Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 97-03-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [02] Κληρίδης - Φεϊσέλ
  • [03] Κυπριακό - Βρυξέλλες
  • [04] Χάνεϊ - Κυπριακό [1]
  • [05] Χάνεϊ - Κυπριακό [2]
  • [06] ΕΕ - Τ/Κ - ενταξιακές

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,11/03/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

        Γενικός Δείκτης Τιμών Μετοχών           77.80 (-0.46)
    
        Ανώτατη:  82.46 (2/1/97)
        Κατώτατη: 73.90 (30/1/97)
    
        Δείκτες Τιμών ανά Κλάδο
    
        Τραπεζικοί Οργανισμοί                   87.00 (-0.98)
        Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί Οργανισμοί     65.98 (-0.69)
        Ασφαλιστικοί Οργανισμοί                 57.55 (+0.19)
        Βιομηχανικές Εταιρείες                  83.27 (+0.06)
        Τουριστικές Επιχειρήσεις                62.82 (+1.08)
        Εμπορικές Εταιρείες                     54.37 (+2.31)
        Αλλες Εταιρείες                         56.83 (-0.35)
    
        Ογκος Συναλλαγών                        ΛΚ 517765.978
    
    Η διαφορά στις παρενθέσεις αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία αύξηση (+) ή τη μείωση (-) του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/ΜΧ)

    [02] (Κ) Κληρίδης - Φεϊσέλ

    Λευκωσία,Κύπρος,11/03/1997 (ΚΥΠΕ)

    "Εχουμε κάνει μια καλή αρχή", δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Ειδικός στην Κύπρο Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Γκούσταβ Φεϊσέλ, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, που άρχισαν χθες με συνάντηση του κ. Φεϊσέλ με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Σε δηλώσεις ύστερα από τη μονόωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο κ. Φεϊσέλ τόνισε ότι "οι συνομιλίες αυτές έχουν στόχο να ανοίξουν το δρόμο για τις απευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών μέσα στους ερχόμενους μήνες".

    Παράλληλα, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, τα Ηνωμένα Εθνη "θα εξετάσουν πόσο ελαστικοί είναι οι δύο ηγέτες, προκειμένου να συμβάλουν ώστε να ξεπεραστούν οι διαφορές που παραμένουν στις βασικές πτυχές που σχετίζονται με την εξεύρεση μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού".

    Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ απέφυγε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες γύρω από το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον κατοχικό ηγέτη. Σημείωσε ότι και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να μην προβούν σε σχόλια σε ό,τι αφορά "στα ουσιαστικά σημεία των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, έστω και αν είναι καλά, κακά αδιάφορα".

    Τονίζοντας ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή, ο κ. Φεϊσέλ δήλωσε ότι και οι δύο ηγέτες έχουν αντιληφθεί ότι "ο καιρός περνά", ότι "η Κύπρος πλησιάζει σε μια πολύ καθοριστική στιγμή, σε ό,τι αφορά στο πρόβλημα της και ότι το αν θα επιτύχουν ή θα αποτύχουν σ' αυτή την άσκηση, θα είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον του τόπου".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση , ο κ. Φεϊσέλ δήλωσε ότι οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες δεν μπορούν να αποτελέσουν "μια διαδικασία απεριόριστης διάρκειας", προσθέτοντας ότι θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς δύο φορές τη βδομάδα.

    Την επόμενη Τετάρτη και Παρασκευή θα έχει νέες συναντήσεις με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ενώ την Τρίτη και την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Ντενκτάς.

    "Θα έχουμε πολύ εντατικές συνομιλίες με τους ηγέτες των δύο πλευρών μέσα στους επόμενους μήνες", δήλωσε ο κ. Φεϊσέλ.

    Ερωτηθείς εάν έχει εξευρεθεί κοινό έδαφος, ο αξιωματούχος των ΗΕ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί σ' αυτή την "ορολογία", κατά την έκφρασή του.

    Αναφερόμενος στην απογευματινή επίσκεψη του Ειδικού Αντιπρόσωπου της Βρετανίας Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, δήλωσε ότι ο Βρετανός αξιωματούχος "εργάζεται πολύ σκληρά για να υποστηρίξει αυτό που κάνουμε".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΚΝ/ΑΠ)

    [03] Κυπριακό - Βρυξέλλες

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,11/03/1997 (ΚΥΠΕ - Μαρία Μάιλς)

    Σημαντικες για την Κύπρο συναντήσεις θα έχει την προσεχή Παρασκευή, 14 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες ο Κοινοτικός Επίτροπος Χανς Βαν ντεν Μπρουκ, Υπεύθυνος για Εξωτερικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) και τη διεύρυνση της Ενωσης.

