Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-03-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ Ελλάδας - Αφιξη (1)
  • [02] ΥΠΕΞ Ελλάδας - Αφιξη (2)
  • [03] ΑΚΕΛ - Ψηφοδέλτιο Επαρχίας Πάφου
  • [04] ΑΔΗΚ - Κεντρική Επιτροπή - Συνεδρία
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - ΥΠΕΞ Ελλάδας - Δηλώσεις
  • [06] ΑΔΗΚ - Υποψήφιοι Βουλευτές
  • [07] ΥΠΕΞ Ελλάδας - Πρόεδρος ΔΗΣΥ
  • [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Εφεδροι Καταδρομείς - Συνέδριο

  • [01] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Αφιξη (1)

    ΚΥΠΕ - 11/03/2001

    Εφθασε πριν από λίγο στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο υποδέκτηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης.

    Ο κ. Παπανδρέου, εκφράζοντας χαρά για την εδώ παρουσία του, είπε ότι Ελλάδα και Κύπρος διατηρούν ακατάλυτους δεσμούς και αναφέρθηκε στις επαφές του στο νησί κατά τις οποίες θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου. Χαρακτήρισε εξάλλου την περίοδο αυτή "σημαντική" για την προοπτική ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΜ)

    [02] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Αφιξη (2)

    ΚΥΠΕ -11/03/2001

    Το αμερικανικό ενδιαφέρον για το Κυπριακό παραμένει αμείωτο, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έφθασε το πρωί στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη, συνοδευόμενος από Ολυμπιονίκες, σημειώνοντας ακόμη ότι αυτή είναι μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδος για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, επιβεβαιώνοντας την πρωτοπορία της ανάμεσα στις υπό ένταξη χώρες, κάτι που αποτελεί, όπως είπε, μήνυμα αισιοδοξίας και σιγουριάς για το ευρωπαϊκό μέλλον της Κύπρου σε ό,τι αφορά και την επίλυση του Κυπριακού.

    Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, υποδεχόμενος τον κ. Παπανδρέου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ανέφερε ότι η επίσκεψή του ΥΠΕΞ της Ελλάδας στην Κύπρο αφορά την ανασκόπηση για την πορεία του Κυπριακού και της ενταξιακής πορείας της Κύπρου στην ΕΕ, την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου και γνωριμίας του με διάφορα μέρη της Κύπρου και το λαό της καθώς και διαβουλεύσεις αναφορικά με την πρόθεση για συμβολή της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [03] (K) ΑΚΕΛ - Ψηφοδέλτιο Επαρχίας Πάφου

    ΚΥΠΕ - 11/03/2001

    To ΑΚΕΛ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην επαρχία Πάφου.

    Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις αναφέρει ότι οι υποψήφιοι στην Πάφο είναι οι ακόλουθοι: Γεωργιάδου Μαρία, Οδοντίατρος, Κυριακίδης Χάρης, Ιατρός - Ενδοκρινολόγος, Ταλιώτης Νίκος, Γεωπόνος, Χατζηγεωργίου Γεώργιος, Πολιτικός Μηχανικός.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ)

    [04] (Κ) ΑΔΗΚ - Κεντρική Επιτροπή - Συνεδρία

    ΚΥΠΕ - 11/03/2001

    Με σύνθημα "δώσε δύναμη στη δύναμή σου" η διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή του Αγωνιστικού Δημοκρατικού Κινήματος (ΑΔΗΚ) ενέκρινε ομόφωνα σήμερα τους 56 υποψήφιους βουλευτές, που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο του Κινήματος για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Ντίνο Μιχαηλίδη.

    Σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη της συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε το ΑΔΗΚ ως "ένα νεοσύστατο κόμμα με μεγάλη όμως πολιτική εμπειρία, χωρίς δεσμεύσεις, εμμονές και προκαταλήψεις από το παρελθόν".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - ΥΠΕΞ Ελλάδας - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 11/03/2001

    Στην επίσκεψη Γιώργου Παπανδρέου στην Κύπρο αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης από την Πάφο, όπου βρισκόταν και κατέθεσε το θεμέλιο λίθο του μεγάρου Ευαγόρα Παλληκρίδης.

    "Όταν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας επισκέπτεται την Κύπρο δεν το κάνει για να κάνει διακοπές, αλλά για να δοθεί μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στην πορεία του Κυπριακού, να συντονίσουμε τις ενέργειές μας και περισσότερο απ' όλα να κρατήσουμε μια στενότερη επαφή με την ελληνική κυβέρνηση. Είναι σημαντική η επίσκεψη γι' αυτούς τους λόγους," δήλωσε ο Πρόεδρος Κληρίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΜΜ)

    [06] (Κ) ΑΔΗΚ - Υποψήφιοι Βουλευτές

    KYΠΕ - 11/03/2001

    Το Αγωνιστικό Δημοκρατικό Κίνημα (ΑΔΗΚ) έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα ονόμα των υποψηφίων βουλευτών του, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΗΚ οι υποψήφιοι βουλευτές είναι οι ακόλουθοι:

    Επαχρία Λευκωσίας:

