Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 97-05-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή ΗΠΑ - Κύπρος
  • [02] Δηλώσεις Ηλιάδη
  • [03] Διαμαρτυρία - ομοφυλοφιλία
  • [04] Κασουλίδης - Βουλή - Ομοφυλοφυλία
  • [05] Εκπρόσωπος - Συναυλία Ρουβά - Κουτ
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρέσβεις
  • [07] Εκπρόσωπος - Συνάντηση Προέδρου - Βοηθού ΓΓ
  • [08] ΥΠΕΞ - Υπουργικό

  • [01] Βουλή ΗΠΑ - Κύπρος

    Λευκωσία,Κύπρος,15/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Οικονομική βοήθεια ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων εισηγήθηκε όπως παραχωρηθεί στην Κύπρο η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Βουλής, σε συνοδευτική έκθεση του νομοσχεδίου περί εξωτερικής βοήθειας για τα οικονομικά έτη 1998 και 1999.

    Για την Τουρκία, η Επιτροπή εισηγείται μείωση της τάξης του 60% από το ποσό που προτείνει η αμερικανική κυβέρνηση.

    Στην έκθεση, τα μέλη της Επιτροπής εκφράζουν τη βαθειά τους ανησυχία για τη συνεχιζόμενη διαίρεση και ξένη κατοχή της Κύπρου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, το απαράδεκτο και συνεχώς αποσταθεροποιητικό στάτους κβο στην Κύπρο.

    Η Επιτροπή εκφράζει, επίσης, την πεποίθηση ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να ξεκινήσουν σύντομα μιαν ουσιαστική πρωτοβουλία για την επίτευξη ειρηνικής, δίκαιης, βιώσιμης και μόνιμης λύσης του Κυπριακού, που θα είναι βασισμένη στο διεθνές δίκαιο, τις δημοκρατικές αρχές και τις διατάξεις των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Ταυτόχρονα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, επαναβεβαιώνεται η άποψη των μελών της Επιτροπής για πλήρη αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και την πλήρη αποστρατικοποίηση της νήσου.

    Τα μέλη της Επιτροπής αναφέρονται, εξάλλου, στην ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου, η οποία μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη των προσπαθειών για τη συνολική επίλυση του προβλήματος και να προσφέρει θετική δυναμική και παράθυρο ευκαιρίας για λύση κατά τον ερχόμενο χρόνο.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [02] (Κ) Δηλώσεις Ηλιάδη

    Λευκωσία,Κύπρος,15/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Οι στρατιωτικές ασκήσεις, όπως αυτή της Τουρκίας, του Ισραήλ και των ΗΠΑ, θα ήταν καλά να αποφεύγονται γιατί δημιουργούν ένα κλίμα που δεν συμβάλλει στην επίτευξη του κοινού εδάφους που αναζητείται για να αρχίσουν οι απευθείας διαπραγματεύσεις (για επίλυση του Κυπριακού).

    Στη δήλωση αυτή προέβη σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Αμυνας, Κώστας Ηλιάδης, μιλώντας πριν από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

    Ο κ. Ηλιάδης είπε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πληροφορία κατά πόσο η άσκηση θα πραγματοποιηθεί ή όχι.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [03] (Κ) Διαμαρτυρία - ομοφυλοφιλία

    Λευκωσία,Κύπρος,15/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε και σήμερα το απόγευμα έξω από τη Βουλή η Επιτροπή Αγώνα Κατά της Αποποινικοποίησης της Ομοφυλοφιλίας.

    Δεκάδες λαϊκοί και κληρικοί συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα έξω από το κτίριο της Βουλής και με συνθήματα όπως "όχι στην αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας, ναι στο γάμο και στην οικογένεια" και "η αποποινικοποίηση είναι ύβρεις του Θεού" καλούσαν τους βουλευτές, οι οποίοι εισέρχονταν για την τακτική συνεδρία του νομοθετικού Σώματος, να καταψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο.

    Στη συγκέντρωση αναγνώσθηκε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, ενώ αντιπροσωπεία από κληρικούς είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Αναστασιάδη, στον οποίο και επέδωσε ψήφισμα.

    Με το ψήφισμα απευθύνεται έκκληση προς τη μεν κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας, προς δε τη Βουλή να το καταψηφίσει, για να μη δοθεί η εντύπωση, όπως υποστηρίζεται, ότι εκτελεστική και νομοθετική εξουσία ευνοούν και ενθαρρύνουν την ομοφυλοφιλία και κυρίως ότι δικαιώνουν τους εκτρεπομένους και διαγράφουν το νόμο του Θεού.

