Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 97-02-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ - Φινλανδός Απεσταλμένος
  • [02] Ρωσικοί πύραυλοι - CIA
  • [03] Κληρίδης - Συντονιστική Επιτροπή Αμμοχώστου
  • [04] Bαν Ντε Μπρουκ - Βουλή
  • [05] Χανς Βαν ντεν Μπρουκ - ΥΠΕΞ
  • [06] Αξιωματούχος ΗΠΑ - Κυπριακό

  • [01] ΥΠΕΞ - Φινλανδός Απεσταλμένος

    Λευκωσία,Κύπρος,27/02/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης δήλωσε ότι "το Κυπριακό εισέρχεται σε μία φάση, στην οποίαν χρειαζόμαστε την υποστήριξη και την πολιτική θέληση όσων έχουν το ενδιαφέρον για την εφαρμογή των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών".

    Ο κ. Μιχαηλίδης προέβη στη δήλωση αυτή ύστερα από συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Υπουργείου Εξωτερικών της Φινλανδίας για το Κυπριακό Κάλεβι Σόρσα και τον Πρέσβη της χώρας στην Κύπρο Αρτο Τάννερ.

    Ο κ. Σόρσα πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και στη συνέχεια να υποβάλει έκθεση στο ΥΠΕΞ της Φινλανδίας. Η έκθεση αναμένεται να υποβληθεί το Μάιο.

    Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι, η κυπριακή πλευρά ενθαρρύνει τη φινλανδική πρωτοβουλία και ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Σόρσα, αντηλλάγησαν απόψεις γύρω από το θέμα.

    Ο Κάλεβι Σόρσα ανέφερε ότι, κατά την συνάντηση, συζητήθηκε και το θέμα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

    Ενωρίτερα σήμερα ο Φινλανδός απεσταλμένος είχε συνάντηση στα κατεχόμενα με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Ο κ. Σόρσα έγινε χθες δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη. Μετά την Κύπρο θα επισκεφθεί την Ελλάδα και την Τουρκία.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

    [02] Ρωσικοί πύραυλοι - CIA

    Λευκωσία,Κύπρος,27/02/1997 (ΚΥΠΕ)

    Οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν θέσει ως στόχο τη ματαίωση της αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S - 300 από την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Αυτό καταγγέλλουν στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΝΟΒΟΣΤΙ στρατιωτικοί κύκλοι στη ρωσική πρωτεύουσα.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο, πέραν των εκρασθεισών απόψεων της αμερικανικής κυβέρνησης, του Κονγκρέσου και του Πενταγώνου για την αγορά των πυραύλων, η CIA έχει επεξεργαστεί σχέδιο, και όπως σημειώνεται, "θα κάνει το παν για να σταματήσει η εγκατάσταση των πυραύλων στην Κύπρο".

    Σύμφωνα με τους Ρώσους στρατιωτικούς, οι οποίοι δεν κατανομάζονται, η αμερικανική πλευρά θεωρεί την πώληση των πυραύλων S - 300 στην Κύπρο ως σοβαρή επιτυχία της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας και ότι τυχόν υλοποίηση της συμφωνίας θα δημιουργήσει σοβαρό προηγούμενο για παρόμοιες αγορές ρωσικού στρατιωτικού υλικού.

    Ταυτόχρονα οι Ρώσοι στρατιωτικοί καταγγέλλουν ότι οι ΗΠΑ είχαν αποπειραθεί και στον παρελθόν να ματαιώσουν πωλήσεις ρωσικού εξοπλισμού σε άλλες χώρες. Υπενθυμίζουν την προσπάθεια των Αμερικανών να ματαιώσουν τη στρατιωτική συνεργασία Μόσχας - Πεκίνου και Μόσχας - Τεχεράνης. Παρόμοιες προσπάθειες έγιναν από πλευράς Αμερικανών όταν η ρωσική πολεμική βιομηχανία κινήθηκε προς την αγορά της Λατινικής Αμερικής.