    Ησαϊα - Τσιάκκα Μαρκέλλα, Επιχειρηματίας, Καυκαρίδου Μάρω, Ηθοποιός, Κυριακίδης Χάρης, Δικηγόρος-Δημοσιογράφος, Κυριάκου Λεωνίδας, τ. Δημόσιος Υπάλληλος, Λαζάρου Λάζαρος, Κλινικός Διαιτολόγος, Λιάτσος Αντώνιος, Ξενοδόχος, Ματθαίου Χρίστος, Κυβερνητικός Υπάλληλος, Μηνά Ανδρέας, τ. Ανώτερος Αστυνόμος, Νεοφύτου Γεώργιος, Επιχειρηματίας, Νικολάου Γεώργιος, Λογιστής - Ελεγκτής, Νικολάου Παλλάδιος, τ. Α' Λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης, Πάμπης Ανδρέας, τ. Λοχίας Αστυνομίας, Παπαδόπουλος Ιωάννης, Ιατρός - Καρδιολόγος, Δρ. Παπαζαχαρίου Παναγιώτης, τ. Γενικός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης, Παπέττας Δημήτρης, Επιχειρηματίας, Πετρίδης Αντώνης, Μηχανολόγος, Πέτρου Παύλος, Επιχειρηματίας, Σαββίδης Ανδρέας, Κτηνίατρος, Σολωμού Ανδρέας, Οδοντίατρος, Στέφου Σπύρος, τ. βοηθός Αρχιτελώνης, Χριστοδούλου Θεοτόκης, Επιχειρηματίας.

    Επαρχία Λεμεσού:

    Μιχαηλίδης Ντίνος, τ. Υπουργός, Αγγελίδης Ρογήρος, Διευθυντής Τράπεζας, Αριστείδου Δήμος, Επιχειρηματίας, Γιάγκου Πόπη, Προγραμματίστρια, Ηλία Παναγιώτης, Εκπαιδευτικός, Ιωάννου Ιωάννης, Επιχειρηματίας, Ιωσηφίδης Έτουϊν, Ιατρός - Γυναικολόγος, Κονναρής Βάσος, Κυβερνητικός Υπάλληλος, Λεωνίδου Παναγιώτης, Δικηγόρος - Πολιτικός Επιστήμων, Μαυρόπουλος Δημήτρης, Διευθυντής Επιχειρήσεων, Μουζούρης Γιαννάκης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ροτσίδου Αλεξία, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής - Διαιτολόγος - Διατροφολόγος.

    Επαρχία Αμμοχώστου:

    Αεροπόρος Ανδρέας, Επιχειρηματίας, Βαλέρκου Παναγιώτης, Οικονομολόγος, Καρανικόλα Παναγιώτα, Ιδιωτικός Υπάλληλλος, Κονής Μιχάλης, Δικηγόρος, Κότα Παύλος, Επιχειρηματίας, Λυμπουρίδης Πάμπος, Βιομήχανος, Παρασκευόπουλος Έρικ, Εκπαιδευτικός, Στυλιανού Ανδρέας, Επιχειρηματίας, Τερέντης Ατνώνης, Δικηγόρος, Χριστοδουλίδου Μαριέλλα, Οικονομολόγος - Διευθύντρια Εκπαιδευτικού Οργανισμού, Ψάριας Μάριος, Πολιτικός Επιστήμων.

    Επαρχία Λάρνακας:

    Εγγλέζος Πανίκος, Επιχειρηματίας, Ευδοκίου Χαράλαμπος, Μηχανικός, Κουνές Λούκας, Εργολάβος Οικοδομών, Παπαγεωργίου Μιχάλης, Τραπεζικός - Οικονομολόγος, Χατζηγεωργίου Σωτηρούλα, Κτηματομεσίτης

    Επαρχία Πάφου:

    Ζαβρίδης Νεόφυτος, Πολιτικός Μηχανικός, Κωμοδρόμος Χάρης, Επιχειρηματίας, Κωνσταντινίδης Ανδρέας, Δικηγόρος - Οικονομολόγος - Λογιστής - τ. Εκπαιδευτικός, Νεοκλέους Νεοκλής, Δικηγόρος.

    Επαρχία Κερύνειας:

    Ηροδότου Ηρόδοτος, Επιχειρηματίας, Κατσιολούδης Ηλίας, Ηλεκτρολόγος, Χριστοδούλου Χρυστάλλα, Ιδιωτικός Υπάλληλος

    (KYPE/MM)

    [07] (K) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Πρόεδρος ΔΗΣΥ

    ΚΥΠΕ - 11/03/2001

    Μετά τις αποφάσεις που λήφθησαν πρόσφατα στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) στη Νίκαια, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, ανοίγει ξεκάθαρα ο δρόμος για την ενταξιακή πορεία των υποψηφίων χωρών, ανάμεσα στις οποίες πρωτοπορεί η Κύπρος.

    Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι αυτό είναι "σημαντικό να διατηρηθεί (και) είναι σημαντικό όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συμβάλουν ώστε η Κύπρος να μπορεί να προετοιμάζεται και να διαπραγματεύεται με έναν τρόπο αποτελεσματικό, ώστε να παραμείνει σε αυτήν την πολύ πλεονεκτική θέση".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΜ)

    [08] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Εφεδροι Καταδρομείς - Συνέδριο

    ΚΥΠΕ - 11/03/2001

    Tη διαβεβαίωση ότι "μέχρι να εξευρεθεί ειρηνική λύση του εθνικού μας προβλήματος θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την άμυνά μας, μέσα στα πλαίσια του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Κύπρου - Ελλάδας" έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, στο χαιρετισμό του σήμερα στο 16ο Ετήσιο Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων.

    Στο χαιρετισμό του, που ανέγνωσε ο Προεδρικός Επίτροπος Μανώλης Χριστοφίδης, ο Πρόεδρος Κληρίδης υπογράμμισε τον αγώνα και την αντίσταση των εφέδρων καταδρομέων το 1974, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν, οι έφεδροι καταδρομείς θα σπεύσουν "με την ίδια προθυμία, με την ίδια τόλμη και με τον ίδιο δυναμισμό" να προσφέρουν τις υπηρεσίες που θα τους ζητήσει η μαρτυρική ιδιαίτερη πατρίδα μας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 11 March 2001 - 13:12:04 UTC