Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 97-05-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος - εκ του σύνεγγυς
  • [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [03] Μπαρσόνι - ΥΠΕΞ
  • [04] Βρετανοί βουλευτές - προσχέδιο ψηφίσματος
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Κυπριακό
  • [06] Εγκαίνια Διεθνούς Κρατικής Εκθεσης

  • [01] Εκπρόσωπος - εκ του σύνεγγυς

    Λευκωσία,Κύπρος,21/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η δική μας πλευρά προσήλθε στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες και θα προσέλθει στις απευθείας διαπραγματεύσεις με "σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να βρούμε λύση στο Κυπριακό", δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μανώλης Χριστοφίδης.

    Μιλώντας μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι "το μήνυμα το δικό μας είναι ότι μέσα στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών, έχοντας υπόψη τις διαβεβαιώσεις όλων των άλλων παραγόντων που εκφράστηκαν μέχρι σήμερα ότι θα βοηθήσουν, προσερχόμαστε σ' αυτές τις συνομιλίες και θα συνεργαστούμε απόλυτα με το Γ.Γ. του ΟΗΕ για να καταστεί δυνατή η πρόοδος στην εξεύρεση λύσης του Κυπριακού".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι "δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα για συνέχιση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών", προσθέτοντας ότι η δική μας πλευρά δεν έχει "καμία ειδοποίηση από τα Ηνωμένα Εθνη ότι οι εκ του συνεγγυς τερματίζονται".

    "Αντίθετα," είπε, "υπάρχουν ορισμένες ημερομηνίες συνάντησης, τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, όσο και με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς".

    Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε, εξάλλου, ότι φαίνεται πως θα υπάρξουν τρεις γύροι απευθείας συνομιλιών, ο πρώτος από τους οποίους θα διαρκέσει μεταξύ 7 και 10 μέρες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι επίσημα δεν έχει διαβιβαστεί τίποτα προς την πλευρά μας από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ. Επεσήμανε δε ότι η πρόσκληση που θα απευθυνθεί προς τον Πρόεδρο Κληρίδη για απευθείας διαπραγματεύσεις αναμένεται να είναι στην απλούστερη της μορφή, δηλαδή με μοναδική ένδειξη να καλεί τους δύο ηγέτες σε απευθείας συνομιλίες.

    Ο κ. Χριστοφίδης δήλωσε επίσης ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης αναμένεται να αποφασίσει εντός των ημερών κατά πόσο θα πρέπει να πάρει μέρος στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το περιβάλλον, που θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στη Νέα Υόρκη.

    Σε ερώτηση εάν οι δεύτερες σκέψεις που κάνει ο Πρόεδρος Κληρίδης έχουν σχέση με τις απευθείας συνομιλίες, ο Εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά και διευκρίνισε ότι εξαρτάται από το αν θα υπάρξει εκπροσώπηση σε επίπεδο προέδρου στη συγκεκριμένη διάσκεψη.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,21/05/1997 (ΚΥΠΕ) Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
        Γενικός Δείκτης Τιμών Μετοχών          76.28 (+0.10)
    
        Ανώτατη:  82.46 (2/1/97)
        Κατώτατη: 73.90 (30/1/97)
    
        Δείκτες Τιμών ανά Κλάδο
    
        Τραπεζικοί Οργανισμοί                   85.30 (+0.28)
        Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί Οργανισμοί     65.61 (+0.61)
        Ασφαλιστικοί Οργανισμοί                 59.43 (+0.17)
        Βιομηχανικές Εταιρείες                  80.61 (-0.17)
        Τουριστικές Επιχειρήσεις                61.23 (-0.36)
        Εμπορικές Εταιρείες                     50.29 (-0.67)
        Αλλες Εταιρείες                         54.57 (-0.82)
    
        Ογκος Συναλλαγών                        ΛK  545082.735
    
    Η διαφορά στις παρενθέσεις αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία αύξηση (+) ή τη μείωση (-) του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑ)

    [03] Μπαρσόνι - ΥΠΕΞ

    Λευκωσία,Κύπρος,21/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Οι Κύπριοι βουλευτές και οι αντιπρόσωποι της Τ/κ κοινότητας πρέπει να συμβάλουν στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και να αναλάβουν ευθύνη να πείσουν τον κυπριακό λαό να αποδεχθεί μια συνολική λύση, όταν αυτή θα έχει επιτευχθεί.

    Αυτό τόνισε σήμερα ο Εισηγητής για το Κυπριακό στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), Ανδρας Μπαρσόνι, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιαννάκη Κασουλίδη, κατά την οποία, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη μελλοντική λύση του Κυπριακού.

    "Το να πεισθούν οι άνθρωποι να πουν 'ναι' την κατάλληλη στιγμή δεν είναι θέμα που αφορά μόνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ούγγρος βουλευτής, τονίζοντας ότι τόσο τα κόμματα όσο και οι βουλευτές θα πρέπει να διαδραματίσουν ρόλο.