    Σύμφωνα με το ΝΟΒΟΣΤΙ, ύστερα από αφόρητες πιέσεις η κολομβιανή κυβέρνηση έκανε πίσω στην προγραμματιζόμενη αγορά των υψηλής τεχνολογίας ελικοπτέρων M - 17. Το ίδιο συνέβηκε και με τη Βραζιλία όταν η χώρα αυτή εξέφρασε την πρόθεσή της να αγοράσει μαχητικά Μιγκ - 29. Ιδιαίτερη αντίδραση της Ουάσιγκτον παρατηρήθηκε στην περίπτωση της Νοτίου Κορέας, η οποία προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας για την αγορά του πυραυλικού συστήματος S - 300 και των αεροσκαφών SY - 35.

    Με βάση τα δεδομένα αυτά, οι Ρώσοι στρατιωτικοί αναμένουν ότι θα ενταθούν τόσο οι ανοιχτές αλλά περισσότερο οι παρασκηνιακές διεργασίες των Αμερικανών για να πετύχουν τη ματαίωση της αγοράς των S - 300 από τη Λευκωσία.

    (ΚΥΠΕ/ΧΓ/ΓΠ)

    [03] Κληρίδης - Συντονιστική Επιτροπή Αμμοχώστου

    Λευκωσία,Κύπρος,27/02/1997 (ΚΥΠΕ)

    Προ των ευθυνών τους έχει θέσει η Συντονιστική Επιτροπή Αμμοχώστου, τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας την εφαρμογή του ψηφίσματος 550, του 1984, για μη εποικισμό των Βαρωσίων εκτός από τους νόμιμους κατοίκους του.

    Στις δηλώσεις αυτές προέβη σήμερα ο Δήμαρχος Αμμοχώστου και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατεχόμενης πόλης, Ανδρέας Πούγιουρος, σε συνάντηση των μελών της Επιτροπής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    Στη συνάντηση έγινε συζήτηση και ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις σχετικά με το θέμα των απειλών του κατοχικου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και των "Γκρίζων Λύκων" για εποικισμό των Βαρωσίων.

    Οπως δήλωσε ο κ. Πούγιουρος, ο Πρόεδρος Κληρίδης κάλεσε τους Πρέσβεις των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην Κύπρο, στους οποίους προέβη σε ειδικές παραστάσεις για το όλο θέμα, ενώ τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ανέφεραν στους Πρέσβεις ότι οι τουρκικές απειλές πραγματοποιούνται λόγω της ανοχής που επιδεικνύουν τα Ηνωμένα Εθνη.

    Εξάλλου, ο κ. Πούγιουρος ανέφερε ότι, διεθνώς, οι αντιδράσεις για το θέμα είναι έντονες και είπε ότι οι Πρέσβεις των "πέντε" έδωσαν στην Επιτροπή τη διαβεβαίωση ότι θα ληφθούν μέτρα ώστε η πορεία στα κατεχόμενα να μην πραγματοποιηθεί μέσα στον περιφραγμένο χώρο της Αμμοχώστου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΠ)

    [04] Bαν Ντε Μπρουκ - Βουλή

    Λευκωσία,Κύπρος,27/02/1997 (ΚΥΠΕ) "Αυτό που επιζητούμε με τις επαφές μας στην Κύπρο είναι να στηρίξουμε, κατά το δυνατό, τα Ηνωμένα Εθνη στην προσπάθειά τους για προετοιμασία των διαπραγματεύσεων και, εκεί όπου μπορούμε, να επηρεάσουμε για να επιτύχουμε τη συνεργασία της τουρκικής πλευράς θα το πράξουμε".

    Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο Επίτροπος Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), Χανς Βαν ντεν Μπρουκ, μετά από συνάντηση που είχε με αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Προηγήθηκε συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής, Σπύρο Κυπριανού.

