Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 23 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Kypriako Praktoreio Eidhsewn (96-05-16)

Cyprus News Agency (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ταξιδιωτική κίνηση
  • [02] Αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην πολιτική κρίση στην Τουρκία και στο ψήφισμα της αμερικανικής βουλής για τη γενοκτονία των Αρμενίων
  • [03] Μπάουτσερ: "Η Τουρκία ο καλύτερος φίλος της Αμερικής"
  • [04] Aυξάνονται οι λεγόμενες "επαρχίες" στα κατεχόμενα
  • [05] Ο πληθωρισμός στα κατεχόμενα έφθασε το 31,14%
  • [06] Προσπάθεια αλλοίωσης του θέματος της πώλησης της εκκλησίας
  • [07] Η βρετανική κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται στο θέμα της παράνομης πώλησης εκκλησίας στα κατεχόμενα
  • [08] Θα ολοκληρωθεί σε δέκα χρόνια η Πανεπιστημιούπολη
  • [09] Σε ψηλά επίπεδα η δημόσια υπηρεσία. Εφθασε στην Κύπρο ο ηγέτης της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς
  • [10] Ο Ρώσος ΥΠΕΞ υποστηρίζει διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό Λευκωσία, 16 Μαϊου 1996

  • [01] Ταξιδιωτική κίνηση

    Αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης κατά 8,5%, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου χρόνου, σημειώθηκε το Μάρτιο, φθάνοντας τις 164.423. Αντίστοιχα, οι αναχωρήσεις ταξιδιωτών σημείωσαν αύξηση 2,5% και έφθασαν τις 140.047.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Στατιστικής και Ερευνών, η πλειοψηφία των ταξιδιωτών, 86,4% εξαιρουμένων των εκδρομέων, που έφθασαν το Μάρτιο προήλθαν από ευρωπαϊκές χώρες. Οι κυριότερες χώρες προέλευσης ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Ρωσία, η Αίγυπτος, η Ελβετία και η Σουηδία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [02] Αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην πολιτική κρίση στην Τουρκία και στο ψήφισμα της αμερικανικής βουλής για τη γενοκτονία των Αρμενίων

    Ουάσιγκτον, 16/5/1996 (ΚΥΠΕ - Δημήτρης Απόκης) -- Με συγκρατημένη ανησυχία αντέδρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας, η οποία οδηγεί την Τουρκία σε κυβερνητική και πολιτική κρίση.

    Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Γκλιν Ντέιβις, οι ΗΠΑ αναμένουν τη δημοσίευση της απόφασης του δικαστηρίου, έτσι ώστε να τη μελετήσουν πριν προχωρήσουν σε οποιοδήποτε σχόλιο. Αναφερόμενος στην πιθανότητα μη ανανέωσης της επιχείρησης "Provide Comfort" από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση, ο κ. Ντέιβις δήλωσε ότι η εν λόγω επιχείρηση είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

    Σχολιάζοντας το συζητούμενο στην αμερικανική βουλή ψήφισμα σχετικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων, ο Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι αν και κατανοεί τα έντονα συναισθήματα που προκαλεί το θέμα και τις θυσίες του αρμενικού λαού, το συγκεκριμένο ψήφισμα δεν είναι αυτό που αρμόζει στην περίσταση.

    Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, η Τουρκία σήμερα είναι δημοκρατία, σύμμαχος του ΝΑΤΟ και η θέση της πολιτιστικά, οικονομικά και πολιτικά, είναι "κομβική". Οπως ανέφερε, τέτοιου είδους ψηφίσματα στο παρελθόν είχαν αρνητική επίδραση στην τουρκική κοινή γνώμη όσον αφορά τη συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας σε θέματα, όπως η ασφάλεια στην περιοχή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στα δύο θέματα αντικατοπτρίζει την ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών σε σχέση με τη σταθερότητα της Τουρκίας, η οποία αντί να παρουσιάζει βελτίωση, εμφανίζει δείγματα βαθιάς κρίσης σε όλα τα επίπεδα, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό.

    Αν και δεν υπάρχει δημόσια παραδοχή, η ανησυχία στους κύκλους της αμερικανικής κυβέρνησης είναι μεγάλη όσον αφορά το μέλλον της Τουρκίας, η οποία διαδραματίζει βασικό ρόλο στα στρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της περιοχής του Καυκάσου. (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΓΠ)

    [03] Μπάουτσερ: "Η Τουρκία ο καλύτερος φίλος της Αμερικής"

    Λευκωσία, 16/5/1996 (ΚΥΠΕ) -- Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία Ρίτσαρντ Μπάουτσερ υποστήρξε ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό έχουν διανύσει κάποια απόσταση και υπάρχει κάποια βάση συμφωνίας, ενώ παράλληλα κάλεσε τις δύο πλευρές να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους.

