Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-10-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Βουλής - Νοσοκομείο
  • [02] Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα
  • [03] Πρόεδρος Βουλής - Επιτυχής εγχείρηση
  • [04] Γερμανός Υπουργός Εργασίας - Κύπρος - Κοινοτικό κεκτημένο
  • [05] Βρετανία - Κατεχόμενα - Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Νοσοκομείο

    KYΠΕ - 27/10/2001

    Ο Πρόεδρος της Βουλής εισάγεται σήμερα στο νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας εισάγεται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας προκειμένου να υποβληθεί σε λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή και ως εκ τούτου θα απουσιάσει από τα καθήκοντα του για μερικές ημέρες.

    Η επέμβαση κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς του αναγκαία λόγω ενοχλήσεων από υποτροπιάζουσα χρόνια χολοκυστίτιδα με χολολιθίαση.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [02] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα

    KYΠΕ - 27/10/2001

    Ο αποψινός αγώνας, στις 7.00, στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, μεταξύ της πρωτοπόρου Ανόρθωσης και της ΑΕΚ Λάρνακας, καθώς και το παιχνίδι, το οποίο θα αρχίσει στις 3.30 το απόγευμα στο ΓΣΖ Λάρνακας, μεταξύ Αλκής και ΑΠΟΕΛ, δεσπόζουν των σημερινών συναντήσεων για την 6η αγωνιστική του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος α' κατηγορίας.

    Στα άλλα σημερινά παιχνίδια, τα οποία ξεκινούν στις 3.30 το απόγευμα, ο Εθνικός Αχνας φιλοξενεί στο Δασάκι την ΑΕΛ, ο Απόλλωνας θα "φιλοξενήσει" στο Μακάρειο στάδιο τον Ερμή Αραδίππου (το Τσίρειο στάδιο είναι κλειστό), ενώ στην Περιστερώνα η Δόξα Κατοκωπιάς φιλοξενεί τον Εθνικό Ασσιας.

    Εξάλλου, αύριο στο ΓΣΠ η Ομόνοια αντιμετωπίζει στις 2.30 μμ την Αθλητική Ενωση Πάφος και ο Ολυμπιακός, την ίδια ώρα συγκρούεται, λόγω τιμωρίας της έδρας του, στο Δασάκι με την Ενωση Νέων Παραλιμνίου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ) (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Επιτυχής εγχείρηση KYΠΕ - 27/10/2001 Επιτυχής η επέμβαση λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής στην οποία υποβλήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας. Επιτυχής ήταν η επέμβαση λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής στην οποία υποβλήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

    Ιατρικές πηγές δήλωσαν στο ΚΥΠΕ ότι η εγχείρηση η οποία χαρακτηρίζεται ως "εγχείρηση ρουτίνας", διήρκησε 1,5 περίπου ώρα, και ολοκληρώθηκε χωρίς καμία επιπλοκή. Ο κ. Χριστόφιας θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι αύριο, ενώ του χορηγείται η απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

    Αναμένεται ότι θα είναι σε θέση να επιστρέψει στα καθήκοντα του σε περίπου μια εβδομάδα.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΚ)

    [03] (Κ) Γερμανός Υπουργός Εργασίας - Κύπρος - Κοινοτικό κεκτημένο

    KYΠΕ - 27/10/2001

    Φθάνει τη Δευτέρα στην Κύπρο για τριήμερη επίσημη επίσκεψη ο Γερμανός Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Walter Riester, ο οποίος κατά την παραμονή του στο νησί θα συζητήσει θέματα που αφορούν τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ιδιαίτερα την εναρμόνιση της Κύπρου με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και απασχόλησης.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση οι επίσημες συνομιλίες του Γερμανού Υπουργού, ο οποίος θα επισκεφθεί το νησί ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττα, θα αρχίσουν το απόγευμα της Δευτέρας, και θα συνεχισθούν το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του κ. Μουσιούττα με τη συμμετοχή τετραμελούς αντιπροσωπείας που συνοδεύει τον κ. Riester και αξιωματούχων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου.

    Κατά τις συνομιλίες θα εξεταστούν και θέματα που αφορούν την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων, η οποία εγκαινιάστηκε το 1996 με την υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου. |

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΚ)

    [04] (Κ) Βρετανία - Κατεχόμενα - Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

    KYΠΕ – 27/10/2001

    Υπάρχουν στοιχεία ότι οι κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου είναι ευάλωτες για εκμετάλλευσή από αυτούς που εμπλέκονται στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας για θέματα Ευρώπης Πίτερ Χέιν. Υπάρχουν στοιχεία ότι οι κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου είναι ευάλωτες για εκμετάλλευσή από αυτούς που εμπλέκονται στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας για θέματα Ευρώπης Πίτερ Χέιν, απαντώντας προχθές στο Βρετανικό Κοινοβούλιο σε ερώτηση του Εργατικού Βουλευτή Αντριου Ντίσμορ.

    Ο κ. Χέιν είπε ότι στα κατεχόμενα έχουν γίνει "ορισμένα βήματα για καταπολέμηση" του φαινομένου αυτού και ότι οι βρετανικές αρχές "θα συνεχίσουν να παραμένουν σε εγρήγορση για τις δραστηριότητες των οικονομικών ιδρυμάτων στην περιοχή".|

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΚ/ΚΣΤ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 27 October 2001 - 12:02:07 UTC