Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 9 May 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus PIO: Turkish Cypriot and Turkish Media Review, 24-01-25

Cyprus Press and Information Office: Turkish Cypriot and Turkish Press Review Directory - Previous Article - Next Article

From: The Republic of Cyprus Press and Information Office Server at <http://www.pio.gov.cy/>

Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού και Τουρκικού Τύπου 19/2024 25.01.2024

[Α] Τουρκοκυπριακός Τύπος

  • [01] Δήλωση Τατάρ για πιθανό πακέτο μέτρων του ΠτΔ αναφορικά με τους Τουρκοκύπριους
  • [02] Οκτάι: «Στόχος μας η ενίσχυση της ΤΔΒΚ»
  • [03] Επαφές Τορέ στην Τουρκία-Συναντήθηκε με Τούρκους αξιωματούχους
  • [04] Θέλει διαπραγματεύσεις εστιασμένες στο αποτέλεσμα ο Ακάνσοϊ
  • [05] Χασίπογλου: «Εξηγήθηκαν καλύτερα οι πραγματικότητες στην Κύπρο»
  • [06] Συνέχεια αντιδράσεων για το παράνομο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου
  • [07] Απομακρυσμένο το ενδεχόμενο για «πρόωρες εκλογές» το 2024, λέει η «κυβέρνηση»
  • [08] Με αντίμετρα απειλεί ο Αρικλί για το θέμα των τουρκοκυπριακών ταξί
  • [09] Μειώθηκε στο 5,1% η ανεργία στα κατεχόμενα
  • [10] «Υπό απειλή οι Τουρκοκύπριοι βιομήχανοι»
  • [11] Συμμετοχή κατοχικού καθεστώτος στο Συμβούλιο Ανταγωνισμού των Τουρκικών Κρατών
  • [Β] Τουρκικός Τύπος

  • [01] Έρντογαν: «Είναι ανάγκη να συνεργαστούμε με το Ιράν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας»
  • [02] Σήμερα η πρώτη σύνοδος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για το 2024
  • [03] Προηγείται ο Γιαβάς στην Άγκυρα σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [04] Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατά του ισλαμικού κράτους στην Τουρκία

  • [Α] Τουρκοκυπριακός Τύπος

    [01] Δήλωση Τατάρ για πιθανό πακέτο μέτρων του ΠτΔ αναφορικά με τους Τουρκοκύπριους

    Ο παράνομος Bayrak (25.01.24 brtk.net) μεταδίδει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, κληθείς να σχολιάσει το πακέτο μέτρων που λέγεται ότι θα εξαγγείλει για τους Τουρκοκύπριους αυτές τις μέρες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε τα ακόλουθα:

    «Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης μιλά για την ανακοίνωση πακέτου μονομερών μέτρων για το λαό μας από τον περασμένο Αύγουστο. Αρχικά, απέσυρε αυτό το λεγόμενο πακέτο, το οποίο διέρρευσε στον Τύπο, όταν δεν εισέπραξε την απαραίτητη ανταπόκριση, και τώρα έχει αρχίσει να διαδίδει στον Τύπο κάθε μέρα είτε ο ίδιος είτε μέσω του εκπροσώπου του ότι θα το κάνει αυτό ως κίνηση εντυπωσιασμού πριν από την επίσκεψη της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο νησί σε μια προσπάθεια να φανεί χαριτωμένος.

    Πρώτα απ' όλα, οφείλω να δηλώσω ότι η ελληνοκυπριακή ηγεσία, ειδικά μετά τη συγκατάθεση των δύο πλευρών για το διορισμό της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, έχει επιταχύνει τις πολιτικές της κινήσεις για περαιτέρω αύξηση των πολιτικών καταπίεσης, διώξεων και απομόνωσης που εφαρμόζει από το 1963, όταν μετέτρεψε τη κοινή Δημοκρατία σε ελληνοκυπριακό κράτος. Αποκάλυψαν επίσης τις πραγματικές τους προθέσεις, κάνοντας πολιτικές κινήσεις όχι για να φέρουν τους δύο λαούς πιο κοντά τον ένα στον άλλο, αλλά για να διαταράξουν τους καθιερωμένους μηχανισμούς που λειτουργούν προς όφελος και των δύο πλευρών και να μας προκαλέσουν ακόμη περισσότερες οικονομικές δυσκολίες.

    Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι το λεγόμενο πακέτο που θα ανακοινώσει ο Ελληνοκύπριος ηγέτης πριν την άφιξη της Προσωπικής Απεσταλμένης είναι μια κίνηση για να προωθήσουν την πολιτική της κυριαρχίας τους, διά της υπαγωγής του λαού μας στο ελληνοκυπριακό κράτος. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αναφέρουν με κάθε ευκαιρία ότι υποστηρίζουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο. Με αυτή την κατανόηση, έχουμε μεταφέρει στον Ελληνοκύπριο ηγέτη μέσω του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ τις 6 προτάσεις συνεργασίας που ετοιμάσαμε σύμφωνα με τις ανάγκες των δύο πλευρών, οι οποίες είναι καλά γνωστές σε όλους. Οι προτάσεις αυτές έχουν ετοιμαστεί στη βάση των αρχών στις οποίες έχουμε ήδη καταλήξει με την ελληνοκυπριακή ηγεσία. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να παρουσιάσω αυτές τις αρχές, εάν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία σε αυτό το νησί, θα πρέπει να εφαρμοστεί με την αμοιβαία συμφωνία και των δύο πλευρών, με τρόπο που θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές, με τρόπο που θα τηρείται η ισότητα και των δύο πλευρών και με τρόπο που δεν θα έχει ως αποτέλεσμα να αντανακλάται η επιβολή και η εξουσία της μιας πλευράς επί της άλλης. Οι προτάσεις μας έχουν προετοιμαστεί με αυτόν τον τρόπο και η πρότασή μας για έναρξη αυτού του διαλόγου συνεργασίας από κοινού ως δύο ηγέτες, που θα ωφελήσει και τους δύο λαούς, το νησί της Κύπρου και την περιοχή μας, βρίσκεται επί του παρόντος στο τραπέζι, με οικοδεσπότη τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες.

