Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-06-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΣΥ - Υποψηφιότητες - Θέση Αναπληρωτή Προέδρου
  • [02] Σύνοδος Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδροπάρκων
  • [03] Ελληνική κυβέρνηση - Αντιστράτηγος Δήμου
  • [04] Χριστόφιας - G8 - Ημέρα Παιδιού - Γιουγκοσλαβία
  • [05] Γαλανός - Διάσκεψη - Κυπριακό
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Νέος Πρέσβης Βιετνάμ
  • [07] ΔΗΣΥ - Πολιτικό Γραφείο
  • [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Διαπιστευτήρια Πρέσβη Αφγανιστάν
  • [09] Ομάδα των Οκτώ - Προσχέδιο ανακοινωθέντος
  • [10] Διευθυντής ΓΤΠ - Μόσχα - Επαφές
  • [11] Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας - Λονδίνο
  • [12] Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας - Λονδίνο
  • [13] Κύπρος - Αίγυπτος - Εμπορική συμφωνία
  • [14] Κύπριοι βουλευτές - Διεύρυνση ΕΕ
  • [15] Υπουργός Γεωργίας - Θεσσαλονίκη

  • [01] ΔΗΣΥ - Υποψηφιότητες - Θέση Αναπληρωτή Προέδρου

    Λευκωσία,Κύπρος,01/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τρεις υποψήφιοι διεκδικούν τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ ενώ 20 υποψήφιοι διεκδικούν θέση στο 12μελές Πολιτικό Γραφείου του κόμματος.

    Από αυτούς οι δυο γυναίκες υποψήφιοι, Ελένη Βραχίμη και Καίτη Κληρίδου, εκλέγονται αυτόματα, εφόσον δεν υπήρξαν άλλες γυναίκες υποψήφιοι και με βάση το καταστατικό το 20% των μελών του Πολιτικού Γραφείου πρέπει να είναι γυναίκες.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΚ/ΓΠ)

    [02] Σύνοδος Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδροπάρκων

    Λευκωσία,Κύπρος,01/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στις 11 και 12 Ιουνίου στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδροπάρκων (EWA) με τη συμμετοχή 100 αντιπροσώπων. Παράλληλα με τη Σύνοδο θα διοργανωθούν διάφορες άλλες εκδηλώσεις.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του "Waterworld Waterpark" της Αγίας Νάπας, στη Σύνοδο θα μετάσχουν ο Πρόεδρος της EWA, Χάρολντ Φρις και ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συνδέσμου Υδροπάρκων (WWA) Αλ Τέρνερ.

    Τη Σύνοδο θα φιλοξενήσει στην Κύπρο το "Waterworld Watwerpark", το οποίο είναι μέλος του EWA από το 1996 και έχει τιμηθεί ήδη με τρία σημαντικά βραβεία της WWA.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΓΠ)

    [03] Ελληνική κυβέρνηση - Αντιστράτηγος Δήμου

    Αθήνα,Ελλάδα,01/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η ελληνική κυβέρνηση διέψευσε κατά τον πλεόν κατηγορηματικό τρόπο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημήτριου Δήμου.

    "Η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει θέμα αντικατάστασης του Αρχηγού του ΓΕΕΦ", δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, και διευκρίνησε ότι το εν λόγω θέμα "ουδέποτε ηγέρθη κατά τις διαβουλεύσεις που είχα με την κυπριακή κυβέρνηση".

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΦΖ/ΜΑ)

    [04] Χριστόφιας - G8 - Ημέρα Παιδιού - Γιουγκοσλαβία

    Λευκωσία,Κύπρος,01/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Κάποιοι μεθοδεύουν και θέλουν να εκτροχιαστεί το Κυπριακό από το Συμβούλιο Ασφαλείας και να ασχολούνται με το πρόβλημα κάποιοι πλανητάρχες και κάποιοι μεγάλοι", δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με την ανάμιξη της Ομάδας των Οκτώ (G8) στο Κυπριακό.

