Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-04-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Τόμας Γουέστον - Κύπρος
  • [02] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Κύπρος - Βρετανία - Ολυμπιακοί - Συμφωνία
  • [04] (Κ) Φρανκ Παλόνε - Τζορτζ Μπους
  • [05] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Αδέσμευτοι - Ν. Αφρική
  • [06] (K) Κυπροβαρόμετρο 2001
  • [07] (Κ) Τιμές Συναλλάματος έναντι κυπριακής Λίρας
  • [08] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [09] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Επαφές
  • [10] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Σαμπρί Σελντέν
  • [11] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Εκθεση
  • [12] (Κ) Κύπρος - Βρετανία - Προσυμφωνία - Ολυμπιακοί
  • [13] (K) Χρηματιστήριο - Πτώση στις 100 μονάδες
  • [14] (Κ) Φερχόιγκεν - Φόρουμ για διεύρυνση - Ομιλία
  • [15] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Ιστοσελίδα
  • [16] (Κ) Ντε Σότο - Επιστροφή
  • [17] (Κ) Τούρκος επιχειρηματίας - Οικονομία - Τουρκία
  • [18] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Χρηματιστήριο - Πρόεδρος
  • [19] (Κ) Αρθογράφος Μπιράντ - Κρούει "κώδωνες κινδύνου"
  • [20] (Κ) Αξιωματούχοι ΕΕ - Κύπρος
  • [21] (Κ) Τ/Κ ηγέτης - Στρασβούργο - Κύπρος
  • [22] (Κ) ΝΕΟ - ΥΠΕΞ Τουρκίας και Ελλάδας - Κύπρος
  • [23] (Κ) Γουέστον - Γιαννίτσης - Κυπριακό
  • [24] (Κ) Βρετανός ΥΦΕΞ - Κυπριακό
  • [25] (Κ) Ολομέλεια - Γενοκτονία Αρμενίων

  • [01] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Τόμας Γουέστον - Κύπρος

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο επιστρέφει το απόγευμα στην Κύπρο ύστερα από περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

    Αύριο επαναρχίζουν οι απευθείες συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Απόψε φθάνει στην Κύπρο και ο Ειδικός Συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον.

    [02] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Τα μέτρα που λήφθηκαν στην Κύπρο μετά από κρούσματα στην Ελλάδα επικίνδυνου εντεροϊού, οι εξελίξεις στο Κυπριακό με τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη καθώς και η επιστροφή σήμερα του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο είναι τα κυριότερα θέματα των σημερινών κυπριακών εφημερίδων. Αλλα θέματα είναι οι εξελίξεις στο θέμα που προέκυψε με τον ποδοσφαιριστή από τα κατεχόμενα Σαμπρί Σελτέν, καθώς και η παραχώρηση δανείου από την Τράπεζα Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης για το αποχετευτικό σύστημα της μείζονος Λευκωσίας.

    Η "Αλήθεια" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Τα εκατομμύρια του ΧΑΚ πέταξαν στο εξωτερικό" γράφει ότι χθες μέλη της Επιτροπής Ελέγχου είδαν για πρώτη φορά στοιχεία που αφορούν την εξαγωγή συναλλάγματος την περίοδο 1999 -2001, οι οποίοι εξέφρασαν τους φόβους ότι πολλές από τις επενδύσεις του εξωτερικού ήταν εικονικές ενώ πολλά εκατομμύρια λίρες εξήχθησαν στην Ελλάδα και Ελβετία και χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Αλλού γράφει ότι το θέμα αγοράς ελικοπτέρων για σκοπούς έρευνας και διάσωσης καθώς και για πυρόσβεση απασχόλησε χθες το Κεντρικό Συμβούλιο Προσφορών.

    "Η Μάχη" υπό τον τίτλο "Η μηνιγγίτιδα καλπάζει" γράφει ότι ο σκυβαλότοπος στο Βατί Λεμεσού έχει καταστεί εστία μόλυνσης και ενώ υπάρχει νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε σχολείο στη Λεμεσό, "γινόταν", σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, "προσπάθεια να μην βγει στην επιφάνεια το περιστατικό". Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε μικρή επέμβαση στο πόδι θα υποβληθεί ο Πρόεδρος Κληρίδης, όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν χωρίς όμως η εγχείρηση αυτή να επηρεάσει τις απευθείας συνομιλίες με τον Ραούφ Ντενκτάς.

