Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-11-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) ΚΣ ΕΔΕΚ - Συνέδριο - 2η ημέρα
  • [02] (Κ) Λονδίνο - Αντικατοχική εκδήλωση - Ανακήρυξη ψευδοκράτους
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [05] (Κ) Τ/κ Τύπος - Φερχόιγκεν - Τουρκία - ΕΕ - Κυπριακό
  • [06] (Κ) Φερχόιγκεν - Μακσέιν - Τουρκία - Κυπριακό

  • [01] (Κ) ΚΣ ΕΔΕΚ - Συνέδριο - 2η ημέρα

    Ολοκληρώνεται σήμερα το Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο του ΚΣ ΕΔΕΚ.

    [02] (Κ) Λονδίνο - Αντικατοχική εκδήλωση - Ανακήρυξη ψευδοκράτους

    Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με αθρόα συμμετοχή και σε έντονη αγωνιστική ατμόσφαιρα η πικετοφορία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία έξω από την τουρκική Πρεσβεία στο Λονδίνο με αφορμή την 20η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα και η ταύτιση του με τις θέσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για λύση του Κυπριακού στη βάση ''δύο κρατών'', δεσπόζει στα σημερινά δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες γράφουν, επίσης, ότι ο κ. Ερντογάν υποσχέθηκε στους Αμερικανούς ότι δεν θα παρέμβει στις ''εκλογές'' του ψευδοκράτους και γι' αυτό δεν προέβη σε ανακοινώσεις για την Αμμόχωστο σε συνεργασία με τον κ. Ντενκτάς. Προβάλλουν, εξάλλου, τις εργασίες του Συνεδρίου του ΚΣ ΕΔΕΚ και το ότι ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Αντριαν βαν ντερ Μιρ ''απολογήθηκε'' για τις ανησυχίες που εξέφρασε ότι η Κύπρος δεν θα είναι έτοιμη να απορροφήσει τα κοινοτικά κονδύλια για τους αγρότες.

    Η ''Αλήθεια'', στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Για στασιμότητα προειδοποιεί ο Ανάν", γράφει ότι το συμπέρασμα ότι η στασιμότητα στο Κυπριακό πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενόσω οι δύο πλευρές παραμένουν προσκολλημένες στις θέσεις τους και δεν εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις που είχαν τεθεί στη Χάγη, εξάγεται από τη σαφή προειδοποίηση που απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στην έκθεσή του για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι οι κάτοικοι της Λευκωσίας και των προαστίων της απειλούνται να βυθιστούν στο σκοτάδι εάν δεν αποφασιστεί αμέσως η κατασκευή υποσταθμού μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από το Τσέρι.

    ''Η Μάχη'' στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Σύγκρουση Σιζόπουλου - Θεοδώρου'' και γράφει ότι οι διεκδικητές των δύο θέσεων Αντιπροέδρων στο ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος και Σοφοκλής Σοφοκλέους, καθώς και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δώρος Θεοδώρου ανέδειξαν τις διαφορές τους με δηλώσεις τους σε ραδιοφωνικά προγράμματα, γεγονός που καθιστά οποιανδήποτε προσπάθεια για αποτροπή των εκλογών μάταιη. Σε άλλη είδηση γράφει ότι η εξαγγελία της Κίνησης του τέως Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Αλέκου Μαρκίδη θα πραγματοποιηθεί σε δημοσιογραφική διάσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου.

    Ο ''Πολίτης'', στο κύριο του θέμα με τίτλο ''Κόκκινη Κάρτα από Χριστόφια'', γράφει ότι ''ο Δημήτρης Χριστόφιας υψώνει για πρώτη φορά τον τόνο της δημόσιας κριτικής προς την κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου''. Προσθέτει ότι με αφορμή το "κυβερνητικό αλαλούμ" που προέκυψε από το νομοσχέδιο για τα αυτοκίνητα και σε συνδυασμό με την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει άνευ διαβουλεύσεων τις τιμές των καυσίμων, ο κ. Χριστόφιας καλεί την κυβέρνηση να είναι περισσότερο προσεκτική και κυρίως συναινετική. Αλλού γράφει ότι ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας υποσχέθηκε στους Αμερικανούς ότι θα αποφύγει κάθε άμεση ή έμμεση παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις του ψευδοκράτους και στο πλαίσιο αυτό συμφώνησε να μην ανακοινώσει κατά την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα, το άνοιγμα της Αμμοχώστου σε συνεργασία με τον Ραούφ Ντενκτάς.

