Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-02-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Κύπρος - ΗΠΑ - Διεθνής βοήθεια
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Υπ. Δημόσιας Τάξης Ελλάδας
  • [04] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [05] (Κ) Τούρκος ΥΠΕΞ - Αιγαίο - Κυπριακό
  • [06] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [07] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Βασιλείου - Ενταξιακή πορεία
  • [08] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Χρυσοχοϊδης
  • [09] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - ΕΕ - Αποκλίσεις
  • [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων
  • [11] (Κ) Κύπρος - Ουγγαρία - Κυπριακό - ΕΕ
  • [12] (K) ΔΗΚΟ - Κίνημα Πατριωτικής Ενότητας
  • [13] (Κ) Υπουργός Εργασίας - Υφυπουργός Εργασίας Ελλάδας
  • [14] (Κ) Χρηματιστήριο - Ανακόπηκε η πτώση
  • [15] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνάντηση
  • [16] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Ορκωμοσία νεοσύλλεκτων οπλιτών
  • [17] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Ολοκλήρωση συνάντησης

  • [01] (Κ) Κύπρος - ΗΠΑ - Διεθνής βοήθεια

    Δεκαπέντε εκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, ζητά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ το αμερικανικό Κογκρέσο με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού, για να χρησιμοποιηθούν σε σειρά προγραμμάτων.

    Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της "Διεθνούς Βοήθειας Ασφάλειας", το Κογκρέσο αναφέρει ότι, "όχι λιγότερα από 15 εκ. δολάρια από τα κονδύλια, που παραχωρούνται γι' αυτό το σκοπό, θα πρέπει να παραχωρηθούν στην Κύπρο για να χρησιμοποιηθούν μόνο για υποτροφίες, διοικητική υποστήριξη του προγράμματος υποτροφιών, δικοινοτικά προγράμματα και μέτρα τα οποία έχουν ως στόχο την επανένωση του νησιού και είναι σχεδιασμένα με κατεύθυνση τη μείωση των εντάσεων και την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας μεταξύ των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο."

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το Κυπριακό και η αισιοδοξία που εξέφρασε ο Δανός Υπουργός Εξωτερικών Περ Στιγκ Μόλερ για επίλυση του προβλήματος μέχρι τον Ιούλιο, οι δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης για τη διεύρυνση της ΕΕ Μάϊκλ Λι, το αίτημα των βουλευτών για μείωση των τελών νοσηλείας, η πορεία διαμαρτυρίας των καταστηματαρχών κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

    Η "Αλήθεια" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Λύση σε πέντε μήνες" γράφει ότι ο Δανός Υπουργός Εξωτερικών είναι αισιόδοξος μετά τις χθεσινές του συναντήσεις με την κυπριακή κυβέρνηση και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, για την έκβαση των απευθείας συνομιλιών. Την ίδια ώρα, σημειώνει η "Α", αρχηγοί ή εκπρόσωποι κυπριακών κομμάτων εκφράζουν την απαισιοδοξία τους για το θέμα αυτό μετά από ενημέρωση που έτυχαν από τον Πρόεδρο Κληρίδη. Αλλού γράφει ότι παράταση 15 ημερών δόθηκε στη Βουλή για την επιλογή του Προέδρου του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ).

    Η "Μάχη" υπό τον τίτλο "Παράπονα κατά δικαστών" γράφει ότι "έκπληξη" προκάλεσε στους αστυνομικούς κύκλους της Λεμεσού η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου της πόλης να αφήσει ελεύθερο το Χριστάκη Χαραλάμπους, άλλως Πατατάρη, έστω και υπό όρους, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία υποκαταστήματος της Τράπεζας Κύπρου. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες λειτουργού της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου στην Πάφο, έχουν εξαφανιστεί φάκελοι της ΑΗΚ που έχουν άμεση σχέση με την υπόθεση κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

    Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Πόσα στοιχίζει η υγεία μας" ότι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας ζήτησαν την άμεση αναθεώρηση των τελών νοσηλείας, καθότι τα νέα τέλη περίθαλψης ανέβασαν τις τιμές νοσοκομειακής περίθαλψης στα ύψη, γεγονός που αντέκρουσε ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης. Αλλού γράφει ότι ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας, ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος είπε ότι τα ευρισκόμενα εντός της νεκρής ζώνης ναρκοπέδια, τα οποία πρόκειται να αρθούν με απόφαση της κυβέρνησης, "είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας".

