Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 97-09-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάλογος για ασφάλεια
  • [02] 25ο Διεθνές Ράλλυ Κύπρος
  • [03] Κατεχόμενα - Επιστροφή Ταλάτ
  • [04] ΚΣΣΕ - Π. Δημητρίου - επίσημος ομιλητής
  • [05] ΦΕΠΑΝ - Εβδομάδα μνήμης κατεχομένων
  • [06] Ψευδοκράτος - Προπονητές
  • [07] Μόνιμα μέλη ΣΑ - δήλωση
  • [08] Δηλώσεις Αναστασιάδη
  • [09] Κληρίδης - Τουρκικές απειλές
  • [10] Κασουλίδης - Αδέσμευτοι - Σ. Ασφαλείας
  • [11] Εκθεση Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (12)
  • [12] Μιχαηλίδης - Προπονητές - Ψευδοκράτος

  • [01] (Κ) Διάλογος για ασφάλεια

    Λευκωσία,Κύπρος,26/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Αρχίζει σήμερα ο διάλογος μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για θέματα ασφάλειας, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

    Οπως μετέδωσε το ΡΙΚ, ο Πρόεδρος Κληρίδης θα προσέλθει στο διάλογο με την πρόταση, η οποία αποτελείται από επτά πρόνοιες, που είχε υποβάλει και στις απευθείας συνομιλίες στην Ελβετία.

    Στόχος του Προέδρου Κληρίδη είναι να αποκηρυχθεί η χρήση βίας ως μέσου για λύση του Κυπριακού.

    Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Κληρίδης προτείνει όπως οι δύο ηγέτες, με δημόσια κι επίσημη διακήρυξη, αποκηρύξουν τη χρήση βίας και όπως συμφωνήσουν να εργαστούν για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μείωσης των κυπριακών και ξένων δυνάμεων και του εξοπλισμού.

    Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει προπαρασκευαστικό βήμα προς την τελική αποχώρηση όλων των δυνάμεων και στοιχείων, και την αποστρατικοποίηση, όπως προνοείται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

    Στην πρόταση, ο Πρόεδρος Κληρίδης εισηγείται, επίσης, να συμφωνηθεί ο περιορισμός της εισαγωγής στην Κύπρο οπλικών συστημάτων και υλικού, ο οποίος θα εφαρμοστεί υπό την επιτήρηση των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο Ντενκτάς χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κληρίδη. Υποστήριξε, επίσης, τη συνέχιση τέτοιων συναντήσεων για να συζητούνται, όπως είπε, οι σχέσεις των δύο πλευρών και το πώς μπορούν να βελτιωθούν.

    Το κατά πόσον οι δύο ηγέτες θα λύσουν ή όχι το Κυπριακό είναι μια άλλη υπόθεση, πρόσθεσε ο Ντενκτάς.

    Η συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην οικία του Αναπληρωτή Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Γκούσταβ Φεϊσέλ, θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα.

    Στη συνάντηση, εκτός από τους δύο ηγέτες, θα παρίσταται μόνο ο κ. Φεϊσέλ.

    Εχει συμφωνηθεί όπως ο Πρόεδρος Κληρίδης και Ντενκτάς να μην προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις για το φάσμα και το πιθανό περιεχόμενο των συζητήσεών τους.

    Στο μεταξύ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την έναρξη διαλόγου για θέματα ασφάλειας, μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Ντενκτάς.

    Σε δηλώσεις του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν στηρίζει αυτό το διάλογο και ότι η Ελλάδα συμφωνεί ότι πρέπει να γίνει και αν είναι δυνατόν να επεκταθεί, όχι μόνο σε τεχνικά ζητήματα, αλλά στο γενικότερο πρόβλημα της αποστρατικοποίησης και της ασφάλειας της Κύπρου.

    Ο κ. Πάγκαλος αρνήθηκε να σχολιάσει την επιστολή τελεσίγραφο του Τούρκου Μόνιμου Αντιπροσώπου στα Ηνωμένα Εθνη για τους ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S300, λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να σχολιάζει κείμενα κι ενέργειες υπαλλήλων.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [02] (Κ) 25ο Διεθνές Ράλλυ Κύπρος

    Λευκωσία,Κύπρος,26/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Με τη συμμετοχή 81 αυτοκινήτων και μεγάλων ονομάτων από τον ευρωπαϊκό χώρο αρχίζει σήμερα το 25ο Διεθνές Ράλλυ Κύπρος.

    Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα που διεξάγεται μετά την ένταξη του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτων στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, ο οποίος θα ενισχύσει την οργάνωση οικονομικά με το ποσό των 100 χιλιάδων λιρών.

    Το Ράλλυ είναι συνολικής απόστασης χιλίων χιλιομέτρων και περιλαμβάνει είκοσι ειδικές διαδρομές.

    Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7.30 απόψε από την Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία.

    Τα αυτοκίνητα θα τερματίσουν το βράδυ της Κυριακής και πάλι στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου και θα γίνει η απονομή των βραβείων στους νικητές.

    Ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων θα αρχίσει στις 10 σήμερα το πρωί.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Κατεχόμενα - Επιστροφή Ταλάτ

    Λευκωσία,Κύπρος,26/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ενθουσιώδη υποδοχή επεφύλαξαν εκατοντάδες οπαδοί του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, κατά την επιστροφή του χθες το βράδυ στα κατεχόμενα, από πολυήμερη περιοδεία σε ευρωπαϊκές χώρες.

    Ο Ταλάτ κατά τη διάρκεια της περιοδείας του προέβη σε δηλώσεις που ενόχλησαν το κατοχικό καθεστώς.

    Αυτοκινητοπομπή ακολούθησε το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Ταλάτ, από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα γραφεία του κόμματός του.

    Ο Ταλάτ μίλησε στους οπαδούς του και αναφέρθηκε στην ίση μεταχείριση που επιβάλλεται να έχουν οι Τ/Κ στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Ο αρχηγός του ΡΤΚ θα δώσει αύριο δημοσιογραφική διάσκεψη, κατά την οποία θα αναφερθεί στις επαφές που είχε στην Ευρώπη.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΓ/ΓΠ)

    [04] (Κ) ΚΣΣΕ - Π. Δημητρίου - επίσημος ομιλητής

    Λευκωσία,Κύπρος,26/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Κύπριος βουλευτής Παναγιώτης Δημητρίου διορίστηκε επίσημος ομιλητής της Πολιτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού θα υποστηρίξει στην ομιλία του τη θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφορικά με τη νομοθεσία για την προσαγωγή κι εκδίκαση στα Δικαστήρια των ΗΠΑ εταιρειών και προσώπων που έχουν επιχειρήσεις στην Κούβα, χρησιμοποιώντας περιουσίες Κουβανών και Αμερικανών, οι οποίες κρατικοποιήθηκαν από το κουβανικό καθεστώς με την αλλαγή του συστήματος.

    Η ΕΕ υποστηρίζει ότι η νομοθεσία αυτή επεκτείνεται πέραν της δικαιοδοσίας των αμερικανικών δικαστηρίων και συνεπώς είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και προσβάλλει την κυριαρχία των ευρωπαϊκών και άλλων επηρεαζομένων κρατών.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [05] (Κ) ΦΕΠΑΝ - Εβδομάδα μνήμης κατεχομένων

    Λευκωσία,Κύπρος,26/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Εβδομάδα μνήμης κατεχομένων αρχίζει να διοργανώνει από φέτος, σε ετήσια βάση, η Φοιτητική Ενωση Πανεπιστημίου Κύπρου (ΦΕΠΑΝ).

    Οπως ανέφερε κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΕΠΑΝ, Γιάννος Κατσουρίδης, σκοπός της Εβδομάδας είναι η συμβολή των φοιτητών στο να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη των κατεχομένων εδαφών μας.

    Τίτλος της φετινής εβδομάδας, η οποία θα διαρκέσει από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 3 Οκτωβρίου είναι "Οι φοιτητές της Κύπρου δεν ξεχνούν - αγωνίζονται".

    Στα πλαίσια της εβδομάδας αυτής, όπως ανέφερε, η Πρόεδρος Επιτροπής Εκδηλώσεων της Φοιτητικής Ενωσης Σώτια Κουφού, θα πραγματοποιηθεί ενδοπανεπιστημιακός έρανος για τη διαφώτιση και την άμυνα, θα γίνει ενημέρωση των τουριστών στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, θα επιδοθεί ενημερωτικό υλικό στους τουρίστες στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, θα ανοίξει στο χώρο του Πανεπιστημίου έκθεση φωτογραφίας για τα κατεχόμενα και θα επιδοθεί διαφωτιστικό υλικό στους φοιτητές.

    Επίσης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιέρωμα για τους αγνοουμένους και εγκλωβισμένους στην οποία αν αυτό καταστεί εφικτό θα τιμηθούν κάποια άτομα μεταξύ των οποίων και η δασκάλα Ελένη Φωκά.

    Μετά την εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί αντικατοχική συναυλία αφιερωμένη στην επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [06] Ψευδοκράτος - Προπονητές

    Λευκωσία,Κύπρος,26/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    "Ευχάριστα νέα από το Ισραήλ" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Τ/κ εφημερίδας "Κίπρις", σύμφωνα με το οποίο η λεγόμενη "Διεύθυνση Αθλητισμού" του ψευδοκράτους και ο λεγόμενος "Σύνδεσμος Προπονητών" έγιναν δεκτοί ως μέλη στο Διεθνές Συμβούλιο Εκπαίδευσης Προπονητών.