    "Πρέπει να συνεισφέρουν κάτι και αυτοί, και όχι μόνο να βρίσκονται στο παρασκήνιο αναμένοντας πότε οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα καταλήξουν σε λύση", τόνισε ο κ. Μπαρσόνι.

    Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, δήλωσε ότι αν και υπάρχουν κάποιες απαισιόδοξες απόψεις στο νησί, συμμερίζεται την εκτίμηση κυβερνητικών αξιωματούχων ότι αυτή η περίοδος είναι η κατάλληλη για προώθηση λύσης του Κυπριακού.

    Οπως δήλωσε αυτή τη στιγμή μπορεί να επιτευχθεί πρόοδος γιατί τώρα, περισσότερο από ότι τα τελευταία χρόνια, το ευνοούν και οι "διεθνείς συγκυρίες".

    "Αυτό ήταν και το μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών, αλλά αυτό ήταν και το αίσθημα που απεκόμισα από συζητήσεις και με άλλα πολιτικά πρόσωπα", σημείωσε.

    Ο κ. Μπαρσόνι αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψή του στα κατεχόμενα, προκειμένου να επισκεφθεί τους εγκλωβισμένους Καρπασίτες και Μαρωνίτες και να ενημερωθεί από τους ίδιους για τις συνθήκες διαβίωσής τους.

    "Η Τουρκία είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, και γι'αυτό είτε τους αρέσει είτε όχι, εάν η Κοινοβουλευτική Συνέλευση και η Επιτροπή Υπουργών λάβει κάποιες αποφάσεις στον τομέα αυτό, πρέπει να την αποδεχθούν", τόνισε.

    Τέλος, ο κ. Μπαρσόνι υποστήριξε ότι η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκου Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου, περιέχει "μερικά ενδιαφέροντα σημεία που αφορούν την ευθύνη της Τουρκίας". Είπε επίσης ότι η άλλη πλευρά, την οποία δεν κατονόμασε, μπορεί να ερνημεύσει την εν λόγω απόφαση ως αποζημίωση για απώλεια γης, γεγονός που χαρακτήρισε ως "πολύ επικίνδυνο."

    "Θα πρέπει να αναμένουμε την αντίδραση της άλλης πλευράς αφού δίδεται συγκεκριμένη χρονική περίοδος μέσα στην οποία θα πρέπει να απαντήσει," κατέληξε.

    Ο κ. Μπαρσόνι συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Γιαννάκη Μάτση, τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Βάσο Λυσσαρίδη και τον αρχηγό της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ, Αλέξη Γαλανό. Το απόγευμα προγραμματίζονται συναντήσεις με το ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια και τον αντιπρόσωπο της Θρησκευτικής Ομάδας των Μαρωνιτών στη Βουλή, Αντώνη Χατζηρούσο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚΧ/ΚΝ/ΜΜ)

    [04] Βρετανοί βουλευτές - προσχέδιο ψηφίσματος

    Λονδίνο,Βρετανία,21/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Προσχέδιο ψηφίσματος για το Κυπριακό, κατέθεσαν χθες στη Βουλή των Κοινοτήτων έξι Βρετανοί βουλευτές.

    Οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι γνωστοί φίλοι της Κύπρου Εντι Ο' Χάρα και Τομ Κοξ, εκφράζουν την ικανοποίηση της Βουλής των Κοινοτήτων για τη δέσμευση της βρετανικής κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε στην ομιλία της Βασίλισσας της Βρετανίας, "να εργαστεί για εξεύρεση λύσης στην Κύπρο".

    Ταυτόχρονα, εκφράζουν "την πλήρη υποστήριξη και ενθάρρυνση" του Σώματος προς επίτυεξη του σκοπού αυτού.

    Υπενθυμίζεται ότι η Βασίλισσα της Βρετανίας, έκανε για πρώτη φορά μετά από χρόνια αναφορά στη Κύπρο, κατά την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της νέας βρετανικής Βουλής, λέγοντας ότι, "η κυβέρνησή μου, θα εργαστεί για διευθέτηση του προβλήματος".

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΜ/ΜΑ)

    [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,21/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η ελληνοκυπριακή πλευρά θα προσέλθει και αυτή τη φορά με καλή θέληση σε απευθείας συνομιλίες, παρά το ότι δεν υπάρχει αλλαγή στις θέσεις της άλλης πλευράς, όμως θα επιμένει όπως αυτές επικεντρωθούν στη συζήτηση των βασικών πτυχών.

    Παράλληλα, εκφράζει τη διαφωνία της με τη διεξαγωγή συνομιλιών διαρκείας αν προηγουμένως δεν σημειωθεί πρόοδος στις βασικές πτυχές του Κυπριακού, ιδιαίτερα στο θέμα της μελλοντικής ασφάλειας.