    Η έκκλησή μου προς τον Ελληνοκύπριο ηγέτη είναι η εξής: Αυτό που χρειάζεται δεν είναι να δημιουργηθεί μια εικόνα στον έξω κόσμο. Αν είστε ειλικρινής, ελάτε, εγκαταλείψετε την πολιτική της επιθετικότητας που ξεκινήσατε και ας ξεκινήσουμε τη διαδικασία της συνεργασίας σε αυτούς τους τομείς, οι οποίοι είναι σαφώς επωφελείς και για τους λαούς μας και για το νησί της Κύπρου».

    (ΙΣ)

    [02] Οκτάι: «Στόχος μας η ενίσχυση της ΤΔΒΚ»

    Η K?br?s (25.01.24) γράφει ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Φουάτ Οκτάι (Fuat Oktay) δήλωσε ότι θεωρούν ως πρωταρχικό στόχο τους «την εγγύηση της ύπαρξης, της ελευθερίας και του μέλλοντος του τουρκοκυπριακού λαού, την άνοδο του επιπέδου ευημερίας του και την ενίσχυση της ΤΔΒΚ με όλους τους θεσμούς και οργανισμούς της».

    Μιλώντας την Τετάρτη στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία της λεγόμενης βουλής με επικεφαλής τον «βουλευτή», Εμράχ Γεσίλιρμακ (Emrah Yesil?rmak), ο Οκτάι επανέλαβε τη θέση ότι η Τουρκία υποστηρίζει το «όραμα της λύσης δύο κρατών» στην Κύπρο και υπενθύμισε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν (Recep Tayyip Erdogan) εξέφρασε αυτή την στήριξη ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών προβαίνοντας σε έκκληση για αναγνώριση της «ΤΔΒΚ».

    Ανέφερε ότι συνεχίζονται «με πολύ σοβαρό τρόπο», κατά την έκφρασή του, οι προσπάθειες αναγνώρισης της «ΤΔΒΚ», τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και κοινοβουλευτικής διπλωματίας και πρόσθεσε:

    «Βρίσκεται σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε περιβάλλον συνεχώς στην ημερήσια μας διάταξη η αναγνώριση της Κύπρου [Σημείωση μεταφραστή: εννοεί του αποσχιστικού καθεστώτος στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου] και η απαλλαγή της ΤΔΒΚ από κάθε είδους περιορισμούς και εμπάργκο. Πάντοτε το εξηγούμε αυτό με επιμονή. Είναι διαρκής η στήριξή μας για την κατοχύρωση των εγγενών δικαιωμάτων των Τούρκων της Κύπρου και την αναγνώριση της ΤΔΒΚ».

    «Κατακτητές στην Κύπρο είναι οι Ελληνοκύπριοι»

    Προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί το διαμοιρασμό της εξουσίας και της ευημερίας με την τουρκοκυπριακή πλευρά, ο Οκτάι υποστήριξε:

    «Είναι γνωστό ότι βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα και προσπαθούν να τους μπαλώσουν στο λεγόμενο κράτος τους. Όμως, υπάρχει κάτι που δεν ξέρουν. Ουσιαστικά, το ξέρουν και αυτό. Το έμαθαν το 1974. Το έζησαν και μερικές φορές στην ιστορία, όμως ελπίζω να μην θέλουν να το μάθουν, να το θυμηθούν ξανά. Επομένως, ποτέ μα ποτέ δεν θα δεχτούμε ακόμα και μια φράση υπό τη μορφή της μειονότητας για τους Τούρκους στην Κύπρο πάνω σε αυτό το θέμα. Διότι εκείνο το μέρος είναι μητέρα πατρίδα των Τούρκων και η ηγεμονία τους διήρκεσε πέραν των 500 χρόνων. Αν σκεφτείτε πως είναι ένα νησί που κατακτήθηκε και από τους Ενετούς, είναι πολύ ξεκάθαρο ποιος κατέχει το νησί αυτή τη στιγμή. Αν υπάρχει ένας κατακτητής αυτός είναι οι Ελληνοκύπριοι και αυτό που κάνουν με τους υποστηρικτές τους είναι κατοχή».

