Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-04-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [02] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - 23η Αγωνιστική
  • [03] (Κ) Πορεία Χριστοδούλας - Ανδρέας Πατσαλίδης
  • [04] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κυπριακό - Κόμμα
  • [05] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Πορεία Χριστοδούλας
  • [06] (Κ) Πορεία Χριστοδούλας - Λευκωσία
  • [07] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Αρθρο - Κυπριακό - ΕΕ
  • [08] (Κ) Παπανδρέου - Αρθρο - Κύπρος - ΕΕ
  • [09] (Κ) Λιλλήκας - Τουρισμός - Γκολφ
  • [10] (Κ) Ερντογάν - Συνθήκη Προσχώρησης - Αθήνα
  • [11] (Κ) Ελληνική προεδρία 2003 - ΕΕ - Συνθήκη Προσχώρησης
  • [12] (Κ) Συνθήκη Προσχώρησης - Περιήγηση - Εγκαταστάσεις
  • [13] (Κ) Κασουλίδης - Κυπριακό - Κόμμα

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η τελική διατύπωση του προσχεδίου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό που αναμένεται να εγκριθεί αύριο, ο συνεχιζόμενος πόλεμος στο Ιράκ, η αισιοδοξία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λιλλήκα για ανάκαμψη του τουρισμού και το ενδεχόμενο το ΚΙΣΟΣ να επιστρέψει στην ιστορική ονομασία ΕΔΕΚ, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

    Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Πλάνο Χριστόφια για την εξουσία'', γράφει ότι ''στρατηγικό πλάνο, ώστε στις επόμενες προεδρικές εκλογές, ο Δημήτρης Χριστόφιας να είναι ο επικρατέστερος για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, έχει καταρτιστεί και έχει θέσει σε εφαρμογή ο ΓΓ του ΑΚΕΛ από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας από τη νέα κυβέρνηση. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο τέως κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου χαρακτήρισε την πολιτική που ακολουθεί ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου ''αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα''.

    ''Η Μάχη'' γράφει στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Προσκλητήριο για ρουσφέτι'' ότι ''προσκλητήριο προς τους οπαδούς του ΑΚΕΛ να υποβάλουν τα αιτήματα και α παράπονα τους για να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση, απηύθυνε ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας''. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Ελληνα Πρεσβευτή στην Κύπρο Χρίστου Παναγόπουλου στο ΚΥΠΕ, σύμφωνα με την οποία ''η ικανοποίηση της Ελλάδας από το αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής πορείας της Κύπρου θα ήταν πλήρης αν είχε επιτευχθεί και ο άλλος στρατηγικός στόχος (Κυπριακό) για τον οποίο καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες, αλλά ''δυστυχώς η άλλη πλευρά δεν θέλησε να κατανοήσει τη μοναδικότητα των στιγμών''.

    Ο ''Πολίτης'' στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο ''Το σχέδιο Ανάν μας ακολουθεί'' και γράφει ότι ''παρά τις επίμονες προσπάθειες της κυπριακής διπλωματίας και τη σθεναρή στάση της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Κίνας, το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας ικανοποιεί μόνο φραστικά όσους στη Λευκωσία ήθελαν να θάψουν το σχέδιο του ΓΓ''. Σε άλλη είδηση επικαλείται δηλώσεις του Προέδρου του ΚΙΣΟΣ Γιαννάκη Ομήρου ότι "το Κίνημα θα κατέλθει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2004 υπό την ονομασία Σ.Κ. ΕΔΕΚ''.

    ''Η Σημερινή'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Ευρωεκλογές με Τ/Κ'' γράφει ότι ''σε κοινό εκλογικό κατάλογο Ε/Κ και Τ/Κ, σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση ενόψει της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και της διεξαγωγής των ευρωεκλογών τον Ιούνιο του 2004''. Αλλού γράφει ότι εκτός του παιχνιδιού της ανοικοδόμησης του Ιράκ θα μείνουν οι κυπριακές κατασκευαστικές εταιρείες, καθότι ''οι αμερικανικές εταιρείες δεν φέρονται διατεθειμένες να χάσουν έστω και μέρος της πίτας στο Ιράκ''.

    Κάτω από τον τίτλο ''Συμβιβασμός για ψήφισμα, ο ''Φιλελεύθερος'' γράφει ότι με το συμβιβασμό που επήλθε στο κείμενο του προσχεδίου για το Κυπριακό στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ''δεν υπάρχει ευθέως αναφορά ότι το σχέδιο Ανάν συνιστά βάση για λύση, όμως αυτό προκύπτει από άλλες διατυπώσεις του ψηφίσματος, αφήνοντας το ζήτημα αυτό ανοικτό στο πεδίο των ερμηνειών''. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Λέοπολντ Μάουρερ τόνισε χθες τη σημασία του Κυπριακού προβλήματος σε ότι αφορά τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας και την έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων.