    Ο κ. Βαν ντεν Μπρουκ θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Χαν Σουνγκ Τζου, τον Εκπρόσωπο της Βρετανίας για το Κυπριακό, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, και τον Αμερικανό αξιωματούχο Κέρι Κάβανο, Υπεύθυνο για Νοτιοευρωπαϊκές Υποθέσεις στο αμερικανικό ΥΠΕΞ.

    Ο κ. Κάβανο βρίσκεται στην Ευρώπη, όπου επισκέπτεται το Λονδίνο, τη Χάγη, τη Βόννη, τις Βρυξέλλες και το Παρίσι.

    Εξάλλου, ο κ. Ρίτσαρντ Μπίτι, απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου, Μπιλ Κλίντον, για το Κυπριακό, αναμένεται να φθάσει στη βελγική πρωτεύουσα ώστε να συμμετάσχει στην συνάντηση της Παρασκευής.

    Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση για την παρουσία Μπίτι, αλλά πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ο Αμερικανός επίσημος αναμένεται να βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

    Σκοπός των συναντήσεων είναι να συζητηθούν τρόποι με τους οποίους η ΕΕ μπορεί να συμβάλει στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και την ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΑΠ)

    [04] Χάνεϊ - Κυπριακό [1]

    Λάρνακα,Κύπρος,11/03/1997 (ΚΥΠΕ)

    Τα ωφελήματα που θα προσφέρει στις δύο πλευρές η επίτευξη λύσης στο Κυπριακό είναι περισσότερα από τις υποχωρήσεις που θα κάνουν, υποστήριξε σήμερα ο Ειδικός Αντιπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ.

    Σε δηλώσεις κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Σερ Ντέιβιντ είπε ότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, τους τελευταίους τρεις μήνες, δεν ήταν ευνοϊκές, λόγω της ανακοίνωσης για την αγορά του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S - 300, από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και των αντιδράσεων που προκάλεσε η ανακοίνωση.

    "Πιστεύω ότι, το τί έχει γίνει είναι να καταστεί το έργο ατόμων σαν και εμένα δυσκολότερο, αλλά επίσης και πιό επείγον και σημαντικό γιατί επεσήμαναν τους κινδύνους λόγω της μη επίλυσης του προβλήματος", είπε.

    Ο Βρετανός διπλωμάτης αναφέρθηκε στις επισκέψεις του στην Αθήνα και στην Αγκυρα, επισημαίνοντας ότι ήταν "ενθαρρυντικές" γιατί, όπως είπε, και στις δύο πρωτεύουσες οι συνομιλητές του επεσήμαναν ότι θα ήθελαν να δουν σύντομα την πραγματοποίηση απευθείας συνομιλιών για μια συνολική λύση, κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ. "Εμείς, οι Βρετανοί, πιστεύουμε ότι αυτό, μπορεί να καταστεί δυνατό πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 1997", είπε και τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Κύπρο, θα συγκεντρωθεί πάνω στα θέματα που είναι σχετικά με μια συνολική λύση.

    Τόνισε πως είναι φανερό ότι εντατικοποιούνται οι προετοιμασίες για τις διαβουλεύσεις, επισημαίνοντας ότι ο Αναπληρωτής Ειδικός στην Κύπρο Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Γκουστάβ Φεϊσέλ, άρχισε μια νέα σειρά επαφών. Αναφέρθηκε επίσης στις επαφές του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) για Εξωτερικές Υποθέσεις, Χανς Βαν ντεν Μπρουκ, καθώς και του Αντιπροσώπου της προεδρίας της ΕΕ για το Κυπριακό, Κέστερ Χίσλιπ.

    Ο Σερ Ντέιβιντ εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή τη φορά οι δύο ηγέτες, καθώς και οι ομάδες τους, θα μπορέσουν να επικεντρωθούν πάνω στις λεπτομέρειες για το πώς θα προσεγγίσουν τις συνομιλίες.

    Αν και ήταν ενθαρρυντική η διαβεβαίωση των δύο ηγετών, είπε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Βρετανού ΥΠΕΞ, Μάλκολμ Ρίφκιντ, ότι θα προσεγγίσουν τις συνομιλίες μέσα στο πνεύμα της διαδικασίας του "πάρε - δώσε", εντούτοις είναι σημαντικό, επεσήμανε, ότι αυτό το "πάρε-δώσε" θα αντικατοπτρίζεται και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Ο Βρετανός αξιωματούχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη στην Κύπρο θα πεισθούν "για τα πλεονεκτήματα που θα έχει μία λύση αυτό το χρόνο και ότι θα εργασθούν πολύ σοβαρά για μία λύση".