    Η "Σημερινή" υπό τον τίτλο "Καθεστώς νήσων ... Αλαντ" γράφει ότι Βρετανοί, ΗΠΑ και ΕΕ σχεδιάζουν λύση του Κυπριακού επί μοντέλου των νήσων Αλαντ που ανήκουν στη Φιλανδία και έχουν Σουηδούς κατοίκους. Το μοντέλο αυτό, γράφει η "Σ" αποκλίνει από το κοινοτικό κεκτημένο, ενώ σχετικές μελέτες έχουν ήδη εκπονηθεί. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι σύντομα και μετά από συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα κατατεθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής πρόταση νόμου για το "Πόθεν Εσχες" ως μέτρο για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

    Ο "Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο του θέμα κάτω από τον τίτλο "Θέλουν να αποφύγουν κρίση" ότι η στάση που τήρησαν τόσο ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης για τη διεύρυνση της ΕΕ Μάϊκλ Λι όσο και ο Δανός Υπουργός Εξωτερικών, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο, είχε στόχο "να αποφευχθεί οποιαδήποτε δήλωση ή αναφορά, η οποία θα μπορούσε να εκληφθεί ως αφορμή από τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία". Αλλού γράφει ότι η παρουσία του συμβούλου του κ. Ντενκτάς Ερτούγ Ολγκιούν στην κοινή διάσκεψη ΕΕ-Ισλαμική Διάσκεψη οδήγησε τον Τ/Κ ηγέτη να ζητήσει αλλαγή του προγράμματος των απευθείας συνομιλιών της ερχόμενης βδομάδας.

    Η "Χαραυγή" στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο "Αγώνας Ζωής" γράφει ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες καταστημάτων κατήλθαν χθες σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού, ενώ ο ΓΓ τους ΠΟΒΕΚ τόνισε ότι αν οι αρμόδιοι δεν πάρουν τα μηνύματα θα ακολουθήσει κλιμάκωση των μέτρων. Αλλού γράφει ότι ο κ. Λι μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, Γιώργο Βασιλείου, διατύπωσε την "ελαστικότητα" με την οποία η ΕΕ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο αποκλίσεων από το κοινοτικό κεκτημένο.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" προβάλλει δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου της Λαϊκής Τράπεζας, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ότι γίνεται νέα έρευνα που αφορά πέντε εταιρείες που σχετίζονται με τον πρώην πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σόμπονταν Μιλόσεβιτς για τις οποίες υπάρχουν υπόνοιες ότι έχουν καταθέσεις στην Ευρωπαϊκή Λαϊκή, το ελληνικό παράρτημα της Λαϊκής Τράπεζας. Αλλού γράφει ότι η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία "Ηλιος" επέκρινε την κυβέρνηση γιατί αρνήθηκε να δώσει άδεια στην εταιρεία για πραγματοποίηση πτήσεων από Πάφο προς το Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να μην έρθουν στην Κύπρο 7,000 τουρίστες.

    Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη "The Cyprus Weekly" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Συμβιβασμός μέχρι τον Ιούνιο" ότι ο Δανός Υπουργός Εξωτερικών Περ Στιγκ Μόλερ κατά τη διάρκεια κοινής δημοσιογραφικής διάσκεψης με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι η λύση του Κυπριακού μπορεί να εξευρεθεί μέχρι τον Ιούλιο πριν η χώρα του αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Αλλού γράφει ότι η Βουλή ενέκρινε ομόφωνα τη μείωση της τιμής των καυσίμων κατά ένα σεντ το λίτρο για τη βενζίνη, κατά ένα σέντ για το πετρέλαιο και κατά δύο σεντ για το πετρέλαιο με χαμηλή περιεκτικότητα θείου.

