Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-06-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιεροδιακόνου - Κυπριακές Αερογραμμές
  • [02] Αναν - Κουκ - Κυπριακό
  • [03] Πρόεδρος Βουλής - Δηλώσεις
  • [04] ΚΕΒΕ - ΗΠΑ - Κυπριακή οικονομία
  • [05] ΔΗΚΟ - Κυπριακές Αερογραμμές
  • [06] ΕΔΕΚ - Κυπριακές Αερογραμμές
  • [07] ΚΥΠΕ - Συμμαχία Πρακτορείων Μεσογείου - Λίβανος
  • [08] Βουλή - Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης - Εισφορά
  • [09] ΣΕΤ - Κυπριακές Αερογραμμές
  • [10] Υπόθεση Λοϊζίδου - Επιστολή προς Τουρκία
  • [11] Υπουργική Σύσκεψη - Λιμενεργάτες Λάρνακας

  • [01] Ιεροδιακόνου - Κυπριακές Αερογραμμές

    Λευκωσία,Κύπρος,24/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθετεί την εισήγηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Λεόντιου Ιεροδιακόνου για φιλελευθεροποίηση των αερομεταφορών και έχει διαμορφώσει πλαίσιο πολιτικής για χειρισμό του θέματος.

    Μιλώντας μετά από σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο μεταξύ του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων, του Υπουργού Οικονομικών Τάκη Κληρίδη και του Προέδρου των Κυπριακών Αερογραμμών Τάκη Κυριακίδη, ο κ. Ιεροδιακόνου είπε ότι "το Υπουργικό Συμβούλιο εμμένει στη θέση ότι η απεργία των πιλότων είναι παράτυπη και αντικανονική και είναι μια ενέργεια, η οποία δείχνει αδιαφορία για το συμφέρον του συνόλου".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [02] Αναν - Κουκ - Κυπριακό

    Λονδίνο,Βρετανία,24/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Κυπριακό θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσουν ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ και ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν στη διάρκεια προγεύματος εργασίας, αύριο το πρωί, στην οικία του κ. Κουκ.

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος φθάνει στο Λονδίνο απόψε, θα συναντήσει επίσης το Βρετανό Υπουργό Αμυνας, Τζωρτζ Ρόμπερτσον.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΑΑ/ΜΜ)

    [03] Πρόεδρος Βουλής - Δηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,24/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού δήλωσε σήμερα ότι από την έκθεση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για τις καλές του υπηρεσίες απουσιάζουν αρκετά σημαντικά πράγματα ενώ αντίθετα περιέχονται σε αυτήν ένα - δύο επικίνδυνα σημεία.

    Σχολιάζοντας την έκθεση του ΓΓ του Διεθνούς Οργανισμού, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το πολύ επικίνδυνο είναι η έμφαση που προσδίδεται στο θέμα της πολιτικής ισότητας, θέμα με το οποίο ασχολείται πολύ εκτεταμένα και αναφέρεται βασικά στη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΦΖ/ΜΜ)

    [04] ΚΕΒΕ - ΗΠΑ - Κυπριακή οικονομία

    Λευκωσία,Κύπρος,24/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στις ΗΠΑ για προβολή της κυπριακής οικονομίας μετέβη μεγάλη αποστολή από την Κύπρο, η οποία συνδιοργανώνεται από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας και την Κεντρική Τράπεζα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, η αποστολή που βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ, θα οργανώσει σεμινάρια στο Σαν Φρασνίσκο, το Σαν Ντιέγκο, την Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, όπου θα παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [05] ΔΗΚΟ - Κυπριακές Αερογραμμές

    Λευκωσία,Κύπρος,24/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Εκκληση προς όλες τις πλευρές στο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών απευθύνει το ΔΗΚΟ για δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν ένα ουσιαστικό και σε βάθος διάλογο.

    Με ανακοίνωσή του, το ΔΗΚΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση, προσθέτοντας ότι "η παρούσα κρίση στις Κυπριακές Αερογραμμές πρέπει να ξεπεραστεί το ταχύτερο, με την επίδειξη ψυχραιμίας και υπευθυνότητας από όλες τις πλευρές".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [06] ΕΔΕΚ - Κυπριακές Αερογραμμές

    Λευκωσία,Κύπρος,24/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η ΕΔΕΚ καλεί την κυβέρνηση να λάβει "υπεύθυνες και θαρραλέες αποφάσεις που να διαφυλάσσουν τόσο το συμφέρον των Κυπριακών Αερογραμμών όσο και τα συμφέροντα των εργαζομένων".