    Ο Οκτάι ισχυρίστηκε επίσης ότι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να ζουν στη ζώνη άνεσής τους, συνεχίζοντας να επωφελούνται από το στάτους κβο με την αυτοπεποίθηση που τους παρέχει η διεθνής αναγνώριση και επανάλαβε ότι έχει πλέον εξαντληθεί το ομοσπονδιακό μοντέλο λύσης, που δοκιμάστηκε για πάνω από μισό αιώνα και δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Υποστήριξε και τα εξής:

    «Αν η επιθυμία είναι μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο, αυτό μπορεί να γίνει μόνο στη βάση των πραγματικοτήτων που υπάρχουν στο νησί. Πρώτα πρέπει να κατοχυρωθούν τα εγγενή δικαιώματα και μετά μπορεί να συζητηθεί με την ελληνοκυπριακή πλευρά το τι είδους μοντέλο συνεργασίας μπορεί να αναπτυχθεί. Όμως, πρώτα πρέπει να συμφωνήσουμε στο αδιαπραγμάτευτο σημείο, στη θεμελιώδη διάσταση. Ως Τουρκία εξηγούμε σε όλους τους συνομιλητές μας αυτή τη θέση με αποφασιστικότητα και χωρίς να πτοούμαστε».

    Γεσίλιρμακ

    Αναφερόμενη στην ίδια συνάντηση, η Gunes (25.01.24) γράφει ότι μιλώντας εκ μέρους της τουρκοκυπριακής αντιπροσωπείας, ο Εμράχ Γεσίλιρμακ είπε ότι σκοπός της επίσκεψής τους είναι να επωφεληθούν από τις εμπειρίες της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για κάποιες «νομικές ρυθμίσεις» με στόχο να ξεπεραστούν οι ελλείψεις τους σε διάφορους τομείς και πρόσθεσε ότι η Τουρκία στέκεται πάντοτε στο πλευρό τους και παρέχει σοβαρή στήριξη στο θέμα της ενίσχυσης των «θεσμών» και των «οργανισμών» τους.

    Ευχαριστώντας τον Πρόεδρο Έρντογαν για την έκκληση που απηύθυνε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στο θέμα της αναγνώρισης του κατοχικού καθεστώτος, ο Γεσίλιρμακ υποστήριξε ότι είναι σημαντικό να αρθούν τα λεγόμενα εμπάργκο και η «απομόνωση» και να είναι ισχυρή η «μητέρα πατρίδα» Τουρκία για προστασία των δικαιωμάτων τους στη «Γαλάζια Πατρίδα».

    (Ι/Τσ.)

    [03] Επαφές Τορέ στην Τουρκία-Συναντήθηκε με Τούρκους αξιωματούχους

    Η K?br?s (25.01.24) γράφει ότι o «πρόεδρος της βουλής», Ζορλού Τορέ (Zorlu Tore) μετέβη στην Άγκυρα για επαφές την Τετάρτη και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς (Numan Kurtulmus).

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της «βουλής», σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Τορέ υποστήριξε ότι η Κύπρος είναι «εθνική υπόθεση» και δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος με την «ευαισθησία» της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και του Κουρτουλμούς σε αυτό το θέμα.

    Υποστηρίζοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπόρεσαν ποτέ να διασφαλίσουν την ειρήνη στο νησί, ο Τορέ σημείωσε ότι η αποστολή του ΟΗΕ αμφισβητήθηκε με τις πρόσφατες σφαγές στη Γάζα.

    Αναφέροντας ότι το τουρκικό έθνος πρέπει να είναι πάντα ισχυρό και ότι πρέπει πάντα να ενισχύεται η εθνική ενότητα και αλληλεγγύη, ο Τορέ επανέλαβε ότι θα συνεχίσουν την πορεία τους με την Τουρκία.

    Κουρτουλμούς: «Δεν υπάρχουν εμπόδια για την ενίσχυση της ΤΔΒΚ»

    Στις δικές του δηλώσεις, ο Κουρτουλμούς είπε ότι η Κύπρος αποτελεί «εθνική υπόθεση» για την Τουρκία.

    Υποστηρίζοντας ότι τα δύσκολα χρόνια για τους Τουρκοκύπριους έχουν μείνει στο παρελθόν, ο Κουρτουλμούς δήλωσε ότι «θεωρούν ότι πλέον δεν υπάρχουν εμπόδια για την ΤΔΒΚ για να γίνει ένα πιο ισχυρό κράτος την επόμενη περίοδο».

    Εκφράζοντας τη θέση ότι η «ΤΔΒΚ» και η Τουρκία βρίσκονται σε πλήρη ενσωμάτωση, ισχυρίστηκε ότι η «ΤΔΒΚ βρίσκεται στην αρχή μιας περιόδου κατά την οποία μπορεί να γίνει αποδεκτή ως κράτος στη διεθνή σκηνή».

    Επαναλαμβάνοντας ότι την επόμενη περίοδο δεν πρόκειται να παραιτηθούν από τα δικαιώματα και δίκαια του τουρκοκυπριακού «λαού» στο νησί αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Κουρτουλμούς πρόσθεσε και τα εξής:

    «Πιστεύουμε ότι η Τουρκία δεν έχει δύναμη μόνο εντός των συνόρων της. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά έθνη με τα οποία έχουμε αγωνιστεί μαζί σε μια ευρεία γεωγραφία που εκτείνεται από την Κύπρο μέχρι την Κεντρική Ασία, που ονομάζουμε εθνική μας ύπαρξη με τα ιστορικά μας ίχνη, τις φιλίες και τις συγγένειες. Όλα αυτά αποτελούν στην πραγματικότητα την εθνική ύπαρξη της Τουρκίας».