    Τέλος, είπε ότι μια λύση μπορεί να επιτευχθεί. "Τα ωφελήματα είναι πολύ περισσότερα από τις υποχωρήσεις οι οποίες θα πρέπει να γίνουν για την επίτευξή της (λύσης), επεσήμανε.

    (ΚΥΠΕ/ΤΑ/ΑΧΡ/ΑΠ)

    [05] Χάνεϊ - Κυπριακό [2]

    Λάρνακα,Κύπρος,11/03/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, δήλωσε πως "είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξει λύση του Κυπριακού, εάν δεν ξεκαθαριστεί και συμφωνηθεί το κύριο περίγραμμα της νέας συνταγματικής διευθέτησης, η οποία θα είναι βασισμένη πάνω σε ένα διζωνικό, δικοινοτικό, ομόσπονδο κράτος".

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά την άφιξή του στην Κύπρο το απόγευμα, ο Σερ Ντέιβιντ είπε ότι όλα τα θέματα που καλύπτονται μέσα σε ένα νέο Σύνταγμα, θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, όπως και θέματα για το ποιός θα παίρνει τις αποφάσεις μέσα σε μιαν ομόσπονδη κυβέρνηση, τον καθορισμό των εξουσιών, οι εξουσίες του Προέδρου και του Αντιπροέδρου, καθώς και αν θα υπάρχει πρόνοια για εκ περιτροπής προεδρία μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

    "Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο είναι ανοικτό", επεσήμανε ο Βρετανός διπλωμάτης.

    Ο Σερ Ντέιβιντ διευκρίνισε ότι από τη Δέσμη Ιδέων Γκάλι, αν και δεν συζητείται, "εντούτοις απ' αυτήν αντλείται πολύ υλικό".

    Σε ερώτηση για τα δέκα σημεία του Βρετανού ΥΠΕΞ, Μάλκολμ Ρίφκιντ, ο Σερ Ντέιβιντ είπε ότι αυτές αντικατοπτρίζουν τις απόψεις των Βρετανών για το πώς θα πρέπει να κινηθούν τα πράγματα και ότι αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία ο ίδιος θα εργασθεί.

    Αναφερόμενος στις επαφές του στην Αγκυρα, ο Σερ Ντέιβιντ είπε ότι η ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ, δήλωσε πως η κυβέρνηση της Τουρκίας ευνοεί την πραγματοποίηση συνομιλίων για μία συνολική διευθέτηση και ότι η χώρα της θα διαδραματίσει το ρόλο που πρέπει, να υποστηρίξει τις προσπάθειες του Γ.Γ. του ΟΗΕ.

    Είπε επίσης ότι στην Ελλάδα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ήθελε να δεί τη διεξαγωγή συνομιλιών, όταν ο Γ.Γ. του ΟΗΕ κρίνει αυτό κατάλληλο, και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προσφέρει τη βοήθειά της.

    "Αυτές είναι πολύ καλές δηλώσεις, και πολύ υποβοηθητικές, αλλά θα πρέπει να δούμε τί σημαίνουν στην πράξη", σημείωσε και γι' αυτό, πρόσθεσε, θα πρέπει πρώτα να αρχίσουν οι συνομιλίες.

    Ο Σερ Ντέιβιντ, επανέλαβε ότι δεν κομίζει οποιαδήποτε πρόταση για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι δεν είναι ο ρόλος του να καταρτίσει προτάσεις.

    Τόνισε ότι ο ίδιος εργάζεται πολύ στενά με τα Ηνωμένα Εθνη, καθώς και με τον Αναπληρωτή Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΟΗΕ στην Κύπρο, Γκουστάβ Φεϊσέλ. "Μιλούμε για μια συντονισμένη προσπάθεια, μιαν ενιαία και συντονισμένη προσπάθεια, για την επίτευξη μιας συνολικής λύσης και όχι πολλών ανεξαρτήτων πρωτοβουλιών", διευκρίνισε.

    Χαρακτήρισε τις συνομιλίες του με τον αξιωματούχο του ρωσικού ΥΠΕΞ Βλαντιμίρ Τζισόφ ως "πολύ χρήσιμες", αλλά τόνισε ότι η Βρετανία ανυπομονεί όπως "η Ρωσία διαδραματίσει μια χρήσιμη συνεισφορά στην ειρηνευτική διαδικασία στο Κυπριακό, με το να μην αυξάνει το επίπεδο των εξοπλισμών στην Κύπρο".