    Με ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι "κάθε ολιγωρία στην αντιμετώπιση του προβλήματος και στην επίλυση της κρίσης στις Κυπριακές Αερογραμμές συνιστά βαρύτατο πολιτικό ολίσθημα, που θα βαθαίνει το χάσμα στην εταιρεία και θα μεγιστοποιεί σε εκρηκτικό βαθμό το κοινωνικό κόστος".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [07] ΚΥΠΕ - Συμμαχία Πρακτορείων Μεσογείου - Λίβανος

    Βηρυτός,Λίβανος,24/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (EFE) θα φιλοξενήσει τον Ιούνιο του 2000 την 9η Γενική Συνέλευση της Συμμαχίας των Πρακτορείων Ειδήσεων της Μεσογείου (AMAN) στην πόλη Κόρδοβα.

    Η εισήγηση του EFE έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την 8η Γενική Συνέλευση του AMAN, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν απόψε.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ/ΑΑ/ΜΜ)

    [08] Βουλή - Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης - Εισφορά

    Λευκωσία,Κύπρος,24/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα το απόγευμα κατά πλειοψηφία τον προϋπολογισμό του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης (ΤΑΘ) για το 1999.

    Ο προϋπολογισμός, όπως τροποποιήθηκε ύστερα από την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την απάλειψη των επί μέρους προνοιών που αφορούσαν αγορές νέων οπλικών συστημάτων και τη συμπερίληψη μίας γενικής πρόνοιας, ανέρχεται στο ποσό των 168 εκ. λιρών.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΑΧΡ/ΜΜ)

    [09] ΣΕΤ - Κυπριακές Αερογραμμές

    Λευκωσία,Κύπρος,24/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Παράτυπα, χαρακτηρίζει η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρισμού (ΣΕΤ) τα απεργιακά μέτρα που εφαρμόζουν οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών, μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) και προειδοποιεί για τις αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό.

    Η ΣΕΤ συνήλθε σήμερα υπό την προεδρία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κι εξέτασε το θέμα της "καταστρεπτικής κατάστασης που προκαλείται από τα απεργιακά μέτρα".

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΜ)

    [10] Υπόθεση Λοϊζίδου - Επιστολή προς Τουρκία

    Λευκωσία,Κύπρος,24/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Κλιμάκωση της πίεσης που ασκείται επί της Τουρκίας αποτελεί η επιστολή διάβημα προς την τουρκική κυβέρνηση που απέστειλε ο προεδρεύων της Επιτροπής Υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), Ισλανδός ΥΠΕΞ Χαλντόρ Ασγκριμσον, σε ό,τι αφορά τη μη συμμόφωση της Αγκυρας με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣτΕ στην υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου.

    Η επιστολή εκφράζει σοβαρή ανησυχία για τη στάση της Τουρκίας, υπενθυμίζοντας ότι η καταβολή των αποζημιώσεων θα έπρεπε να καταβληθεί τον Οκτώβρη 1998 και προειδοποιώντας ότι εάν δεν υπάρξει ταχεία ανταπόκριση, η Επιτροπή θα εξετάσει προσχέδιο ψηφίσματος που θα καλεί την Τουρκία να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου στην εν λόγω υπόθεση.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΑΧΡ)

    [11] Υπουργική Σύσκεψη - Λιμενεργάτες Λάρνακας

    Λευκωσία,Κύπρος,24/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Γεφυρώθηκαν οι διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης και των Συντεχνιών των λιμενεργατών της Λάρνακας και αύριο σε Γενική Συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι αναμένεται να αποφασίσουν την άρση της επ'αόριστον απεργίας τους.

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Λεόντιος Ιεροδιακόνου, μιλώντας ύστερα από απογευματινή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας και οι Συντεχνίες των λιμενεργατών, είπε ότι "έχουμε γεφυρώσει τις διαφορές που είχαμε" και πρόσθεσε ότι "πρέπει να αποφευχθεί" η αυριανή επ'αόριστον απεργία.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 24 June 1999 - 18:46:14 UTC