    Ο "Πολίτης" με κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Παίζει ο Σαμπρί άουτ ο Ξενής" γράφει ότι ενώ ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Σταύρος Ξενή υπέβαλε την παραίτησή του από την ομάδα, η κυβέρνηση θα εξετάσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την αίτηση για απόκτηση κυπριακής ιθαγένειας, από τον ποδοσφαιριστή Σαμπρί Σελτέν, γιο Τ/Κ πατέρα και Τουρκάλας μητέρας. Αλλού γράφει ότι η Γαλλία μπλοκάρει την άδεια εξαγωγής δύο πυραυλακάτων που έχει αποφασίσει η Ελλάδα να διαθέσει στην Εθνική Φρουρά.

    "Η Σημερινή" γράφει στο κύριο θέμα, υπό τον τίτλο "Κτυπά φονικός ιός", ότι εξακολουθούν να αυξάνουν στην Ελλάδα τα κρούσματα μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας από τον επικίνδυνο εντεροϊό και ότι έχει προκληθεί ανησυχία και αναστάτωση και στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι προγραμματισμένες εκδρομές μαθητών στην Ελλάδα, ενώ προληπτικά μέτρα λαμβάνονται και στην Εθνοφρουρά. Αλλού γράφει ότι αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στην Κύπρο ο Αλβαρο ντε Σότο, προκειμένου να παρίσταται στην αυριανή συνάντηση Κληρίδη Ντενκτάς στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    "Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Με λουτρό αίματος απειλεί ο Ντενκτάς", γράφει στο κύριο θέμα πως ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες επαφές στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, εκβιάζει και την ΕΕ και την Κύπρο δηλώνοντας ότι θα υπάρξει "νέα Παλαιστίνη", εάν η Κύπρος ενταχθεί στην ΕΕ χωρίς "να αναγνωρισθούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων", όπως ανέφερε. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος αποτελεί στη Γερμανία και κατ επέκταση σε ολόκληρη την Ευρώπη τον πιο ακριβό τουριστικό προορισμό, σε σύγκριση με άλλες μεσογειακές χώρες.

    Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Αγωνία και στην Κύπρο", γράφει ότι τα φονικά κτυπήματα του ιού που προκαλεί μυοκαρδίτιδες και περικαρδίτιδες στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει και στην Κύπρο αγωνία και ανησυχία και ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες τίθενται σε επιφυλακή για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε δυσάρεστο ενδεχόμενο. Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, γράφει η εφημερίδα, έχουν ανασταλεί οι μαθητικές εκδρομές στην Ελλάδα. Αλλη είδηση είναι ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων εγείρει θέμα τάξης για την παρουσία του Προέδρου της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων Χρίστου Αρτεμίου στη δεξίωση της ισραηλινής πρεσβείας.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει στο κύριο θέμα πως έχουν αναβληθεί όλες οι πασχαλινές εκδρομές Κυπρίων μαθητών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνουν οι υγειονομικές Αρχές της Δημοκρατίας, για να αποτρέψουν ενδεχόμενη εξάπλωση του θανατηφόρου ιού που έχει προκαλέσει το κλείσιμο όλων των σχολείων στην Ελλάδα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος έχει υπογράψει συμφωνία με την Τράπεζα Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης για την παροχή δανείου 58 εκατομμυρίων λιρών, με το οποίο θα καλυφθεί η μισή δαπάνη για την επέκταση του υφιστάμενου δικτύου αποχετεύσεως και των εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων στην περιοχή Λευκωσίας. (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΑΑΡ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Κύπρος - Βρετανία - Ολυμπιακοί - Συμφωνία

    Προσύμφωνο συνεργασίας υπογράφεται σήμερα μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Μεγάλης Βρετανίας για την προετοιμασία αθλητών της Βρετανικής Ολυμπιακής Ομάδας στην Κύπρο.

    Για το σκοπό αυτό βρίσκεται στην Κύπρο ο Βρετανός Υπουργός Αθλητισμού Ρίτσαρντ Κάπορν, ο οποίος θα γίνει δεκτός στις 11.30 σήμερα το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    [04] (Κ) Φρανκ Παλόνε - Τζορτζ Μπους

    Ο Αμερικανός βουλευτής της Πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ Φρανκ Παλόνε καλεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και την κυβέρνησή του "να αυξήσουν την εμπλοκή τους" στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού καθώς και την πίεσή τους προς την τουρκική πλευρά για να αλλάξει τη στάση του ο Ραούφ Ντενκτάς.

