Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 01-11-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) ΗΠΑ - Εκπρόσωπος Τύπου - Κυπριακό
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Jim Short
  • [04] (Κ) Βρετανός ΥΦΕΞ - Κύπρος - ΕΕ
  • [05] (Κ) Εκπρόσωπος - Εγγραφο ΟΗΕ - Κυπριακό
  • [06] (Κ) Εκπρόσωπος - Διαδικασία συνομιλιών
  • [07] (Κ) Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Υγεία
  • [08] (Κ) Εκπρόσωπος - Τούρκοι και Τ/Κ επιχειρηματίες
  • [09] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [10] (K) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
  • [11] (Κ) Εκπρόσωπος - ΕΕ - ΚΕΠΑΑ
  • [12] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [13] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος ΚΣΣΕ
  • [14] (Κ) Τουρκία - TUSIAD - Κυπριακό
  • [15] (Κ) Τ/κ Τύπος - Αντιδράσεις στις δηλώσεις Οζιλχάν
  • [16] (Κ) Πρωθυπουργός Τουρκίας - Κυπριακό
  • [17] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα "βουτιά"
  • [18] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Πρόεδρος ΚΣΣΕ
  • [19] (K) ΚΕΒΕ - Τ/κ επιμελητήριο - Βρυξέλλες
  • [20] (K) Ολομέλεια - ΑΤΗΚ - Αναστολή αυξήσεων
  • [21] (Κ) Ολομέλεια - Επιτροπή Βιοηθικής

  • [01] (Κ) ΗΠΑ - Εκπρόσωπος Τύπου - Κυπριακό

    Ενθαρρυντικό θεωρεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ το γεγονός ότι οι ηγέτες της ε/κ και της τ/κ κοινότητας σχεδιάζουν να συναντηθούν στην Κύπρο, στις 4 Δεκεμβρίου, με παρόντα και εκπρόσωπο του ΟΗΕ.

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το Κυπριακό και οι προσπάθειες της Τουρκίας σε αραβικά κράτη για αναγνώριση του ψευδοκράτους, οι διαβεβαιώσεις που εξασφάλισε κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Μόσχα ο Υπουργός Αμυνας για πρωτοβουλία της Ρωσίας σχετικά με τις τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου, το εγκριθέν από το Υπουργικό Συμβούλιο νομοσχέδιο για το κάπνισμα, οι προσπάθειες της Τουρκίας να εξαιρέσει την Κύπρο και το Αιγαίο από τους σχεδιασμούς της ευρωπαϊκής δύναμης ταχείας αντίδρασης, καθώς και η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για φορολογική μεταρρύθμιση είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

    Η "Αλήθεια" στο κύριο της θέμα "Τουρκική αντεπίθεση εντός των Αράβων" γράφει ότι η Τουρκία εξαπέλυσε "αντεπίθεση ανάμεσα στα αραβικά κράτη ανανεώνοντας έτσι τις προσπάθειές της για αναγνώριση του ψευδοκράτους". Αλλού γράφει ότι ο Ρώσος Υπουργός Αμυνας Ιγκόρ Ιβανόφ έδωσε διαβεβαιώσεις στον Κύπριο ομόλογό του Σωκράτη Χάσικο ότι η Ρωσία θα αναλάβει "πρωτοβουλία προς την πλευρά της Αγκυρας σχετικά με τις απειλές που εκτοξεύει εναντίον της Κύπρου".

    Κάτω από τον τίτλο "Χαράτσι σε καπνιστές", "Η Μάχη" γράφει στο κύριο της θέμα ότι "αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των καπνιστών" ύστερα από την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο νομοσχεδίου που απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, όσο και κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Σε άλλη είδηση γράφει ότι "ακέφαλη μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου" θα παραμείνει η ΟΕΛΜΕΚ, ενώ στο διάστημα αυτό οι κινήσεις των καθηγητών θα συνεδριάσουν για να συζητήσουν τη στάση που θα κρατήσουν στην ψηφοφορία της Δευτέρας, 3 Δεκεμβρίου.

