Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 98-09-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κασουλίδη - Τσιζόφ
  • [02] Κασουλίδης - επαφές
  • [03] Ντενκτάς - Επαφές στη Νέα Υόρκη
  • [04] Γιλμάζ - Νετανιάχου - Νέα Υόρκη
  • [05] Κόσης - Μιχαηλίδης - Βρυξέλλες - ΕΕ
  • [06] Εκκλησία της Ελλάδας - ΕΕ
  • [07] Πρόεδρος Κληρίδης - Ομιλία - Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων
  • [08] ΡΙΚ - Νέα περίοδος προγραμμάτων

  • [01] Συνάντηση Κασουλίδη - Τσιζόφ

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,22/09/1998 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μύριας Αντωνιάδου)

    Συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο της Ρωσίας για το Κυπριακό, Βλαντιμίρ Τσιζόφ, θα έχει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

    Η συνάντηση προηγείται της συνάντησης του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη με το νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Ιγκόρ Ιβάνοφ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 μμ, ώρα Νέας Υόρκης.

    Η συνάντηση Κληρίδη - Ιβάνοφ πραγματοποιείται στο περιθώριο της 53ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και αναμένεται ότι σ' αυτήν θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Στη συνάντηση θα παρευρίσκεται και ο κ. Τσιζόφ.

    Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κυπριακών κομμάτων που τον συνοδεύουν, τους οποίους θα ενημερώσει για τις επαφές του.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΑΧΡ/ΓΓ)

    [02] Κασουλίδης - επαφές

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,22/09/1998 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μύριας Αντωνιάδου)

    Με τον Τσέχο ομόλογό του, Γιαν Κάβαν, και τη Βρετανίδα Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για ευρωπαϊκά θέματα, Τζόις Κουίν, συναντήθηκε χθες το απόγευμα στην έδρα του ΟΗΕ ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

    Στη συνάντηση του κ. Κασουλίδη με την κ. Κουίν, η οποία ήταν η πρώτη μετά το διορισμό της, ανασκοπήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις του Κυπριακού και συζητήθηκαν τρόποι μείωσης πιθανής έντασης.

    Σχολιάστηκαν επίσης οι τελευταίες προτάσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για συνομοσπονδία, οι οποίες θεωρούνται ότι αντίκεινται προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, ενώ ανασκοπήθηκαν και πτυχές της ενταξιακής πορείας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Με τον Τσέχο ομόλογό του, ο κ. Κασουλίδης συζήτησε την κοινή ενταξιακή πορεία Κύπρου - Τσεχίας, καθώς και το Κυπριακό.

    Συζητήθηκε επίσης η επίσκεψη του Κύπριου ΥΠΕΞ στην Τσεχία, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο και κατά την οποία θα συζητηθούν τρόποι ανάπτυξης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [03] Ντενκτάς - Επαφές στη Νέα Υόρκη

    Λευκωσία,Κύπρος,22/09/1998 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μύριας Αντωνιάδου)

    Στις 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 το πρωϊ θα συναντηθεί ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ στη Νέα Υόρκη.

    Ο κατοχικός ηγέτης φθάνει στη Νέα Υόρκη στις 29 του μήνα και θα έχει επαφές με χώρες με τις οποίες το ψευδοκράτος συνδέεται φιλικά, ανέφεραν οι πληροφορίες.

    Κατά την παραμονή του ο Ντενκτάς θα έχει συνάντηση με τον Προεδρικό απεσταλμένο, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Την Πέμπτη, ο κατοχικός ηγέτης θα προσφωνεί την οργάνωση της Ισλαμικής Διάσκεψης και την επομένη θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην έδρα του ΟΗΕ.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχουν προγραμματιστεί οποιεσδήποτε συναντήσεις του Ντενκτάς με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΑΧΡ)

    [04] Γιλμάζ - Νετανιάχου - Νέα Υόρκη

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,22/09/1998 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μύριας Αντωνιάδου)

    Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ αναμένεται σήμερα το απόγευμα στη Νέα Υόρκη όπου την Πέμπτη θα προσφωνήσει την 53η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

    Ηδη στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Ισμαϊλ Τσεμ, ο οποίος πραγματοποιεί επαφές με ομόλογους του των διαφόρων χωρών.

