Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-01-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΔΗ - Συνομιλίες - Ντε Σότο
  • [02] Υπουργός Εμπορίου - Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων
  • [03] Κατεχόμενα - Ψευδοδικαστήριο - Υπόθεση Τζιακούρμα
  • [04] Κυπριακές Αερογραμμές - Πρόταση - Ολυμπιακή
  • [05] Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Στοκχόλμη - ΕΕ

  • [01] (Κ) ΕΔΗ - Συνομιλίες - Ντε Σότο

    ΚΥΠΕ - 30/01/2001

    Οι Ενωμένοι Δημοκράτες (ΕΔΗ) αναμένουν ότι εάν συνεχιστεί η τουρκική αδιαλλαξία και άρνηση για συνομιλίες για λύση του Κυπριακού, ο ΓΓ του ΟΗΕ θα παρουσιάσει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας ώστε "να κατονομάσουν επίσημα τον υπαίτιο του αδιεξόδου με όλες τις συνέπειες που συνεπάγεται αυτό", όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

    Οι ΕΔΗ αναφέρουν, επίσης, ότι οι χθεσινές δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο ότι τα αίτια του αδιεξόδου στις συνομιλίες είναι η τουρκική αδιαλλαξία και η άρνηση του Ραούφ Ντενκτάς αποτελούν "την καλύτερη επιβεβαίωση ότι η πλευρά μας μέσα από τη συνεπή και σταθερή πολιτική της απέδειξε ότι έχει και ετοιμότητα για συνομιλίες αλλά και πολιτική βούληση για λύση του Κυπριακού".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων

    ΚΥΠΕ - 30/01/2001

    Την εκτίμηση ότι το 2001 οι τουριστικές αφίξεις θα αυξηθούν σε σύγκριση με το 2000 κατά 5 με 10% και τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 1,3 δισεκατομμύρια λίρες, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, σε ομιλία του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου.

    Αναφέροντας ότι τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός σημειώνει σημαντικά και αξιόλογα αποτελέσματα, στηρίζοντας την οικονομία της Κύπρου, ο κ. Ρολάνδης είπε πως "τη χρονιά που πέρασε οι τουριστικές αφίξεις έφτασαν σχεδόν τα 2,7 εκατομμύρια σε σύγκριση με 2,43 εκατομμύρια το 1999, σημειώθηκε δηλαδή αύξηση της τάξης του 10.5%", ενώ "τα έσοδα έφτασαν το 2000 τα £1,18 δισεκατομμύρια σε σύγκριση με £1,02 δισεκατομμύρια το 1999, παρουσιάζοντας αύξηση 15,5%".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Κατεχόμενα - Ψευδοδικαστήριο - Υπόθεση Τζιακούρμα

    ΚΥΠΕ - 30/01/2001

    Στις 8 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί τελικά η λεγόμενη "ακρόαση" σε παράνομο "δικαστήριο" στα κατεχόμενα για την υπόθεση του απαχθέντος από τους Τούρκους Ελληνοκυπρίου Πανίκου Τζιακούρμα.

    Η σημερινή λεγόμενη "ακρόαση" αναβλήθηκε ώστε να δοθεί χρόνος στην παράνομη "γενική εισαγγελία" του κατοχικού καθεστώτος να μελετήσει τα στοιχεία, που επέδωσε ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος του Τζιακούρμα, αλλά και για να μπορέσει ο Πανίκος Τζιακούρμας, που πάσχει από διαβήτη, να εισαχθεί σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία για να βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση για 24 ώρες ή και περισσότερο, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Κυπριακές Αερογραμμές - Πρόταση - Ολυμπιακή

    ΚΥΠΕ - 30/01/2001

    Υποβάλλεται αύριο από τις Κυπριακές Αερογραμμές μη δεσμευτική πρόταση για συμμετοχή της Εταιρείας στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας με απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του εθνικού μεταφορέα.

    Η πρόταση υποβάλλεται στα πλαίσια ενός επενδυτικού ομίλου, ο οποίος βρίσκεται υπό συγκρότηση για το σκοπό αυτό, προσθέτει η ανακοίνωση, τονίζοντας πως η υποβολή της εν λόγω πρότασης δεν συνεπάγεται την ανάληψη οποιασδήποτε δέσμευσης ή υποχρέωσης από πλευράς Κυπριακών Αερογραμμών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Στοκχόλμη - ΕΕ

    ΚΥΠΕ - 30/01/2001

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής Τάσσος Παπαδόπουλος μεταβαίνει αύριο στη Στοκχόλμη για να συμμετάσχει στη Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Εξωτερικών των Κοινοβουλίων των χωρών μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Κοινοβουλίων των υπό ένταξη χωρών.

    Η συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την 31η Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου 2001, θα ασχοληθεί με το πρόγραμμα της σουηδικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης με έμφαση στη διεύρυνση, καθώς επίσης με το θέμα της ευρωπαϊκής ασφάλειας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 30 January 2001 - 18:46:03 UTC