    Ο "Πολίτης" στο κύριο του θέμα κάτω από τον τίτλο "Ο πιο αδύναμος κρίκος" γράφει ότι για "οκτώ περίπου χρόνια δύο ή τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της Λευκωσίας συνεδρίαζαν, αποφάσιζαν και παραχωρούσαν εκατοντάδες πολεοδομικές άδειες", τη στιγμή που η σχετική εξουσία ανήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλού γράφει ότι ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε "συγκρατημένη αισιοδοξία" για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι εμφανίζεται μια "εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία" για την επίλυση του προβλήματος.

    "Η Σημερινή" στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο "Χαστούκι στην ΑΤΗΚ" γράφει ότι κατατίθενται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, δύο νομοσχέδια τα οποία προβλέπουν την άμεση παγοποίηση και επανεξέταση όλων των προνοιών του προγράμματος αναϊσορρόπησης τελών της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος "είναι έτοιμη με την απαραίτητη νομοθεσία να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις στον βιοϊατρικό τομέα", ενώ αναμένεται σήμερα να ψηφισθεί από την ολομέλεια νομοσχέδιο για τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής.

    "Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Εξαιρούν Κύπρο και Αιγαίο" γράφει ότι Βρετανοί και Αμερικανοί διπλωμάτες και κυρίως ο Προεδρεύων της ΕΕ Γκί Φέρχοφστατ διαπραγματεύτηκαν για ώρες με Τούρκους διπλωμάτες για την επίλυση του προβλήματος που δημιούργησε η Τουρκία στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Δύναμης Ταχείας Αντιδράσεως, ενώ η Τουρκία επιδιώκει τον αποκλεισμό των περιοχών της Κύπρου και του Αιγαίου από τους γενικότερους σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Δύναμης. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Ενέκο Λανταμπούρου, προειδοποίησε την Τουρκία ότι υλοποίηση της απειλής της Αγκυρας για προσάρτηση του βόρειου τμήματος της Κύπρου εάν αυτή ενταχθεί στην ΕΕ, "θα οδηγούσε σε σοβαρή κρίση τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία".

    Η "Χαραυγή" στο κύριο της θέμα με τίτλο "Φορολογίες ΣΤΟΠ" γράφει ότι "καταιγισμό επικρίσεων" δέχθηκε χθες η κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το νέο φορολογικό πακέτο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, ενώ απέστειλαν "σαφέστατο μήνυμα ότι εάν δεν εισακουστούν κάποιες από τις εισηγήσεις τους, θα το καταψηφίσουν". Αλλού γράφει ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια με τον Γενικό Ελεγκτή της Ρωσίας Σεργκέι Στεπάσιν, "τονίστηκε για άλλη μια φορά η θέση της Ρωσίας υπέρ μιας ενιαίας και αποστρατικοποιημένης Κύπρου, ενταγμένης στην ΕΕ".

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Κάπνισμα στο τιμόνι μπορεί να στοιχίσει 1000 λίρες" γράφει ότι αν το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο, τύχει έγκρισης από τη Βουλή, το κάπνισμα κατά την οδήγηση δυνατό να στοιχίσει 1000 λίρες. Αλλού γράφει ότι μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θέλουν να παραχωρήσουν στους κρατούμενους το δικαίωμα για "μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή" κατά τη διάρκεια της θητείας τους στη φυλακή.

    [03] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Jim Short

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δέχθηκε σήμερα τον ειδικό αντιπρόσωπο της Αυστραλίας για το Κυπριακό Jim Short.

    Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε 50 λεπτά, δεν έγιναν δηλώσεις.

    [04] (Κ) Βρετανός ΥΦΕΞ - Κύπρος - ΕΕ

    Ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών Πίτερ Χέιν δήλωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει ένθερμα την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση στο πλαίσιο της διαδικασίας διεύρυνσης, σημειώνοντας πως και οι Κύπριοι επιθυμούν την ένταξη.

    [05] (Κ) Εκπρόσωπος - Εγγραφο ΟΗΕ - Κυπριακό

    Τα ΗΕ έχουν ετοιμάσει έγγραφο, το οποίο θα τεθεί σε κάποιο στάδιο στο τραπέζι των συνομιλιών και αφορά τη συνολική λύση του Κυπριακού, περιλαμβανομένων και των λεπτομερειών του προβλήματος, σύμφωνα με πληροφορίες της κυβέρνησης.