    ''Η Σημερινή'', στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Τι Ντενκτάς τι Ερντογάν'', γράφει ότι ο κ. Ερντογάν εναρμονίστηκε πλήρως με το τουρκικό κατεστημένο, αφού κατά τη διάρκεια της χθεσινής παράνομης παρουσίας του στα κατεχόμενα με αφορμή την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο κ. Ερντογάν έσπασε τον μύθο του διαλλακτικού και μίλησε με την σκληρή και αδιάλλακτη φωνή του Ραούφ Ντενκτάς και του στρατηγού Οζκιόκ. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος μελετά το πόρισμα της Γενικής Ελέγκτριας για την υπόθεση διαπλοκής συμφερόντων στον Δήμο Παραλιμνίου, θα ενεργήσει τάχιστα ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες επί του θέματος.

    ''Ο Φιλελεύθερος'', στο κύριο του θέμα με τίτλο ''Χόρεψαν στους ίδιους ρυθμούς'', αναφέρεται στην παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα και γράφει ότι οι εξαγγελίες του Τούρκου Πρωθυπουργού για το Κυπριακό δεν ήταν τίποτα άλλο εκτός από την επανάληψη των πάγιων θέσεων της Αγκυρας και του Ντενκτάς για λύση "δύο κρατών". Σε άλλη είδηση γράφει ότι η τ/κ κοινότητα έχει αποζημιωθεί για την περιουσία του ΕΒΚΑΦ από τους Βρετανούς το 1960. Προσθέτει ότι το ποσό της αποζημίωσης καθορίσθηκε σε 1,5 εκ. λίρες, ενώ την επίτευξη συμφωνίας των Τ/Κ με τους Βρετανούς επιβεβαιώνουν με επιστολή τους οι Φαζίλ Κουτσιούκ και Ραούφ Ντενκτάς, οι οποίοι υπογράφουν εκ μέρους της τ/κ κοινότητας.

    Η ''Χαραυγή'' γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Μήνυμα Συστράτευσης'' ότι, ενώ Τουρκία και κατοχικές "αρχές", προκαλώντας τα αισθήματα του κυπριακού λαού με πανηγυρισμούς και παρελάσεις, γιόρταζαν χθες την 20η επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, η πολιτική ηγεσία της Κύπρου έστειλε για άλλη μια φορά μήνυμα φιλίας και κοινού αγώνα προς την τ/κ κοινότητα, επαναλαμβάνοντας την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για διαπραγματεύσεις και λύση στη βάση του σχεδίου Ανάν. Αλλού γράφει ότι σε απολογία προέβη ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Αντριαν βαν ντερ Μιρ για τις δηλώσεις του με τις οποίες εξέφραζε μεγάλες ανησυχίες ότι η Κύπρος δεν θα είναι έτοιμη να απορροφήσει τα κοινοτικά κονδύλια και ότι τα διαρθρωτικά ταμεία για την αγροτική ανάπτυξη, εκπαίδευση και άλλα δεν θα υπάρχουν την στιγμή που θα πρέπει.

    [04] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    
    
    Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Συνέδριο ΚΣ ΕΔΕΚ
    ----------------------------------------
    Η αποδοχή του σχεδίου Ανάν ως βάση για διαπραγμάτευση ''δηλώνει την ειλικρινή μας πρόθεση να καταλήξουμε σε έναν έντιμο και αξιοπρεπή συμβιβασμό για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση'' του Κυπριακού, επανέλαβε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.
    