    Κατόπιν αυτού το ψευδοκράτος θα συμμετάσχει ως επίσημο μέλος στο συνέδριο που θα γίνει το 1999 στις ΗΠΑ.

    Οπως αναφέρεται στην εφημερίδα, η σχετική απόφαση λήφθηκε κατά τις εργασίες του Συμβουλίου που συνεχίζονται στο Ισραήλ με τη συμμετοχή 19 κρατών.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΚΝ/ΓΠ)

    [07] Μόνιμα μέλη ΣΑ - δήλωση

    Λευκωσία,Κύπρος,26/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Την πλήρη δέσμευση των δύο κοινοτήτων, στην παρούσα διαδικασία διαπραγματεύσεων των ΗΕ ζητούν τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και καλούν τους δύο ηγέτες να συνεργαστούν ενεργά και εποικοδομητικά με το ΓΓ και τον ειδικό του Σύμβουλο.

    Αυτό αναφέρεται σε δήλωση των Υπουργών Εξωτερικών των "Πέντε" η οποία εξεδόθη ύστερα από τη χθεσινή συνάντηση που είχαν με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, και τονίζεται ότι για να είναι αποτελεσματική η διαδικασία, είναι απαραίτητη η πλήρης υποστήριξη όλων των ενδιαφερομένων.

    Κατά τη συνάντηση του ΓΓ με τους ΥΠΕΞ των μονίμων μελών του ΣΑ εξετάστηκαν διάφορα θέματα και λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις.

    Στην παράγραφο για το Κυπριακό, σημειώνεται επίσης, η πρόθεση της ΕΕ να αρχίσει διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Κύπρου στην Ενωση και εκφράζεται η ελπίδα ότι αυτό θα διευκολύνει την αναζήτηση μιας συνολικής πολιτικής διευθέτησης.

    Οι "Πέντε" επαναβεβαιώνουν ότι το στάτους κβο στην Κύπρο είναι απαράδεκτο και παροτρύνουν τα δύο μέρη να κάνουν αποφασιστικές προσπάθειες για την επίτευξη μιας συνολικής λύσης.

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΓΠ)

    [08] (Κ) Δηλώσεις Αναστασιάδη

    Λευκωσία,Κύπρος,26/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Οι συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων για τους πυραύλους S300 δίνουν την ευκαιρία να προβληθεί ως απάντηση η αποστρατικοποίηση.

    Αυτό δήλωσε, σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης σχολιάζοντας το τουρκικό τελεσίγραφο που κυκλοφόρησε στα Ηνωμένα Εθνη ως επίσημο έγγραφο του διεθνούς οργανισμού.

    Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον οι S300 θα αποτελέσουν διαπραγματευτικό ατού στις συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς για θέματα ασφάλειας, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι το ζήτημα είναι πρωτίστως θέμα άμυνας και ολοκλήρωσης του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

    Συνιστά όμως, πρόσθεσε, και αφορμή ενεργότερης ανάμειξης της διεθνούς κοινότητας.

    Ο κ. Αναστασιάδης συνέδεσε το ενδεχόμενο αναστολής της έλευσης των S300 με συμφωνία όχι απλά επί της αρχής, αλλά επί της ουσίας για αποστρατικοποίηση και με την έναρξη της εφαρμογής της.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [09] Κληρίδης - Τουρκικές απειλές

    Λεμεσός,Κύπρος,26/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η Κύπρος θα προβεί σε καταγγελία προς τα Ηνωμένα Εθνη ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να επιτεθεί εναντίον των Ελληνοκυπρίων.

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης κληθείς να σχολιάσει τις απειλές της Τουρκίας για το θέμα των S - 300, οι οποίες περιέχονται στη χθεσινή επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Τουρκίας στα Ηνωμένα Εθνη Χουσείν Τσελέμ προς το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν.

    Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι "πρώτον δεν φοβούμεθα και δεύτερον θα κάνουμε και εμείς τις επιστολές μας προς το Γενικό Γραμματέα και θα καταγγείλουμε την Τουρκία ότι ετοιμάζεται για να μας επιτεθεί".

    Εξάλλου απαντώντας σε ερώτηση γιατί αναβλήθηκαν τα εγκαίνια του αεροδρομίου Πάφου, ο κ. Κληρίδης απάντησε: "Διότι το αεροδρόμιο θα τελειώσει τέλος του χρόνου".