    Συνάντηση Τορέ με Γιλμάζ και Τούρκο Υπουργό Άμυνας

    Στο πλαίσιο των επαφών του στην Τουρκία, ο Τορέ συναντήθηκε επίσης με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης Τζεβντέτ Γιλμάζ (Cevdet Y?lmaz).

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της λεγόμενης βουλής, στη συνάντηση παρέστη και ο «πρέσβης» του ψευδοκράτους στην Άγκυρα, Ισμέτ Κορούκογλου (Ismet Korukoglu).

    Επιπλέον, ο Τορέ πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ (Yasar Guler).

    Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Τορέ με τον Επικεφαλής του ΓΕΣ

    Η K?br?s (25.01.24) γράφει επίσης ότι ο Τορέ επισκέφθηκε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Στρατηγό Μετίν Γκιουράκ (Metin Gurak), στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών του στην Άγκυρα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της «βουλής», κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις και ιδιαίτερα το Κυπριακό.

    (ΑΚ)

    [04] Θέλει διαπραγματεύσεις εστιασμένες στο αποτέλεσμα ο Ακάνσοϊ

    Η K?br?s (24.01.24) γράφει ότι ο γενικός γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Ασίμ Ακάνσοϊ (As?m Akansoy) δήλωσε ότι επιθυμούν μια διαπραγματευτική διαδικασία επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα πλέον και όχι στα κουτουρού.

    Σε δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή την Τετάρτη, ο Ακάνσοϊ επέκρινε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ (Ersin Tatar) ότι με την πολιτική του οι Τουρκοκύπριοι έπαψαν να είναι «υποκείμενο» στις εξελίξεις που αφορούν τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και πρόσθεσε:

    «Πλέον η διεύθυνση λύσης και διαλόγου στο Κυπριακό είναι η Άγκυρα. Αυτό δεν είναι αποδεχτό από τη δική μας σκοπιά. Η τουρκοκυπριακή και η ελληνοκυπριακή πολιτική βούληση είναι αυτή που έχει την καθοριστική επίδραση στο Κυπριακό».

    Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή στην Κύπρο, Irfan Siddiq, ο Ακάνσοϊ υπενθύμισε ότι η Βρετανία είναι εγγυήτρια δύναμη στο νησί και έχει μια «εξαιρετικά ξεκάθαρη στάση στο Κυπριακό».

    Σημείωσε ότι η Βρετανία έθεσε επί τάπητος το γεγονός ότι δεν είναι δυνατή η αναγνώριση της «ΤΔΒΚ» ως χωριστό κράτος ή μια διαπραγματευτική διαδικασία στη βάση της «κυριαρχικής ισότητας» και πρόσθεσε ότι το Κυπριακό πρέπει να βασίζεται σε ένα σύστημα ομοσπονδίας στηριζόμενο στην πολιτική ισότητα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Υποστηρίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν μια διαπραγματευτική διαδικασία εστιασμένη στο αποτέλεσμα και στηριζόμενη σε χρονοδιάγραμμα, ο Ακάνσοϊ είπε:

    «Πλέον θέλουμε μια διαπραγματευτική διαδικασία εστιασμένη στο αποτέλεσμα και όχι στα κουτουρού. Όταν καθίσουμε στο τραπέζι θέλουμε να φτάσουμε σε ομοσπονδία. Αυτό πρέπει να γνωρίζει ο Siddiq και αυτή την προσέγγιση πρέπει να προβάλλει ως πρέσβης μιας εγγυήτριας χώρας».

    Ακολούθως, ο Ακάνσοϊ εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορούν να είναι αποδεχτές οι προσπάθειες για «διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης» και ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά πρέπει να κτίσει καλές σχέσεις με την νέα προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Maria Angela Holguin Cuellar, και να είναι εποικοδομητική.

    Είπε ότι δεν τους δίδονται πάντα τέτοιες ευκαιρίες και πρόσθεσε ότι «μπορεί να είμαστε σε μια περίοδο που θα μπορούσε να ανοίξει η πόρτα για μια νέα διαδικασία».

    Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις εκ μέρους της τουρκοκυπριακής πλευράς στις δηλώσεις Siddiq, ο Ακάνσοϊ επεσήμανε ότι οι δηλώσεις του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή δεν σημαίνουν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της τουρκοκυπριακής κοινότητας και ότι ο Siddiq εξέφρασε τις απόψεις του σε σχέση με το Κυπριακό.

    «Μήπως ο Siddiq μίλησε για τις τιμές του κρέατος στο βόρειο τμήμα της Κύπρου», διερωτήθηκε.

    Αναφερόμενος στα αποτελέσματα κάποιων δημοσκοπήσεων που διενήργησε το CTP, ο Ακάνσοϊ είπε ότι οι ερωτηθέντες σημειώνουν ότι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, όμως γνωρίζουν ότι στη βάση όλων αυτών βρίσκεται η μη λύση του Κυπριακού.