    Σε δηλώσεις στην Πλατεία Ελευθερίας, στο περιθώριο εκδήλωσης της ΠΟΓΟ για τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας με την ευκαρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, ο κ. Χριστόφιας είπε πως "είτε πρωτοβουλία ονομάζεται, είτε έκκληση, διερωτάται κανείς γιατί να προέλθει από την ομάδα αυτών των κρατών και όχι από το Συμβούλιο Ασφαλείας που είναι το πιο αρμόδιο όργανο να ασχολείται με το Κυπριακό".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/MA)

    [05] Γαλανός - Διάσκεψη - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,01/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αμφιβολίες για την ύπαρξη σεναρίων επίλυσης του Κυπριακού, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του Κόμματος Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης (ΚΕΑ), Αλέξης Γαλανός.

    "Ενόσω συνεχίζεται ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία να μην αναμένουμε οποιαδήποτε σοβαρή πρωτοβουλία όσον αφορά το Κυπριακό", είπε ο κ. Γαλανός.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Νέος Πρέσβης Βιετνάμ

    Λευκωσία,Κύπρος,01/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, δήλωσε ότι "η συνεχιζόμενη έλλειψη πολιτικής βούλησης από μέρους της τουρκικής πλευράς να προχωρήσει σε λύση" του κυπριακού προβλήματος, καθώς και "η τουρκική αδιαλλαξία και αρνητική προσέγγιση, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για λύση στο κοντινό μέλλον".

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης μιλούσε κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη του Βιετνάμ στην Κύπρο, Do Cong Minh, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του στην "ενότητα και ακεραιότητα της Κύπρου με δύο κοινότητες και δύο ζώνες".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)

    [07] ΔΗΣΥ - Πολιτικό Γραφείο

    Λευκωσία,Κύπρος,01/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Είκοσι συνολικά υποψήφιοι διεκδικούν θέση στο 12μελές Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

    Πρόκειται για τους Αναστασιάδη Κυριάκο, Βραχίμη Ελένη, Δράκο Σωτήρη, Ερωτοκρίτου Ρίκκο, Ζιβανάρη Μιχαλάκη, Καρά Αντώνη, Κληρίδου Καίτη, Λοϊζίδη Χάρη, Μακρίδη Ισίδωρο, Μαυρομμάτη Μάνθο, Μίτσιγκα Αιμίλιο, Νεοφύτου Αβέρωφ, Οικονομίδη Ανδρέα, Παρισινό Ανδρέα, Ρότσα Χρίστο, Σπυρίδωνος Ζαχαρία, Ταλιαδώρο Δημήτρη, Χατζηγιάννη Σοφοκλή, Χριστοφίδη Χριστάκη και Χριστοφόρου Λευτέρη.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)
    Πρόεδρος Κληρίδης - Διαπιστευτήρια Πρέσβη Αφγανιστάν Λευκωσία,Κύπρος, 01/06/1999 (ΚΥΠΕ) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, διαβεβαίωσε ότι η Ε/κ πλευρά παραμένει δεσμευμένη για ειρηνική επίλυση του κυπριακού προβλήματος και θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για ειρηνική επανένωση της χώρας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αποστολής καλών υπηρεσιών του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών. Ο Πρόεδρος Κληρίδης μιλούσε κατά τη διάρκεια της επίδοσης των διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη του Αφγανιστάν Abdul Wahab Assefi, o οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες της χώρας του "για τη φιλική στάση" της κυπριακής κυβέρνησης "όσον αφορά την ειρήνη και το διακανονισμό στο Αφγανιστάν".
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)

    [08] Ομάδα των Οκτώ - Προσχέδιο ανακοινωθέντος

    Λευκωσία,Κύπρος,01/06/1999 (ΚΥΠΕ - Μαρία Μάιλς)

    Το προσχέδιο της παραγράφου για το Κυπριακό που θα συμπεριληφθεί στο κοινό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8), που ετοίμασε η Βρετανία, περιλαμβάνει αναφορά στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ καλά ενημερωμένη διπλωματική πηγή.