    Σύμφωνα με το προκαταρτικό πρόγραμμα του, ο κ. Γιλμάζ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, μετά τη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας του Ισραήλ στα Ηνωμένα Εθνη, ο Πρωθυπουργός της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Μεσούτ Γιλμάζ στη Νέα Υόρκη.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτό το μήνα ο Γιλμάζ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ισραήλ. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αναμένεται στη Νέα Υόρκη αύριο Τετάρτη και την επομένη θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση.

    Κατά την τετραήμερη παραμονή του ο κ. Νετανιάχου θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τους ΥΠΕΞ της Κίνας, της Ρωσίας και της Γαλλίας καθώς και με την Τρόικα της ΕΕ και ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας της Αμερικής.

    Με την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή θα συναντηθεί αύριο ο Πρόεδρος Κληρίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΑΧΡ)

    [05] Κόσης - Μιχαηλίδης - Βρυξέλλες - ΕΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,22/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    Για τις Βρυξέλλες αναχωρούν αύριο Τετάρτη οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης και Εσωτερικών, Νίκος Κόσης και Ντίνος Μιχαηλίδης αντίστοιχα, όπου θα παρευρεθούν σε συνεδρίαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών των υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) χωρών.

    Τη συνεδρία, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη, συγκαλεί η Αυστριακή Προεδρία και θέμα της είναι η παραπέρα συζήτηση του Προενταξιακού Συμφώνου για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος, το οποίο οι χώρες της ΕΕ, καθώς και οι υπό ένταξη χώρες, υιοθέτησαν τον περασμένο Μάϊο.

    Τους δυο υπουργούς θα συνοδεύουν υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμοδίων υπουργείων, καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών, της Γενικής Εισαγγελίας και του Γραφείου Προγραμματισμού.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [06] Εκκλησία της Ελλάδας - ΕΕ

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,22/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    Υλοποιώντας σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η Εκκλησία της Ελλάδας εντάχθηκε από χθες στον κατάλογο των εκπροσωπουμένων θρησκειών στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

    Η ένταξη της Εκκλησίας της Ελλάδας έγινε μετά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Διευθυντή της Ελληνικής Αντιπροσωπείας π. Νικολάου Σαβόπουλου με το Σύμβουλο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα θρησκειών, Τόμας Γιάνσεν.

    Στη συνάντηση έγινε αναφορά στο ενδιαφέρον της ελλαδικής Εκκλησίας για ενεργό συμμετοχή στα ευρωπαϊκά δρώμενα, γεγονός που οδήγησε και στην ίδρυση της αντιπροσωπείας.

    Η Εκκλησία της Ελλάδας είναι η τρίτη "εθνική" εκκλησία κράτους - μέλους που εντάσσεται στις εκπροσωπούμενες θρησκείες.

    Εχουν προηγηθεί οι Εκκλησίες των Προτεσταντών της Γερμανίας και των Καθολικών της Αυστρίας.

    Από τώρα και στο εξής, η Εκκλησία της Ελλάδας θα συμμετάσχει, με πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε όλες τις διαθρησκευτικές συναντήσεις της ΕΕ.

    Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Εκκλησίας της Ελλάδας και η επιθυμία της να συμβάλει ενεργά στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής κοινωνίας των πολιτών, αναμένεται να τονισθούν ιδιαίτερα κατά την επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλου στην ΕΕ, από τις 11 - 13 Νοεμβρίου.

    Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα συναντήσει στις Βρυξέλλες τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζιακ Σαντέρ, εκπροσώπους της Ευρωβουλής και εκπροσώπους άλλων θρησκειών.

    Η ελληνική αντιπροσωπεία αναμένεται να είναι επαρκής σε αριθμό, ώστε να μπορεί να καλύπτει πλήρως τις εργασίες των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται σε κάθε φορέα εκκλησιαστικό, κρατικό ή ιδιωτικό, που έχει κοινωνικά ενδιαφέροντα.

    Στόχος και προσδοκία της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι η παρουσία, και όπου είναι δυνατό, η παρέμβαση στα ευρωπαϊκά δρώμενα, κυρίως στον κοινωνικό τομέα.

    Σύμφωνα με τον π. Νικόλαο Σαβόπουλο, μόνιμο ερέθισμα παραγωγικής ενασχόλησης της αντιπροσωπείας θα είναι τα καθημερινά κοινωνικά προβλήματα, όπως η ανεργία των νέων, τα ναρκωτικά, η καταπίεση, η παιδική εργασία κ.ά. όπως και άλλα μεγάλα θέματα όπως το περιβάλλον, η βιοηθική και η πολιτιστική κληρονομιά.

    Υπενθυμίζεται ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο ήταν αντίθετο προς την εξέλιξη και οι συνομιλίες Αθήνας και Φαναρίου του περασμένου Αυγούστου για την εξεύρεση λύσης, κατέληξαν σε αδιέξοδο.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [07] Πρόεδρος Κληρίδης - Ομιλία - Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,22/09/1998 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μύριας Αντωνιάδου)

    Οι προτάσεις του Τ/Κ ηγέτη για συνομοσπονδία οδηγούν σε δύο προτεκτοράτα στην Κύπρο, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης στη Νέα Υόρκη.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης έκανε τη δήλωση αυτή μετά από ομιλία του στο διεθνούς φήμης ινστιτούτο (think tank), Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations), με θέμα την κατάσταση στην Κύπρο.

    Τον κ. Κληρίδη παρουσίασε στο ινστιτούτο η Κέιτι Μάρτον, σύζυγος του Προεδρικού Απεσταλμένου για το Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, η οποία διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων και είναι γνωστή για την ενεργό συμμετοχή της σε οργανισμούς που εργάζονται για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικέντρωσε την ομιλία του σε τρία θέματα που ήσαν τα αίτια της δημιουργίας του κυπριακού προβλήματος, το όραμα του ιδίου (του κ. Κληρίδη) και το ερώτημα κατά πόσο είναι εφικτή μια λύση.

    Υπογράμμισε ότι οι εγγυήτριες δυνάμεις απέτυχαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, όπως αυτές πηγάζουν από τις σχετικές συνθήκες, τονίζοντας ότι προκειμένου να είναι βιώσιμη μια μελλοντική λύση, δεν θα πρέπει να επαναληφθούν τα γνωστά λάθη στο θέμα των εγγυήσεων.

    Θα πρέπει, επεσήμανε, να αυξηθεί ο αριθμός των εγγυητριών δυνάμεων οι οποίες θα έχουν το δικαίωμα επέμβασης σε περίπτωση παραβίασης των συνθηκών.

    Η Κύπρος, συνέχισε, θα πρέπει να καταστεί ο χώρος εκείνος από όπου δεν θα ήταν δυνατή η εξαγωγή προβλημάτων προς την Ελλάδα και την Τουρκία και αναφέρθηκε στις ανησυχίες και τους φόβους που διακατέχουν τις δύο κοινότητες.

    "Αν δεν επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα (των φόβων και των ανησυχιών)", τόνισε ο Πρόεδρος Κληρίδης, "θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτύχουμε λύση του Κυπριακού".