    [06] (Κ) Εκπρόσωπος - Διαδικασία συνομιλιών

    Η διαδικασία των συνομιλιών είναι ξεκάθαρη για την κυπριακή κυβέρνηση και δεν τίθεται θέμα αναζήτησης άλλης διαδικασίας ή βάσης, τόνισε σήμερα ο Εκπρόσωπός της Μιχάλης Παπαπέτρου, σε σχέση με την επικείμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, προσθέτοντας πως τόσο τα ΗΕ όσο και παράγοντες της διεθνούς κοινότητας συμφωνούν με αυτή την τοποθέτηση της κυβέρνησης.

    [07] (Κ) Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Υγεία

    Καλά στην υγεία και σε ευδιάθετη κατάσταση παραμένει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Γραφείου του, Φρίξος Κλεάνθους.

    [08] (Κ) Εκπρόσωπος - Τούρκοι και Τ/Κ επιχειρηματίες

    Η κυβέρνηση θεωρεί τις τοποθετήσεις Τούρκων και Τ/Κ επιχειρηματιών σε σχέση με την τουρκική πολιτική στο Κυπριακό "θετικές" και σημειώνει πως δικοινοτικές ή επαναπροσεγγιστικές συναντήσεις μπορεί να επιφέρουν όφελος, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπό της Μιχάλη Παπαπέτρου.

    [09] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 29/11/2001
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7360          1,7464
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5425          1,5517
    Λίρα Αγγλίας                     1,0807          1,0871
    -----------------------------------------------------------------
    
    Τιμές των εθνικών νομισμάτων των χωρών της ΟΝΕ
    έναντι της Κυπριακής Λίρας με βάση τις
    αμετάκλητες ισοτιμίες τους
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δραχμή Ελλάδας                   591,5400        595,0900
    Εσκούδος Πορτογαλίας             348,0368        350,1218
    Λίρες Ιρλανδίας                    1,3672          1,3754
    Λιρέττα Iταλίας                3.361,3647      3.381,5019
    Μάρκο Γερμανίας                    3,3953          3,4157
    Μάρκα Φιλλανδίας                  10,3218         10,3836
    Πεσέτα Ισπανίας                  288,8461        290,5765
    Σελλίνι Αυστρίας                  23,8879         24,0310
    Φιορίνι Ολλανδίας                  3,8256          3,8486
    Φράγκο Βελγίου                    70,0301         70,4496
    Φράγκο Γαλλίας                    11,3874         11,4556
    Φράγκο Λουξεμβούργου              70,0301         70,4496
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [10] (K) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος

    
    
    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος
    κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην
    Κύπρο στις 29/11/2001, ενδεικτικά οι ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων
    έναντι της Κυπριακής Λίρας διαμορφώθηκαν ως εξής:
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    Γεν Iαπωνίας               189,7401        191,2580
    Δολ. Αυστραλίας              2,9641          2,9878
    Δολ. Καναδά                  2,4360          2,4554
    Κορώνα Δανίας               12,9027         13,0059
    Κορώνα Νορβηγίας            13,7732         13,8833
    Κορώνα Σουηδίας             16,4435         16,5750
    Φράγκο Eλβετίας              2,5351          2,5553
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [11] (Κ) Εκπρόσωπος - ΕΕ - ΚΕΠΑΑ

    Η κυπριακή κυβέρνηση, που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική, εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή της για τις τοποθετήσεις της Αθήνας αναφορικά με το θέμα της υπό διαμόρφωση δύναμης ταχείας αναδίπλωσης, στο πλαίσιο της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας.

    [12] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           136,11 (-4,22)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £ 13.300.209
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 6.266.207    538,24 (-2,95)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £  2.962.617    149,24 (-2,36)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £    809.558    128,88 (-4,86)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £    253.388     50,33 (-7,02)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £    314.597     56,63 (-4,41)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    352.607    114,40 (-5,84)
    Εμπορικές Εταιρείες           £    457.572     34,94 (-5,44)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £    228.177     54,19 (-3,11)
    Ετ. Πληροφορικής              £    500.629      9,66 (-8,00)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £  1.378.326     30,62 (-5,84)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £    262.149     28,89 (-3,25)
    Ξενοδοχεία                    £  1.808.150     84,14 (-5,74)
    Αλλες Εταιρείες               £  2.644.583    151,55 (-5,29)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    
    