    Υποστήριξε ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι ενοχλημένοι από την παρούσα τους «διοίκηση» και η πλειοψηφία των ερωτηθέντων λέει ότι πρέπει αυτή η «διοίκηση» να λαμβάνει μόνη της τις αποφάσεις της και οι σχέσεις με την Τουρκία να τεθούν σε μια «σωστή βάση».

    «Δεν δέχονται να διοικεί η Τουρκία αυτό το μέρος, ούτε και να υπάρχει σύγκρουση με την Τουρκία», είπε ο Ακάνσοϊ προσθέτοντας ότι οι συμμετέχοντες στις έρευνες του κόμματός του υποστηρίζουν ότι «πρέπει μόνοι μας να διοικούμε αυτό το μέρος».

    Κατέληξε λέγοντας ότι το κόμμα του ασκεί μια πολιτική σε αυτό τον άξονα εδώ και χρόνια και ότι τυγχάνει αποδοχής αυτή η πολιτική εκ μέρους του τουρκοκυπριακού «λαού».

    (Ι/Τσ.)

    [05] Χασίπογλου: «Εξηγήθηκαν καλύτερα οι πραγματικότητες στην Κύπρο»

    H K?br?s (25.12.23) γράφει ότι o επικεφαλής της αντιπροσωπείας της «ΤΔΒΚ» στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπη (PACE), Ογουζχάν Χασίπογλου (Oguzhan Hasipoglu) εξέφρασε την άποψη ότι «οι βουλευτές στην PACE κατάλαβαν καλύτερα τις πραγματικότητες στην Κύπρο», παρόλο που ο ίδιος δεν μπόρεσε να πάρει ξεκάθαρες απαντήσεις στις ερωτήσεις που υπέβαλε.

    Μιλώντας σε ζωντανή αναμετάδοση στο λογαριασμό της εφημερίδας στην πλατφόρμα Instagram, o Χασίπογλου ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης «δεν μπόρεσε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του υπέβαλλε, ενώ έμεινε εμβρόντητος με ερώτηση που υπέβαλε Ουκρανός βουλευτής σχετικά με τα χρυσά διαβατήρια».

    (ΙΣ)

    [06] Συνέχεια αντιδράσεων για το παράνομο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου

    H Avrupa (25.12.23) δημοσιεύει την αντίδραση του κόμματος Δρόμος Ανεξαρτησίας (ΒΥ) για το «πρωτόκολλο» που αφορά στην παραχώρηση και χρήση του παράνομου αεροδρομίου του Λευκονοίκου από τον τουρκικό κατοχικό στρατό.

    «Δεν εγκρίνουμε το γεγονός ότι επανδρωμένα ή μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη απογειώνονται από τη χώρα μας για να σκορπίσουν θάνατο σε άλλους λαούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δρόμου Ανεξαρτησίας και προστίθεται ότι «δεν αποδεχόμαστε τη χρήση του νησιού ως αβύθιστου αεροπλανοφόρου, ούτε από την Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε από την Τουρκία, ούτε από το Ηνωμένο Βασίλειο».

    Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται επίσης ότι «οι αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και των τουρκικών ? τουρκοκυπριακών κυβερνήσεων καθιστούν τη χώρα μας μέρα με τη μέρα στόχο ενός περιφερειακού πολέμου».

    Επιπλέον γίνεται λόγος και για έλλειψη διαφάνειας σε σχέση με τον σκοπό που θα χρησιμοποιηθεί το παράνομο αεροδρόμιο και σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) Τουφάν Ερχιουρμάν (Tufan Erhurman) ισχυρίστηκε ότι ψήφισαν υπέρ διότι τους δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί ως βάση και δεν θα αναπτυχθούν πολεμικά αεροπλάνα.

    «Λευκόνοικο βάση ΝΑΤΟ»

    Εξάλλου, κάτω από αυτό τον τίτλο η εφημερίδα γράφει σε παραπολιτικό της σχόλιο ότι το 2021, δηλαδή πριν από 3 χρόνια, αναπτύχθηκαν στο παράνομο αεροδρόμιο στην περιοχή του κατεχόμενου Λευκονοίκου μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ΜΕΑ) τύπου Bayraktar που ανήκαν στη Διοίκηση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων.

    Αναφέροντας, επίσης, ότι μεταφέρθηκαν και ΜΕΑ τύπου Ak?nc?, Aksungur και ΑΝΚΑ, ενώ λεγόταν ότι θα σταθμεύσουν και αεροσκάφη F-16, αναρωτιέται πόσες φορές θα θέσουν υπό κατοχή το αεροδρόμιο, εφόσον το έκαναν ξανά πριν τρία χρόνια και αναρωτιέται κατά πόσο το πήραν από ναυτικό και το έδωσαν στην αεροπορία της Τουρκίας.

    (ΙΣ)

    [07] Απομακρυσμένο το ενδεχόμενο για «πρόωρες εκλογές» το 2024, λέει η «κυβέρνηση»

    H Yeni Duzen (25.12.23 yeniduzen.com) δημοσιεύει ρεπορτάζ αναφορικά με τις απόψεις των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στο λεγόμενο κυβερνητικό συνασπισμό του κατοχικού καθεστώτος για το θέμα της πιθανής διενέργειας «πρόωρων εκλογών», μετά τη δήλωση του προέδρου της αντιπολίτευσης Τουφάν Ερχιουρμάν (Tufan Erhurman) ότι το 2024 είναι έτος «πρόωρων εκλογών».