    Σε δήλωσή του ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι το κράτος έχει και διεθνείς υποχρεώσεις, τις οποίες οφείλει να τηρεί. "Πάρα ταύτα", συμπλήρωσε, "οι αντιπρόσωποι του λαού πρέπει να τείνουν ευήκοον ους στις λαϊκές αντιδράσεις και ανάλογα να συμπεριφέρονται".

    Συνεπώς, κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης, "είναι θέμα των κοινοβουλευτικών ομάδων, αλλά και των βουλευτών κατα συνείδηση να πράξουν".

    Η προγραμματισμένη για το απόγευμα σύσκεψη των αρχηγών και Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων των κομμάτων, στη διάρκεια της οποίας επρόκειτο να εσυζητείτο το όλο θέμα, ανεβλήθη, καθότι το θέμα εκκρεμεί, όπως ελέχθη, στις κοινοβουλευτικές ομάδες.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΜΚ/ΜΑ)

    [04] (Κ) Κασουλίδης - Βουλή - Ομοφυλοφυλία

    Λευκωσία,Κύπρος,15/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Δημόσια έκκληση προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων απηύθυνε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιαννάκης Κασουλίδης, να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην απάλειψη του αποικιοκρατικού Νόμου ο οποίος καθιστά την παρά φύσιν συνουσία ποινικό αδίκημα και ο οποίος είναι ανενεργός από το 1981.

    Σε πρωινή συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, ο ΥΠΕΞ ενημέρωσε τα μέλη της για τις ενδεχόμενες πολιτικές επιπτώσεις, που θα υπάρξουν από τη μή συμμόρφωση της Κύπρου στη γνωστή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), στην προσφυγή του Αλέκου Μοδινού.

    Ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε ότι, ανεξαρτήτως της συνείδησης κάθε βουλευτή για την ηθική πτυχή του θέματος της ομοφυλοφιλίας, θα πρέπει να απαλειφθεί ο επίμαχος Νόμος, ο οποίος βρίσκεται και σε αντίθεση με το ίδιο το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ταυτόχρονα, προειδοποίησε τη Βουλή ότι, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση της Κύπρου στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, θα υπάρξουν άμεσες πολιτικές επιπτώσεις στην Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή, η οποία εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου.

    Δεν μπορεί, πρόσθεσε, από τη μια να ζητούμε συμμόρφωση της Τουρκίας με αποφάσεις του Συμβουλίου, για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και από την άλλη η Κύπρος να αρνείται η ίδια να συμμορφωθεί.

    Ο κ. Κασουλίδης, όμως, δεν ήταν σε θέση να αναφερθεί κατά τρόπο συγκεκριμένο στις ενδεχόμενες πολιτικές επιπτώσεις.

    Επεσήμανε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα, προηγούμενο μή συμμόρφωσης κράτους - μέλους του ΣτΕ με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

    Στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Νομικών, παρέστη και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Λουκής Λουκαίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενδεχόμενες νομικές επιπτώσεις από τη μη συμμόρφωση της Κύπρου.

    Επισημαίνοντας ιδιαίτερα τρία σημεία, ο κ. Λουκαίδης είπε ότι το πρώτο είναι πως με την εκκρεμότητα που παρατηρείται γύρω από το όλο θέμα θα παρατηρηθούν και νέες προσφυγές ομοφυλοφίλων εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα, σημείωσε ο κ. Λουκαίδης, η Κύπρος να κληθεί στο μέλλον να καταβάλει και χρηματικά ποσά, υπό μορφή αποζημιώσεων, για τη συμμόρφωσή της στην αρχική απόφαση. Ηδη, πρόσθεσε, υπάρχει νέα προσφυγή σε εξέλιξη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της Κύπρου.

    Το δεύτερο σημείο, συνέχισε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, είναι ότι η Κύπρος, με βάση την απόφαση στην προσφυγή Μοδινού, βρίσκεται στην ουσία υπό κατηγορία ότι δεν τηρεί τους κανόνες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνεπώς, επεσήμανε, αδυνατίζουν έτσι σημαντικές αποφάσεις για την Κύπρο, όπως αυτή της Τιτίνας Λοϊζίδου.

    Το τρίτο σημείο, όπως υπέδειξε ο κ. Λουκαίδης, είναι ότι η ενδεχόμενη αποποινικοποίηση της ομοφυλοφυλίας δεν σημαίνει και νομιμοποίηση της συγκεκριμένης πράξης.

