Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 97-08-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμβούλιο Ασφαλείας - Συνομιλίες Κλιόν
  • [02] Αμμόχωστος - υπόμνημα
  • [03] Λυσσαρίδης - Διάσκεψη Τύπου - Μοντρέ
  • [04] Εθνικo Συμβούλιο - Εκπρόσωπος
  • [05] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

  • [01] Συμβούλιο Ασφαλείας - Συνομιλίες Κλιόν

    Λευκωσία,Κύπρος,21/08/1997 (ΚΥΠΕ)

    Απερίφραστα, ευθύνες στην τουρκοκυπριακή πλευρά επιρρίπτει το Συμβούλιο Ασφαλείας για την έλλειψη προόδου στις απευθείας συνομιλίες της Κλιόν, ενώ, ταυτόχρονα, επαινεί τη θετική στάση που τήρησε στον δεύτερο γύρο των απευθείας συνομιλιών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης.

    Ωστόσο, παρά την απογοήτευση και την ανησυχία του για την έλλειψη προόδου, το Σ.Α. τονίζει ότι και τα δύο μέρη παραμένουν δεσμευμένα στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το μέλλον.

    "Επεκράτησε απογοήτευση, από το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατό να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος στην Κλιόν", δήλωσε ο προεδρεύων του Σ.Α., Βρετανός διπλωμάτης Σερ Τζον Γουέστον, αναφερόμενος στη χθεσινή ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ντιέγκο Κόρντοβεζ.

    "Υπάρχει (ύστερα από την ενημέρωση) το αίσθημα ότι οφείλεται η (έκφραση) επιδοκιμασίας προς τον Πρόεδρο Κληρίδη για την ευελιξία και τη συνεργασία που επέδειξε σε αυτόν το γύρο των συνομιλιών", είπε ο Σερ Τζον, σε δήλωσή του εκ μέρους των μελών του Σ.Α.

    Ο Βρετανός διπλωμάτης, ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, υπέδειξε την Τ/κ πλευρά ως εκείνη φέρει την ευθύνη για την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες της Κλιόν.

    Εκφράζοντας την ανησυχία και την απογοήτευση (του Σ.Α.) γιατί δεν επετεύχθη περαιτέρω πρόοδος, είπε ότι αυτό οφείλεται "στην απόπειρα εισαγωγής προϋποθέσεων και όρων στο τραπέζι των συνομιλιών από την άλλη πλευρά, και εδώ εννοώ, φυσικά τους Τ/Κ", υπογράμμισε ο προεδρεύων του Συμβουλίου.

    Ωστόσο, υπέδειξε ότι και οι δύο πλευρές παραμένουν "δεσμευμένες" στην ειρηνευτική διαδικασία, εκφράζοντας προς τούτο τις "ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη" του Σ.Α. στον κ. Κόρντοβεζ για τις "τεράστιες προσπάθειες, την ενέργεια και ευφυία που επέδειξε σ' αυτή τη διαδικασία η οποία, φυσικά, συνεχίζεται", σημείωσε.

    Ο Σερ Τζον απάλλαξε επίσης τον κ. Κόρντοβεζ από οποιαδήποτε ευθύνη για την έλλειψη προόδου στις απευθείας συνομιλίες, που έγιναν υπό την προεδρία του.

    Πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεχίζει σθεναρά να υποστηρίζει τις μελλοντικές ενέργειες του Γενικού Γραμματέα, στην αποστολή των καλών υπηρεσιών του για το Κυπριακό, "στην οποία ο Κόρντοβεζ διαδραματίζει έναν απολύτως κεντρικό ρόλο", παρατήρησε.

    Αφού χαρακτήρισε την παρούσα κατάσταση στο νησί "απαράδεκτη", ο Βρετανός διπλωμάτης υπέδειξε ότι έχει επιτευχθεί μερική πρόοδος, κατά τους δύο γύρους των απευθείας συνομιλιών, "ιδιαίτερα σε επίπεδο τακτικής που επηρεάζει τα ανθρωπιστικά θέματα".

