Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 98-06-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Greenpeace - Χελώνες καρέττα - καρέττα
  • [02] Εκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο ΔΗΚΟ (2)
  • [03] Εκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο ΔΗΚΟ - λήξη

  • [01] Greenpeace - Χελώνες καρέττα - καρέττα

    Λευκωσία,Κύπρος,14/06/1998 (ΚΥΠΕ)

    Αύξηση των τουριστικών κατασκευών κοντά στις παραλίες όπου αναπαράγονται σπάνια είδη θαλάσσιων χελώνων στη χερσόνησο του Ακάμα, καταγγέλλει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση Πράσινη Ειρήνη (Greenpeace) σε σημερινή ανακοίνωσή της.

    Ακτιβιστές της Greenpeace σε συνεργασία με το Τμήμα Αλιείας και τον κ. Ανδρέα Δημητρόπουλο, ο οποίος είναι ειδικός στο θέμα των χελώνων και των αναπαραγωγικών τους συνηθειών στον Ακάμα, πραγματοποίησαν εναέρια ανασκόπηση στη χερσόνησο κοντά σε ευάλωτες παραλίες, για να εξετάσουν παλιές και καινούργιες κατασκευές στην περιοχή.

    "Αν οι ξενοδοχειακές και άλλες κατασκευές συνεχίσουν", επεσήμανε ο εκτελεστικός διευθυντής της Greenpeace Μεσογείου, Μάριο Νταμάτο "αναμένουμε πολλά προβλήματα σχετικά με την αναπαραγωγή των χελώνων," σημειώνοντας ότι "οι χελώνες χρειάζονται ήσυχες παραλίες μακριά από φώτα και ανθρώπινες δραστηριότητες που μπορεί να τις βλάψουν." Η τύχη των χελώνων καρέττα - καρέττα και των πράσινων χελώνων κρέμμεται από μια λεπτή κλωστή, τόνισε.

    Στην ανακοίνωση, η Greenpeace καλεί την κυπριακή Κυβέρνηση να ανακηρύξει τον Ακάμα σε Εθνικό Πάρκο σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Τράπεζας, ενώ η υπεύθυνη εκστρατείας της Greenpeace Μεσογείου στην Κύπρο Ειρήνη Κωνσταντίνου κάλεσε την Κυβέρνηση "να δώσει νόημα στη Διεθνή Χρονιά των Ωκεανών και φέτος να ανακηρύξει τον Ακάμα Εθνικό Πάρκο".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ)

    [02] Εκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο ΔΗΚΟ (2)

    Λευκωσία,Κύπρος,14/06/1998 (ΚΥΠΕ)

    Την εισήγηση του Τάσσου Παπαδόπουλου για δημιουργία θέσης αναπληρωτή Προέδρου και αύξηση των θέσεων των αντιπροέδρων από μία σε τρεις, ενέκρινε σήμερα το απόγευμα το Εκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος.

    Εγκρίθηκε επίσης η εισήγηση του κ. Παπαδόπουλου για νέο καταστατικό συνέδριο στο οποίο να εξεταστεί συνολικά το καταστατικό του κόμματος.

    Την εισήγηση Τάσσου Παπαδόπουλου υποστήριξε και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού, ο οποίος επεσήμανε όμως ότι θα πρέπει να καθοριστεί πρώτα ημερομηνία του εκλογικού συνεδρίου και μετά του καταστατικού.

    Οι σύνεδροι συζητούν τώρα κατά πόσον θα αποφασισθεί σήμερα ποιοί θα καταλάβουν τις νέες θέσεις οι οποίες έχουν εγκριθεί.

    Τελευταίο θέμα στη σημερινή ατζέντα είναι η σύγκληση εκλογικού συνεδρίου για ανανέωση εντολής σε όλα τα επίπεδα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΧ)

    [03] Εκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο ΔΗΚΟ - λήξη

    Λευκωσία,Κύπρος,14/06/1998 (ΚΥΠΕ)

    Με την έγκριση της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, για σύγκληση εκλογικού συνεδρίου με στόχο την εκ βάθρων αναδόμησή του και την ανανέωση της εντολής σε όλα τα επίπεδα, έληξαν γύρω στις 5.00 το απόγευμα οι εργασίες του Εκτακτου Παγκύπριου Συνέδριου του κόμματος.

    Κατά τη λήξη του συνεδρίου εγκρίθηκε ψήφισμα για καταδίκη των επτά αποστατών και της αποστασίας, ενώ θα κληθούν να παραδώσουν τις έδρες τους εκείνοι που είναι βουλευτές (Αλέξης Γαλανός και Κατερίνα Πασχαλίδου Παντελίδου).

    Οι αποφάσεις λήφθηκαν με ανάταση χειρών και καρτών. Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος του κόμματος Σπύρος Κυπριανού, τόνισε ότι "ουδείς μπορεί να υποχρεώσει τα μέλη της ηγεσίας σε παραίτηση, εάν δεν λήξει η θητεία τους".

    "Εγώ είμαι ο στόχος των επιθέσεων", είπε ο κ. Κυπριανού, σημειώνοντας ότι δεν θα είναι επ'άπειρον Πρόεδρος αλλά δεν πρέπει να του ζητούν ημερομηνίες διότι θα προκληθεί "φοβερή διάσταση".

    Καταστατικό Συνέδριο θα ορίσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Οι αποφάσεις του Συνεδρίου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των στελεχών που υποστήριζαν την πρόταση του Κύπρου Χρυσοστομίδη για άμεσες εκλογές με τους υφιστάμενους συνέδρους, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Χρυσοστομίδης εξέφρασε απογοήτευση για τον τρόπο που λειτούργησαν οι διαδικασίες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

    Οπως ανέφερε ο κ. Χρυσοστομίδης τέθηκε σε ανοικτή ψηφοφορία το θέμα εάν ή όχι και πότε θα γίνει εκλογικό συνέδριο, ενώ υπήρχε καταστατική διάταξη η οποία επέβαλλε μυστική ψηφοφορία.

    "Η μυστική ψηφοφορία ήταν υποχρέωση του κόμματος και γι'αυτό είπα και κατά τη διάρκεια των τελευταίων μου δηλώσεων ότι το ΔΗΚΟ απέδειξε σήμερα ότι έχει έλλειμμα δημοκρατικών διαδικασιών", τόνισε ο κ. Χρυσοστομίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 14 June 1998 - 17:46:08 UTC