    Πάντως, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρόκειται να αποβληθεί η Κύπρος από τη μή συμμόρφωσή της με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

    Η Επιτροπή Νομικών ολοκλήρωσε σήμερα τη συζήτηση επί της ουσίας του όλου θέματος, ακούοντας και τις θέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών και της Νομικής Υπηρεσίας.

    Ωστόσο, λόγω των έντονων διαφορετικών απόψεων που εξακολουθούν να υπάρχουν, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτης Δημητρίου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Σπύρο Κυπριανού, τον οποίο και ενημέρωσε για την πορεία του όλου θέματος.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Δημητρίου ζήτησε από τον κ. Κυπριανού να θέσει το θέμα σε σύσκεψη των αρχηγών και Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων των κομμάτων, ώστε να μπορέσει το επίμαχο Νομοσχέδιο να οδηγηθεί προς ψήφιση, στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις της Βουλής.

    Ηδη, όπως δήλωσε ο κ. Δημητρίου μετά τη συνάντηση, το θέμα θα τεθεί σε απογευματινή σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο του Σώματος, πριν από την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης.

    Στο μεταξύ, έξω από το κτίριο της Βουλής, η Επιτροπή κατά της αποποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας θα πραγματοποιήσει το απόγευμα νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στη νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΑΖΚ/ΑΠ)

    [05] (Κ) Εκπρόσωπος - Συναυλία Ρουβά - Κουτ

    Λευκωσία,Κύπρος,15/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Εκφράζοτνας την ευχή για ένα "ελπιδοφόρο συναπάντημα των νέων της Κύπρου", Ε/Κ και Τ/Κ, η κυβέρνηση χαιρέτισε και σήμερα τη συναυλία φιλίας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία, με συντελεστές τον Ελληνα τραγουδιστή Σάκη Ρουβά και τον Τούρκο συνάδελφό του, Μπουράκ Κουτ.

    Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε αρνητικές και εσφαλμένες οποιεσδήποτε αντεκδηλώσεις προγραμματίζονται.

    "Στην εκδήλωση αυτή θα προσέλθουν Ε/Κ και Τ/Κ περήφανοι για την καταγωγή τους, για να διακηρύξουν ότι θέλουν ειρήνη και ειρηνική συμβίωση, μέσα σε πλαίσια φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού, μέσα σε πλαίσια ελευθερίας, δημοκρατίας και διακαιοσύνης", δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μετά την απογευματινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

    "Το μίσος", τόνισε ο Εκπρόσωπος "δεν παραμερίζεται με το μίσος, αλλά με εκδηλώσεις σαν και αυτές".

    Πρόσθεσε ότι όσοι επιθυμούν να διοργανώσουν άλλες εκδηλώσεις είναι ελεύθεροι να το πράξουν, επισημαίνοντας όμως ότι "η υιοθέτηση της άρνησης είναι σφάλμα, ειδικά σε αυτή την περίπτωση η οποία αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τους νέους της Κύπρου να διακηρύξουν ότι και μπορούν να ζήσουν μαζί και να συνεργαστούν και να επιβιώσουν σ' αυτόν τον τόπο".

    "Αναμένουμε", πρόσθεσε ο κ. Χριστοφίδης, "ότι ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του, θα συμπεριφερθεί υπεύθυνα και θα εκτιμήσει σωστά το πραγματικό συμφέρον του τόπου".

    Αναφερόμενος στα μέτρα ασφάλειας που έχουν ληφθεί, ο Εκπρόσωπος είπε ότι τα Ηνωμένα Εθνη προχωρούν με απόλυτα υπεύθυνο τρόπο στην ασφαλή διοργάνωση της συναυλίας. "Τα ΗΕ", πρόσθεσε, "είναι ευχαριστημένα και ικανοποιημένα από τη συνεργασία των Αρχών Ασφαλείας της Δημοκρατίας".

    Τονίζοντας ότι "για όλα τα έθνη η νεολαία είναι η χρυσή τους ελπίδα", ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυπριακή νεολαία, που "κρατείται χωρισμένη ενάντια στη φύση" και ενάντια στα καλώς νοούμενα συμφέροντά της, "δεν πρέπει να αποτελεί εξαίρεση".

