Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-01-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καλαθόσφαιρα - "Σαπόρτα" - Ηττα Κεραυνού
  • [02] Κατεχόμενα - Διακήρυξη - Αντιδράσεις
  • [03] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Πρόεδρος ΔΗΣΥ
  • [04] Υπουργός Οικονομικών - Ομιλία - ΧΑΚ
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Παύση Υπαρχηγού Αστυνομίας
  • [06] Επαλη Ανασυγκρότησης Κέντρου - Βουλευτικές εκλογές
  • [07] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Παύση Υπαρχηγού Αστυνομίας (2)
  • [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Βασιλείου - Εναρμόνιση
  • [09] ΔΗΣΥ - Επίσκεψη ντε Σότο - Κυπριακό
  • [10] Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
  • [11] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [12] Υπόθεση Χρύσανθου - Αναστολή ποινικής δίωξης
  • [13] Βρετανία - Ασίλ Ναδίρ
  • [14] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [15] Χρηματιστήριο - Νέα πτώση

  • [01] Κ) Καλαθόσφαιρα - "Σαπόρτα" - Ηττα Κεραυνού

    ΚΥΠΕ 31/01/2001

    Στον πρώτο αγώνα για τη φάση των "16" του ευρωπαϊκού κυπέλλου καλαθόσφαιρας "Σαπόρτα", ο Κεραυνός Στροβόλου ηττήθηκε χθες βράδυ από την Μπόρατς Βοσνίας, στην Μπάνια Λούκα, με 89 - 74.

    Για να προκριθεί στην επόμενη φάση ο Κεραυνός, θα πρέπει στον επαναληπτικό αγώνα, που θα διεξαχθεί σε δεκαπέντε ημέρες στη Λευκωσία, να νικήσει τη βοσνιακή ομάδα με περισσότερους από 15 πόντους διαφορά.

    Στους υπόλοιπους αγώνες για τη φάση των "16" του κυπέλλου "Σαπόρτα", σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    Αρης - Μαρούσι 76-88 Μπεσίκτας (Τουρκία) - Βαλένθια (Ισπανία) 66-81 Σαλόν Σαονέ (Γαλλία) - Πόρτο (Πορτογαλία) 80-64 Σλοβακοφάρμα (Σλοβακία)- Τέλεκομ Βόννης (Γερμανία) 93-110 Ερυθρός Αστέρας (Γιουγκοσλαβία) - Αντβέρπ (Βέλγιο) 89- 93 Κάχα Σαν Φερνάντο (Ισπανία) - Βλότσλαβεκ (Πολωνία) 69-67

    Ο αγώνας Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν (Ισραήλ) - Ουνίξ Καζάν (Ρωσία) θα διεξαχθεί σήμερα.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Κατεχόμενα - Διακήρυξη - Αντιδράσεις

    ΚΥΠΕ 31/01/2001

    Διακήρυξη-τελεσίγραφο έστειλε η συνδικαλιστική οργάνωση των Τ/Κ δασκάλων προς την Ακγυρα, η οποία εξόργισε μερίδα Τ/Κ και τον κατοχικό ηγέτη, ο οποίος δήλωσε πως μόνο Ε/Κ θα μπορούσαν να εκδώσουν τέτοια διακήρυξη. Οι συντάκτες της διακήρυξης επικρίνονται έντονα από το κατοχικό καθεστώς και τους υποστηρικτές του.

    Οπως γράφει ο Τ/κ Τύπος, μερίδα Τ/Κ παρουσιάζεται εξοργισμένη με τη διακήρυξη- τελεσίγραφο της συνδικαλιστικής οργάνωσης Τ/Κ δασκάλων προς την Αγκυρα με την οποία της ζητά να αφήσει ήσυχους τους Τ/Κ γιατί δεν θέλουν ούτε τα λεφτά της, ούτε τις δέσμες μέτρων που προτείνει.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΜ/ΓΠ)

    [03] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Πρόεδρος ΔΗΣΥ

    ΚΥΠΕ - 31/1/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη, τον οποίο ενημέρωσε "για θέματα ρουτίνας", αλλά και για το θέμα της πιθανής ύπαρξης κοιτασμάτων πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

    Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση και απαντώντας σε ερώτηση εάν συζητήθηκε το θέμα ύπαρξης κοιτασμάτων πετρελαίου, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι έτυχε "μιας γενικής ενημερώσεως πάνω στις πληροφορίες που η κυβέρνηση είχε και έχει και για τα διαβήματα που έγιναν και (τα οποία) προτίθεται η κυβέρνηση να συνεχίσει, αλλά πέραν αυτού δεν υπάρχει οτιδήποτε προς αναφορά".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Ομιλία - ΧΑΚ

    ΚΥΠΕ - 31/1/2001

    Την κατάσταση της οικονομίας της Κύπρου καθώς και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει σε ξένους επενδυτές επεσήμανε ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, σε ομιλία του στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και ο οργανισμός FTSE του Λονδίνου, με στόχο την προβολή του Χρηματιστηρίου Κύπρου σε ενδιαφερόμενους ξένους θεσμικούς επενδυτές.

    Στην ομιλία του ο Υπουργός αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση και στα επιτεύγματα της κυπριακής οικονομίας καθώς και στην οικονομική πολιτική που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση για επιτυχή αντιμετώπιση των προκλήσεων του εντεινόμενου ανταγωνισμού και της ενταξιακής πορείας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Παύση Υπαρχηγού Αστυνομίας

    ΚΥΠΕ 31/01/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης τερμάτισε σήμερα τις υπηρεσίες του Υπαρχηγού Αστυνομίας Νίκου Σερδάρη.

    Τον τερματισμό των υπηρεσιών του κ. Σερδάρη από τις τάξεις του αστυνομικού σώματος ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Επαλη Ανασυγκρότησης Κέντρου - Βουλευτικές εκλογές

    ΚΥΠΕ 31/10/2001

    Το Διευρυμένο Συντονιστικό Γραφείο της Επαλξης Ανασυγκρότησης του Κέντρου αποφάσισε ότι η Επαλξη δεν θα κατέλθει στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και δεν θα συμπεριληφθούν στελέχη της στους εκλογικούς συνδυασμούς άλλων κομμάτων που θα διεκδικήσουν τη λαϊκή εντολή το Μάιο 2001.

    "Η Επαλξη θα παραμείνει μια πολιτική κίνηση ενεργών και ελεύθερων πολιτικών που έχουν και επιζητούν δυνατότητες πολιτικής παρέμβασης και έκφρασης απόψεων με όλους τους τρόπους που βρίσκονται στη διάθεση του πολίτη σε μια δημοκρατία", αναφέρει ανακοίνωση της Επαλξης.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [07] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Παύση Υπαρχηγού Αστυνομίας (2)

    ΚΥΠΕ 31/01/2001

    Σε ανεπίτρεπτη καθυστέρηση και σε συλλογική ευθύνη αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης σήμερα, ανακοινώνοντας την απόφασή του να τερματίσει το διορισμό του Υπαρχηγού της Αστυνομίας Νίκου Σερδάρη αναφορικά με το θέμα της απόκτησης ραντάρ για επίβλεψη των ακτών της Δημοκρατίας.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ο τερματισμός του διορισμού είναι άμεσος και ότι πολύ σύντομα θα διορίσει νέο Υπαρχηγό της Δύναμης, τονίζοντας ότι μελέτησε σοβαρά τις θέσεις που υπέβαλε ο δικηγόρος του κ. Σερδάρη επί του θέματος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [08] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Βασιλείου - Εναρμόνιση

    ΚΥΠΕ 31/01/2001

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν φαίνεται να αποδέχεται πρόταση της Κύπρου για μεταβατική περίοδο μέχρι το 2008, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι αποθηκευτικοί χώροι αποθεμάτων πετρελαιοειδών, που να καλύπτουν τις ανάγκες σε καύσιμα για 90 ημέρες και - όπως δήλωσε ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) Γιώργος Βασιλείου - μελετάται το ενδεχόμενο ενοικίασης τέτοιων χώρων στο εξωτερικό.