    Τέλος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση ως προς το με ποιά συναισθήματα προσέρχεται σήμερα στην απογευματινή συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    (ΚΥΠΕ/ΧΣ/ΜΚ/ΓΠ)

    [10] Κασουλίδης - Αδέσμευτοι - Σ. Ασφαλείας

    Λευκωσία,Κύπρος,26/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Υπέρ της αποφασιστικής δράσης από το Συμβούλιο Ασφαλείας, για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αποστρατικοποίηση της Κύπρου, σύμφωνα με την πρόταση του Προέδρου Κληρίδη, τάσσεται το Κίνημα των Αδεσμεύτων.

    Σε ανακοινωθέν που εξεδόθη ύστερα από συνάντηση, χθες, των Υπουργών Εξωτερικών και αρχηγών αντιπροσωπειών του Κινήματος, στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εκφράζεται η σοβαρή ανησυχία τους για τις πρόσφατες απειλές χρήσης βίας εναντίον της Κύπρου και για την ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία.

    Επίσης, εκφράζουν τη βαθειά τους λύπη για τις τουρκικές θέσεις στις πρόσφατες συνομιλίες, (Κλιόν) υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, και επαινούν τον Πρόεδρο Κληρίδη για τη δική του στάση, σύμφωνα και με τη δήλωση στις 20 Αυγούστου, από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Κασουλίδης

    Την ελπίδα ότι, με την αναδιάρθρωση που επιχειρείται, θα έχουμε ένα νέο Συμβούλιο Ασφάλειας που να αντικατοπτρίζει τις σημερινές πραγματικότητες και όχι αυτές του 1940 και θα δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη συμμόρφωση των κρατών - μελών, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Μιλώντας χθες, κατά τη διάρκεια της Υπουργικής Συνάντησης των χωρών μελών του Κινήματος του Αδεσμεύτων, στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού του Διεθνούς Οργανισμού.

    Στα πλαίσια αυτά, επεσήμανε την ανάγκη το ΣΑ να εφαρμόζει τις αποφάσεις του με αποφασιστικότητα, στη βάση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

    Σημείωσε μάλιστα, ότι το Κυπριακό αποτελεί κλασσική περίπτωση πολυάριθμων ανεφέρμοστων ψηφισμάτων του ΣΑ, τα οποία αγνοούνται κατάφωρα από την Τουρκία, με αποτέλεσμα όχι μόνο να παραμένει άλυτο, αλλά να έχουμε απειλές και για προσαρτήσεις των κατεχομένων εδαφών στην Τουρκία.

    Για την αναδιάρθρωση του ΣΑ, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει προσήλωση στα κριτήρια που αφορούν στην αύξηση των μελών του Σώματος, τη διαφάνεια στις μεθόδους εργασίας του, την αρχή της ισότιμης γεωγραφικής κατανομής και την περιοριστική εφαρμογή του βέτο.

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΓΠ)

    [11] Εκθεση Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων

    Λευκωσία,Κύπρος,26/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) διοργανώνει έκθεση φωτογραφιών δημοσιογράφων του από όλο τον κόσμο, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την εγκαθίδρυση του γραφείου του στην Κύπρο, που εξυπηρετεί τη Μέση Ανατολή.

    Οι φωτογραφίες θα εκτίθενται στο Κέντρο Τύπου κοντά στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας από τις 6 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Πρόεδρος του AFP Ζαν Μιό.

    Το AFP ιδρύθηκε το 1835 κι εργοδοτεί πέραν των τριών χιλιάδων δημοσιογράφων και φωτογράφων σε 165 χώρες κι έχει εκπομπές στα Αραβικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά και Ισπανικά.

    Παρέχει, επίσης, υψηλής ποιότητας φωτογραφίες και γραφικά σχέδια σε χιλιάδες παραλήπτες σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωση του AFP αναφέρει.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [12] Μιχαηλίδης - Προπονητές - Ψευδοκράτος

    Λευκωσία,Κύπρος,26/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Διευκρινίσεις ζήτησε ο Σύνδεσμος Προπονητών Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Ενωση Προπονητών, σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της Τ/κ εφημερίδας "Κίπρις", σύμφωνα με το οποίο οι Τ/Κ θα εκπροσωπηθούν σε επίσημη διοργάνωση.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Ανδρέας Μιχαηλίδης μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά πληροφορία γύρω από την απόφαση αυτή, που σύμφωνα με την "Κίπρις" λήφθηκε χθες στο Ισραήλ από το "Διεθνές Συμβούλιο Εκπαίδευσης Προπονητών".

    Ο κ. Μιχαηλίδης πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει κανένα τέτοιο Συμβούλιο και ότι η μοναδική διοργάνωση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ είναι το Συμπόσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Προπονητών από τις 18 - 22 Οκτωβρίου, στο οποίο θα συμμετάσχει και η Κύπρος.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Friday, 26 September 1997 - 12:02:44 UTC