    Σε χαιρετισμό του στην εναρκτήρια τελετή του Παγκυπρίου Τακτικού Συνεδρίου του ΚΣ ΕΔΕΚ, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε πως σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησής του είναι η ενσωμάτωση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ ως ισότιμο και ενεργό μέλος της, χωρίς εσωτερικούς κλυδωνισμούς και αναταράξεις.
    
    Επίσης, διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος της πενταετούς του θητείας στην προεδρία της Δημοκρατίας, ''όλες οι δεσμεύσεις μας θα εφαρμοστούν στο ακέραιο, χωρίς παρεκκλίσεις και χωρίς εκπτώσεις''.
    
    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε πως το χθεσινό συνέδριο του Κινήματος συμπίπτει με τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντενκτάς.
    
    ''Την ίδια ώρα που ο κ. Ερντογάν, επισκεπτόμενος παράνομα τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, προσβάλλει και προκαλεί τη διεθνή κοινότητα, καταστρατηγεί ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο, θέλω για ακόμα μια φορά, από το βήμα τούτο, να επαναλάβω την πάγια θέση της κυπριακής κυβέρνησης και του Εθνικού Συμβουλίου για την πορεία λύσης του Κυπριακού. Η από μέρους μας αποδοχή του Σχεδίου Ανάν ως βάση για διαπραγμάτευση και αναζήτησης συνολικής λύσης, δηλώνει την ειλικρινή μας πρόθεση να καταλήξουμε σε έναν έντιμο και αξιοπρεπή συμβιβασμό για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση'', είπε.
    
    Δημήτρης Χριστόφιας - Συνέδριο ΚΣ ΕΔΕΚ
    --------------------------------------
    Η επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η συμμετοχή του στους πανηγυρισμούς για τα 20χρονα του ψευδοκράτους, ''προκαλεί τα αισθήματα του λαού μας, αλλά και εξ αντικειμένου στέλλει μήνυμα στήριξης της σοβινιστικής, διαιρετικής πολιτικής και του ιδίου του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς'', δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.
    
    Σε ομιλία του στο Παγκύπριο Συνέδριο του ΚΣ ΕΔΕΚ, ο κ. Χριστόφιας είπε πως ο κυπριακός λαός εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με την αδιαλλαξία του στρατιωτικο-διπλωματικού κατεστημένου στην Αγκυρα και του κ. Ντενκτάς, που επιμένουν στην επεκτατική, διχοτομική τους πολιτική.
    
    Ανέφερε πως εκείνο που χρειάζεται η Κύπρος και ολόκληρος ο λαός, Ε/Κ και Τ/Κ, δεν είναι οι πανηγυρισμοί για την εδραίωση της διχοτόμησης και της κατοχής.
    
    ''Εκείνο που όλοι έχουμε ανάγκη είναι ένα κοινό κράτος πραγματικά ανεξάρτητο, ενωμένο, ομόσπονδο, δικοινοτικό και διζωνικό, απαλλαγμένο από την κατοχή, ενταγμένο στην ΕΕ. Τότε θα μπορούμε ως Κύπριοι να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί'', είπε.
    
    ΚΣ ΕΔΕΚ - Συνέδριο - 2η ημέρα
    ------------------------------
    Ολοκληρώνεται σήμερα το Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο του ΚΣ ΕΔΕΚ.
    
    Στη σημερινή δεύτερη και τελευταία του ημέρα, το Συνέδριο θα ασχοληθεί μεταξύ άλλων με την ψηφοφορία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα.
    
    Γιαννάκης Ομήρου - Συνέδριο ΚΣ ΕΔΕΚ
    -----------------------------------
    Η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Κύπρου δημιουργεί νέα δεδομένα ''που αναχαιτίζουν τους τουρκικούς σχεδιασμούς και ενισχύουν τα πολιτικά ερείσματα του αγώνα του λαού μας για την επίτευξη λύσης δημοκρατικής, δίκαιης και ευρωπαϊκής'', δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.
    
