Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-03-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Βουλής - Δημοσίευμα - Αγωγή
  • [02] Ρωσική Πρεσβεία - Πρόεδρος Βουλής
  • [03] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Κυπριακό
  • [04] ΥΠΕΞ Κύπρου - Ελλάδας - Διάσκεψη Τύπου (1)
  • [05] Πρόεδρος Βουλής - ΥΠΕΞ Ελλάδας
  • [06] ΥΠΕΞ Κύπρου - Ελλάδας - Διάσκεψη Τύπου (2)
  • [07] ΥΠΕΞ Ελλάδας - Ομιλία - Εκδήλωση

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Δημοσίευμα - Αγωγή

    ΚΥΠΕ - 11/03/2001

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού με σημερινή γραπτή δήλωσή του ανακοίνωσε ότι έχει δώσει οδηγίες στους δικηγόρους του να προχωρήσουν με αγωγή κατά της εφημερίδας "Πολίτης".

    "Με πραγματική θλίψη διάβασα σήμερα στον "Πολίτη" πρωτοσέλιδο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οικειοποιήθηκα, δηλαδή 'έκλεψα' χρήματα τα οποία δόθηκαν μαζί με βραβείο που μου απονεμήθη στη Μόσχα τον περασμένο Ιανουάριο", αναφέρει η ανακοίνωση.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Ρωσική Πρεσβεία - Πρόεδρος Βουλής

    KYΠΕ - 11/03/2001

    Η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο με σημερινή ανακοίνωσή της τονίζει ότι, μετά από σχετικές διευκρινίσεις που πάρθηκαν από την πλευρά της ηγεσίας του Ιδρύματος για τη Ενότητα των Ορθοδόξων Χριστιανικών Εθνών, "η διαχείριση του βραβείου και του συγκεκριμένου χρηματικού ποσού, το οποίο συνοδεύει το βραβείο, είναι θέμα που εναπόκειται στην προσωπική απόφαση του κάθε βραβευθέντος."

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "το βραβείο για το οποίο γίνεται λόγος απονεμήθηκε και δόθηκε στον Σπύρο Κυπριανού υπό την προσωπική του ιδιότητα για τη διαχρονική καρποφόρα προσφορά του σε διάφορα κρατικά αξιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών και των λαών που συνδέονται ιστορικά από την κοινή ορθόδοξη παράδοση".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 11/03/2001

    Τη διαβεβαίωση ότι η δική μας πλευρά θα εξακολουθήσει να είναι εποικοδομητική, αλλά μόνο για να διευκολύνει την εξεύρεση λύσης μέσα στα πλαίσια των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών που έχουν καθορίσει τα Ηνωμένα Εθνη, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, τονίζοντας παράλληλα ότι "σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθούμε μεθοδεύσεις που αποσκοπούν απλώς στο να βγάλουν από τη δύσκολη θέση τη μονίμως αδιάλλακτη τουρκική πλευρά".

    Σε χαιρετισμό του στην τελετή της κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του πολιτιστικού συλλόγου "Ευαγόρας Παλληκαρίδης" στην Πάφο, ο Πρόεδρος Κληρίδης τόνισε ότι "η δική μας πλευρά είχε δηλώσει επίσημα την ετοιμότητά της για συνέχιση των συνομιλιών" προσθέτοντας ότι "ακόμη και τώρα, εξακολουθούμε να είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε θετικά".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [04] (Κ) ΥΠΕΞ Κύπρου - Ελλάδας - Διάσκεψη Τύπου (1)

    ΚΥΠΕ - 11/03/2001

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου και ο Κύπριος ομόλογός του Ιωάννης Κασουλίδης τόνισαν σήμερα, σε διάσκεψη Τύπου, ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση διαπραγματεύεται μόνο με κυβερνήσεις κρατών και κάλεσαν τους Τ/Κ να συμμετάσχουν στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη για συμμετοχή στη διαπραγματευτική ομάδα της Κύπρου.

    Υπογράμμισαν επίσης ότι η ΕΕ με την ένταξή του νησιού θα αποδεχθεί στους κόλπους της ολόκληρη την Κυπριακή Δημοκρατία, όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία προσχώρησης της Κύπρου, αλλά εάν μέχρι τότε δεν λυθεί το Κυπριακό, το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν θα εφαρμόζεται στις κατεχόμενες περιοχές.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΜ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - ΥΠΕΞ Ελλάδας

    KYΠΕ - 11/03/2001

    Την κοινή εκτίμηση ότι η Κύπρος δικαιούται και θα είναι στο πρώτο κύμα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, διατύπωσαν τόσο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, οι οποίοι αναγνώρισαν επίσης το σημαντικό ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν τα Κοινοβούλια Ελλάδας και Κύπρου.

    Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνάντηση με τον κ. Κυπριανού, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν όχι μόνον την πορεία του Κυπριακού, αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου, αλλά επίσης και τον πάρα πολύ σημαντικό ρόλο των κοινοβουλίων της Ελλάδας και της Κύπρου στην ενταξιακή αυτή πορεία.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΜ)

    [06] (Κ) ΥΠΕΞ Κύπρου - Ελλάδας - Διάσκεψη Τύπου (2)

    ΚΥΠΕ - 11/03/2001

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ενωση προετοιμάζεται για τις δύο εκδοχές για την ένταξη της Κύπρου, και που αφορούν είτε την ένταξη της Κύπρου αφού βρεθεί λύση στο Κυπριακό, είτε την ένταξή της χωρίς λύση, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου σημειώνοντας παράλληλα ότι η συμμετοχή της Τ/κ κοινότητας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα έχει ευεργετικές και θετικές επιπτώσεις για την ίδια την Τ/κ κοινότητα.

    Μιλώντας σήμερα σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι "η ΕΕ εκτιμά θετικά όλες τις προσπάθειες που κάνει η κυπριακή κυβέρνηση και στις διαπραγματεύσεις που η Ε/κ διεξάγει προς την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Αυτό", πρόσθεσε "και εκτιμάται και αξιολογείται θετικά και επιβραβεύεται", διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Κύπρου και "θα κάνει το παν για να διασφαλίσει τη θετική έκβαση της εισδοχής της Κύπρου στην ΕΕ".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [07] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Ομιλία - Εκδήλωση

    KYΠΕ – 11/03/2001

    Η άμεση και δημιουργική εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου, "των νόμων" και του "κράτους-δικαίου" της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα έδινε άμεση λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν τις δύο κοινότητες στην Κύπρο με την εγγύηση μάλιστα και την ασφάλεια της ίδιας της ΕΕ, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι η Τ/κ κοινότητα "έχει κάθε συμφέρον να εναντιωθεί στην αδιάλλακτη και αδιέξοδη πολιτική του (Τ/Κ ηγέτη Ραούφ) Ντενκτάς".

    Μιλώντας απόψε σε εκδήλωση συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "ζητήματα όπως η εθνική, η πολιτιστική και γλωσσική ταυτότητα, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η διασφάλιση του πλουραλισμού ιδεών και δράσεων, θα είναι εγγυημένα στο πλαίσιο της ΕΕ", υπογραμμίζοντας ότι "οι πολίτες της Τ/κ κοινότητας δεν έχουν να φοβούνται τίποτα στην ΕΕ και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να τους στείλουμε", ενώ σημείωσε ότι "η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων μπορεί να συμβάλει καθοριστικά και στις εξελίξεις του Κυπριακού".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 11 March 2001 - 18:46:04 UTC