    "Ζητήσαμε", είπε ο κ. Βασιλείου ύστερα από συνάντηση σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, "εν σχέσει και με τα προβλήματα που υπάρχουν με το Διυλιστήριο Λάρνακας και άλλα, να μας δοθεί μια μεταβατική περίοδος και να έλθουμε να δημιουργήσουμε αυτά τα αποθέματα γύρω στο 2008". Αλλά, είπε, η θέση αυτή δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή από της ΕΕ, η οποία θεωρεί ότι είναι δύσκολο να μπορέσει η Κύπρος, από τα αποθέματα των 30 ημερών, να μπορέσει να δημιουργήσει αποθέματα 90 ημερών και "θα ήθελαν" - όπως είπε ο κ. Βασιλείου - "να δουν μια σταδιακή αύξηση των αποθεμάτων μας".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [09] (Κ) ΔΗΣΥ - Επίσκεψη ντε Σότο - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ 31/01/2001

    Την απαισιοδοξία του ΔΗΣΥ "για την προοπτική συνέχισης των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών", εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τάσος Μητσόπουλος, κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων, επισημαίνοντας ότι την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και την απροθυμία της να συμβάλει στην άρση του αδιεξόδου επιβεβαίωσε και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    Ωστόσο, ο κ. Μητσόπουλος τόνισε ότι οι δηλώσεις του Περουβιανού διπλωμάτη κατά την εδώ παραμονή του "δικαιώνουν την εποικοδομητική τακτική της κυπριακής κυβέρνησης, η οποία", όπως είπε, "κερδίζει συνεχώς έδαφος στον κρίσιμο τομέα των εντυπώσεων και αφήνει εκτεθειμένη την άλλη πλευρά... σε μια περίοδο κατά την οποία η ευρωπαϊκή μας προοπτική εξελίσσεται θετικά και δεν πρέπει να διαταραχθεί καθοιονδήποτε τρόπο".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [10] (Κ) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος

    ΚΥΠΕ 31/01/2001

    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο στις 31/1/2001, ενδεικτικά οι ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων έναντι της Κυπριακής Λίρας διαμορφώθηκαν ως εξής:

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
          Γεν Iαπωνίας               186,0067        187,4947
          Δολ. Αυστραλίας              2,9272          2,9506
          Δολ. Καναδά                  2,4036          2,4228
          Κορώνες Δανίας              12,8286         12,9312
          Κορώνες Νορβηγίας           14,1105         14,2233
          Κορώνες Σουηδίας            15,2136         15,3353
          Φράγκα Eλβετίας              2,6273          2,6483
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [11] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    ΚΥΠΕ 31/01/2001

    Επίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας για πράξεις άμεσης παράδοσης

    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 31/1/2001 διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:

    Τηλεγραφικά Εμβάσματα

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7226          1,7329
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,6012          1,6108
    Λίρα Αγγλίας                     1,0950          1,1015
    -----------------------------------------------------------------
    
             Τιμές των εθνικών νομισμάτων των χωρών της ΟΝΕ
                 έναντι της Κυπριακής Λίρας με βάση τις
                      αμετάκλητες ισοτιμίες τους
                   -----------------------------------
    
                                     Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δραχμή Ελλάδας                   586,9800        590,4900
    Εσκούδος Πορτογαλίας             345,3503        347,4153
    Λίρες Ιρλανδίας                    1,3567          1,3648
    Λιρέττα Iταλίας                3.335,4187      3.355,3623
    Μάρκο Γερμανίας                    3,3691          3,3893
    Μάρκα Φιλλανδίας                  10,2421         10,3034
    Πεσέτα Ισπανίας                  286,6165        288,3303
    Σελλίνι Αυστρίας                  23,7035         23,8452
    Φιορίνι Ολλανδίας                  3,7961          3,8188
    Φράγκο Βελγίου                    69,4895         69,9050
    Φράγκο Γαλλίας                    11,2995         11,3671
    Φράγκο Λουξεμβούργου              69,4895         69,9050
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [12] (K) Υπόθεση Χρύσανθου - Αναστολή ποινικής δίωξης

    ΚΥΠΕ 31/01/2001

    Η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Μητροπολίτη τέως Λεμεσού Χρύσανθου, για την υπόθεση των 3,7 εκακτομμυρίων δολαρίων από Νεοζηλανδό επενδυτή έχει ανασταλεί, αφού ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση αρνήθηκε να έρθει στην Κύπρο για να καταθέσει.