    Ο Αμερικανός πρέσβης μιλούσε σε δείπνο του λεγόμενου "δικηγορικού συλλόγου Κερύνειας", προχθές, σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο. Στην ομιλία του ο κ. Μπάουτσερ χαρακτήρισε την Τουρκία "καλύτερο φίλο των ΗΠΑ" και κάλεσε τις δύο κοινότητες σε διάλογο γιατί, είπε, μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα.

    Ο Αμερικανός διπλωμάτης είπε ακόμη ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό έχουν διανύσει κάποια απόσταση, υπάρχει κάποια βάση συμφωνίας και παρά το ότι σε πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της διζωνικής ομοσπονδίας, υπήρξε συμφωνία, μ' όλα ταύτα δεν επιτεύχθη αυτή, προσκρούοντας στις λεπτομέρειες.

    Ο κ. Μπάουτσερ είπε ακόμη ότι "αν οι άνθρωποι επιθυμούν να ζήσουν σε ειρήνη θα πρέπει να την επιδιώκουν". Οσα όμως συμβαίνουν, πρόσθεσε, δείχνουν ότι δεν επιδιώκεται η ειρήνη. Αν στόχος είναι η ειρήνη θα πρέπει αμφότερες οι πλευρές να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους. Αυτό είναι που λείπει στην περίπτωση του Κυπριακού, είπε ο Αμερικανός πρέσβης. Εμείς, ανέφερε, μπορούμε να βοηθήσουμε με ιδέες, χρήματα και εγγυήσεις.

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Μπάουτσερ ανέφερε ότι οι Ε/Κ εξοπλίζονται επειδή δεν αισθάνονται ασφαλείς, ενώ οι Τούρκοι διατηρούν στρατεύματα στο νησί για να αισθάνονται ασφαλείς.

    "Οι Ε/Κ" κατέληξε, "είναι κατά ένα βήμα πιο μπροστά από τους Τούρκους γιατί ο κόσμος τους αναγνωρίζει ως κυπριακή κυβέρνηση. Η Αμερική ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα της. Η Τουρκία είναι ο καλύτερος της φίλος".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΑ/ΜΜ)

    [04] Aυξάνονται οι λεγόμενες "επαρχίες" στα κατεχόμενα

    Λευκωσία, 16/5/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η κατεχόμενη Μόρφου και το κατεχόμενο Τρίκωμο θα είναι οι δύο νέες λεγόμενες "επαρχίες".

    Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του λεγόμενου "υπουργού εσωτερικών" του κατοχικού καθεστώτος Μουσταφά Αντάογλου, που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερδία "Κίπρις", ο οποίος είπε ότι ο αριθμός των κατεχόμενων επαρχιών θα αυξηθεί από τρεις σε πέντε.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)

    [05] Ο πληθωρισμός στα κατεχόμενα έφθασε το 31,14%

    Λευκωσία, 16/5/1996 (ΚΥΠΕ) -- Ο πληθωρισμός στα κατεχόμενα για το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους είναι της τάξεως του 31,14% όπως ανακοίνωσε η συντεχνία των λεγόμενων "δημοσίων υπαλλήλων".

    Στο μεταξύ, όπως γράφει ο Τ/κ Τύπος, συνεχίζεται η κατολίσθηση της τουρκικής λίρας. Ηδη μία λίρα Κύπρου πωλείται προς 161 χιλιάδες 600 λίρες Τουρκίας.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΑ/ΜΜ)

    [06] Προσπάθεια αλλοίωσης του θέματος της πώλησης της εκκλησίας

    Λευκωσία, 16/5/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες επιχειρούν σήμερα να παρουσιάσουν το θέμα που προέκυψε από την αγγελία για την πώληση της εκκλησίας της Παναγίας της Χρυσοτρεμιθώτισσας ως θέμα "εκ ου μη έχοντος" που δημιούργησαν οι Ελληνοκύπριοι προκειμένου να παρουσιάσουν τους Τουρκοκύπριους ότι δεν επιθυμούν την επίτευξη λύσης.

    Για να υποστηρίξει τη θέση αυτή η εφημερδία "Γενί Ντουζέν" προβάλλει δηλώσεις λεγόμενων "αρμοδίων", ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης οποιασδήποτε εκκλησίας περιλαμβανομένης αυτής του χωριού Τριμίθι.

    Συγκεκριμένα, η εφημερίδα προβάλλει δηλώσεις του "διευθυντή" του λεγόμενου "τμήματος βουκουφίων" (κληροδοτημάτων) Τανέρ Ντερβίς στο οποίο υπάγεται και η κατεχόμενη εκκλησιαστική περιουσία.

