Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 97-04-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμερικανοί ειδικοί - Παρασκευαϊδειο
  • [02] Οικονομική Συμφωνία Κύπρου - Ρωσίας
  • [03] Ανασχηματισμός - κατάλογος νέων Υπουργών
  • [04] Δηλώσεις Προέδρου Βουλής
  • [05] Ανασχηματισμός
  • [06] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [07] Δηλώσεις Φεϊσέλ
  • [08] Παραβιάσεις Τουρκικών αεροσκαφών
  • [09] Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολίας

  • [01] (Κ) Αμερικανοί ειδικοί - Παρασκευαϊδειο

    Λευκωσία,Κύπρος,08/04/1997 (ΚΥΠΕ)

    Γύρω στα 450 Κυπριόπουλα κάτω των 18 ετών, με ορθοπεδικά προβλήματα στα άνω και κάτω άκρα και στην σπονδυλική στήλη, θα εξετάσουν από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη στο Παρασκευαϊδειο Μεταμοσχευτικό Κέντρο, Αμερικανοί ειδικοί, από τα Νοσοκομεία Σράϊνερς του Σπρίγκφιλντ της Μασαχουσέτης.

    Οι εξετάσεις, που γίνονται μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας των Νοσοκομείων με το Ιδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαϊδη, γίνονται για την επαναξιολόγηση της κατάστασης της υγείας παλιών ασθενών, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη χειρουργηθεί στο Σράϊνερς, ενώ γύρω στα 80, από τα 450 άτομα θα εξετασθούν για πρώτη φορά.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Ιδρύματος, Νάσος Αθανασίου, στην ομάδα των ειδικών που ήρθαν για να προβούν στις εξετάσεις αυτές περιλαμβάνονται τρεις παιδίατροι-ορθοπεδικοί, οι δρ. John Roberts, David Drvaric και Kruger, ένας ειδικός για προβλήματα σπονδυλικής στήλης ο δρ. Scott Cowan, ένας ειδικός για προβλήματα των άνω άκρων, ο δρ. Jeffrey Wint ως επίσης και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού.

    Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος, εξετάσεις και επεμβάσεις σε Κυπριόπουλα με ορθοπεδικά προβλήματα γίνονται από τους ειδικούς των Νοσοκομείων Σράϊνερς από το 1980.

    Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, στα "Σράϊνερς" έχουν εγχειρηστεί πάνω από 700 Κυπριόπουλα.

    Οι επεμβάσεις γίνονται δωρεάν, ενώ το Ιδρυμα αναλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς μερικών παιδιών στο Νοσοκομείο και τα έξοδα παραμονής τους εκτός του Νοσοκομείου μετά την εγχείρησή τους.

    Το Ιδρυμα εξάλλου εργοδοτεί δύο άτομα, τα οποία είναι υπεύθυνα για να συνοδεύουν τα παιδιά στο εξωτερικό, εφόσον οι γονείς τους δεν μπορούν να πάνε μαζί τους.

    Οπως υπολογίζεται πάντως το κυπριακό κράτος έχει εξοικονομήσει ποσό πέραν των 50 εκατομμυρίων δολλαρίων, από τις επεμβάσεις αυτές, αφού οι Αμερικανοί τις διενεργούν δωρεάν.

    Στο μεταξύ σε γραπτή του δήλωση στο ΚΥΠΕ, ο κ. Γεώργιος Παρασκευαϊδης αναφέρει πως τόσο το Ιδρυμα Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαϊδη όσο και ολόκληρη η Κύπρος είναι βαθειά ευγνώμονες για τη μεγάλη θεάρεστη ιατρική υπηρεσία που προσφέρουν, εντελώς δωρεάν, τα νοσοκομεία Σράϊνερς.