    [05] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Αδέσμευτοι - Ν. Αφρική

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί αύριο το βράδυ για το Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, για να αντιπροσωπεύσει την Κύπρο σε σύνοδο του Συντονιστικού Γραφείου του Κινήματος των Αδεσμεύτων Χωρών.

    [06] (K) Κυπροβαρόμετρο 2001

    Οι Κύπριοι θεωρούν το πρόβλημα των ναρκωτικών ως το σοβαρότερο που αντιμετωπίζει η Κύπρος μετά το εθνικό θέμα, με βάση τα αποτελέσματα της παγκύπριας δειγματοληπτικής έρευνας Κυπροβαρόμετρο 2001. Πρόκειται για την έκτη συνεχή ετήσια έρευνα της Υπηρεσίας Οικονομικών Ερευνών και Προγραμματισμού του Ομίλου Λαϊκής που διενεργήθηκε σε συνεργασία με τη RAI Consultants Services.

    [07] (Κ) Τιμές Συναλλάματος έναντι κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 25/04/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7289          1,7392
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5515          1,5608
    Λίρα Αγγλίας                     1,0683          1,0747
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     199,4896        201,0855
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,8500          2,8728
    Δολάριο Καναδά                     2,4277          2,4471
    Κορώνα Δανίας                     12,8408         12,9435
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,1660         13,2713
    Κορώνα Σουηδίας                   15,9616         16,0892
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5317          2,5519
    

    [08] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           100,75 (-1,04)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  1.440.120
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   797.523    427,99 (-0,27)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    427.650    119,75 (-0,23)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £    100.896     87,29 (-0,92)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     15.194     31,80 (-2,66)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     62.201     53,73 (-3,28)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     20.878     72,21 ( 0,24)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     44.099     23,02 (-1,58)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £    268.532     51,34 (-0,23)
    Ετ. Πληροφορικής              £     17.518      4,78 (-1,65)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    111.694     18,83 (-0,63)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        774     16,92 (-4,46)
    Ξενοδοχεία                    £    135.153     60,53 (-2,95)
    Αλλες Εταιρείες               £    110.331     99,07 (-1,22)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [09] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Επαφές

    O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πατ Κοξ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο από τις 8 μέχρι τις 10 Μαϊου.

    [10] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Σαμπρί Σελντέν

    [11] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Εκθεση

    "Πολύ θετικά" χαρακτήρισε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης τα όσα αναφέρονται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις οικονομικές επιδόσεις των κρατών μελών και των υποψηφίων για ένταξη χωρών.

    [12] (Κ) Κύπρος - Βρετανία - Προσυμφωνία - Ολυμπιακοί

    Μακροχρόνια και επωφελή αναμένεται να είναι η συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Βρετανίας όσον αφορά την προετοιμασία των Βρετανών αθλητών σε κυπριακές εγκαταστάσεις αφού, όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Κίκης Λαζαρίδης, η Βρετανία θα επιθυμούσε να καταστεί η Κύπρος μόνιμη βάση προετοιμασίας των αθλητών της.

    [13] (K) Χρηματιστήριο - Πτώση στις 100 μονάδες

    Αγγιξε αλλά δεν διέσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 100 μονάδων στη σημερινή συνάντηση ο Γενικός Δείκτης Τιμών, ο οποίος σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ τριετίας. Η αγορά, συνεχίζοντας και σήμερα το επικίνδυνο "φλερτάρισμα" της με τις 100 μονάδες, έκλεισε τελικά στις 100,75 μονάδες, σημειώνοντας σημαντική πτώση της τάξης του 1,04%. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανήλθε στο 1,4 εκατομμύριο λίρες, με τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να συγκεντρώνει σχεδόν το 1/5 του τζίρου.

    [14] (Κ) Φερχόιγκεν - Φόρουμ για διεύρυνση - Ομιλία

    "Επιφυλακτικά αισιόδοξος" για επίλυση του Κυπριακού πριν από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, εμφανίζεται ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Γερμανός Επίτροπος Γκούντερ Φερχόιγκεν, σε ομιλία που έκανε σήμερα στις Βρυξέλλες με θέμα "ΕΕ - Διεύρυνση - Ερωτήματα Κλειδιά".

    [15] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Ιστοσελίδα

    Βασικός στόχος της ιστοσελίδας του Υπουργείου Οικονομικών είναι η αναβάθμιση της αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ του Υπουργείου και του Κύπριου πολίτη, των αποδήμων Κυπρίων καθώς και των πολιτών στο εξωτερικό, που ενδιαφέρονται για την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης.

    Στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης, στην οποία παρουσίασε την ιστοσελίδα, ο κ. Κληρίδης είπε ότι αυτή "θα επαυξήσει και θα επιταχύνει την πληροφόρηση σε οικονομικά ζητήματα, ενώ παράλληλα θα παρέχει τη δυνατότητα γρήγορης εξυπηρέτησης του κοινού".

    [16] (Κ) Ντε Σότο - Επιστροφή

    Εφθασε στην Κύπρο το απόγευμα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, στην παρουσία του οποίου διεξάγονται οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    [17] (Κ) Τούρκος επιχειρηματίας - Οικονομία - Τουρκία

    Ιδιαίτερα έντονη κριτική κατά της οικονομικής πολιτικής της τουρκικής κυβέρνησης άσκησε σήμερα ο γνωστός Τούρκος επιχειρηματίας Σακίπ Σαμπαντζί, μιλώντας στο τέταρτο συνέδριο Τούρκων επιχειρηματιών ανά τον κόσμο.

    [18] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Χρηματιστήριο - Πρόεδρος

    Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διορισθεί νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, καθώς και ένα μέλος, είπε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, σημειώνοντας ότι "στόχος μας είναι μέχρι την επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου να διοριστούν τα δύο άτομα".

    [19] (Κ) Αρθογράφος Μπιράντ - Κρούει "κώδωνες κινδύνου"

    Τους "κώδωνες κινδύνου" για το Κυπριακό κρούει πάλι σήμερα ο Τούρκος αρθρογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, τονίζοντας ότι αν δεν βρεθεί μια λύση στο νησί ίσως να παραμείνει το λεγόμενο "κράτος" στα κατεχόμενα, το οποίο όμως θα είναι ένα φτωχό μέρος, άδειο και ένα μεγάλο βάρος για την Τουρκία.

    [20] (Κ) Αξιωματούχοι ΕΕ - Κύπρος

    Η συνθήκη προσχώρησης της Κύπρου στην ΕΕ θα εμπεριέχει και ειδικό πρωτόκολλο που θα αφορά την ενσωμάτωση των Τ/Κ σε περίπτωση επίτευξης λύσης του Κυπριακού λίγο μετά την ένταξη της Κύπρου, δήλωσαν ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ για την ένταξη της Κύπρου Λέοπολντ Μάουρερ και ο εισηγητής στο Ευρωκοινοβούλιο για το Κυπριακό Ζακ Πόος.

    [21] (Κ) Τ/Κ ηγέτης - Στρασβούργο - Κύπρος

    Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ισχυρίστηκε σήμερα στο Στρασβούργο πως η ΕΕ θα αντιμετωπίσει "πολύ μεγάλα προβλήματα" εάν η Κυπριακή Δημοκρατία ενταχθεί στους κόλπους της χωρίς να έχει εξευρεθεί προηγουμένως λύση του Κυπριακού.

    [22] (Κ) ΝΕΟ - ΥΠΕΞ Τουρκίας και Ελλάδας - Κύπρος

    Ως "τραγελαφική" χαρακτηρίζουν οι Νέοι Ορίζοντες την παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαϊλ Τζεμ στο Μεσανατολικό, ο οποίος "παρουσιάζεται ως φίλος της ειρήνης και του διαλόγου μεταξύ των λαών", αφού την ίδια στιγμή ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς απειλεί ότι η Κύπρος θα μετατραπεί σε Παλαιστίνη αν γίνει δεκτή στην ΕΕ.

    [23] (Κ) Γουέστον - Γιαννίτσης - Κυπριακό

    H Aθήνα και η Oυάσιγκτον συμφωνούν επί της ανάγκης εντατικοποιήσεως των προσπαθειών για την επίλυση του Kυπριακού, δήλωσε ο Ειδικός Συντονιστής του αμερικανικού ΥΠΕΞ για το Kυπριακό Tόμας Γουέστον, μετά τη συνάντησή του με τον Aναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Τάσο Γιαννίτση.

    [24] (Κ) Βρετανός ΥΦΕΞ - Κυπριακό

    Ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών Πίτερ Χέιν δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει ελπίδα επίλυσης του Κυπριακού και κάλεσε τις δύο κοινότητες όπως και την Ελλάδα και την Τουρκία να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

    [25] (Κ) Ολομέλεια - Γενοκτονία Αρμενίων

    Η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων καταδίκασε σήμερα τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους που διαπράχθηκε πριν από 87 ακριβώς χρόνια και τήρησε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 25 April 2002 - 17:49:35 UTC