    Σε δηλώσεις της, η Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας Εύα Παπακυριακού, είπε ότι η νομική υπηρεσία κάλεσε επανειλημμένως το βασικό μάρτυρα να έρθει στην Κύπρο για να καταθέσει, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί ο Γενικός Εισαγγελέας να καταχωρήσει αναστολή της ποινικής δίωξης.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [13] (Κ) Βρετανία - Ασίλ Ναδίρ

    ΚΥΠΕ 31/01/2001

    Κακουργιοδικείο του Λονδίνου απεφάνθη ότι ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας και Πρόεδρος της "Πόλι Πεκ", Ασίλ Ναδίρ, πρέπει να επιστρέψει στη Βρετανία και να αντιμετωπίσει σε δικαστήριο τις κατηγορίες για υπεξαίρεση χρημάτων και παραποίηση λογαριασμών.

    Το βρετανικό δικαστήριο απέρριψε χθες προσφυγή των δικηγόρων του κ. Ναδίρ, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρση των κατηγοριών εναντίον του πελάτη τους με το αιτιολογικό ότι μια πιθανή δίκη δεν θα ήταν έντιμη λόγω της ευρείας δημοσιότητας που θα ελάμβανε η υπόθεση.

    (ΚΥΠΕ/ΤΖ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [14] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    ΚΥΠΕ 31/01/2001

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           224,22 (-0,81)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £ 10.436.198
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £  3.372.310    947,22 (-1,08)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £  1.518.140    235,67 (-0,89)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
        Οργανισμοί                £    784.090    219,54 (-0,62)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     63.178     92,78 ( 0,27)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £    566.951     84,86 ( 0,94)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    226.933    150,72 ( 0,28)
    Εμπορικές Εταιρείες           £    644.104     56,38 (-0,35)
    Υπεράκτιες Εταιρείες          £          0    105,00 ( 0,00)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £    159.232     68,45 ( 1,09)
    Ετ. Πληροφορικής              £    432.382     64,43 (-2,10)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    928.120     45,82 (-4,70)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
        Ψαριών                    £     36.000     85,33 (-0,57)
    Ξενοδοχεία                    £  2.898.482     98,36 (-1,13)
    Αλλες Εταιρείες               £  1.650.809    267,57 ( 0,41)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.

    (KYΠΕ/ΡΑΓ)

    [15] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα πτώση

    ΚΥΠΕ 31/01/2001

    Σε χαμηλότερα επίπεδα διολίσθησε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ο

    Γενικός Δείκτης Τιμών, παρά το αγοραστικό ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε αρχικά,
    καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 0,81%. Μικρή αύξηση κατά 1,4 εκατομμύρια λίρες
    σημείωσε η αξία των συναλλαγών, καθώς ανήλθε στα 10,3 εκ. λίρες. Οι πιέσεις που
    δέχθηκαν και σήμερα οι εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης, οδήγησαν τον Δείκτη
    FTSE/CySE 20 σε σημαντική υποχώρηση της τάξης του 1,08%, κλείνοντας στις 947,22
    μονάδες.
    
    Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε τη συνάντηση από το σημείο περίπου που έκλεισε στη
    χθεσινή συνάντηση, στις 226,1 μονάδες. Το αρχικό αγοραστικό ενδιαφέρον που
    παρουσιάστηκε και το οποίο επικεντρώθηκε σε εταιρείες για τις οποίες κυκλοφορούν
    φήμες στην αγορά για επικείμενες επιχειρηματικές εξελίξεις έδωσε ώθηση στο
    Δείκτη, ο οποίος ανήλθε γύρω στις 226,7 μονάδες, αύξηση σε ποσοστό 0,3%. Ωστόσο,
    οι ρευστοποιήσεις που εκδηλώθηκαν στο σημείο αυτό και αφορούσαν κυρίως μετοχές
    των τραπεζών και των χρηματοοικονομικών εταιρειών ανέστρεψαν την ανοδική πορεία
    του Δείκτη. Αποτέλεσμα ήταν λίγο πριν το τέλος της διαπραγμάτευσης η αγορά να
    υποχωρήσει ελαφρώς κάτω από τις 224 μονάδες. Τελικά, ο Δείκτης έκλεισε στις
    224,22 μονάδες σε σχέση με 226,04 μονάδες χθες, καταγράφοντας πτώση της τάξης
    του 0,81%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 6.509 πράξεις.
    
    
    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 31 January 2001 - 13:02:03 UTC