    Στη δήλωσή του, ο κ. Παρασκευαϊδης σημειώνει πως το συνολικό κόστος των δύσκολων ορθοπεδικών εγχειρήσεων που έγιναν στα νοσοκομεία αυτά ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια λίρες. Η κυπριακή κυβέρνηση, προσθέτει, έχει επανειλημμένα εκφράσει τις θερμότατες ευχαριστίες και την εγνωμοσύνη της προς τους γιατρούς του Νοσοκομείου "Σράϊνερς" καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [02] Οικονομική Συμφωνία Κύπρου - Ρωσίας

    Λευκωσία,Κύπρος,08/04/1997 (ΚΥΠΕ) Συμφωνία για την ενθάρρυνση και την περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση των επενδυτικών προγραμμάτων μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου αναμένεται να υπογραφεί την Παρασκευή, 11 Απριλίου, στη Μόσχα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Ρωσικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Νόβοστι", τη συμφωνία αναμένεται να υπογράψει από πλευράς της Ρωσίας ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Α. Σιαποβούλιαντς, και από πλευράς της Κύπρου, ο Υπουργός Οικονομικών, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο οποίος μεταβαίνει γι'αυτό το σκοπό στη ρωσική πρωτεύουσα.

    Με την ευκαιρία της πολύ σημαντικής συμφωνίας, ο Σεργκέι Απέχιν, υπεύθυνος για θέματα οικονομίας στο εξωτερικό, αναφερόμενος στην πορεία των σχέσεων Κύπρου - Ρωσίας στον τομέα της οικονομίας, είπε ότι η Ρωσία απορροφά από την Κύπρο το 0.3% των εισαγωγών της, ενώ η Κύπρος απορροφά το 10% των εξαγωγών της Ρωσίας. Τα στοιχεία αυτά κατατάσσουν τη Ρωσία στην πρώτη δεκάδα των χωρών στο εξαγωγικό τους εμπόριο στην Κύπρο.

    Η σημερινή εικόνα των σχέσεων Κύπρου - Ρωσίας είναι ικανοποιητική, πρόσθεσε, τόσο για το εμπόριο στις απευθείας συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών όσο και με το εμπόριο το οποίο διακινείται διαμέσου της Κύπρου από τις υπεράκτιες εταιρείες.

    Η Ρωσία εξάγει στην Κύπρο βασικά πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα, πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος. Εξάλλου η Κύπρος εισάγει από την Ρωσία μεταλλευτικά προϊόντα, ακατέργαστα διαμάντια και άλλα, ενώ, η Ρωσία αγοράζει από την Κύπρο παραδοσιακά ππροϊόντα όπως φρούτα, χυμούς και προϊόντα ευρείας χρήσεως.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Απέχιν, η Κύπρος έχει μετατραπεί, εξαιτίας των τεράστιων δυνατοτήτων που προσφέρει στον τομέα των υπηρεσιών, σε διεθνές κέντρο εμπορίου με το οποίο οι Ρώσοι επιχειρηματίες διευρύνουν τη δραστηριότητά τους σε όλα τα σημεία του κόσμου. Θεωρεί δε βέβαιο, ότι αυτή η δυνατότητα θα διευρυνθεί, με την προϋπόθεση βέβαια ότι η ρωσική βιομηχανία θα δημιουργήσει προϊόντα ανταγωνιστικά προς τις άλλες χώρες.

    Ο Ρώσος αξιωματούχος επεσήμανε επίσης ότι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών αποτέλεσε η δημιουργία στο Κρασνοτάρ, Τράπεζας Επενδύσεων, η οποία έχει ως βασικό επενδυτή την Τράπεζα Αναπτύξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας με ένα ποσοστό της τάξης του 49.98%.

    Αναμένεται εξάλλου, ότι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη μιας νέας υποδομής με την ετοιμασία τραπεζικών στελεχών ώστε να αρχίσει να υλοποιείται το ειδικό πρόγραμμα για την προσέλευση ξένων επενδυτών στο Κρασνοτάρ.

    (ΚΥΠΕ/ΧΓ/ΑΖΚ/ΜΜ)

    [03] Ανασχηματισμός - κατάλογος νέων Υπουργών

    Λευκωσία,Κύπρος,08/04/1997 (ΚΥΠΕ)

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σήμερα σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ασκώντας το συνταγματικό του δικαίωμα.

    Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, οι νέοι Υπουργοί είναι οι εξής: Γιαννάκης Κασουλίδης - Υπουργός Εξωτερικών

    Νίκος Κόσης - Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γεώργιος Χατζηνικολάου - Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

    Χρίστος Σολωμής - Υπουργός Υγείας Λεόντιος Ιεροδιακόνου - Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων

    Νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο κ. Μανώλης Χριστοφίδης. Η διαβεβαίωση θα γίνει αύριο στις 9 π.μ. ενώπιον του Προέδρου Κληρίδη.

    (ΚΥΠΕ/ΑΖΚ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Δηλώσεις Προέδρου Βουλής

    Λάρνακα,Κύπρος,08/04/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια σωστής λύσης του Κυπριακού θα είναι ο διάλογος μεταξύ των χωρών της Μεσογείου, με στόχο την επίλυση διαφόρων προβλημάτων, την εδραίωση της ειρήνης και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Αθήνα, όπου έλαβε μέρος στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Μεσογείου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήλων, Απόστολου Κακλαμάνη.

    Οπως είπε ο κ. Κυπριανού, η Διάσκεψη ήταν πολύ επιτυχής κι έχει γίνει θεσμός πλέον με την απόφαση για τη δημιουργία ενός μόνιμου Μεσογειακού Κοινοβουλευτικού Φόρουμ.

    Ο κ. Κυπριανού είπε ότι αποφασίστηκε ήδη να δοθεί συνέχεια στην προσπάθεια και στο διάλογο με μια νέα προκαταρκτική συνεδρία στο Παλέρμο της Ιταλίας.

    Τη συνεδρία αυτή, συνέχισε, θα ακολουθήσει μεγαλύτερη ευρεία διάσκεψη στη Μαδρίτη το 1998 με τη συμμετοχή των δεκαπέντε χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των δώδεκα χωρών της Μεσογείου.

    Στόχος της διάσκεψης, ανέφερε ο κ. Κυπριανού, είναι η επίλυση διαφόρων προβλημάτων, ο διάλογος, η εδραίωση της ειρήνης και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Ο κ. Κυπριανού είπε, ακόμη, ότι έχει αναλυθεί από τον κ. Κακλαμάνη το όλο θέμα σε ότι αφορά τους στόχους κι έχει απαριθμήσει τους συγκεκριμένους σκοπούς αυτής της προσπάθειας. Εξέφρασε, εξάλλου, την πεποίθηση ότι η προσπάθεια αυτή είναι αρκετά σημαντική και για την Κύπρο, και ότι το πλαίσιο είναι τέτοιο που μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ την Κύπρο. Θα είναι, είπε, μια ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια σωστής λύσης του Κυπριακού.

    Ακολούθως, ο κ. Κυπριανού είπε ότι κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του δόθηκε η ευκαιρία να αναλύσει τις θέσεις μας στο Κυπριακό, διότι οι βασικές πτυχές του Κυπριακού και η επίλυσή τους συμπίπτουν απόλυτα με τις αρχές οι οποίες υποστηρίζονται από τη Μεσογειακή συνεργασία και την ΕΕ.

    Δυστυχώς, επεσήμανε, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο Πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης δε θεώρησε καλό να ήταν παρών. Ομως, είπε, αυτή η στάση τελικά είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία δυσμενών εντυπώσεων για την τουρκική πλευρά.

    Ενώ έφθασε στην Αθήνα με κλάδον ελαίας για να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την Ελλάδα και την Τουρκία, είπε ο κ. Κυπριανού, η συμπεριφορά αυτή αποδεικνύει ότι η όλη προσπάθεια είναι η δημιουργία μιας εντύπωσης πιο ευνοϊκής στο χώρο της ΕΕ, αλλά παραμένουν οι ίδιες οι τουρκικές θέσεις, η ίδια τουρκική νοοτροπία.