    Εκφραζοντας τα συγχαρητήρια της κυβέρνσηςης προς τους συντελεστές της συναυλίας, Σάκη Ρουβά και Μπουράκ Κουτ, ο κ. Χριστοφίδης κάλεσε τα κόμματα και τις κομματικές νεολαίες "να χρησιμοποιήσουν αυτη την ευκαιρία και να δώσουν το μήνυμα ότι η νεολαία της Κύπρου μπορεί να συνεργαστεί, ότι μπορούν να ζήσουν μαζί ειρηνικά σε ένα τόπο που είναι δικός τους και είναι το δικό τους μέλλον".

    Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, τόσο σε επίπεδο νεολαίας όσο και σε άλλα επίπεδα, "που θα ξαναφέρουν το λαό αυτού του τόπου να ζει, να δρα και να δημιουργεί μαζί".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΑ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρέσβεις

    Λευκωσία,Κύπρος,15/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, κατά την απογευματινή του συνεδρία, την ίδρυση πρεσβειών της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λισσαβώνα και το Δουβλίνο, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος, Μανώλης Χριστοφίδης, μετά τη συνεδρία.

    Εξάλλου, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δέχθηκε σήμερα το πρωί τους Πρέσβεις της Κύπρου που είναι διαπιστευμένοι στο εξωτερικό.

    Δεν αναφέρεται ωστόσο τί συζητήθηκε στη συνάντηση, στην οποία παρίστατο και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Αλέκος Σιάμπος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Συνάντηση Προέδρου - Βοηθού ΓΓ

    Λευκωσία,Κύπρος,15/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Στην αυριανή δημοσιογραφική διάσκεψη του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ, Σερ Κίραν Πρέντεργκαστ, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης, αποφεύγοντας να προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση αναφορικά με το περιεχόμενο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον αξιωματούχο του ΟΗΕ.

    Ωστόσο, ανέφερε ότι "υπάρχουν κάποιες νεώτερες λεπτομέρειες", οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο από τον αξιωματούχο του ΟΗΕ.

    "Τα σχετικά θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον Βοηθό ΓΓ στην αυριανή του δημοσιογραφική διάσκεψη και αν χρειαστεί οποιαδήποτε προσθήκη θα την έχεται αύριο", δήλωσε συγκεκριμένα.

    Σημείωσε ότι ο κ. Πρεντεργκαστ έχει απόψε συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και αν χρειαστεί θα έχει αύριο και δεύτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

    "Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οτιδήποτε οριστικό", είπε ο κ. Χριστοφίδης, και πρόσθεσε ότι "αύριο που θα ξεκαθαρίσει η εικόνα από το σύνολο των διαβουλεύσεων του Βοηθού ΓΓ θα έχουμε κάτι πιο οριστικό για ανακοίνωση".

    Επαναλαμβάνοντας ότι η πλευρά μας έχει επανειλημμένα εκφράσει την προθυμία και την ετοιμότητα για συνεργασία με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι ο ΓΓ επιφυλάσσεται στο δικαίωμά του να μελετήσει την έκθεση του κ. Πρέντεργκαστ και να εκτιμήσει το σύνολο των στοιχείων που θα έχει υπόψην του για να καλέσει τις δύο πλευρές σε απευθείας συνομιλίες.

    Αυτό, είπε "είναι και λογικό και υπεύθυνο". Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι στόχος είναι να πραγματοποιηθούν οι απευθείας συνομιλίες μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 1997.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΑ)

    [08] ΥΠΕΞ - Υπουργικό

    Λευκωσία,Κύπρος,15/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    "Το θέμα του κοινού εδάφους ήταν για μας αναγκαία προϋπόθεση ενός πετυχημένου διαλόγου, δεν ήταν ποτέ όρος", δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την απογευματινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Εξάλλου, αναφερόμενος στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ, Σερ Κίραν Πρέντεργκαστ, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι όπως δήλωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, ο ΓΓ θα αποφασίσει κατά πόσον θα συγκαλέσει απευθείας διαπραγματεύσεις στα μέσα του 1997, όμως δεν έδωσε στην κυβέρνηση περισσότερες ενδείξεις.

    "Εμείς", πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ, "εκθέσαμε τις απόψεις της πλευράς μας και εναπόκειται στον ΓΓ του ΟΗΕ να αποφασίσει".

    Ο κ. Κασουλίδης ξεκαθάρισε ότι ο κ. Πρέντεργκαστ "δεν έφερε ιδέες επί της ουσίας του Κυπριακού".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Thursday, 15 May 1997 - 17:46:45 UTC