    Ο Κοινοτικός Επίτροπος χαρακτήρισε τη συνάντηση "πολύ παραγωγική" και ανέφερε πως κατά τη διάρκειά της η αντιπροσωπεία της ΕΕ εξέφρασε τη θέση πως το 1997 θα είναι μια "σημαντική χρονιά", όπως τη χαρακτήρισε, για το Κυπριακό.

    Προσδιορίζοντας το αντικείμενο της σημερινής συζήτησης, ο κ. Βαν ντεν Μπρουκ ανέφερε πως συζητήθηκαν οι προοπτικές για εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης, οι προετοιμασίες για την ένταξη στην ΕΕ και η επίσκεψή του στα κατεχόμενα, όπου, όπως είπε, θα εξηγήσει περαιτέρω στους Τ/Κ τί ακριβώς εμπεριέχει η ένταξη στην ΕΕ, τί ευκαιρίες δίνει και τί είναι πιο δύσκολο να αναμένει κανείς.

    Ερωτηθείς εάν η ΕΕ θα αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στην επίλυση του Κυπριακού, ο Κοινοτικός αξιωματούχος ανέφερε πως δεν είναι έργο της ΕΕ να αποστείλει μεσολαβητές, αν αυτό δεν της ζητηθεί, ενώ υπενθύμισε πως ήδη έχει οριστεί Ειδικός Αντιπρόσωπος της ολλανδικής προεδρίας για το Κυπριακό, ο κ. Κέστερ Χίσλιπ, ο οποίος παρακολουθεί στενά την κατάσταση, ώστε η ΕΕ να μπορεί να αποφασίσει και να δει πού υπάρχουν ανάγκες και πού μπορεί να βοηθήσει, σημείωσε.

    Εξάλλου, επανέλαβε το ενδιαφέρον της ΕΕ για λύση του Κυπριακού, ώστε να μπορέσει ολόκληρη η Κύπρος, όπως ανέφερε, να γίνει μέλος της Ενωσης.

    "Αυτό θα ήταν το κλειδί για την ένταξη και σίγουρα θα σταθεροποιούσε την πολιτική διευθέτηση στο νησί και οι δυο κοινότητες θα επωφελούνταν από μια τέτοια διευθέτηση", τόνισε.

    Εξάλλου, ο Κοινοτικός Επίτροπος ανέφερε πως, σε συνάντηση του με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννο Κρανιδιώτη, συζητήθηκε το θέμα των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία και είπε πως είναι θέμα της Ενωσης να αποφασίσει για την περαιτέρω εμβάθυνση στις σχέσεις της με την Τουρκία.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, με τον οποίον ο κ. Βαν ντεν Μπρουκ και η συνοδεία του είχαν προηγουμένως κατ' ιδίαν συνάντηση, χαρακτήρισε τη συνάντηση "χρήσιμη".

    Οπως ανέφερε, σ' αυτήν τόνισε ότι η τελευταία κίνηση της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, στο πλαίσιο του Συμβουλίου της ΕΕ, έδωσε εσφαλμένα μηνύματα προς την Τουρκία, ότι πρέπει να παραμείνει στη θέση της, και προς την πλευρά μας ότι πρέπει να υποχωρήσει για να επιτευχθεί η ένταξη.

    Αυτή η κίνηση, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, συνιστά παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και σίγουρα σημαίνει αναγνώριση του παράνομου καθεστώτος.

    Αυτό που τονίστηκε ομόφωνα από τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, είναι πως είμαστε υπέρ του να ωφεληθούν οι Τ/Κ από την ένταξη, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε ο,τιδήποτε που θα σήμαινε αναγνώριση του ψευδοκράτους.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΠ)

    [05] Χανς Βαν ντεν Μπρουκ - ΥΠΕΞ

    Λευκωσία,Κύπρος,27/02/1997 (ΚΥΠΕ)

    Την ανάγκη επίτευξης προόδου στο Κυπριακό, πριν οποιαδήποτε ανάμιξη των Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ Κύπρου και Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), τόνισε σήμερα ο Κοινοτικός Επίτροπος Χανς Βαν ντεν Μπρουκ, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών Αλέκο Μιχαηλίδη.