    Σε ομιλία του στο Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο του Κινήματος, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι ''η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης στην επίλυση του εθνικού μας προβλήματος''.
    
    Βάσος Λυσσαρίδης - Συνέδριο ΚΣ ΕΔΕΚ
    -----------------------------------
    Aν δεν καταστεί δυνατή η ένταξη μιας ενιαίας Κύπρου στην ΕΕ, ''εμείς θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο δυναμισμό τον αγώνα για λύση και μετά την ένταξη'', δήλωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως ''ποτέ δεν θα προσυπογράψουμε σχέδια που οδηγούν σε διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και παρθενογένεση ενός νέου συνεταιρικού συνομοσπονδιακού κράτους, όπως μας προτείνουν''.
    
    Σε ομιλία του στο Παγκύπριο Συνέδριο του ΚΣ ΕΔΕΚ, ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι με την ουσιαστική συμμετοχή της Κύπρου στην ευρωπαϊκή οικογένεια δημιουργούνται ''νεοφανείς προοπτικές για το σύνολο του λαού''.
    
    Πρωθυπουργός Τουρκίας - Τ/Κ ηγέτης - Συνάντηση
    -----------------------------------------------
    Η Τουρκία δέχεται τις καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχθεί και την κατάλυση του ψευδοκράτους, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ύστερα από τη συνάντηση στην κατεχόμενη Λευκωσία με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.
    
    Ο κ. Ντενκτάς επανέλαβε στους δημοσιογράφους ότι το Κυπριακό είναι ''εθνική και ιερή υπόθεση''.
    
    Στις δηλώσεις του στο λεγόμενο ''προεδρικό μέγαρο'', ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι πιστεύει ακράδαντα ότι οι ''εκλογές'' της 14ης Δεκεμβρίου θα είναι δημοκρατικές, προσθέτοντας ότι αυτό αποδεικνύεται από το ότι η ψευδοβουλή δέχτηκε παρατηρητές.
    
    Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε ότι με τον κ. Ντενκτάς αξιολόγησαν σε βάθος το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι παρόμοιες συνομιλίες γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται.
    
    Τέλος, είπε ότι το Κυπριακό ''είναι κοινό το πρόβλημα'' και ότι ''ένα πρόβλημα της θυγατέρας πατρίδας είναι και πρόβλημα της μητέρας πατρίδας και αντίστροφα''.
    
    Κατεχόμενα - Επέτειος ανακήρυξης ψευδοκράτους - Ερντογάν
    --------------------------------------------------------
    Απόλυτα ευθυγραμμισμένος με την πάγια πολιτική του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς εμφανίστηκε χθες ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επανέλαβε ότι η λύση του Κυπριακού περνά μέσα από την ισότητα και τις ''πραγματικότητες'', επισημαίνοντας ότι η μη λύση δεν είναι λύση.
    
    Μιλώντας από το βήμα της στρατιωτικής παρέλασης στα κατεχόμενα για την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο κ. Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ετοιμάζει σχέδιο για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας και νερού στο ψευδοκράτος, και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι ''εκλογές'' της 14ης Δεκεμβρίου ''θα είναι διαφανείς και ελεύθερες''.
    
    Τ/Κ ηγέτης - Επέτειος ανακήρυξης ψευδοκράτους
    ---------------------------------------------
    Την πάγια θέση του ότι στην Κύπρο υπάρχουν ''δύο κράτη'', επανέλαβε ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς από το βήμα της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της επετείου της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.
    
    ''Υπάρχουν (στην Κύπρο) δύο κοινότητες, δύο κράτη και είναι καλύτερο για τους Ε/Κ να καταλάβουν ότι δεν είναι ένα, αλλά δύο και να σταματήσουν τα παιγνίδια που παίζουν για 40 χρόνια'', ανέφερε ο κ. Ντενκτάς, προσθέτοντας ότι η ομιλία του Τούρκου Πρωθυπουργού έλυσε πολλές απορίες για το μέλλον των Τ/Κ.
    
