Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 97-08-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διορισμοί Μπερνς - Πάρις
  • [02] Ε/Κ - Τ/Κ συνδικαλιστικές οργανώσεις
  • [03] Περιβαλλοντιστές - Εκδήλωση

  • [01] Διορισμοί Μπερνς - Πάρις

    Ουάσινγκτον,ΗΠΑ,30/08/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Νίκολας Μπερνς ως νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και του Μαρκ Πάρις, ως νέου Πρέσβη στην Τουρκία.

    Ο Νίκολας Μπερνς κατείχε μέχρι πρόσφατα τη θέση του Εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η τοποθέτησή του στην Αθήνα καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στην Ελλάδα και στη περιοχή γενικότερα, ο Αμερικανός Προεδρος και η ΥΠΕΞ Μάντλιν Ολμπραϊτ, με δεδομένο ότι ο κ. Μπερνς θεωρείται από τους διπλωματικούς αναλυτές στην Ουάσιγκτον, ένας από τους πιο ικανούς Αμερικανούς διπλωμάτες.

    Ο Νίκολας Μπερνς κατάγεται από τη Μασαχουσέτη και ξεκίνησε τη διπλωματική του καριέρα στην αμερικανική Πρεσβεία στην Αίγυπτο, το 1983. Υπηρέτησε στο αμερικανικό Προξενείο της Ιερουσαλήμ και αμέσως μετά επέστρεψε στην Ουάσιγκτον, όπου και υπηρέτησε σε διάφορα πόστα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Από το 1993 μέχρι το 1995, ο κ. Μπερνς υπηρέτησε στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας στο Λευκό Οίκο, όπου ήταν και Διευθυντής Σοβιετικών και αργότερα Ρωσικών Σχέσεων, με κύρια αρμοδιότητα να συμβουλεύει τον Πρόεδρο και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, για θέματα που αφορούσαν τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Σοβιετική Ενωση και μετέπειτα τις σχέσεις με τις 15 χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

    Ο κ. Μπερνς είναι σύμφωνα με όλους τους αναλυτές στην Ουάσιγκτον, ένας ικανότατος διπλωμάτης, με ιδιαίτερη ικανότητα στους διπλωματικούς ελιγμούς και ιδιαίτερα αυξημένη στρατηγική σκέψη.

    Κατέχει τρία πτυχία, ένα στην Ευρωπαϊκή Ιστορία από το Κολλέγιο της Βοστώνης, ένα στη Διεθνή Οικονομική Πολιτική και Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική, από τη Σχολή Ανωτάτων Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, καθώς και πτυχίο γαλλικής γλώσσας από τη Σορβώνη.

    Είναι μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Σπουδών και μιλαά Γαλλικά και Αραβικά. Είναι παντρεμένος με την Ελίζαμπεθ Μπέιλς και έχουν τρείς κόρες.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος, ανακοίνωσε επίσης την τοποθέτηση του Μαρκ Πάρις στο πόστο του νέου Πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία. Ο κ. Πάρις είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Τζόρτζτάουν και μιλά Ρωσικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά και λίγα Εβραϊκά. Πριν την τοποθέτησύ του στην Αγκυρα, ο κ. Πάρρις υπηρετούσε ως Διευθυντής Σχέσεων Εγγύς Ανατολής και Νότιας Ασίας, στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας στο Λευκό Οίκο.

    Ο διορισμός των νέων Πρέσβεων υπόκιται στην έγκριση της Γεουσίας.

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΚΚ/ΜΧ)

    [02] Ε/Κ - Τ/Κ συνδικαλιστικές οργανώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,30/08/1997 (ΚΥΠΕ)

    Κοινή εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν Ε/Κ και Τ/Κ συνδικαλιστικές οργανώσεις, σύμφωνα με τις σημερινές Τ/κ εφημερίδες, την 1η Σεπτεμβρίου ημέρα της Ειρήνης.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας και θα συμμετάσχουν οι ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ και από Τ/κ πλευράς, η ΤΟΥΡΚ - ΣΕΝ, ΝΤΕΒ - ΙΣ και ΚΤΑΝΣ.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΚΚ/ΜΧ)

    [03] Περιβαλλοντιστές - Εκδήλωση

    Λευκωσία,Κύπρος,30/08/1997 (ΚΥΠΕ)

    Περιβαλλοντιστές και οικολόγοι διαδήλωσαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας εναντίον της ποινικής δίωξης μελών της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης Πράσινη Ειρήνη (Greenpeace). Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημήτρης Ηλιάδης και ο βουλευτής Μάριος Ματσάκης.

    Με συνθήματα όπως "Το περιβάλλον δεν φυλακίζεται", "Οχι πια υποσχέσεις. Σώστε τον Ακάμα" και "Οχι στα παράνομα ξενοδοχεία που καταστρέφουν το περιβάλλον και τον τουρισμό", οι περιβαλλοντιστές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη σύλληψη οκτώ διαδηλωτών της Greenpeace, στις 10 Ιουλίου, οι οποίοι λάμβαναν μέρος σε εκδήλωση για τον Ακάμα έξω από το Υπουργείο Γεωργίας και Φυσικών Πόρων.

    Σε δήλωσή της στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος της Greenpeace στην Κύπρο, Ειρήνη Κωνσταντίνου χαρακτήρισε εξωφρενικό να δικάζονται οκτώ μέλη της οργάνωσης γιατί, όπως είπε, "η διαμαρτυρία τους έξω από το Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ήταν συμβολική και ειρηνική".

    "Αν λάβουμε υπόψη τις παρανομίες που διαπράττονται καθημερινά στον Ακάμα και ότι τα πρόσωπα που ενέχονται σε αυτές δεν συλλαμβάνονται ούτε δικάζονται, γιατί να δικαστούν άνθρωποι που νοιάζονται για το περιβάλλον;", πρόσθεσε.

    Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης τόνισε ότι το πρόβλημα το οποίο προκάλεσε την εκδήλωση της Greenpeace τον περασμένο Ιούλιο παραμένει και σημείωσε ότι υπάρχει μια αναποφασιστικότητα από πλευράς της κυβέρνησης και έλλειψη εφαρμογής των νόμων που οδηγεί σε καθημερινή καταστροφή του Ακάμα.

    Εξάλλου, "λανθασμένη κίνηση των κυπριακών Αρχών" χαρακτήρισε τη σύλληψη των περιβαλλοντιστών ο βουλευτής Μάριος Ματσάκης σημειώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει τόσο όσον αφορά την περιβαλλοντική κίνηση στην Κύπρο όσο και στην εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

    Σε φυλλάδιο που μοίραζαν στους περαστικούς, οι Φίλοι του Ακάμα και η Οικολογική Κίνηση Κύπρου τονίζουν ότι "η Greenpeace εδώ και οκτώ χρόνια αγωνίζεται πάντοτε με τις κυπριακές περιβαλλοντικές οργανώσεις για το θέμα της πραγματικής και συνολικής προστασίας του Ακάμα. Είναι οι ίδιοι ανθρώποι", σημειώνουν, "που αντιστέκονται σχεδόν καθημερινά ενάντια στα πυρηνικά στην Τουρκία και αλλού, ενάντια στα τοξικά απόβλητα, ενάντια σε κάθε μορφής καταστροφή του πλανήτη και των οποίων οι εκτός Κύπρου προσπάθειες εκθιάζονται από όλα τα ΜΜΕ και αναγνωρίζονται διεθνώς".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΚΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Saturday, 30 August 1997 - 12:02:43 UTC