    Η εβδομαδιαία "Η Κύπρος Σήμερα" στο κύριο της θέμα με τίτλο "Διαχειριστής γιουγκοσλαβικών εταιρειών ο Κώστας Αυξεντίου" αναφέρεται σε ισχυρισμούς στο γιουγκοσλαβικό Τύπου, σύμφωνα με τους οποίους ο Κώστας Αυξεντίου "διαχειριζόταν ως Ελεγκτικό Γραφείο εκατοντάδες γιουγκοσλαβικές εταιρείες". Αλλού γράφει ότι με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρέσβης των ΗΠΑ ζήτησε την ετοιμασία εκθέσεως το ταχύτερο δυνατό για πιθανή ύπαρξη λογαριασμών τρομοκρατών, αφού σύμφωνα με τις αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες, "στην Κύπρο υπάρχει τουλάχιστον μία τράπεζα που συνδέεται με τρομοκρατικές οργανώσεις και συγκεκριμένα με την Αλ Κάιντα".

    [03] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Υπ. Δημόσιας Τάξης Ελλάδας

    Συνάντηση μισής περίπου ώρας είχε σήμερα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης της Ελλάδας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, στο πλαίσιο των διμερών επαφών με το αντίστοιχο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου και της "πολύ στενής συνεργασίας" που έχουν, όπως δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, "στους τομείς της δημόσιας ασφάλειας, της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης, αλλά και ταυτόχρονα στον τομέα της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών".

    [04] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 08/02/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7315          1,7418
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5109          1,5199
    Λίρα Αγγλίας                     1,0701          1,0765
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     202,7419        204,3638
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9569          2,9805
    Δολάριο Καναδά                     2,4159          2,4352
    Κορώνα Δανίας                     12,8363         12,9389
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,5410         13,6493
    Κορώνα Σουηδίας                   16,0079         16,1359
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5440          2,5643
    

    [05] (Κ) Τούρκος ΥΠΕΞ - Αιγαίο - Κυπριακό

    Την ελπίδα του πως σε περίπτωση αρνητικών εξελίξεων στο Αιγαίο, δεν θα επηρεαστούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, εξέφρασε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ, σε εκτενή συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV για τη διαδικασία του διερευνητικού διαλόγου, που άρχισαν τα υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

    [06] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           118,16 ( 0,45)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  3.022.165
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 1.667.089    484,51 ( 0,38)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £  1.260.307    133,16 ( 0,02)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £    200.528    108,94 ( 1,21)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     21.561     44,76 ( 0,43)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     37.339     53,29 ( 1,41)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     42.188     82,29 ( 0,05)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     77.861     28,90 ( 0,28)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     10.593     54,64 ( 1,09)
    Ετ. Πληροφορικής              £     60.058      7,59 ( 2,15)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    372.420     25,92 ( 0,23)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £      2.225     24,13 ( 0,17)
    Ξενοδοχεία                    £    178.780     72,55 ( 2,33)
    Αλλες Εταιρείες               £    523.872    123,38 (-0,23)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [07] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Βασιλείου - Ενταξιακή πορεία

    Προκειμένου να συζητήσει με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση, Γκούντερ Φερχόιγκεν τα κεφάλαια που έχουν μείνει ανοικτά για την πλήρη εναρμόνιση της Κύπρου με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αναχωρεί μεθαύριο Κυριακή για τις Βρυξέλλες ο Επικεφαλής της κυπριακής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας, Γιώργος Βασιλείου.