    (KYΠΕ/ΡΑΓ)

    [13] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος ΚΣΣΕ

    Ως την κατάλληλη στιγμή για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο Κυπριακό θεωρεί ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Λόρδος Ράσσελ Τζόνστον την περίοδο που διανύει σήμερα η Κύπρος, ως υποψήφια χώρα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [14] (Κ) Τουρκία - TUSIAD - Κυπριακό

    Σημαντικοί παράγοντες της τουρκικής επιχειρηματικής κοινωνίας στηρίζουν τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τούρκων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (TUSIAD) Τουντζάϊ Οζιλχαν, που σε πρόσφατες δηλώσεις του καταφέρθηκε εναντίον της υποστήριξης της Αγκυρας στην "αδιάλλακτη στάση" του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς

    [15] (Κ) Τ/κ Τύπος - Αντιδράσεις στις δηλώσεις Οζιλχάν

    Συνεχίζεται ο απόηχος των δηλώσεων του Προέδρου του τουρκικού Συνδέσμου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Τουντσάι Οζιλχάν, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "ναι μεν η Κύπρος έχει στρατηγική σημασία, αλλά θα πρέπει να μην παραβλέπουμε και τα 65 εκ. των Τούρκων που επιθυμούν την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, που θέλουν τη χώρα τους πλούσια, που θέλουν να βελτιωθεί το βιοτικό τους επίπεδο και να βρεθούν μεταξύ των πολιτισμένων κρατών".

    [16] (Κ) Πρωθυπουργός Τουρκίας - Κυπριακό

    Τον Σαίξπηρ επιστράτευσε σήμερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ για να αποδείξει τη "σημασία που έχει η Κύπρος για την Τουρκία", λέγοντας ότι "τον 16ο αιώνα, ο Σαίξπηρ στο έργο του Οθέλλος υπογράμμιζε τη σημασία της Κύπρου για τους Τούρκους".

    [17] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα "βουτιά"

    Νέα "βουτιά" πραγματοποίησε και στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση η αγορά, καταγράφοντας τη δεύτερη συνεχόμενη υποχώρησή της. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε μεγάλες απώλειες της τάξης του 4,22%, κλείνοντας στις 136,11 μονάδες, ως αποτέλεσμα των έντονων πιέσεων που δέχθηκαν οι περιφερειακοί τίτλοι. Αυξημένη κατά 3,3 εκατομμύρια λίρες παρουσιάστηκε η αξία των συναλλαγών καθώς ανήλθε στα 13,3 εκ. λίρες.

    [18] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Πρόεδρος ΚΣΣΕ

    Οι εξελίξεις του Κυπριακού και οι προοπτικές της επικείμενης συνάντησης μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, καθώς και θέματα που αφορούν τους εγκλωβισμένους και την προσέγγιση μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Λόρδο Ράσελ Τζόνστον, που επισκέπτεται την Κύπρο κατόπιν πρόσκλησής του.

    [19] (K) ΚΕΒΕ - Τ/κ επιμελητήριο - Βρυξέλλες

    Επίσκεψη στα θεσμικά όργανα της Κοινότητας στις Βρυξέλλες, μετά από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πραγματοποιούν σήμερα και αύριο εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ και του τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου.

    [20] (K) Ολομέλεια - ΑΤΗΚ - Αναστολή αυξήσεων

    Με 22 ψήφους υπέρ και 22 αποχές από τους βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισε απόψε σε νόμο πρόταση των κομμάτων ΔΗΚΟ και ΕΔΗ, με την οποία τροποποιείται η υφιστάμενη νομοθεσία, έτσι ώστε να μην εφαρμοστεί από την 1η Δεκεμβρίου 2001 η προβλεπόμενη αύξηση στα τέλη ορισμένων κατηγοριών υπηρεσιών που παρέχει η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) και το ύψος των τελών αυτών να παραμείνει στο σημερινό επίπεδο μέχρι το τέλος του προσεχούς Φεβρουαρίου.

    [21] (Κ) Ολομέλεια - Επιτροπή Βιοηθικής


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 30 November 2001 - 16:05:30 UTC