    Στην Αθήνα, ο κ. Κυπριανού είχε και την ευκαιρία να έχει ιδιαίτερες συναντήσεις με αρκετούς Προέδρους Κοινοβουλίων, τους οποίους ενημέρωσε για το Κυπριακό. Η απήχηση, τόνισε, είναι πολύ θετική στο επίπεδο Κοινοβουλίων και πρόσθεσε ότι έχει προσκαλέσει αρκετούς Προέδρους Κοινοβουλίων να επισκεφθούν την Κύπρο για να δουν από κοντά την κυπριακή πραγματικότητα και τί πρέπει να γίνει.

    [05] Ανασχηματισμός

    Κληθείς να σχολιάσει το θέμα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, με την αντικατάσταση Υπουργών του ΔΗΣΥ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αυτό είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι δεν θα προβεί σε δηλώσεις πριν την οριστική εξαγγελία του νέου σχήματος.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι πριν την αναχώρησή του ήταν ενήμερος για κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανασχηματισμό, αλλά δε θεώρησε ότι έπρεπε να ενημερωθεί οποιοδήποτε συλλογικό όργανο του ΔΗΚΟ, διότι δεν υπήρχε τίποτα το συγκεκριμένο και δεν ήταν σωστό να συζητηθούν σε συλλογικά όργανα ονόματα που δεν ήταν βέβαιο ότι θα αναλάμβαναν οποιοδήποτε αξίωμα.

    Νομίζω, κατέληξε, ότι κάθε κόμμα πρέπει να εμπιστεύεται τον Πρόεδρό του να χειρίζεται αυτά τα πάρα πολύ λεπτά θέματα, που σε τελευταία ανάλυση δεν είναι θέματα του κόμματος.

    (ΚΥΠΕ/ΤΑ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [06] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,08/04/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

        Γενικός Δείκτης Τιμών Μετοχών          79.91 (-0.19)
    
        Ανώτατη:  82.46 (2/1/97)
        Κατώτατη: 73.90 (30/1/97)
    
        Δείκτες Τιμών ανά Κλάδο
    
        Τραπεζικοί Οργανισμοί                   89.41 (-0.32)
        Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί Οργανισμοί     69.38 (-0.49)
        Ασφαλιστικοί Οργανισμοί                 62.22 (+0.84)
        Βιομηχανικές Εταιρείες                  84.53 (-0.18)
        Τουριστικές Επιχειρήσεις                64.05 (-0.19)
        Εμπορικές Εταιρείες                     53.23 (-0.22)
        Αλλες Εταιρείες                         56.71 (-0.23)
    
        Ογκος Συναλλαγών                        ΛΚ 806545.380
    
    Η διαφορά στις παρενθέσεις αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία αύξηση (+) ή τη μείωση (-) του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/MM)

    [07] Δηλώσεις Φεϊσέλ

    Λάρνακα,Κύπρος,08/04/1997 (ΚΥΠΕ)

    Οι δύο πλευρές θα πρέπει να δώσουν τα ορθά μηνύματα η μια στην άλλη, ιδιαίτερα με χειρονομίες καλής θέλησης, και θα πρέπει να διαβεβαιώσουν ότι είναι σ' αυτό μαζί και αναζητούν λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής, διζωνικής, ομόσπονδης Κύπρου.

    Στη δήλωση αυτή προέβη σήμερα ο Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Γκούσταβ Φεϊσέλ, προσθέτοντας ότι "έχουν γίνει καλές συζητήσεις μέχρι στιγμής, και ότι θα είναι δυνατό να επιτευχθεί πρόοδος στις χειρονομίες καλής θέλησης".

    Ο κ. Φεϊσέλ, ο οποίος μιλούσε στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την αναχώρησή του για τη Γενεύη, όπου θα παραστεί στη συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, είπε ότι ήδη ενημέρωσε τον κ. Ανάν για τις πολύ έντονες συζητήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη και τον Ντενκτάς.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προς την κατεύθυνση των απευθείας διαπραγματεύσεων, ο κ. Φεϊσέλ εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι "προσιτές", αλλά επεσήμανε ότι δεν έχουμε φθάσει ακόμη εκεί.

    Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι εναπόκειται στον κ. Ανάν να αποφασίσει πώς θα προχωρήσει, εκφράζοντας, παράλληλα, την πεποίθηση ότι θα διεξαχθούν ακόμη μερικές συζητήσεις.

    Τονίζοντας ότι δεν υπάρχει αντικατάστατο για τις απευθείας διαπραγματεύσεις, ο κ. Φεϊσέλ επανέλαβε ότι "τα στοιχεία βρίσκονται στο τραπέζι" και ότι το "κλειδί" είναι η καλή θέληση.

    "Εάν υπάρχει θέληση", είπε, "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορούν να γίνουν διαφοροποιήσεις που θα είναι λογικές και θα λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα των δύο πλευρών".

    Ο κ. Φεϊσέλ απέφυγε, ωστόσο, να αναφέρει εάν υπάρχει η θέληση για εξεύρεση λύσης, λέγοντας ότι "δεν είναι ώρα να προσδιοριστεί αυτό". Διεξάγεται, είπε, εργασία στα θέματα ουσίας και στις χειρονομίες καλής θέλησης, που μπορούν να βελτιώσουν την ατμόσφαιρα, όπως είπε.

    Εξέφρασε, ακολούθως, την πεποίθηση ότι "έγιναν καλές συζητήσεις" και ότι "θα είναι δυνατό να επιτευχθεί κάτι όσον αφορά τις χειρονομίες καλής θέλησης".

    Επεσήμανε, ωστόσο, ότι ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή και, αφού τόνισε τη σημασία και την ανάγκη των χειρονομιών καλής θέλησης, ανέφερε ότι "οι δύο πλευρές πρέπει να στείλουν το σωστό μήνυμα η μία στην άλλη". Τέτοιες χειρονομίες, πρόσθεσε, θα είναι πολύ υποβοηθητικές.

    Τέλος, ο κ. Φεϊσέλ είπε ότι "οι δύο πλευρές πρέπει να διαβεβαιώσουν η μια την άλλη ότι είναι μαζί σ' αυτό και ότι αναζητούν λύση στο πλαίσιο μίας Κύπρου, δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας".

    (ΚΥΠΕ/ΤΑ/ΜΧΡ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [08] Παραβιάσεις Τουρκικών αεροσκαφών

    Λευκωσία,Κύπρος,08/04/1997 (ΚΥΠΕ)

    Σε μαζικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου προέβηκαν χθές 28 αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

    Τα αεροσκάφη εισήλθαν στο F.I.R. Λευκωσίας με προορισμό το F.I.R. του Ισραήλ, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

    Εξάλλου ορισμένα από αυτά παραβίασαν στη συνέχεια τον εναέριο χώρο πάνω από το Ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα.

    Σημειώνεται επίσης ότι 24 από τα αεροσκάφη ήταν μαχητικά τύπου F - 16.

    (ΚΥΠΕ/ΑΖΚ/ΜΜ)

    [09] (Κ) Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολίας

    Λευκωσία,Κύπρος,08/04/1997 (ΚΥΠΕ)

    Την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σκοποβολής στα αθλήματα τραπ, σκιτ και διπλό τραπ κήρυξε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές και καλή διαμονή στην Κύπρο.

    Στο Πρωτάθλημα, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής από τις 7 μέχρι τις 14 Απριλίου στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στα Λατσιά, παίρνουν μέρος 350 αθλητές από πέραν των 45 χωρών, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, ΗΠΑ και Ρωσία.

    Μιλώντας στην εκδήλωση έναρξης των αγώνων, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής, Χορστ Σράιμπερ, συνεχάρη την Κύπρο για τη φιλοξενία τριών πολύ σημαντικών διοργανώσεων, και χαρακτήρισε το Σκοπευτήριο ως "ένα από τα καλύτερα στον κόσμο".

    Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, Λάκης Ψημολοφίτης, είπε ότι η Κύπρος, με τη φιλοξενία παρόμοιων διοργανώσεων στο παρελθόν, έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη ως "ο παράδεισος σκοποβολής της Ανατολικής Μεσογείου".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Tuesday, 8 April 1997 - 21:43:29 UTC