Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-04-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Βουλής - Ομοσπονδία - Έκκληση
  • [03] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [04] Μιχαηλίδης - ΑΔΗΚ - Διάσκεψη
  • [05] Συνέδριο ΔΗΣΥ - Διαφθορά - Χρηστή διοίκηση
  • [06] Κούβα - Κύπρος - Πρέσβης
  • [07] Βρετανός ΥΠΕΞ - Αντριου Ντίσμορ - Κυπριακό
  • [08] Παναγιώτης Δημητρίου - Γ.Γ. ΣτΕ
  • [09] Πρόεδρος Κληρίδης - Μητροπολιτικό Μουσείο
  • [10] Γ.Γ. ΑΚΕΛ - Ρώσος Πρέσβης (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Ομοσπονδία - Έκκληση ΚΥΠΕ - 04/04/2000 Αγωνιώδη έκκληση να σταματήσει η αντιδικία που ξέσπασε για το θέμα της ομοσπονδίας, έκανε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού, τονίζοντας ότι "δεν βοηθά σε τίποτε αυτός ο καβγάς, ούτε εκείνους που θέλουν ούτε εκείνους που δεν θέλουν". Ο κ. Κυπριανού, που απαντούσε σε ερώτηση μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη, επεσήμανε ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το θέμα διότι κανείς ακόμη δεν δέχτηκε ομοσπονδία, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούμε να φιμώσουμε οποιονδήποτε.
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)
    (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου KΥΠΕ - 04/04/2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     477.12 ( 0.40)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £17,092,668
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £ 5,229,483  594.72 (  0.67)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £ 2,059,911  344.33 ( -1.87)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £ 1,250,810  338.71 ( -1.79)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £ 1,013,571  143.69 ( -0.93)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £ 1,162,923  382.11 (  2.00)
    Εμπορικές Εταιρείες      £ 1,148,418  204.85 (  0.59)
    Αλλες Εταιρείες          £ 3,228,470  484.97 ( -0.15)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.             105,00  ( 0,00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΜΧ)
    (Κ) Μιχαηλίδης - ΑΔΗΚ - Διάσκεψη ΚΥΠΕ - 04/04/2000 Δεν διατυπώνονται χάριν αντιπολιτευτικής τακτικής οι θέσεις περί ομοσπονδίας του Αγωνιστικού Δημοκρατικού Κινήματος (ΑΔΗΚ) το οποίο πρώτο θα εκφράσει την ικανοποίησή ου σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για ένα μοντέλο που θα διασφαλίζει την αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμέτων και των εποίκων, θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους πολίτες της Κύπρου και θα συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αυτό τόνισε σήμερα σε διάσκεψη Τύπου ο Πρόεδρος του ΑΔΗΚ Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος, σημειώνοντας ότι το ΑΔΗΚ δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό κανενός, ανέφερε ότι "δεν εργάζονται για διχοτόμηση" όσοι προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους δράσης στο Κυπριακό.
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)
    (Κ) Συνέδριο ΔΗΣΥ - Διαφθορά - Χρηστή διοίκηση ΚΥΠΕ - 04/04/2000 Διεθνές φόρουμ με θέμα "Ενας καινούργιος αιώνας με λιγότερη διαφθορά και περισσότερη χρηστή διοίκηση" διοργανώνει το Σάββατο ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Οπως αναφέρθηκε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ Χρίστος Πουργουρίδης, η διαφθορά είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία και εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, γι' αυτό ο ΔΗΣΥ σε συνεργασία με όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα πολεμήσει το καρκίνωμα αυτό με όλα τα μέσα που διαθέτει.
    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)
    (Κ) Κούβα - Κύπρος - Πρέσβης ΚΥΠΕ - 04/04/2000 Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί η υποστήριξη της Κούβας προς την Κύπρο έδωσε ο Αντιπρόεδος της χώρας Χουάν Αλμέιντα Μποσκ στον Αντώνη Τουμαζή Πρέσβη της Κύπρου στο Μεξικό και στην Κούβα, κατά τη διάρκεια της επίδοσης των διαπιστευτηρίων του. Ο κ. Αλμέϊντα ο οποίος είναι ένας από τους στενούς συντρόφους του Φιντέλ Κάστρο τόνισε ακόμη ότι η Κούβα δεν φοβάται και δεν έχει κανένα πρόβλημα να υποστηρίξει την Κύπρο σε όλα τα διεθνή φόρα και όπου αλλού μπορεί.
    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)
    (Κ) Βρετανός ΥΠΕΞ - Αντριου Ντίσμορ - Κυπριακό ΚΥΠΕ - 04/04/2000 Η Βρετανία εργάζεται σκληρά για υποστήριξη των προσπαθειών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επίτευξη διευθέτησης του Κυπριακού, στο πλαίσιο της οποία να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των υφιστάμενων περιορισμών ελευθερίας και διακίνησης στο νησί. Αυτό υπογραμμίζει ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ρόμπιν Κουκ σε απαντητική επιστολή του προς τον Βρετανό Εργατικό Βουλευτή Αντριου Ντίσμορ σημειώνοντας παράλληλα ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ δεν συνδέεται με αυτήν της Τουρκίας και η διευθέτηση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη του νησιού.
    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)
    (Κ) Παναγιώτης Δημητρίου - Γ.Γ. ΣτΕ ΚΥΠΕ - 04/04/2000 Το Κυπριακό, η ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου και το θέμα της συμμόρφωσης της Τουρκίας με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφορικά με την υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του βουλευτή Παναγιώτη Δημητρίου και του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) Ουόλτερ Σβίμερ, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ στο Στρασβούργο. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι ο κ. Σβίμερ τον ενημέρωσε αναφορικά "με τις σκέψεις που κάνει το ΣτΕ για παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της υποβοήθησης της διεθνούς προσπάθειας για λύση του Κυπριακού".
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ/ΜΧ)
    (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Μητροπολιτικό Μουσείο ΚΥΠΕ - 04/04/2000 ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΜΕΧΡΙ 20:00 ΩΡΑ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ Την ανάγκη όπως "οι ανταγωνισμοί του παρελθόντος αντικατασταθούν από ένα νέο πνεύμα συμφιλίωσης και αμοιβαίου σεβασμού των διαφορετικών παραδόσεων και πολιτισμών" επεσήμανε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, τελώντας τα εγκαίνια των τεσσάρων νέων αιθουσών κυπριακών αρχαιοτήτων στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Κληρίδης επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης "να διακριβώσουμε την τύχη και να επιδιώξουμε την επιστροφή κάθε αντικειμένου της κληρονομιάς μας που έχει αφαιρεθεί παράνομα από την περιοχή αυτή της Κύπρου, στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους".
    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)
    (Κ) Γ.Γ. ΑΚΕΛ - Ρώσος Πρέσβης ΚΥΠΕ - 04/04/2000 Ο θόρυβος στο εσωτερικό μέτωπο αναφορικά με τη μορφή της λύσης του Κυπριακού "απομακρύνει την προσοχή μας από το κύριο και το βασικό αυτής της στιγμής που θα πρέπει να επιδιώκει η Ε/κ πλευρά", δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας. Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με το νέο Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο Βλαντιμίρ Παβλίνοβ, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι δεν αμφισβητείται από ρωσικής πλευράς η λύση ομοσπονδίας.
    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/MX)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 4 April 2000 - 17:46:12 UTC