    "Αισθάνομαι πραγματικά ότι αυτό που έχει προτεραιότητα τώρα είναι να υπάρξει πρόοδος προς την κατέυθυνση της πολιτικής λύσης", σημείωσε ο κ. Βαν ντεν Μπρουκ.

    Μάλιστα, ο Κοινοτικός Επίτροπος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Τ/κ ανάμιξη θα πρέπει να "καθήσει στο πίσω κάθισμα" μέχρι την επίτευξη προόδου στο Κυπριακό.

    Νωρίτερα, ωστόσο, ο Επίτροπος επαναβεβαίωσε ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν έξι μήνες μετά τη λήξη της Διακυβερνητικής Διάσκεψης.

    Πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα ζητήσει από την ηγεσία των Τ/Κ να προχωρήσει σε μια "λογική συνεισφορά" στη διαδικασία επίτευξης προόδου στο κυπριακό πρόβλημα.

    "Θα κάνουμε έκκληση για κάποια ελαστικότητα και κάποιου είδους συμβιβασμό, σίγουρα από μέρους των Τ/Κ", δήλωσε ο Κοινοτικός Επίτροπος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν μονομερείς λύσεις και όταν εφαρμόζονται είναι ασταθείς.

    Ο Κοινοτικός Επίτροπος επανέλαβε και την υποστήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό.

    "Ελπίζω ότι μετά από μια προκαταρκτική φάση θα δούμε ότι είναι δυνατό να αρχίσουν συνομιλίες στο πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους", πρόσθεσε.

    Καταλήγοντας, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε την επιθυμία της ΕΕ όπως οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου διεξαχθούν στο πλαίσιο μιας ενωμένης Κύπρου και με τη συμμετοχή αμφοτέρων των κοινοτήτων του νησιού.

    "Απλούστατα όμως, αυτό δεν αποτελεί έναν όρο τον οποίο θα βάλεις πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", σημείωσε.

    Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Κοινοτικός Επίτροπος είδε όλες τις διαστάσεις του θέματος της ανάμιξης των Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

    Ο ΥΠΕΞ τόνισε ότι "πολύ σωστά, είπε ο κ. Βαν ντεν Μπρουκ ότι σήμερα έμφαση πρέπει να δοθεί στις προπάθειες λύσης του Κυπριακού. Αυτή είναι και η δική μας θέση", παρατήρησε.

    Ωστόσο, σημείωσε αυτή είναι η άποψη ενός προσώπου και όχι η δήλωση των "15".

    Ο κ. Μιχαηλίδης επανέλαβε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιήσει ταξίδι στην Ευρώπη και θα έχει συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, προκειμένου να επαναδιατυπώσει τις θέσεις τις Κυπριακής Δημοκρατίας σε διάφορα θέματα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧΚ/ΚΝ/ΑΠ)

    [06] Αξιωματούχος ΗΠΑ - Κυπριακό

    Ουάσιγκτον,ΗΠΑ,27/02/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πιστεύει ότι πιθανό να μην καρποφορήσει μια πρωτοβουλία των ΗΠΑ στο Κυπριακό, ενόσω εξακολουθούν να αναφύονται προβλήματα μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δεν συμφώνησε με την πρόταση των Αμερικανών για το μορατόριουμ στις υπερπτήσεις ελληνικών και τουρκικών στρατιωτικών αεροσκαφών στην Κύπρο.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ, ο αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, πρόσθεσε ότι, εάν εξακολουθήσουν να αναφύονται προβλήματα, τότε οι όποιες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

    Ερωτηθείς εάν αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για να προχωρήσουν οι ΗΠΑ με πρωτοβουλία στο Κυπριακό, ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι "πιθανό να μην αποβεί καρποφόρα".