    Αφού είπε ότι ο χρόνος αυτός είναι πολύ σημαντικός για την Κύπρο και ότι οι ευκαιρίες για πρόοδο είναι πολύ καλύτερες, παρά στο παρελθόν, ο Σερ Ντέιβιντ τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή και αποφασιστική προσπάθεια για να "ραγίσουμε αυτό το μακροχρόνιο πρόβλημα", κατά την έκφρασή του.

    (ΚΥΠΕ/ΤΑ/ΑΧΡ/ΑΠ)

    [06] ΕΕ - Τ/Κ - ενταξιακές

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,11/03/1997 (ΚΥΠΕ (Μαρία Μάιλς))

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) επιθυμεί την εμπλοκή των Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα μπορούσε να διευκολύνει αυτόν τον στόχο, εάν άρχιζε απευθείας συνομιλίες με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Οπως τόνισαν στο ΚΥΠΕ πηγές προσκείμενες στην ολλανδική προεδρία, η "ΕΕ δεν δέχεται να εξαιρεθούν οι Τ/Κ από την ενταξιακή διαδικασία", καθώς και ότι "και οι δύο κοινότητες πρέπει να απολαύσουν τα ωφελήματα της ΕΕ".

    Οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες στην πρόταση του Προέδρου Κληρίδη όπως οι Τ/Κ συμμετάσχουν στην ομάδα της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα παρακαθήσει στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, επεσήμαναν ότι οι "φραστικές κινήσεις δεν είναι αρκετές".

    Η κυπριακή κυβέρνηση, τόνισαν, πρέπει να κάνει κάτι για να φέρει τους Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

    "Η έναρξη απευθείας συνομιλιών με τους Τ/Κ θα ήταν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση", σημείωσαν.

    Επανέλαβαν ακόμη τη δέσμευση της ΕΕ για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Κύπρο, έξι μήνες μετά τη Διακυβερνητική Διάσκεψη.

    "Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προβάλει θέμα αρνησικυρίας στην αίτηση για ένταξη ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους", δήλωσαν στο ΚΥΠΕ.

    Τόνισαν, εξάλλου, ότι η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αίτηση της Κύπρου αντανακλά τη "νομική εγκυρότητα και αναγνώριση", της αίτησης από την ΕΕ.

    Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, με ποιούς τρόπους θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα της Διακυβερνητικής την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Κύπρο, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι, σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις, "οι οικονομικές σκοπιμότητες" πιθανό να επηρεάζουν, σε κάποιο βαθμό, όχι μόνον την ένταξη της Κύπρου αλλά και την ένταξη άλλων, τρίτων, κρατών.

    "Θα θέλαμε τα νέα μέλη της ΕΕ να είναι σε θέση να συμβάλλουν και οικονομικά στην Ενωση", εξήγησαν.

    Αναφορικά με τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας, δήλωσαν "είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη που επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ", τονίζοντας, ωστόσο, ότι "υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν".

    Οπως ανέφεραν, η Τουρκία θα πρέπει να βελτιωθεί στον τομέα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να επιλύσει τα σοβαρά εσωτερικά και οικονομικά της προβλήματα.

    Ενταξη ΕΕ - Κυπριακό

    Η προοπτική της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ μπορεί να αποβεί καταλύτης για την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσαν εξαλλου στο ΚΥΠΕ, ψηλά ιστάμενες πηγές της ΕΕ.

    Τόνισαν, ακόμη, ότι η Τουρκία θα πρέπει να συμβάλει στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, όπως επισημάνθηκε και στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του Δουβλίνου, που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 1996.

    Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, πώς ερμηνεύεται η έκκληση του Κοινοτικού Επιτρόπου Χανς Βαν ντεν Μπρουκ προς τον Ραούφ Ντενκτάς να βγάλει τους Τ/Κ από την απομόνωση, οι ίδιες πηγές επανέλαβαν ότι, η μη αναγνώριση του ψευδοκράτους επιβάλλει πολλούς περιορισμούς στους Τ/Κ, σε διάφορους τομείς της καθημερινής ζωής, όπως είναι το εμπόριο, τα ταξίδια και οι επαφές με τους Ε/Κ.

    "Ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί αρκετή πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία, ώστε οι Τ/Κ να βγουν από την απομόνωση", δήλωσαν.

    Τέλος, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο η Κύπρος και άλλα κράτη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις, ταυτόχρονα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΚΝ/ΑΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Tuesday, 11 March 1997 - 22:12:49 UTC