Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-05-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρωθυπουργός Ελλάδας (1)
  • [02] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρωθυπουργός Ελλάδας (2)
  • [03] (Κ) Υπουργός Εργασίας - Ευρωπαϊκό Φόρουμ Παιδικής Ευημερίας

  • [01] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρωθυπουργός Ελλάδας (1)

    Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης τόνισε σήμερα ότι το Κυπριακό παραμένει το "πρώτο εθνικό θέμα" για την Ελλάδα και δήλωσε ότι υπάρχει "πλήρης σύμπνοια" μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

    Σε δηλώσεις του μετά από συνομιλίες στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο κ. Σημίτης είπε ακόμα πως συζητήθηκαν συγκεκριμένοι τρόποι δράσης αναφορικά με τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και την προώθηση της πορείας ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

    Ανέφερε επίσης πως η Κύπρος βαίνει σταθερά προς την ένταξη, η οποία θα δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας για όλους τους Κύπριους.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης χαρακτήρισε "εξαιρετικής σημασίας" τη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας πως πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στην Κύπρο.

    [02] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρωθυπουργός Ελλάδας (2)

    Τρόπους δράσης για την προώθηση της επίλυσης του Κυπριακού και την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ συζήτησαν σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι υπάρχει "πλήρης σύμπνοια" μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

    Η Ελλάδα, τόνισε ο Ελληνας Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, επιθυμεί τη δημιουργία μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία και μία διεθνή προσωπικότητα, ενώ παράλληλα επανέλαβε πως το Κυπριακό παραμένει το πρώτο εθνικό θέμα και ότι η Αθήνα θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος, προσθέτοντας πως δεν έχει επιτευχθεί καμία πρόοδος μέχρι τώρα στις συνομιλίες.

    Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του Ιουνίου στη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών από όλες τις πλευρές, γιατί όπως είπε "δεν μπορούμε να συζητούμε επ' άπειρον."

    Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε πως η σημερινή συνάντηση ήταν "εξαιρετικής σημασίας" αφού έγινε υπό το φως των μέχρι στιγμής συναντήσεων στο πλαίσιο των συνομιλιών, της επίσκεψης του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στην Κύπρο και αφού δόθηκε η ευκαιρία να εξετασθούν οι μελλοντικοί χειρισμοί.

    [03] (Κ) Υπουργός Εργασίας - Ευρωπαϊκό Φόρουμ Παιδικής Ευημερίας

    Στην Κύπρο υπάρχουν ακόμα παιδιά που το δικαίωμα να έχουν συνεχή επαφή με τους γονείς τους παραβιάζεται λόγω της τουρκικής εισβολής του 1974. Αυτό επισήμανε απόψε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας, σε ομιλία του που ανέγνωσε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εργασίας, Λένια Σαμουήλ, στην εναρκτήρια τελετή του τριήμερου Ευρωπαϊκού Φόρουμ Παιδικής Ευημερίας που πραγματοποιείται στη Λεμεσό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 22 May 2002 - 19:49:06 UTC