    Αυτά κατέστησε σήμερα σαφές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, σε χαιρετισμό του κατά τα εγκαίνια της 22ης Διεθνούς Εκθεσης Κύπρου.

    Στην αναφορά του στο εθνικό πρόβλημα, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι από τις πρόσφατες επισκέψεις εκπροσώπων του Γ.Γ. του ΟΗΕ, "προκύπτει ότι ο Γ.Γ. προσανατολίζεται να συγκαλέσει απευθείας συνομιλίες μεταξύ των εκπροσώπων των δύο κοινοτήτων περί τα μέσα αυτού του χρόνου."

    Υποδείξαμε, είπε, "στο Γ.Γ. ότι δεν υπάρχει ένδειξη για πρόθεση αλλαγής των γνωστών τουρκικών θέσεων πάνω στις βασικές πτυχές του Κυπριακού και ότι, επομένως, θα πρέπει να εκτιμήσει σοβαρά τις συνέπειες μιας νέας αποτυχίας". Ωστόσο, ο Πρόεδρος Κληρίδης τόνισε ότι "αν ο Γ.Γ. συγκαλέσει τις απευθείας συνομιλίες, η δική μας πλευρά δε θα αρνηθεί συμμετοχή".

    Αντίθετα, συνέχισε, "θα προσέλθει και αυτή τη φορά με καλή θέληση, γιατι μας ενδιαφέρει να εξευρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση".

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης ξεκαθάρισε ότι η πλευρά μας θα επιμένει "ότι θα πρέπει οι συνομιλίες να επικεντρωθούν σε συζήτηση των βασικών πτυχών του Κυπριακού".

    "Θα συνεχίσουμε, επίσης, να υποστηρίζουμε τη θέση ότι δεν συμφωνούμε με τη διεξαγωγή συνομιλιών διαρκείας, αν προηγουμένως δεν σημειωθεί πρόοδος πάνω στις βασικές πτυχές, μεταξύ των οποίων θερούμε ότι πρωτεύουσα θέση κατέχει το θέμα της μελλοντικής ασφάλειας", κατέληξε.

    Οσον αφορά στην επιδιωκόμενη ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι προσδοκούμε πως "θα αποβεί προς όφελος όλων των κατοίκων της, γιατί αναμένεται να συμβάλει καταλυτικά στην επίτευξη μιας δικαιης, βιώσιμης και λειτουργήσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα και να διασφαλίσει συνθήκες προόδου και ευημερίας σε όλους".

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [06] Εγκαίνια Διεθνούς Κρατικής Εκθεσης

    Λευκωσία,Κύπρος,21/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η κυπριακή οικονομία, αν και είναι κατά βάση υγιής, θα αντιμετωπίσει σύντομα την αδήριτη ανάγκη της αναπροσαρμογής, του εκσυγχρονισμού και της αναδιάρθρωσης βασικών της τομέων, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης.

    Τελώντας τα εγκαίνια της 22ης Διεθνούς Κρατικής Εκθεσης, ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε ότι η οικονομία της Κύπρου διαθέτει τα προαπαιτούμενα και έχει τις προϋποθέσεις της επιτυχούς σύγκλισης και αναπροσαρμογής, καθώς και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό.

    Παράλληλα, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι στην παρούσα φάση που διερχόμαστε "απαιτείται προσοχή και αυτοσυγκράτηση", και αναφέρθηκε στις αυξημένες εκροές από κρατικά ταμεία για στηριξη κλάδων και τομέων της οικονομίας.

    Οι παραγωγικές τάξεις, είπε, πρέπει "να επιδείξουν αλληλεγγύη και μετριοπάθεια στις διεκδικήσεις τους και οι πολιτικές πλειοδοσίες να τερματισθούν." Οι δημόσιοι πόροι, συνέχισε, είναι "περιορισμένοι και οποιαδήποτε ανεύθυνη ή δημοκοπική διαχείρισή τους θα οδηγούσε ολόκληρη την οικονομία σε οδυνηρές περιπέτειες.

    Προειδοποίησε δε ότι η κυβέρνηση "είναι αποφασισμένη να αποτρέψει μία τέτοια εξέλιξη ανεξάρτητα από πολιτικό κόστος".

    Αναφερόμενος στην προοπτική ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι προσφέρει "αναμφίβολα ευκαιρίες αλλά δημιουργεί και προκλήσεις".

    "Ο επιχειρηματικός μας κόσμος," τόνισε, "πρέπει χωρίς χρονοτριβή να αξιοποιήσει τα γενναιόδωρα κίνητρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τεχνολογική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό, ώστε οι επιχειρήσεις μας να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τον εντεινόμενο διεθνή ανταγωνισμό". Παράλληλα σημείωσε ότι η ένταξη θα "δημιουργήσει σημαντικά πλεονεκτήματα και για τις οικονομίες των φιλών γειτονικών λαών".