    Αναφορικά με το ερώτημα κατά πόσο είναι εφικτή μια λύση στο Κυπριακό, ο κ. Κληρίδης απάντησε θετικά, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με τη διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας, μέσα στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες προτάσεις του Ραούφ Ντενκτάς για συνομοσπονδία και αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους απορρίπτει τη συνομοσπονδία και αποδέχεται την ομοσπονδία, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι οι προτάσεις του Τ/Κ ηγέτη έχουν αφετηρία την ύπαρξη δυο κυρίαρχων κρατών.

    "Γιατί αποδέχομαι την ομοσπονδία και όχι τη συνομοσπονδία; Αν κοιτάξατε τις προτάσεις του κ. Ντενκτάς, αναφέρουν ότι θα υπάρχουν δύο κυρίαρχα κράτη. Κάθε κράτος θα κάνει τις δικές του διευθετήσεις, οι Τ/Κ με την Τουρκία και οι Ε/Κ με την Ελλάδα", είπε.

    "Και επιμένει (ο Ντενκτάς) να μου λέει ότι τη στιγμή που θα παρακαθήσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσω την ύπαρξη και την κυριαρχία δύο χωριστών κρατών", συνέχισε ο Πρόεδρος Κληρίδης.

    Το συμπέρασμα, συνέχισε ο Πρόεδρος Κληρίδης, είναι ότι η τουρκική πλευρά δεν επιθυμεί μια Κυπριακή Δημοκρατία, μια ομόσπονδη Δημοκρατία με μια κυριαρχία, αλλά "δυο χωριστά κράτη".

    Το ένα θα έχει ειδικές σχέσεις με την Τουρκία στον οικονομικό και στρατιωτικό τομέα και στην εξωτερική πολιτική και το άλλο κράτος θα έχει παρόμοιες σχέσεις με την Ελλάδα.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης διερωτήθηκε "πού πάει" στην περίπτωση αυτή, "η κυριαρχία και η ανεξαρτησία της Κύπρου".

    Η κατάσταση θα καταλήξει "σε ένα ελληνικό και ένα τουρκικό προτεκτοράτο", επεσήμανε, προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί μια τέτοια κατάληξη, αλλά μια ομόσπονδη και ανεξάρτητη δημοκρατία.

    Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος Κληρίδης εξήγησε ότι η αντίθεσή του στη συνομοσπονδία δεν είναι απλώς θέμα ερμηνείας του όρου, αλλά θέμα περιεχομένου και ουσίας του προβλήματος.

    Υπενθύμισε δε ότι ο Τ/Κ ηγέτης ισχυρίζεται ότι η Κύπρος δεν μπορεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ότι εμμένει στη σημαντική παρουσία τουρκικών στρατευμάτων.

    Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση για τις επαφές μεταξύ των δυο κοινοτήτων, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση τις ενθαρρύνει και τις προωθεί, επισημαίνοντας ότι η τουρκική πλευρά δημιουργεί συνεχώς εμπόδια σε αυτές.

    Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, ο Πρόεδρος Κληρίδης αναφέρθηκε στην ενίσχυση των κατοχικών στρατευμάτων και στις επανειλημμένες προτάσεις που υπέβαλε η κυπριακή κυβέρνηση για μείωση των εξοπλισμών και πλήρη αποστρατικοποίηση, οι οποίες και απερρίφθησαν από την τουρκική πλευρά.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [08] ΡΙΚ - Νέα περίοδος προγραμμάτων

    Λευκωσία,Κύπρος,22/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    Το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) σημαδεύει η νέα περίοδος προγραμμάτων 1998 - 1999 που εγκαινιάζεται το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

    Εμπλουτισμένο με διάφορα ενημερωτικά, ψυχαγωγικά, επιμορφωτικά προγράμματα ντόπιας και ξένης παραγωγής, το ΡΙΚ στόχο έχει να ανταποκριθεί στα ενδιαφέροντα και να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις του κοινού.