    Αφού παρατήρησε ότι αυτή η περίοδος προσφέρεται για "σκληρή δουλειά", που θα καταστήσει δυνατή την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας, ο Πρόεδρος του Σ.Α. δήλωσε ότι οι συνομιλίες θα επαναρχίσουν "μόλις ωριμάσει η κατάσταση", λέγοντας ότι το πιο πιθανό θα είναι μετά τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 1998 στην Κύπρο.

    Εξάλλου, ο Σερ Τζον δήλωσε ότι τα μέλη του Σ.Α. "ένθερμα υποστηρίζουν" την πρόθεση του κ. Κόρντοβεζ να επισκεφθεί την Κύπρο, αργότερα αυτό το χρόνο.

    Παράλληλα, κάλεσε τις δύο πλευρές να χαμηλώσουν τους ρητορικούς τόνους ή πράξεις, που πιθανό να βλάψουν την ειρηνευτική διαδικασία καθ' οιονδήποτε τρόπο.

    "Θεωρούμε πολύ σημαντικό, όπως κανένας να μην αναφερθεί ή προβεί σε πράξεις που θα μπορούσαν να οξύνουν περαιτέρω το επίπεδο της έντασης στο νησί ή να εξανεμίσει τις ευκαιρίες για επίτευξη προόδου προς μια ειρηνική διευθέτηση", είπε χαρακτηριστικά.

    Στο μεταξύ, βετεράνοι διπλωμάτες παρατήρησαν ότι η ασυνήθιστα οξεία και μη δεχόμενη παρερμηνείες ορολογία που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος του Σ.Α., αποκαλύπτει μιαν αποφασιστική μετακίνηση στη νοοτροπία του Σ.Α. που ευνοεί την Ε/κ πλευρά, καθώς και κατανόηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στις συνομιλίες, λόγω των θέσεων του Ντενκτάς.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι πιστεύουν πως, ταυτόχρονα, υπάρχει μια αυξημένη έλλειψη υπομονής για την αδιαλλαξία της Τ/κ πλευράς και τις τακτικές της, να εισάγει θέματα στις συνομιλίες που δεν έχουν καμιά σχέση με τις διαπραγματεύσεις. Σημειώνουμε ότι ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ Αλέκος Σιάμπος και ο Πρέσβης της Κύπρου στον ΟΗΕ Νίκος Αγαθοκλέους, κατά τις τελευταίες δύο μέρες, είχαν ενεργοποιηθεί πλήρως και είχαν συναντήσεις με τη Γραμματεία του Διεθνούς Οργανισμού και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, εκφράζοντας τις θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης.

    Συγκεκριμένα, είχαν χωριστές συναντήσεις και με τα 15 κράτη - μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, μια μαραθώνια προσπάθεια που πηγές εδώ εκτιμούν ότι απέδωσε θετικά αποτελέσματα.

    (ΚΥΠΕ/JD/ΚΚ/ΑΠ)

    [02] Αμμόχωστος - υπόμνημα

    Λευκωσία,Κύπρος,21/08/1997 (ΚΥΠΕ)

    Υπόμνημα διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη και παράνομη κατοχή της Αμμοχώστου και άλλων περιοχών της Κύπρου, επέδωσε σήμερα στις εδώ πρεσβείες των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Ανδρέας Πούγιουρος, συνοδευόμενος από δεκάδες Αμμοχωστιανούς οι οποίοι προέβαιναν σε ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από κάθε πρεσβεία.

    Στο υπόμνημα τονίζεται ότι υπάρχουν δύο σοβαρές αποφάσεις για την Αμμόχωστο, η απόφαση υψηλού επιπέδου του 1979, που προνοεί για την απελευθέρωση της πόλης και την επανεγκατάσταση σ' αυτήν των νομίμων κατοίκων της, καθώς και το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Οπως ανέφερε ο κ. Πούγιουρος, "και τα δύο δεν έχουν εφαρμοστεί και όφειλαν να είχαν εφαρμοστεί, σαν πρώτο βήμα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού".

    Το υπόμνημα τονίζει επίσης την τραγικότητα της παρούσας κατάστασης, μετά από την αποτυχία και των συνομιλιών στην Κλιόν, όπου, όπως ανέφερε ο κ. Πούγιουρος, "αποδείχθηκε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να είναι αδιάλλακτη και εξακολουθεί να επιδεικνύει τους κατακτητικούς της σκοπούς ενάντια στην Κύπρο".

    Ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου είπε ότι η Αναπληρωτής Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Ντέμπορα Γκρέηζ, του ανέφερε, κατά την επίδοση του υπομνήματος, ότι οι ΗΠΑ είναι ήδη δεσμευμένες με μια πολιτική "η οποία κατευθύνεται προς τη λύση του κυπριακού προβλήματος" και ότι κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διορίσει "έναν από τους πιο πεπειραμένους της διπλωμάτες," τον κ. Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, "ο οποίος θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, ούτως ώστε να βρεθεί μια λύση που να δικαιώνει αυτά που της είπαμε."

    Η Αμερικανίδα διπλωμάτης, πρόσθεσε ο κ. Πούγιουρος, τόνισε ότι "η Αμερική δεν σταμάτησε και ούτε θα σταματήσει να ενδιαφέρεται ενεργά και να φροντίζει να ασκεί όλες τις δυνατές πιέσεις που πρέπει να ασκηθούν προς όλες της κατευθύνσεις", προκειμένου να βρεθεί μια δίκαιη λύση του Κυπριακού.

    Ανεφερόμενος στην επίσκεψή του στην Υπάτη Αρμοστεία της Βρετανίας και τη γαλλική Πρεσβεία, όπου επέδωσε το υπόμνημα, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου ανέφερε ότι ο Βρετανός Αναπληρωτής Υπατος Αρμοστής, Τζον Μπακ, τον διαβεβαίωσε ότι "λαμβάνονται πάρα πολλά μέτρα", από την πλευρά της χώρας του, και τόνισε ότι η Βρετανία "είναι αποφασισμένη όπως εξευρεθεί μια σύντομη λύση του κυπριακού προβλήματος και να σταματήσει αυτή η τραγωδία".

    Ο κ. Πούγιουρος είπε ότι ο Γάλλος Πρέσβης, Ανρί Ζακολέν, τόνισε ότι η Γαλλία ενδιαφέρεται και θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για τη λύση του Κυπριακού για δύο βασικούς λόγους:

    Πρώτον, διότι η Γαλλία είναι Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και μελετά μαζί με τα άλλα μέλη του Σ.Α. τρόπους για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, και, δεύτερο, διότι η Γαλλία είναι μια από τους "σοβαρούς εταίρους" της ΕΕ που φρόντισε "πάρα πολύ" για την ανεξαρτησία της Κύπρου και θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

    Ο κ. Ζακολέν, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, διαβεβαίωσε ότι οι πιέσεις που ασκούνται και τα διαβήματα τα οποία λαμβάνονται από όλα τα επίπεδα της γαλλικής κυβέρνησης, "είναι εκείνα τα οποία πάλιν θα οδηγήσουν προς μία και μόνη κατεύθυνση, για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού."

    (ΚΥΠΕ/ΜΚΧ/ΑΠ)

    [03] Λυσσαρίδης - Διάσκεψη Τύπου - Μοντρέ

    Λευκωσία,Κύπρος,21/08/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ως "σοβαρό πολιτικό ολίσθημα" της Τουρκίας, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, την επιμονή της Τουρκίας να συνδέει τις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού με την ένταξη του νησιού στην Ευρωπαική Ενωση (ΕΕ), καθώς και τις απειλές της για "ενσωμάτωση" των κατεχομένων, σε περίπτωση που η ΕΕ υλοποιήσει τις αποφάσεις της για την Κύπρο.

    Σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, για τις συνομιλίες του Μοντρέ, ο κ. Λυσσαρίδης επεσήμανε ότι μετά το λάθος αυτό της Τουρκίας, πρέπει, από δικής μας πλευράς, να αναληφθεί εκστρατεία ενημέρωσης σε κυβερνητικό, κοινοβουλευτικό και κομματικό επίπεδο, ώστε να υπάρξουν επιπτώσεις για την Τουρκία, από την εκ μέρους της πρόκληση και τον εκβιασμό της ΕΕ και του ΟΗΕ, που προβαίνει.