    Ο Ογουζχάν Χασίπογλου (Oguzhan Hasipoglu), γενικός γραμματέας του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP), δήλωσε: «Το 2024 είναι το έτος του συνεδρίου για το UBP» και πρόσθεσε: «Οι πρώτες εκλογές που θα ξεκινήσουν είναι οι προεδρικές εκλογές το 2025».

    Απαντώντας στις κατηγορίες για διαφθορά των άλλων εταίρων του «συνασπισμού», ανέφερε ότι ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ και πρόεδρος του Κόμματος της Αναγέννησης (YDP) των εποίκων, Ερχάν Αρικλί (Erhan Ar?kl?) ήταν στην Άγκυρα χθες και «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

    Απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας, ο Ερχάν Αρικλί δήλωσε: «Εάν η πολιτική στις δημοκρατίες φτάσει σε αδιέξοδο, οι πρόωρες εκλογές είναι αναπόφευκτες» και πρόσθεσε: «Η δημοκρατία μας δεν έχει φτάσει ακόμη σε αδιέξοδο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβεί».

    Ο Αρικλί επέσυρε την προσοχή στο επερχόμενο συνέδριο του UBP, λέγοντας ότι δεν γνωρίζουν τι θα φέρει αυτή η διαδικασία.

    Τέλος, ο γενικός γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) Σερχάτ Ακπινάρ (Serhat Akp?nar) δήλωσε το εξής στην εφημερίδα: «Προς το παρόν, δεν έχουμε λάβει απόφαση να πάμε σε πρόωρες εκλογές ως συνασπισμός. Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές το 2024».

    (ΙΣ)

    [08] Με αντίμετρα απειλεί ο Αρικλί για το θέμα των τουρκοκυπριακών ταξί

    Η K?br?s (24.01.24 kibrisgazetesi.com) δημοσιεύει δηλώσεις του λεγόμενου υπουργού δημοσίων έργων και μεταφορών Ερχάν Αρικλί (Erhan Ar?kl?) στις οποίες υποστήριξε ότι θα λάβουν αντίμετρα για την απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει τη μεταφορά επιβατών από τα αεροδρόμια των ελεύθερων περιοχών με τουριστικά οχήματα και ταξί που φέρουν τουρκοκυπριακές «πινακίδες κυκλοφορίας».

    Στην ανακοίνωση του Αρικλί αναφέρονται τα εξής:

    «Η προσπάθεια της ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου [Σημείωση μεταφραστή: όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία] να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της διέλευσης των μεταφορέων που είναι εγγεγραμμένοι στην ΤΔΒΚ προς το νότο θα επηρεάσει αρνητικά τους ανθρώπους μας που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα, καθώς και εκείνους που θα έρθουν να περάσουν τις διακοπές τους σε αυτή τη χώρα με ασφάλεια.

    Ελπίζω να αλλάξουν κατεύθυνση πριν να είναι πολύ αργά. Διαφορετικά, κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση της ΤΔΒΚ θα λάβει αντίμετρα στο πλαίσιο των αρχών της αμοιβαιότητας».

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο Αρικλί συναντήθηκε με τον λεγόμενο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος, Φικρί Ατάογλου (Fikri Ataoglu) και καθόρισαν τα αντίμετρα που μπορούν να ληφθούν σε περίπτωση που επιβληθούν περιορισμοί στα οχήματα με «τουρκοκυπριακές πινακίδες»

    Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

    «Η ΤΔΒΚ έχει τη δυνατότητα να ανακοινώσει και να εφαρμόσει αντίμετρα άμεσα και στην ίδια δόση με τα μέτρα που θα εισαχθούν από την ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου. Σε αυτή την περίοδο που η τουρκοκυπριακή πλευρά προτείνει συνεχώς συνεργασία, ελπίζω ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα εγκαταλείψει τέτοιες αρνητικές προσεγγίσεις και άκαιρες πρακτικές. Διαφορετικά, θα γίνουμε μάρτυρες της εμβάθυνσης των πληγών που πρέπει να επουλωθούν μεταξύ των δύο πλευρών».

    (ΓΜ)

    [09] Μειώθηκε στο 5,1% η ανεργία στα κατεχόμενα

    Η K?br?s (25.01.24) γράφει ότι σύμφωνα με την έρευνα για το εργατικό δυναμικό των νοικοκυριών για το 2023 που διεξήγαγε η «στατιστική υπηρεσία», το 65,3% από τα 148,211 άτομα που απασχολούνταν στα κατεχόμενα ήταν άνδρες και το 34,7% γυναίκες, ενώ το μερίδιο της απασχόλησης στο «δημόσιο» ανέρχεται στο 24,2% της συνολικής.

    Ο «πρόεδρος» του «στατιστικού Ινστιτούτου» στα κατεχόμενα, Ιρφάν Τανσέλ Ντεμίρ (Irfan Tansel Demir) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της «έρευνας», η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο, με σκοπό να αποκαλύψει τη δομή του εργατικού δυναμικού στη «χώρα».