    Η ''Χαραυγή'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Βροντερό όχι στους πολέμαρχους'', γράφει ότι την οργή και τη θλίψη και τον αποτροπιασμό τους για τον άδικο και παράνομο επιδρομικό πόλεμο των Αμερικανοβρετανών στο Ιράκ, εξέφρασαν για άλλη μια φορά χθες εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι έδωσαν βροντερά το παρών τους στην αντιπολεμική εκδήλωση που διοργάνωσε το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φόρουμ Κύπρου στη Λευκωσία. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λιλλήκα, ο οποίος εξέφρασε στην εφημερίδα την αισιοδοξία του ότι το χαμένο έδαφος στον τουρισμό εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ θα καλυφθεί.

    [02] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - 23η Αγωνιστική

    Με τον αγώνα Ομόνοιας - Διγενή στο ΓΣΠ που αρχίζει στις 4.30 το απόγευμα ολοκληρώνεται η 23η Αγωνιστική του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας.

    Στους χθεσινούς αγώνες κυριάρχησε η πρώτη, αλλά καθοριστική για την κούρσα του πρωταθλήματος ήττα του ΑΠΟΕΛ στο Αντώνης Παπαδόπουλος από τη Ανόρθωση με 4-3.

    Μετά από αυτή την εξέλιξη, όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο σημερινό παιχνίδι, με το οποίο ολοκληρώνεται η αγωνιστική μεταξύ της Ομόνοιας και στο Διγενή Μόρφου στο ΓΣΠ, αγώνας ο οποίος μπορεί να αλλάξει χρώμα στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

    Στους άλλους αγώνες, ο Ολυμπιακός φιλοδώρησε με 4 γκολ την Νέα Σαλαμίνα στο ΓΣΠ, ο Απόλλωνας νίκησε την Ενωση Νέων Παραλιμνίου στο Τσίρειο με 3-2, ο Εθνικός Αχνας νίκησε στο Δασάκι την ΑΕΛ με 2-1.

    [03] (Κ) Πορεία Χριστοδούλας - Ανδρέας Πατσαλίδης

    Πραγματοποιείται σήμερα σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου η

    [04] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κυπριακό - Κόμμα

    [05] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Πορεία Χριστοδούλας

    [06] (Κ) Πορεία Χριστοδούλας - Λευκωσία

    Χιλιάδες άτομα πορεύθηκαν σήμερα στην Λευκωσία από το Νοσηλευτικό Κέντρο Ανακουφιστικής Ιατρικής Αροδαφνούσα προς το Ογκολογικό Κέντρο Κύπρου με κατάληξη το Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου στα πλαίσια της 28ης Πορείας Χριστοδούλας.

    Πορείες πραγματοποιήθηκαν επίσης και σε όλες τις άλλες επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου. Η Πορεία Χριστοδούλας διοργανώνεται από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου με την στήριξη της Τράπεζας Κύπρου.

    [07] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Αρθρο - Κυπριακό - ΕΕ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος εκτιμά ότι το σχέδιο Ανάν με τις κατάλληλες διευκρινίσεις και τροποποιήσεις που να εξασφαλίζουν την λειτουργικότητά του και την πληρέστερη συμμόρφωσή του προς το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, μπορεί να επιτελέσει βάσει για περαιτέρω διαπραγμάτευση στο Κυπριακό.

    [08] (Κ) Παπανδρέου - Αρθρο - Κύπρος - ΕΕ

    Η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης καταρρίπτει όλα τα τείχη του παρελθόντος αλλά στην Κύπρο η αδιαλλαξία της τ/κ ηγεσίας με την υποστήριξη της Τουρκίας συνεχίζει να τροφοδοτεί τον ιστορικό αναχρονισμό της κατοχής και της διχοτόμησης του νησιού, υπογραμμίζει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου.

    [09] (Κ) Λιλλήκας - Τουρισμός - Γκολφ

    [10] (Κ) Ερντογάν - Συνθήκη Προσχώρησης - Αθήνα

    Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα παραστεί στην τελετή υπογραφής της Συνθήκης

    [11] (Κ) Ελληνική προεδρία 2003 - ΕΕ - Συνθήκη Προσχώρησης

    Στο Ζάππειο Μέγαρο, στο χώρο όπου υπεγράφη η συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στην ''τότε'' ΕΟΚ, και στον ίδιο χώρο που πραγματοποιήθηκε το ευρωπαϊκό συμβούλιο της πρώτης ελληνικής προεδρίας (1983), θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των 25 ευρωπαικών χωρών (15 της ΕΕ, και 10 υποψηφίων για ένταξη), αλλά και η συνάντηση

    [12] (Κ) Συνθήκη Προσχώρησης - Περιήγηση - Εγκαταστάσεις

    Περισσότερο από δυόμισυ ώρες διήρκεσε η περιήγηση των εκπροσώπων Τύπου και ΜΜΕ στους χώρους όπου θα υπογραφεί η συνθήκη προσχώρησης των δέκα υποψηφίων χωρών για ένταξη, στους χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις των ηγετών των 25 ευρωπαϊκών χωρών και η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη.

    Επίσης έγινε περιήγηση και στην τεράστια αίθουσα των δημοσιογράφων απ'όπου θα μεταδίδουν τα νέα για τη συνθήκη προσχώρησης

    [13] (Κ) Κασουλίδης - Κυπριακό - Κόμμα


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 13 April 2003 - 17:49:11 UTC