    Παρά την πιο πάνω διαπίστωση, ο κ. Λυσσαρίδης δεν παρέλειψε να καταδικάσει "έντονα" τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, κατά τις απευθείας συνομιλίες.

    Οπως ανέφερε, ενώ ο κ. Κληρίδης διαβεβαίωνε κατηγορηματικά τους πολιτικούς αρχηγούς ότι "σε καμία περίπτωση δεν θα υπέγραφε τα δύο έγγραφα (Κόρντοβεζ) και ιδιαίτερα το παράρτημα, αν δεν εγίνοντο δεκτές ουσιώδεις τροπολογίες", εντούτοις μιαν ώρα μετά, όπως είπε, πληροφορήθηκε την αποδοχή τους εκ μέρους του Προέδρου, γεγονός που δημιουργεί "θέμα ηθικής τάξης", παρατήρησε.

    Ο κ. Λυσσαρίδης χαρακτήρισε ως θετική και αξιοποιήσιμη τη χθεσινή δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας, Σερ Τζον Γουέστον, για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, αλλά τόνισε ότι η σύστασή του για αποφυγή δηλώσεων και ενεργειών, που θα επιδεινώνουν την κατάσταση, θα έπρεπε να απευθύνεται μόνον προς την τουρκική πλευρά, αφού αυτή είναι που συνεχίζει την κατοχή και την ωμή παραγνώριση των αρχών του ΟΗΕ.

    Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πως η αντίδραση των Ευρωπαίων στον εκβιασμό της Αγκυρας δεν ήταν τόσο κατηγορηματική και έντονη όσο θα ανεμένετο, με εξαίρεση τον Ειδικό Αντιπρόσωπο της Βρετανίας για το Κυπριακό, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, ενώ σε γενικό επίπεδο, σημείωσε, έντονη υπήρξε η καταδίκη της τουρκικής στάσης εκ μέρους της Ρωσίας.

    Χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενο των εγγράφων ως "άκρως αρνητικό", ο κ. Λυσσαρίδης πέρασε στα αρνητικά σημεία του απολογισμού των συνομιλιών του Μοντρέ, λέγοντας πως τα έγγραφα δεν αναφέρονται καθόλου στην ουσία του Κυπριακού, όπως την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και των εποίκων, οι βασικές ελευθερίες και άλλα.

    "Αντί να γίνεται αναφορά στην κατοχύρωση της ανεξαρτησίας, εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Κύπρου", συνέχισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, "γίνεται αναφορά στη διασφάλιση της οντότητας, της ενότητας (integrity) και ασφάλειας των δύο κοινοτήτων", άρα είναι σαφές ότι θα υπάρχουν δύο χωριστές οντότητες, όπως είπε.

    Αυτό επιβεβαιώνεται, επεσήμανε, και από το γεγονός ότι στο έγγραφο αναφέρεται ότι καμμιά κοινότητα δεν θα ασκεί κυριαρχία πάνω στην άλλη, κάτι που είναι σωστό, αλλά νοουμένου ότι θα υπάρχει μια κυριαρχία, αυτή της κεντρικής κυβέρνησης, τότε η πιο πάνω αναφορά δεν χρειαζόταν. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δύο κυριαρχίες, αλλά η μια δεν είναι υπέρτερη της άλλης, διευκρίνισε.

    Ενα άλλο αρνητικό σημείο αναφορικά με το θέμα της κυριαρχίας, ανέφερε ο κ. Λυσσαρίδης, αποτελεί η αναφορά ότι το έδαφος της Δημοκρατίας θα αποτελείται από τα εδάφη των δυο ισοτίμων, ομόσπονδων κρατών και αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για "εδαφικό δικαίωμα", διευκρινίζοντας ότι, αφού "μόνον κράτη έχουν έδαφος", αυτό σημαίνει ότι γίνεται λόγος για δύο κράτη.

    Αφού επεσήμανε ότι αρνητικά σημεία εντοπίζονται και στο θέμα τροποποίησης του Συντάγματος, της Συνθήκης Εγγυήσεως, του καταλοίπου εξουσίας και του όρου "νέου συνεταιρισμού", ο κ. Λυσσαρίδης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το περιεχόμενο των εγγράφων συνεπάγεται διχοτόμηση.

    Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι το κόμμα του έχει εισηγήσεις να προτείνει περί του πρακτέου, ενόψει των νέων δεδομένων, τις οποίες όμως θα δημοσιοποιήσει αύριο, και υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης μπορεί και πρέπει να αποδεσμευτεί από τα έγγραφα Κόρντοβεζ.

    Ο κ. Λυσσαρίδης ανέφερε πως, παρά το γεγονός ότι εκ πρώτης όψεως το κλίμα φαίνεται να είναι αρνητικό, εντούτοις αν υιοθετηθεί η ολοκληρωμένη στρατηγική την οποία προτείνει η ΕΔΕΚ, το περιεχόμενο της οποίας θα δημοσιοποιηθεί αύριο, και αν υπάρξει η κατάλληλη συνεργασία με την Ελλάδα, τότε "υπάρχουν οι προοπτικές για να ανοίξουμε ένα αισιόδοξο δρόμο για το κυπριακό πρόβλημα".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΠ)

    [04] Εθνικo Συμβούλιο - Εκπρόσωπος

    Λευκωσία,Κύπρος,21/08/1997 (ΚΥΠΕ)

    Δεν αναζητούμε νέα πολιτική, πολιτική υπάρχει και αυτή την πολιτική την εφαρμόζουμε πιστά, δήλωσε σήμερα κατηγορηματικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας - Κύπρου "είναι σε ύψιστο βαθμό".

    Ο Εκπρόσωπος απαντούσε και σήμερα σε σειρά ερωτημάτων για το χρόνο μετάβασης του Εθνικού Συμβουλίου στην Αθήνα, αλλά και για το ενδεχόμενο μετάβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, στην ελληνική πρωτεύουσα, πριν από τη συνεδρίαση του Ε.Σ. Η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική και η αποφασισθείσα πολιτική εφαρμόζεται συνεχώς, επεσήμανε. Οπως είπε ο κ. Χριστοφίδης, δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία σύγκλησης του ΕΣ, αλλά υπενθύμισε πως "δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΕΣ συνήλθε αρκετές φορές αυτές τις μέρες..."

    Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει σύντομα και στην ημερήσια διάταξη θα είναι οι απειλές για "ενσωμάτωση" των κατεχομένων στην Τουρκία, οι περαιτέρω χειρισμοί στο Κυπριακό και το θέμα της μετάβασης του Σώματος στη Αθήνα. Είπε, ακόμα, ότι δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για τη μετάβαση του ΕΣ στην Αθήνα, ούτε, όπως μετέδωσε χθες το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για μετάβαση του Προέδρου Κληρίδη στην Αθήνα. Ερωτηθείς για τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιάννο Κρανιδιώτη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι, παρόλο που η παρουσία του κ. Κρανιδιώτη στην Κύπρο είναι ιδιωτικής φύσεως, η συνάντηση ήταν "χρήσιμη, όπως και η ανταλλαγή απόψεων και η αλληλοενημέρωση που έγινε, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και των μελλοντικών βημάτων" στο Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΑΠ)

    [05] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,21/08/1997 (ΚΥΠΕ) Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
        Γενικός Δείκτης Τιμών Μετοχών           75.84 (+0.03)
    
        Ανώτατη:  82.46 (2/1/97)
        Κατώτατη: 73.90 (30/1/97)
    
        Δείκτες Τιμών ανά Κλάδο
    
        Τραπεζικοί Οργανισμοί                   85.33 (+0.08)
        Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί Οργανισμοί     64.00 (-0.76)
        Ασφαλιστικοί Οργανισμοί                 57.77 (+1.14)
        Βιομηχανικές Εταιρείες                  75.15 (-0.81)
        Τουριστικές Επιχειρήσεις                64.86 (-0.06)
        Εμπορικές Εταιρείες                     46.89 (+0.02)
        Αλλες Εταιρείες                         59.93 (+0.12)
    
        Ογκος Συναλλαγών                        ΛK  209285.310
    
    Η διαφορά στις παρενθέσεις αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία αύξηση (+) ή τη μείωση (-) του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Thursday, 21 August 1997 - 12:12:45 UTC