Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-12-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΧΕΠΑ - Επιστολή - Τζιακούρμας
  • [02] Υπουργός Εσωτερικών - Τζιακούρμας
  • [03] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα
  • [04] Βρετανικές Βάσεις - Πυρηνικά - Δημοσίευμα

  • [01] (Κ) ΑΧΕΠΑ - Επιστολή - Τζιακούρμας

    ΚΥΠΕ - 31/12/2000

    Με επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, την Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Μάντλιν Ολμπραϊτ, άλλους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης καθώς και σε μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου, ο Πρόεδρος της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ Τζον Οικονόμου ζητά την άμεση βοήθεια της κ. Ολμπραϊτ για απελευθέρωση του Πανίκου Τζιακούρμα.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου για την Προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην επιστολή του ο κ. Οικονόμου ζητά επίσης την άσκηση πίεσης προς την Τουρκία ως αποκλειστικά υπεύθυνης για τις ενέργειες των λεγόμενων "αρχών" στα κατεχόμενα και τονίζει ότι η απαγωγή του Τζιακούρμα δεν συμβάλλει θετικά στην αναζήτηση δίκαιης και ειρηνικής λύσης στο Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΑΓ)

    [02] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Τζιακούρμας

    ΚΥΠΕ - 31/12/2000

    "Νομικά ανεπίτρεπτο, πολιτικά εσφαλμένο και ηθικά απαράδεκτο" θα ήταν αν γινόταν οποιαδήποτε συναλλαγή για απελευθέρωση του Πανίκου Τζιακούρμα με τον Τ/Κ Τέκογουλ, που συνελήφθη για εμπορία ναρκωτικών, δήλωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης του στην Πάφο ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

    "Πρόκειται για μια περίπτωση που οπωσδήποτε μας δημιουργεί τα πιο έντονα συναισθήματα και μας υποκινεί να κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για απελευθέρωση του", είπε ο Υπουργός τονίζοντας ότι "ήδη βρίσκονται σε μέγιστη κινητοποίηση όλες οι διπλωματικές μας υπηρεσίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επικεφαλής να κινεί τις προσπάθειες κυρίως προς την κατεύθυνση της Βρετανίας και των Ηνωμένων Εθνών".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΡΑΓ)

    [03] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα

    ΚΥΠΕ - 31/12/2000

    Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) θα είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του λαού μας μετά την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τονίζει σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον κυπριακό λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, επισημαίνοντας ότι από τη διάσκεψη κορυφής της Νίκαιας εστάλη το "ξεκάθαρο μήνυμα" ότι ήδη ο στόχος μας για ένταξη στην ΕΕ "μπαίνει στην τελική ευθεία της πραγματοποίησής του".

    "Την ίδια στιγμή γίνονται πιο ουσιαστικές οι προσπάθειες του διεθνούς παράγοντα για εξεύρεση λύσης του εθνικού μας προβλήματος", αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας ότι η πλευρά μας επιδιώκει η λύση αυτή να συνάδει με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, τις συνθήκες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το κοινοτικό κεκτημένο της ΕΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΡΑΓ)

    [04] (K) Βρετανικές Βάσεις - Πυρηνικά - Δημοσίευμα

    ΚΥΠΕ - 31/12/2000

    Πυρηνικά όπλα ήταν έτοιμα για χρήση στη Βρετανική Βάση του Ακρωτηρίου από το 1960, χωρίς να ενημερωθεί σχετικά ο τότε Πρόεδρος της Κύπρου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ', αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η βρετανική εφημερίδα "Sunday Times".

    Το δημοσίευμα, βασισμένο σε μελέτη του Βρετανού ιστορικού επί θεμάτων θερμοπυρηνικών όπλων Ρίτσαρντ Μουρ, η οποία θα δημοσιευθεί στο περιοδικό ατομικών επιστημόνων με έδρα το Σικάγο, αναφέρει ότι μέχρι το 1962 είχαν αναπτυχθεί οι τεχνικές διευκολύνεις σε σημείο που η Βρετανία είχε τη δυνατότητα πυρηνικών βομβαρδισμών από χαμηλό ύψος με ορμητήριο την Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 31 December 2000 - 13:02:04 UTC