλωσε ότι στο 'Ιράν όλο και περισσότερο φαίνεται να ισχύει στρατιωτικό καθεστώς' στο τρόπο που χειρίζονται τους διαδηλωτές της αντιπολίτευσης.

    Ο κ. Crowley δήλωσε σε δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι το Ιράν χρησιμοποιεί τις δυνάμεις ασφάλειας για να 'καταπνίξει' τις 'φιλοδοξίες του Ιρανικού λαού'.

    Την Τέταρτη η ιρανική αντιπολίτευση δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφάλειας έριξαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν γκλοπ σε συγκρούσεις με υποστηρικτές του

    Αξιωματούχος της αστυνομίας του Ιράν δήλωσε ότι η αντιπολίτευση 'θα πρέπει να τερματίσει τις παράνομες δραστηριότητες της', αλλιώς θα τις σταματήσει η αστυνομία.

    Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε σε συνέντευξη του με Βρετανικό δίκτυο ότι 'υπερέχουν οι νόμοι' οι οποίοι θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν.

    [12] Ομπάμα: Επιτυγχάνονται 'ριζικές αλλαγές' στις ΗΠΑ

    23-12-2009

    Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Washington Post ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι η αποτροπή της κατάρρευσης του Αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος ήταν το σπουδαιότερο μέλημα της κυβέρνησης του κατά τον πρώτο χρόνο της προεδρίας του.

    Στο σχετικό άρθρο της η Washington Post αναφέρει πως ο κ. Ομπάμα είναι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι οι περισσότερες υποσχέσεις του τηρήθηκαν και επεσήμανε ότι όταν ολοκληρωθεί η υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων οι ΗΠΑ θα έχουν επιτύχει μια 'ριζική αλλαγή' στο σύστημα υγείας, σε θέματα ενέργειας, παιδείας και ελέγχου του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Μάλιστα ο κ. Ομπάμα εξέφρασε 'εξαιρετικό ενθουσιασμό' για τα επιτεύγματα στο τομέα των μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγείας.

    Πάντως νέα σφυγμομέτρηση του Κέντρου Ερευνών Πιού δείχνει πως η Αμερικανική κοινή γνώμη είναι διχασμένη στο θέμα της δημοτικότητας και της πολιτικής του Προέδρου Ομπάμα.Πολλοί Αμερικανοί ανησυχούν για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, την οικονομία, την υγειονομική περίθαλψη και άλλα θέματα.Το τρέχον ποσοστό δημοτικότητας του κ. Ομπάμα κυμαίνεται στο 49%.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 24 December 2009 - 2:18:20 UTC