    Σημείωσε ότι δεν είναι αδύνατο να αρχίσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αλλά οι υφιστάμενες διαφορές μεταξύ των δύο κοινοτήτων θα έθεταν αυτές τις διαπραγματεύσεις σε κίνδυνο.

    "Δεν λέω ότι είναι αδύνατο να υπάρξουν και συνομιλίες χωρίς αυτές τις διαφορές αλλά, όπως είπε ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς, υπάρχουν προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπισθούν", δήλωσε, σημειώνοντας ότι δε θα ήταν "σοφό" να αρχίσουν συνομιλίες με μια σειρά θεμάτων που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν από την πρώτη μέρα.

    "Είναι πιο απλό να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα εκ των προτέρων", πρόσθεσε και εξήγησε ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο κατοχικός ηγέτης έχουν ξεκαθαρίσει πως θα είναι πολύ δύσκολο να διαπραγματευτούν, εάν εξακολουθούν να εμφανίζονται προβλήματα.

    Ενα τέτοιο πρόβλημα, ισχυρίστηκε ο Αμερικανός αξιωματούχος, είναι αυτό των υπερπτήσεων ελληνικών και τουρκικών στρατιωτικών αεροσκαφών στην Κύπρο.

    "Ο Πρόεδρος Κληρίδης ήταν ειλικρινής όταν είπε ότι οι συνομιλίες θα καταρρεύσουν, ακόμη και εάν είναι επιτυχείς, στην περίπτωση που τουρκικά αεροπλάνα πετάξουν πάνω από τη Λευκωσία", σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

    Πρόσθεσε ότι η απόφαση της Ε/κ πλευράς να αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S - 300 ήταν ένα βήμα πίσω στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα, σε σχέση με την πρόοδο που θέλουμε να δούμε στην Κύπρο.

    Αναφερόμενος στην πρόταση των ΗΠΑ για το μορατόριουμ των υπερπτήσεων, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την απογοήτευσή του που δεν επιτεύχθηκε συμφωνία στο θέμα αυτό.

    "Ο Πρόεδρος Κληρίδης δεν συμφώνησε με το μορατόριουμ", επεσήμανε. Ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ είναι σε θέση να εγγυηθούν μορατόριουμ των πτήσεων, δήλωσε: "Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε, αλλά η εγγύηση είναι μόνο μια λέξη. Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τα ελληνικά αεροσκάφη δεν θα πετούν πάνω από την Κύπρο; Οχι. Βεβαίως, είμαστε έτοιμοι να δαχτυλοδείξουμε τον υπεύθυνο".

    Aναφερόμενος στο δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου υποστήριξε ότι έχει περιπλέξει την κατάσταση διότι, όπως είπε, δημιουργεί στο νησί ελληνοτουρκικές εντάσεις.

    "Τα προβλήματα μεταξύ της Αθήνας και της Αγκυρας, τα οποία δεν είχαν καμιά σχέση με την Κύπρο, τώρα επηρεάζουν την κατάσταση στο νησί και το αντίθετο", σημείωσε.

    Ο Αμερικανός αξιωματούχος επεσήμανε ότι το κυπριακό πρόβλημα και οι ελληνοτουρκικές διαφορές βρίσκονται σε ξεχωριστή αλλά παράλληλη πορεία.

    Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ένταξη του νησιού στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά κατανοούν και τις ανησυχίες των Ευρωπαίων για ένταξη στην Ενωση μιας μοιρασμένης Κύπρου.

    "Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για πολλούς Ευρωπαίους να δουν πώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει", κατέληξε ο αξιωματούχος του Στπειτ Ντιπάρτμεντ.

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΚΝ/ΑΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Thursday, 27 February 1997 - 18:46:46 UTC