    Σε διάσκεψη Τύπου σήμερα για τα προγράμματα της νέας φθινοπωρινής και χειμερινής τηλεοπτικής περιόδου, το ΡΙΚ παρουσίασε αξιόλογες παραγωγές, με έμφαση στην προαγωγή της γλώσσας και του πολιτισμού, στην προβολή της επιτόπιας δημιουργίας, στην αντικειμενικότητα και την πολυφωνία.

    Οπως αναφέρθηκε στη διάσκεψη, το πρώτο κανάλι της τηλεόρασης του ΡΙΚ εξυπηρετεί τους στόχους της εθνικής και κοινωνικής αποστολής του Ιδρύματος, με έμφαση στα δελτία ειδήσεων και εκπομπές που καλύπτουν την πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική επικαιρότητα, αλλά και τη ψυχαγωγία.

    Από το δεύτερο κανάλι του ΡΙΚ, θα μεταδίδονται εκπομπές πολιτιστικού ενδιαφέροντος, καθώς και μεταδόσεις αθλητικών και καλλιτεχνικών διοργανώσεων.

    Εξάλλου, το ΡΙΚ μεταδίδει τα προγράμματά του στους αποδήμους μας μέσω της δορυφορικής του εκπομπής, στην οποία περιλαμβάνονται οι εκπομπές "Ευχάριστο Σαββατόβραδο", "Ωρα Κύπρου" και "Από μέρα σε μέρα".

    Αναφορά έγινε επίσης στη σημαντική εισφορά του Α', Β' και Γ' προγράμματος του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ, καθώς και στη σύνδεση του ΡΙΚ με το διεθνές διαδίκτυο Ιντερνετ.

    Το Web site για το ΡΙΚ είναι http//www.cybc.com.cy. Οι χρήστες του Ιντερνετ μπορούν να επικοινωνούν με το ΡΙΚ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: rik@cybc.com.cy

    Στις ενημερωτικές εκπομπές του ΡΙΚ για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο περιλαμβάνονται οι "Ωρα Κύπρου", "Ματιές", Οικονομικός καθρέφτης" και το "Θα κάτσω σπίτι".

    Στις πολιτιστικές εκπομπές περιλαμβάνονται οι "Πάντα τέχνη εστί" και "Γλαυκοί δρόμοι", ενώ στα ντοκυμαντέρ, η "Ιστορία της Νήσου Κύπρου", "Στυλιανός Λένας - Ο βομβιστής της ΕΟΚΑ" και "Αρμενική κοινότητα της Κύπρου".

    Στις ψυχαγωγικές εκπομπές, το "Ευχάριστο Σαββατόβραδο", "Λεξιμανία" και ο διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον, για τον οποίον έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για επιλογή της κυπριακής συμμετοχής.

    Σε ό,τι αφορά στις κυπριακές θεατρικές παραγωγές, το ΡΙΚ έχει να επιδείξει αξιόλογα έργα όπως "Το τίμημα", "Οδός Αξιοθέας", ενώ θα προβληθούν αξιόλογες παραγωγές με παιδικό, καθώς και με αθλητικό περιεχόμενο.

    Οι διεθνείς παραγωγές που θα προβάλει το ΡΙΚ περιλαμβάνουν επιτυχημένες σειρές βραβευμένες με Εμμυ, όπως το "Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης", "Απόρρητοι Φάκελλοι", "Πρώτες Βοήθειες", κωμικές σειρές όπως "Μέρφυ Μπράουν" και "Ροζάν", μίνι σειρές, καθώς και κινηματογραφικές ταινίες που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

    Μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν και τα νέα ραδιοφωνικά προγράμματα του ΡΙΚ, όπως το "Ανοικτό Πανεπιστήμιο" από το Α' πρόγραμμα του Ιδρύματος.

    Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου, παρουσιάστηκαν σκετσάκια από τις διάφορες κυπριακές σειρές που θα προβληθούν αυτή την περίοδο, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΓ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 22 September 1998 - 18:49:09 UTC