    Η έρευνα εκπονήθηκε με την επίσκεψη σε 4,032 νοικοκυριά που επιλέχθηκαν για το δείγμα εντελώς τυχαία μεταξύ 16 Οκτωβρίου - 29 Οκτωβρίου 2023.

    Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό ανεργίας στα κατεχόμενα, καταγράφηκε στο 5,1% με μείωση κατά 1,2 μονάδες σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

    Ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 602 άτομα ανερχόμενο στις 148,211 και το ποσοστό απασχόλησης υπολογίστηκε στο 48,3% με αύξηση 2,3%. Το μεγαλύτερο ποσοστό απασχόλησης είναι στην κατεχόμενη Κερύνεια με 52,2% και το χαμηλότερο στη Λεύκα με 35%.

    Από τους απασχολούμενους, το 34,7% (51,408 άτομα) ήταν γυναίκες και το 65,3% (96,803 άτομα) ήταν άνδρες. Το 90,4% των γυναικών και το 68,5% των ανδρών απασχολούνταν στον τομέα των υπηρεσιών.

    Οι απασχολούμενοι στο «δημόσιο τομέα» ανέρχονται στα 35,844 άτομα, αριθμός που αποτελεί το 24,2% της συνολικής απασχόλησης.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας κατέδειξαν επίσης ότι 11,243 άτομα εργάζονται χωρίς να είναι εγγεγραμμένα σε κανέναν «οργανισμό» κοινωνικής ασφάλισης και ότι το 72,2% αυτών των ατόμων είναι άνδρες.

    (ΑΚ)

    [10] «Υπό απειλή οι Τουρκοκύπριοι βιομήχανοι»

    H Yeni Duzen (25.12.23 yeniduzen.com) δημοσιεύει άρθρο του Τζενκ Μουτλούγιακαλι (Cenk Mutluyakal?) στο οποίο σχολιάζει την «συμφωνία» που υπογράφηκε με το Υπουργείο Βιομηχανίας της Τουρκίας και παρέχει νέες διευκολύνσεις για άφιξη βιομηχάνων από την Τουρκία στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου.

    Η απαίτηση επένδυσης 20 εκατομμυρίων ευρώ για Τούρκους επενδυτές για να τους δοθεί μια θέση στις οργανωμένες βιομηχανικές ζώνες στο κατοχικό καθεστώς, μειώθηκε ξαφνικά σε 3 εκατομμύρια ευρώ, γράφει ο Μουτλούγιακαλι και σχολιάζει ως ακολούθως:

    «Οι ντόπιοι βιομήχανοι είναι εξαιρετικά άβολα και ανησυχούν με αυτή την κατάσταση... Και πάλι στο όνομα της 'διεθνούς συμφωνίας'! Ποιον ωφελεί; Ορισμένες εταιρείες στην Τουρκία... Αυτό που αποκαλούν 'διεθνείς συμφωνίες' δεν φέρνει τους Τουρκοκύπριους κοντά στον κόσμο, τοποθετεί την Τουρκία στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, θέτει στο περιθώριο τους Τουρκοκύπριους παραγωγούς... Τα μέσα παραγωγής αλλάζουν χέρια ένα προς ένα... Αυτές οι συμφωνίες έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν την κοινωνική μας ύπαρξη...»

    Υποστηρίζει, επίσης, ότι οι εταιρείες στην Τουρκία προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση λόγω του νέου οικονομικού περιβάλλοντος και των πλεονεκτημάτων που δημιουργεί ο κανονισμός για την πράσινη γραμμή, ο οποίος μάλλον θα βιώσει «κρίση», με κίνδυνο να αποκλειστούν οι ντόπιοι βιομήχανοι από τον κανονισμό για την πράσινη γραμμή.

    (ΙΣ)

    [11] Συμμετοχή κατοχικού καθεστώτος στο Συμβούλιο Ανταγωνισμού των Τουρκικών Κρατών.

    H διαδικτυακή K?br?s Postas? (25.01.24 kibrispostasi.com) γράφει ότι συστάθηκε ένα «Συμβούλιο Ανταγωνισμού Τουρκικών Κρατών κατόπιν πρωτοβουλίας που αναλήφθηκε για να έρθουν κοντά τα μέλη του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (ΟΤΚ). Την προεδρία του Συμβουλίου ανέλαβε η Τουρκία για την επόμενη τριετία.

    Σε δηλώσεις για το θέμα, ο Μουσταφά Ουστούνελ (Mustafa Ustunel), λεγόμενος πρόεδρος του «συμβουλίου ανταγωνισμού της ΤΔΒΚ», είπε ότι είναι πολύ υπερήφανοι που εκπροσωπούν την «ΤΔΒΚ» στο Συμβούλιο Ανταγωνισμού των Τουρκικών Κρατών και πρόσθεσε:

    «Βιώνουμε τη μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας γενικά και το συμβούλιο μας ειδικότερα στην τελετή συνεργασίας και υπογραφής για τη σύσταση του Συμβουλίου Ανταγωνισμού των Τουρκικών Κρατών υπό την ηγεσία και φιλοξενία της τουρκικής Αρχής Ανταγωνισμού στις 22-23 Ιανουαρίου 2024. Εύχομαι να είναι επωφελής για τη χώρα μας η συμμετοχή σε έναν τέτοιο διεθνή οργανισμό και η υπογραφή του Συμβουλίου Ανταγωνισμού της ΤΔΒΚ ως ιδρυτικό και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ανταγωνισμού Τουρκικών Κρατών».