    Ο Ντερβίς υποστήριξε ότι στο πλαίσιο της προστασίας των αρχαιοτήτων και σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα, το 1992 η εκκλησία ενοικιάστηκε σε κάποιο Αγγλο ονόματι Ιαν Σμίθ υπό τον όρο ότι θα γίνει η απαιτούμενη συντήρηση και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως γκαλερί έργων τέχνης.

    Πρόσθεσε ότι μεταξύ των όρων που τέθηκαν στο Βρετανό ήταν ότι δε θα δικαιούτο να μεταβιβάσει την εν λόγω εκκλησία σ' άλλο άτομο αν προηγουμένως δεν εξασφάλιζε την έγκριση του Τμήματος.

    Ο Ντερβίς είπε επίσης ότι ο Σμιθ χρησημοποιούσε την εκκλησία ως γκαλερί και ότι στη συνέχεια ήθελε να μεταβιβάσει το δικαίωμά του σε άλλο πρόσωπο.

    Το μόνο λάθος που έκανε, είπε, ήταν ότι δεν μας ενημέρωσε για την αγγελία στην εφημερίδα "Cyprus Today".

    Φυσικά μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί τίποτα, είπε ο Ντερβίς, καταλήγοντας ότι αν θελήσει να νοικιάσει την εκκλησία θα πάει στο τμήμα για έγκριση.

    Από την πλευρά του ο Σμιθ είπε ότι δεν ενέργησε για πώληση της εκκλησίας και ότι για να τη φέρει στην κατάσταση που είναι σήμερα ξόδεψε 22 χιλιάδες στερλίνες.

    "Από το 1994 μέχρι σήμερα ", πρόσθεσε ο Σμιθ, "εκθέσαμε πολλά έργα στην εκκλησία, πραγματοποιήσαμε πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και τώρα δεν έχω πρόθεση να την πουλήσω αλλά να τη μεταβιβάσω με έγκριση του Βουκουφίου." Ο Σμίθ ισχυρίζεται ότι όχι μονο δεν διανοήθηκε να προκαλέσει ζημιές ή να πωλήσει την εκκλησία, αλλά απεναντίας έλαβε συγχαρητήρια από τους Αγγλους που ζούν στα κατεχόμενα.

    Από την πλευρά του ο υποδιευθυντής του λεγόμενου "τμήματος αρχαιοτήτων" Τουνσέρ Μπαγκισκάν επιβεβαίωσε τα όσα δήλωσε ο Ντερβίς και πρόσθεσε ότι η πρακτική αυτή ενοικιάσεως εκκλησιών εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο και τις ελεύθερες περιοχές.

    Ισχυρίστηκε ότι η Μονή στο χωριό Μονάγρι της επαρχίας Λεμεσού ενοικιάστηκε ως γκαλερί έργων τέχνης.

    Εξάλλου, ο αρθρογράφος της Γενί Ντουζέν, Κουτλού Ανταλί, γράφει ότι το καθεστώτος Ντενκτάς μετέτρεψε την εκκλησία του Τράχωνα σε κέντρο νεότητας και ότι η εκκλησία του Αγίου Λουκά έχει παραχωρηθεί προ καιρού σε χορευτικό συγκρότημα.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΑ/ΜΜ)

    [07] Η βρετανική κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται στο θέμα της παράνομης πώλησης εκκλησίας στα κατεχόμενα

    Λευκωσία, 16/5/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η βρετανική κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναμειχθεί στην υπόθεση της παράνομης πώλησης εκκλησιών στα κατεχόμενα στην οποία φέρεται να είναι αναμεμειγμένος ο Βρετανός Συντηρητικός βουλευτής Σερ Ντάτλι Σμιθ.

    Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής στη Λευκωσία Ντέιβιντ Μάτεν, ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, στον οποίο παρουσίασε το νέο αναπληρωτή Υπατο Αρμοστή Τζον Μπακ.

    Το θέμα της πώλησης εκκλησιών στα κατεχόμενα δε συζητήθηκε κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, είπε ο κ. Μάτεν και πρόσθεσε ότι για το θέμα γνωρίζει μόνο από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων. "Δεν μπορώ να γνωρίζω αν οι πληροφορίες αυτές είναι βάσιμες", πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς εάν η Βρετανία προτίθεται να διερευνήσει το θέμα, υπογράμμισε ότι οι πράξεις ατόμων αφορούν αποκλειστικά τα άτομα αυτά και ότι το θέμα αυτό δεν αφορά τη βρετανική κυβέρνηση.

