Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-06-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργός Παιδείας - Υποδοχή 2000
  • [02] ΥΠΕΞ - Κοιμητήριο - Εργαστήριο
  • [03] Πρόεδρος Κληρίδης - Arab Bank - Εγκαίνια
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Τελετή Παρασημοφόρησης
  • [05] Αναστασιάδης - ΔΗΣΥ - ΠΓ - Ανακήρυξη

  • [01] Υπουργός Παιδείας - Υποδοχή 2000

    Λευκωσία,Κύπρος,02/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τα κυριότερα από τα έργα για την υποδοχή του 2000 αποφάσισε η Υπουργική Επιτροπή Πολιτισμού 2000, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Παδείας και Πολιτισμού, Ουράνιος Ιωαννίδης, ο Υπουργός Εσωτερικών, Χριστόδουλος Χριστοδούλου και ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού είπε ότι η υλοποίηση των έργων θα ξεκινήσει αμέσως και ανέφερε συγκεκριμένα ότι αποφασίστηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κρατική πινακοθήκη, η δημιουργία ενός μνημείου υποδοχής του 2000, η δημιουργία στέγης τεχνών, η έκδοση ενός βιβλίου για την Κύπρο και η δημιουργία ενός ντοκυμαντέρ για την ιστορία της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [02] ΥΠΕΞ - Κοιμητήριο - Εργαστήριο

    Λευκωσία,Κύπρος,02/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, πραγματοποίησε σήμερα σύντομη επίσκεψη στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Λακατάμιας, όπου τελέστηκε τρισάγιο και επισκέφθηκε το χώρο όπου άρχισε η διαδικασία εκταφής λειψάνων πεσόντων της τουρκικής εισβολής.

    Τον κ. Κασουλίδη συνόδευαν ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα Τάκης Χριστόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [03] Πρόεδρος Κληρίδης - Arab Bank - Εγκαίνια

    Λευκωσία,Κύπρος,02/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η σταδιακή και ομαλή άρση των συναλλαγματικών περιορισμών που υπάρχουν σήμερα στην Κύπρο, θα της επιτρέψει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τον έντονο ανταγωνισμό, στον οποίο θα κληθεί να κινηθεί.

    Αυτό τόνισε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, στο χαιρετισμό του στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Arab Bank στη Λευκωσία, προσθέτοντας πως προωθείται νομοθεσία που θα ρυθμίζει τον ευρύτερο τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Τελετή Παρασημοφόρησης

    Λευκωσία,Κύπρος,02/06/1999 (ΚΥΠΕ) ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 21.00

    Τη διαβεβαίωση ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενισχύει τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Αρμενίας τόσο στο διμερές όσο και στο διεθνές επίπεδο, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, κατά την τελετή παρασημοφόρησής του από τον Πατριάρχη Αρμενίων Αράμ.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε ότι "η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας πάντοτε τείνει ευήκοον ους στην αρμενική κοινότητα και τα μέλη της και έδινε πάντοτε κάθε υποστήριξη και βοήθεια για ενίσχυση της προόδου και ευημερίας της αρμενικής κοινότητας στην Κύπρο σε κάθε τομέα".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [05] Αναστασιάδης - ΔΗΣΥ - ΠΓ - Ανακήρυξη

    Λευκωσία,Κύπρος,02/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συνέχιση της ανανεωτικής πορείας και της ενωτικής και συναινετικής λειτουργίας του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), υποσχέθηκε ο Πρόεδρός του, Νίκος Αναστασιάδης, κατά την επόμενη θητεία του στο ανώτατο αξίωμα του κόμματος.

    Ο κ. Αναστασιάδης μιλούσε στους δημοσιογράφους ύστερα από την απογευματινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, στην οποία και ανακηρύχθηκε ο ίδιος ως Πρόεδρος του κόμματος, δεδομένου ότι δεν είχε ανθυποψήφιο και ως μέλη του Πολιτικού Γραφείου, οι υποψήφιοι που επίσης δεν είχαν ανθυποψήφιους.

    Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρία ανακηρύχθηκαν ως εκλεγέντες οι υποψήφιοι για το Πολιτικό Γραφείο που δεν είχαν ανθυποψήφιο, δηλαδή οι Ελένη Βραχίμη και Καίτη Κληρίδη, οι οποίες εκλέγονται με βάση τη σχετική ποσόστωση περί φύλου. Ο Γιάννος Ιωάννου εξελέγη στη θέση του Προέδρου της ΝΕΔΗΣΥ.

    Οπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, καθορίστηκε επίσης η ημερήσια διάταξη και γενικότερα ο τρόπος που θα λειτουργήσει το Παγκύπριο Συνέδριο και ρυθμίστηκαν λεπτομέρειες που αφορούν την Εκλογική Συνέλευση.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι για τα θέματα αυτά θα αναφέρει περισσότερα κατά τη διάσκεψη Τύπου την ερχόμενη Τρίτη, υποσχόμενος, μάλιστα και "αρκετές καινοτόμες ενέργειες, που θα δημιουργήσουν μια νέα αρχή για τα πολιτικά πράγματα της Κύπρου".

    Δίνοντας το στίγμα της επόμενης θητείας του στην προεδρία του ΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι θα συνεχιστεί η ανανεωτική πορεία και η ενωτική και συναινετική λειτουργία του Κόμματος, με στόχο αυτό να είναι "η δύναμη προόδου που να έχει την ευελιξία - ιδιαίτερα με τη νέα δομή του - να έχει σύγχρονο πολιτικό λόγο και πιο σύγχρονες λύσεις και προτάσεις".

    Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των ενστάσεων στις υποψηφιότητες για τη θέση Αναπληρωτή Προέδρου του Κόμματος, είπε ότι αυτές, ύστερα από έλεγχο της Επιτροπής Ελέγχου, απερρίφθησαν σε μια τεκμηριωμένη έκθεση διότι δεν ευσταθούν, αφού, όπως εξήγησε, "δεν απηγγέλλοντο συγκεκριμένες κατηγορίες, ήταν αοριστολογίες και δεν αναφέροντο ούτε καν οι καταγγελόμμενοι, αλλά απλά εγίνετο αναφορά σε δηλώσεις που έγιναν από αέρος κλπ".

    "Γενικά κρίθηκε ότι (ο ισχυρισμός) ήταν ανυπόστατος, αόριστος και αβάσιμος", πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

    Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι υπό τη νέα θητεία του ο ΔΗΣΥ θα δώσει τρεις εκλογικές "μάχες", ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η δυσκολότερη "μάχη" ήταν εκείνη των τελευταίων προεδρικών εκλογών και πρόσθεσε: "Αν λειτουργήσουμε όπως λειτουργήσαμε - και έτσι υπόσχομαι να πράξω - κατά τις προεδρικές εκλογές, θέλω να ελπίζω, και προσδοκώ, ότι θα έχουμε εξίσου καλά αποτελέσματα".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 2 June 1999 - 17:46:09 UTC