    (ΙΣ)


    [Β] Τουρκικός Τύπος

    [01] Έρντογαν: «Είναι ανάγκη να συνεργαστούμε με το Ιράν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας»

    To κρατικό κανάλι TRT Haber (24.01.25 trthaber.com) μεταδίδει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρεζτέπ Ταγίπ Έρντογαν (Recep Tayyip Erdogan) συναντήθηκε με τον Ιρανό ομόλογό του Ιμπραήμ Ρεϊσί (Ibrahim Reisi) και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    Μετά την 8η συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας-Ιράν που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, διοργανώθηκε η τελετή υπογραφής διαφόρων συμφωνιών.

    Η Τουρκία και το Ιράν υπέγραψαν 10 συμφωνίες για την ενέργεια, τις ελεύθερες ζώνες, τα μέσα ενημέρωσης, τον πολιτισμό, τις σιδηροδρομικές μεταφορές, την αμοιβαία αναγνώριση των αδειών οδήγησης.

    Στην ομιλία του, ο Έρντογαν ανέφερε ότι οι δύο χώρες έχουν σημειώσει πρόοδο στο πλαίσιο του στόχου των 30 δισ. δολαρίων για το εμπόριο.

    Δήλωσε ότι η υποστήριξη του Ιράν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας πρέπει να συνεχίσει να αυξάνεται και αναφέρθηκε στη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας κατά του PKK/PYD/YPG και της PJAK, που στοχεύουν στην ασφάλεια Τουρκίας και Ιράν και της περιοχής.

    Ο Έρντογαν πρόσθεσε ότι συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη, τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τον Νότιο Καύκασο. Το παλαιστινιακό ζήτημα βρίσκεται στο επίκεντρο της Τουρκίας και του Ιράν.

    (ΓΜ)

    [02] Σήμερα η πρώτη σύνοδος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για το 2024

    Το κρατικό κανάλι TRT Haber (25.01.24 trthaber.com) μεταδίδει ότι η πρώτη συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για το 2024 θα διεξαχθεί σήμερα υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν (Recep Tayyip Erdogan).

    Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης βρίσκεται το θέμα της «τρομοκρατίας» και η αξιολόγηση των αποφάσεων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των «τρομοκρατικών» οργανώσεων εντός και εκτός συνόρων.

    Επίσης αναμένεται να αξιολογηθεί η επίσκεψη του επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT) Ιμπραήμ Καλίν (Ibrahim Kal?n) στο Ιράκ, οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και ο κίνδυνος εξάπλωσης των συγκρούσεων στην περιοχή, τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν (Hakan Fidan), καθώς επίσης και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα και στον πόλεμο Ρωσίας ? Ουκρανίας.

    (ΓΜ)

    [03] Προηγείται ο Γιαβάς στην Άγκυρα σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Η διαδικτυακή Τ24 (25.01.24 t24.com.tr) δημοσιεύει αποτελέσματα δημοσκοπήσεων για τον Δήμο Άγκυρας σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CΗP) και νυν δήμαρχος Μανσούρ Γιαβάς προηγείται του υποψηφίου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Τουργκούτ Αλτίνοκ.

    Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2024 με δείγμα 2.006 συμμετεχόντων με τηλεφωνική συνέντευξη (CATI). Στην ερώτηση «ποιον υποψήφιο προτιμάτε για τη δημαρχία Άγκυρας» το 44,8% απάντησε τον Γιαβάς, το 31,5% τον Αλτίνοκ, το 2,3% άλλον υποψήφιο ενώ το 21,4% είναι αναποφάσιστοι ή δεν προτιμούν κανέναν από τους υποψηφίους.

    Στην ερώτηση «ποιος υποψήφιος θα κερδίσει τη δημαρχία της Άγκυρας το 45,2% απάντησε ο Γιαβάς και το 28,9% ο Αλτίνοκ ενώ το 25,9% απέφυγε να απαντήσει.

    Προηγείται με βραχεία κεφαλή το ΑΚΡ στην πρόθεση ψήφου

    Σε ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε βουλευτικές εκλογές σήμερα», το 27,2% απάντησε το ΑΚΡ και το 26,6% το CHP. Ακολουθεί το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) με 7,8%.

    (ΓΜ)

    [04] Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατά του ισλαμικού κράτους στην Τουρκία

    Το κανάλι ΝΤV (25.01.24 ntv.com.tr) μεταδίδει ότι σε επιχείρηση κατά του ισλαμικού κράτους σε εννιά επαρχίες της Τουρκίας συνελήφθησαν 28 ύποπτοι.

    Η επιχείρηση ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια (Ali Yerlikaya) μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Δεκεμβρίου είχε διεξαχθεί και πάλι επιχείρηση κατά του ισλαμικού κράτους σε 37 επαρχίες.

    (ΓΜ) ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ


    Cyprus Press and Information Office: Turkish Cypriot and Turkish Press Review Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    tcpr2html v1.00 run on Thursday, 25 January 2024 - 14:04:24 UTC