Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 10-01-29

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανανέωση του διορισμού του Μπεν Μπερνάνκι
  • [02] Νέο σχέδιο Ομπάμα κατά της ανεργίας
  • [03] Κλίντον: Απαραίτητη η πίεση προς Ιράν
  • [04] 140 εκατομμύρια για το πρόγραμμα συμφιλίωσης στο Αφγανιστάν
  • [05] Ο Αμερικανικός στρατός δημιουργεί νοσοκομείο στην Αϊτή
  • [06] Ο πρωθυπουργός του Καναδά κατά ελεγκτικών μηχανισμών για τράπεζες

  • [01] Ανανέωση του διορισμού του Μπεν Μπερνάνκι

    29-01-2010

    Με 70 ψήφους υπέρ, έναντι 30, η Αμερικανική Γερουσία επικύρωσε το διορισμό του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, για άλλη μια τετραετία στο πηδάλιο της Φέντ.

    Μετά την ψηφοφορία ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε 'ικανοποίηση' για την επικύρωση του διορισμού και συνεχάρη τον κ. Μπερνάνκι λέγοντας ότι επέδειξε 'σοφία και σταθερές ηγετικές ικανότητες' στη διάρκεια της χειρότερης οικονομικής κρίσης.

    Πάντως οι επικριτές του κ. Μπερνάνκι δηλώνουν ότι δεν προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για να προλάβει την κατάρρευση των τραπεζών και την οικονομική κρίση, ενώ χορήγησε τεράστια ποσά για την στήριξη μεγάλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Από την άλλη, οι υποστηρικτές του κ. Μπερνάνκι εκτιμούν ότι χωρίς την καθοδήγηση του η οικονομική κρίση θα ήταν πολύ χειρότερη.

    [02] Νέο σχέδιο Ομπάμα κατά της ανεργίας

    29-01-2010

    Ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοινώνει σήμερα λεπτομέρειες πρότασης του, ύψους 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, συνεχίζοντας την προώθηση ιδεών του στις οποίες αναφέρθηκε και στο διάγγελμα, τη Τετάρτη, για την κατάσταση του Αμερικανικού έθνους.

    Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο κ. Ομπάμα θα μεταβεί στη Βαλτιμόρη για να ανακοινώσει φοροαπαλλαγή 5 χιλιάδων δολαρίων για κάθε νέο υπάλληλο που προσλαμβάνει μια εταιρεία, με ανώτατο όριο τις 500 χιλιάδες δολάρια, διασφαλίζοντας έτσι ότι το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος αυτού φοροαπαλλαγών θα διατεθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Η πρόταση αυτή είναι ένα απ' τα νέα σχέδια του Αμερικανού προέδρου με στόχο την βελτίωση της αγοράς εργασίας και την μείωση της ανεργίας.

    [03] Κλίντον: Απαραίτητη η πίεση προς Ιράν

    29-01-2010

    Σε δηλώσεις της στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης στο Λονδίνο, για το Αφγανιστάν, η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα δεν έχει άλλη επιλογή από το να ασκήσει μεγαλύτερες πιέσεις στη Τεχεράνη για τις πυρηνικές της δραστηριότητες.

    Η κ. Κλίντον είχε συνομιλίες για το θέμα του Ιράν με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κίνας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών και ο Κινέζος ομόλογος της, Γιάνγκ Ζιετσί, συμφώνησαν να εντείνουν τις διμερείς τους επαφές για το θέμα του Ιράν. Η Κίνα και η Ρωσία εκφράζουν ενδοιασμούς για την λήψη αυστηρών μέτρων κατά του Ιράν.

    Παράλληλα, εδώ στην Ουάσιγκτον, η Αμερικανική Γερουσία ενέκρινε μέτρο που προβλέπει εφαρμογή των κυρώσεων που αποσκοπούν στο να πιέσουν το Ιράν να παγώσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

    [04] 140 εκατομμύρια για το πρόγραμμα συμφιλίωσης στο Αφγανιστάν

    29-01-2010

    Ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο η διεθνής διάσκεψη για τη σταθεροποίηση του Αφγανιστάν, με δέσμευση των συνέδρων για την συνεισφορά 140 εκατομμυρίων δολαρίων σε νέο ταμείο για την χρηματοδότηση της προσπάθειας επανένταξης των Ταλιμπάν στην Αφγανική κοινωνία.

    Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, έκανε την εν λόγω ανακοίνωση στο τέλος της διάσκεψης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι 70 χωρών. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, δήλωσε ότι το ταμείο θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα συμφιλίωσης στο Αφγανιστάν και θα δώσει εναλλακτική οικονομική λύση σ' αυτούς που δεν έχουν άλλες επιλογές.

    Από τη πλευρά του, ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, δήλωσε ότι θα συγκαλέσει ειρηνευτικό συμβούλιο προεστών, και θα προσκαλέσει μέλη των Ταλεμπάν για να συζητήσουν τις πιθανότητες συμφιλίωσης. Ο κ. Καρζάι ζήτησε απ' τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τη προσπάθεια αυτή και κάλεσε την Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν να βοηθήσουν στην ειρηνευτική διαδικασία.

    [05] Ο Αμερικανικός στρατός δημιουργεί νοσοκομείο στην Αϊτή

    29-01-2010

    Y

    Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις λένε ότι συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Αϊτής για τη δημιουργία προσωρινού ιατρικού συγκροτήματος για τα θύματα του σεισμού.

    Ο επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Ντάγκλας Φρέιζερ, δήλωσε ότι το συγκρότημα θα διαθέτει πάνω από 5.000 κλίνες και θα βελτιώσει κατά πολύ το επίπεδο της ιατρικής περίθαλψης στην Αϊτή.

    Επίσης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ζήτησε μεγαλύτερη βοήθεια για την Αϊτή, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται περισσότερα φορτηγά αυτοκίνητα και περισσότερα κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας.

    [06] Ο πρωθυπουργός του Καναδά κατά ελεγκτικών μηχανισμών για τράπεζες

    29-01-2010

    Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στήβεν Χάρπερ, προειδοποίησε κατά 'υπερβολικών' ελεγκτικών μηχανισμών στις τράπεζες, κατά την ομιλία του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας. Ορισμένες κυβερνήσεις εξετάζουν νέα μέτρα ελέγχου των τραπεζικών δραστηριοτήτων με στόχο να αποφευχθούν τα λάθη που οδήγησαν στην παγκόσμια οικονομική κρίση.

    Πάντως ο κ. Χάρπερ επεσήμανε ότι ο Καναδάς κατάφερε να αποφύγει τις χειρότερες συνέπειες της κρίσης γιατί οι Καναδικές τράπεζες είχαν μεγαλύτερα αποθεματικά και περιορισμούς στα ύψη δανείων, σε σύγκριση με τράπεζες άλλων χωρών. Προειδοποίησε όμως ότι τέτοιου είδους μέτρα θα πρέπει να υπηρετούν τους σωστούς στόχους και να μην δίνουν την εντύπωση τιμωρίας των τραπεζών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 30 January 2010 - 2:18:27 UTC