    Πιστεύω ότι υπάρχουν τα κανάλια για να κινηθούν όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με την υπόθεση αυτή, πρόσθεσε, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει κατά πόσον η Βρετανία καταδικάζει την παράνομη πώληση και αγορά Ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα.

    Ο κ. Μάντεν είπε επίσης ότι κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε το ενδιαφέρον της Βρετανίας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού το οποίο, όπως είπε, ήταν εμφανές και από την επίσκεψη του Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων του βρετανικού ΥΠΕΞ Τζέρεμι Γκρίνστοκ.

    Η Βρετανία έχει διπλό ρόλο στο Κυπριακό τόσο ως κράτος μέλος της ΕΕ και ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είπε ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής, σημειώνοντας επίσης και τον ειδικό ρόλο, της Βρετανίας ως εγγυήτριας δύναμης.

    "Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για πρόοδο μέσα στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ", είπε, σημειώνοντας παράλληλα και τη νέα εξέλιξη με το ενδεχόμενο ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

    Κληθείς να γίνει πιο συγκεκριμένος για το ρόλο της Βρετανίας, απάντησε: "Συνεχής εργασία και προσπάθεια". (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)

    [08] Θα ολοκληρωθεί σε δέκα χρόνια η Πανεπιστημιούπολη

    Λευκωσία, 16/5/1996 (ΚΥΠΕ) -- Μέσα στους επόμενους μήνες αρχίζουν τα κατασκευαστικά έργα για την Πανεπιστημιούπολη, η οποία υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε επτά έως δέκα χρόνια.

    Το Υπουργείο Οικονομικών, η Σύγκλητος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου συμφώνησαν σήμερα για το γενικό χωροταξικό σχέδιο του έργου, το οποίο θα στοιχίσει σε σημερινές τιμές 70 εκατομμύρια λίρες.

    Το έργο θα περιλαμβάνει όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες που αφορούν το Πανεπιστήμιο, περιλαμβανομένης και της φοιτητικής εστίας.

    Τα χρονοδιαγράμματα ανέγερσης κάθε τμήματος θα καθοριστούν σε κατοπινό στάδιο.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [09] Σε ψηλά επίπεδα η δημόσια υπηρεσία. Εφθασε στην Κύπρο ο ηγέτης της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς

    Λευκωσία, 16/5/1996 (ΚΥΠΕ) -- Ο ηγέτης της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο έφθασε σήμερα στην Κύπρο με πρόσκληση του ΑΚΕΛ.

    Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδιακής Ομάδας Ενωτικής Αριστεράς/Συμμαχία Βόρειοι-Πράσινοι, Αλόνσο Πουέρτα Γκουττιέρεζ, αρχίζει αύριο τις επαφές του με επίσκεψη στη γραμμή αντιπαράταξης, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Λευκωσίας Λέλλο Δημητριάδη.

    Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Ισπανός πολιτικός θα συμμετάσχει σε σεμινάριο που διοργανώνει το ΑΚΕΛ, με θέμα τις ευρωπαϊκές προοπτικές της Κύπρου.

    Εξάλλου, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Γκουττιέρεζ θα μιλήσει για την Ευρωπαϊκή Αριστερά και θα αναφερθεί στην ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΚΠΚ/ΓΠ)
    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΓ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

    [10] Ο Ρώσος ΥΠΕΞ υποστηρίζει διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό

    Λευκωσία, 16/5/1996 (ΚΥΠΕ) -- Τη θέση της Ρωσίας για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, η οποία να επιληφθεί των διεθνών πτυχών του Κυπριακού, υπογράμμισε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γεβγκένι Πριμακόφ.

    Τον κ. Πριμακόφ συνάντησε σήμερα στη Μόσχα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συνεχή και συνεπή υποστήριξη της Ρωσίας προς την Κύπρο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, στη συνάντηση, ο κ. Πριμακόφ διαβεβαίωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει έντονα πολιτική αρχών στο Κυπριακό και μια Κύπρο πραγματικά ανεξάρτητη, εδαφικά ακέραιη και κυρίαρχη, χωρίς ξένα στρατεύματα.

    Τόνισε, εξάλλου, την ανάγκη να παραμείνει το Κυπριακό στο πλαίσιο του ΟΗΕ και ειδικότερα του Συμβουλίου Ασφαλείας κι επανέλαβε την άποψη της χώρας του ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ειδική επιτροπή παρακολούθησης του Κυπριακού στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

    Ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος επιστρέφει αύριο στην Κύπρο, συναντήθηκε και με την κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δούμα και τον Πρόεδρο της Δούμα Γκενάντι Σελιζνιόφ.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Friday, 31 May 1996 - 18:35:06