    Οι κατ' αρχήν αντιδράσεις στο βρετανικό προσχέδιο, το οποίο συζητείται ακόμα από τους πολιτικούς διευθυντές των χωρών μελών της Ομάδας, είναι διαφορετικές.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [09] Διευθυντής ΓΤΠ - Μόσχα - Επαφές

    Λευκωσία,Κύπρος,01/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη σταθερή θέση της Μόσχας υπέρ της λύσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, εξέφρασε σήμερα ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Τύπου και Πληροφοριών του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Βιτάλι Μακάροφ, στο Διευθυντή του κυπριακού Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, Γιώργο Χατζησάββα.

    Ο κ. Χατζησάββας βρίσκεται στη Μόσχα με πρόσκληση του επίσημου ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων ΙΤΑΡ - ΤΑΣΣ και σε χθεσινή συνάντησή τους με αξιωματούχους του πρακτορείου αποφασίστηκε η επεξεργασία προγράμματος συνεργασίας το οποίο αναμένεται να υπογραφεί αργότερα αυτό το χρόνο.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΜΑ)

    [10] Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας - Λονδίνο

    Λευκωσία,Κύπρος,01/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αυξέντης Αυξεντίου, αναχώρησε το απόγευμα για το Λονδίνο, όπου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο συνέδριο των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι από το Λονδίνο ο κ. Αυξεντίου θα μεταβεί στην Ελβετία, όπου θα παραστεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [11] Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας - Λονδίνο

    Λευκωσία,Κύπρος,01/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αυξέντης Αυξεντίου, αναχώρησε το απόγευμα για το Λονδίνο, όπου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο συνέδριο των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι από το Λονδίνο ο κ. Αυξεντίου θα μεταβεί στην Ελβετία, όπου θα παραστεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [12] Κύπρος - Αίγυπτος - Εμπορική συμφωνία

    Λευκωσία,Κύπρος,01/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και η Ομοσπονδία Επιμελητηρίων της Αιγύπτου (ΟΕΑ) υπέγραψαν σήμερα συμφωνία συνεργασίας με στόχο την προώθηση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών και των επαφών των επιχειρηματιών.

    Η συμφωνία προβλέπει την ίδρυση τμήματος για την Αίγυπτο στο ΚΕΒΕ και αντίστοιχα στο αιγυπτιακό Επιμελητήριο τμήμα για την Κύπρο, ενώ παράλληλα θέτει τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών πάνω σε μια νέα βάση.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [13] Κύπριοι βουλευτές - Διεύρυνση ΕΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,01/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, Τάσσος Παπαδόπουλος, είπε ότι η ανάγκη για θεσμικές αλλαγές δεν πρέπει να καταστεί εμπόδιο ή προϋπόθεση για τη διεύρυνση της ΕΕ, αλλά αντίθετα πρέπει να επισπευσθούν οι θεσμικές αλλαγές για να καταστεί η διεύρυνση πιο ομαλή.

    Ο κ. Παπαδόπουλος μιλούσε στην 20η Διάσκεψη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των χωρών - μελών της ΕΕ, των υποψηφίων για ένταξη χωρών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [14] Υπουργός Γεωργίας - Θεσσαλονίκη

    Λευκωσία,Κύπρος,01/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Κώστας Θεμιστοκλέους, αναχώρησε το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη για διήμερη επίσκεψη.

    Αύριο το πρωϊ ο Υπουργός Γεωργίας θα επισκεφθεί την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, προκειμένου να ενημερωθεί για την εργασία που διεξάγεται από τη Σχολή αναφορικά με την μεταλυκειακή γεωργική εκπαίδευση, ενώ θα έχει συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 1 June 1999 - 17:49:12 UTC