    Αναφερόμενος στην Διεθνή Εκθεση Κύπρου, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι έχει καθιερωθεί ως μια κορυφαία συνάντηση των ανθρώπων του εμπορίου και της οικονομίας, αλλά τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης γιατί παρέχει την εξαίρετη ευκαιρία και δυνατότητα για ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στις χώρες της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής.

    Η χώρα μας κατέχει στρατηγική εμπορική θέση σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι τριών ηπείρων, είπε, προσθέτοντας ότι φιλοδοξία είναι "η περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη της Κύπρου ως διαμετακομιστικό κέντρο και βάση διεξαγωγής άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων.

    Στην ομιλία του, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Κυριάκος Χριστοφή, τόνισε ότι τα αποψινά εγκαίνια "μπορεί να θεωρηθούν και ως μια 'συνομιλία' με το μέλλον, στη γλώσσα της συνεργασίας, της φιλίας και της αμοιβαίας ανάπτυξης που είναι και η μόνη γλώσσα κατανόησης του μέλλοντος".

    Ο κ. Χριστοφή εξήρε τον πολυδιάστατο ρόλο της Εκθεσης, η οποία, είπε, καθρεφτίζει και προβάλλει τα επιτεύγματα της παραγωγής και γενικά της οικονομικής δραστηριότητας της νήσου, το βιομηχανικό και εμπορικό δυναμισμό του Κύπριου επιχειρηματία, και προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

    Αναφερόμενος στη συμμετοχή της Κύπρου στο διεθνές εμπόριο, ο κ. Χριστοφή ανέφερε ότι "η εξωστρεφής πολιτική οδηγεί σε αποδοτικότερη κατανομή των συντελεστών παραγωγής και σε ψηλότερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, συμβάλλοντας έτσι θετικά στη συνεχή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας".

    Πρόσθεσε ότι κατά το χρόνο που πέρασε οι συνολικές εμπορικές συναλλαγές της Κύπρου σε αγαθά έφτασαν περίπου τα 2,5 δις. λίρες, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 12,5% σε σύγκριση με το 1995, που οφείλεται σε άνοδο τόσο των εισαγωγών όσο και των συνολικών εξαγωγών.

    "Η θεαματική αύξηση των επανεξαγωγών τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζει τη μεγάλη σημασία που έχει αποκτήσει το νησί μας ως κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου", επεσήμανε ο αρμόδιος υπουργός.

    Ο κ. Χριστοφή αναφέρθηκε και στο κρίσιμο στάδιο αναπροσαρμογών στο οποίο διέρχεται η κυπριακή οικονομία, τόσο εξαιτίας της ενταξιακής πορείας όσο και λόγω της προσχώρησης της Κύπρου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Τόνισε ότι "οι διαγραφόμενες και αναπόφευκτες εξελίξεις δεν αφήνουν άλλα περιθώρια αμφιταλάντευσης και αναποφασιστικότητας".

    Καταλήγοντας, ο κ. Χριστοφή εξέφρασε βεβαιότητα ότι οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας διαγράφονται αισιόδοξες, "νοουμένου βέβαια ότι οι παρεχόμενες δυνατότητες θα αξιοποιηθούν σωστά και οι προκλήσεις θα αντιμετωπισθούν αποφασιστικά".

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων, Δημήτρης Ιωάννου, είπε ότι στην πορεία της η Εκθεση "είχε τη δική της ουσιαστική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και στην ευημερία του λαού μας." Η φετινή έκθεση, είπε, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή σε ξένες συμμετοχές, αναβαθμισμένη από πλευράς λειτουργικότητας και πλούσια σε προσφορά καταναλωτικών και βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών.

    Σήμερα, είπε, στα πρόθυρα του 21ου αιώνα, "η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων καλείται να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία και να αξιοποιήσει τα νέα δεδομένα". Η Αρχή, πρόσθεσε, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πρόκληση αυτή και για το σκοπό αυτό διοργανώνει σειρά από εξειδικευμένες εκθέσεις.

    Αναφέρθηκε επίσης στην αναβάθμιση του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου και την μετατροπή του σε χώρο πολλαπλών χρήσεων, με συνολικό κόστος μισό εκ. λίρες, που θα χρηματοδοτηθεί από τα ετήσια πλεονάσματα της Αρχής.

    Στα εγκαίνια της Εκθεσης, που θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την 1η Ιουνίου, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Κάρολ Τσέσνεκ, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης για Θέματα Εμπορίου της Ελλάδας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρουμανίας, Μιχάι Μπέριντε.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΚΝ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Wednesday, 21 May 1997 - 17:47:06 UTC