    [08] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Χρυσοχοϊδης

    Κύπρος και Ελλάδα θα συνεχίσουν τον αγώνα έτσι ώστε η λύση του Κυπριακού να επέλθει αν είναι δυνατόν πριν την ένταξη της νήσου στην ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης της Ελλάδος Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

    [09] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - ΕΕ - Αποκλίσεις

    Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει το μήνυμα που αποστέλλουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για "αποκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο" και να εργαστεί έτσι ώστε οι οποιεσδήποτε αποκλίσεις να μην επηρεάζουν τα δικαιώματα του Κυπριακού λαού, εκτιμά ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας.

    [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων

    Δεν είναι μυστικό ότι κάθε μέρα που περνά η Ευρωπαϊκή Ενωση επείγεται ολοένα και περισσότερο για την έγκαιρη επίλυση του Κυπριακού προ της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου κληθείς να σχολιάσει χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Δανίας Περ Στιγκ Μόλερ, σημειώνοντας ότι η χώρα που θα ασκεί την κρίσιμη προεδρία στο τέλος αυτού του χρόνου, έχει κάθε λόγο να επείγεται περισσότερο από όλους.

    [11] (Κ) Κύπρος - Ουγγαρία - Κυπριακό - ΕΕ

    Η Ουγγαρία υποστηρίζει λύση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία προνοούν λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια, καθώς και ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η επίλυση του πολιτικού της προβλήματος.

    [12] (K) ΔΗΚΟ - Κίνημα Πατριωτικής Ενότητας

    Το ΔΗΚΟ και το τ/κ Κίνημα Πατριωτικής Ενότητας σε κοινή τους δήλωση καλούν όλους όσοι εμπλέκονται στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό να εξεύρουν μια λύση βασισμένη σε μία δικοινοτική, διζωνική Ομόσπονδη Δημοκρατία της Κύπρου, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα, μία υπηκοότητα και συνταγματική κυριαρχία, και που να απαγορεύει κάθε έμμεση ή άμεση μορφή διχοτόμησης, απόσχισης ή προσάρτησης.

    [13] (Κ) Υπουργός Εργασίας - Υφυπουργός Εργασίας Ελλάδας

    Η δυνατότητα και η δυναμική της Κυπριακής Δημοκρατίας για εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε θέματα απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης είναι τέτοια που την ώρα της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση "δεν θα υπάρχει τίποτα για να προσαρμόσει," δήλωσε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Ελλάδας Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μετά από φιλοφρονητική συνάντηση που είχε σήμερα στη Λευκωσία με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέα Μουσιούττα.

    [14] (Κ) Χρηματιστήριο - Ανακόπηκε η πτώση

    Την άνοδο γνώρισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), ύστερα από τέσσερεις συνεχείς πτωτικές συναντήσεις, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει οριακά κέρδη σε ποσοστό 0,45%, κλείνοντας στις 118,16 μονάδες. Ελαφρά αυξημένη παρουσιάστηκε η αξία των συναλλαγών, η οποία ανήλθε στα τρία εκατομμύρια λίρες, με τους τραπεζικούς τίτλους να συγκεντρώνουν το 40% του συνολικού όγκου συναλλαγών.

    [15] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνάντηση

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης εισήλθε πριν από λίγο στην ουδέτερη ζώνη, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, για συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    [16] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Ορκωμοσία νεοσύλλεκτων οπλιτών

    Η απάντηση της Κύπρου "στις απειλές που εκτοξεύει η Τουρκία εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία βρίσκεται σε μια πορεία συνομιλιών αλλά και σε μια πορεία ένταξης στην ΕΕ μέχρι το τέλος του χρόνου, είναι η άριστη συνεργασία που υπάρχει σήμερα σε πολιτικό και αμυντικό επίπεδο με την Ελλάδα στα πλαίσια του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου", δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος.

    [17] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Ολοκλήρωση συνάντησης

    Ολοκληρώθηκε στις 17:50 περίπου η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 8 February 2002 - 18:49:16 UTC