    Κατά τον Τ/Κ ηγέτη, ''για χρόνια οι δύο λαοί έζησαν μαζί, αλλά ουδέποτε έγιναν ένα έθνος'' και πρόσθεσε: ''Παίζονται παιγνίδια για να παραχωρήσουν την Κύπρο στην ε/κ πλευρά. Θέλουμε συμφωνία, θέλουμε ισότητα, ισότητα στο τραπέζι, ισότητα στις πραγματικότητες'', είπε.
    
    Κατοχικό καθεστώς - Ε/Κ δημοσιογράφοι - Γιλέκα
    ----------------------------------------------
    Το γνωστό του πρόσωπο, το οποίο παραπέμπει στις εμμονές του περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους, έδειξε για ακόμη μια φορά το κατοχικό καθεστώς.
    
    Συγκεκριμένα, ''λειτουργοί'' του λεγόμενου γραφείου Τύπου και πληροφοριών του ψευδοκράτους αξίωσαν από τους Ε/Κ δημοσιογράφους που επρόκειτο να καλύψουν χθες την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα για να παραστεί στους εορτασμούς για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, να φορέσουν γιλέκα με τη σημαία της αυτόκλητης ''ΤΔΒΚ'' και τα αρχικά του γραφείου Τύπου.
    
    Λονδίνο - Αντικατοχική εκδήλωση - Ανακήρυξη ψευδοκράτους
    --------------------------------------------------------
    Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με αθρόα συμμετοχή και σε έντονη αγωνιστική ατμόσφαιρα η πικετοφορία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία έξω από την τουρκική Πρεσβεία στο Λονδίνο με αφορμή την 20η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.
    
    Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η παρουσία της φοιτητικής νεολαίας, που πραγματοποίησε πορεία από τον σιδηροδρομικό σταθμό Victoria στον τόπο της συγκέντρωσης.
    
    Το κύριο σύνθημα της εκδήλωσης ''Εξω τα τουρκικά στρατεύματα και οι Τούρκοι από την Κύπρο'', ακουόταν σε μακρινή απόσταση στην περιοχή της Belgravia, του Κεντρικού Λονδίνου, όπου βρίσκεται η Πρεσβεία της Τουρκίας.
    
    Παρά την ενέργεια της Αστυνομίας να επιτρέψει πάλι την αντιδιαδήλωση ντενκτασικών Τ/Κ σε παρακείμενο χώρο και παρά τις προκλητικές εκδηλώσεις από την πλευρά των 30 περίπου ατόμων που συμμετείχαν σε αυτήν, δεν σημειώθηκε οποιοδήποτε επεισόδιο.
    
    Με αφορμή την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο Οργανισμός ''Lobby for Cyprus'' διοργάνωσε χθες βράδυ, στο ξενοδοχείο ''Royal National'', καλλιτεχνική βραδιά με συμμετοχή της Κύπριας καλλιτέχνιδας Εύης Καπάταη.
    
    Ποδόσφαιρο
    ----------
    Απόλλων, Παραλίμνι, Σαλαμίνα, Δερύνεια, Ερμής, Ονήσιλλος και η έκπληξη αυτής της φάσης, ο ΑΣΙΛ Λύσης, ο οποίος απέκλεισε τη Δόξα Κατωκοπιάς, είναι οι εφτά ομάδες που πήραν τα εισιτήρια τους για τους ομίλους του Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.
    
    Η επαναληπτική φάση του τρίτου γύρου ολοκληρώνεται σήμερα με τον αγώνα μεταξύ Ομόνοιας Αραδίππου και Αλκής. Στον πρώτο αγώνα η Αλκή νίκησε με 2-1.
    
    Αναλυτικά, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής (στην παρένθεση οι πρώτοι αγώνες):
    
    Απόλλων   - Διγενής      1–1 (0-1)
    ΜΕΑΠ      - Παραλίμνι    0–2 (0-6)
    Σαλαμίνα  - Αρης         1–1 (2-2)
    Δερύνεια  - ΑΕΖ          5–0 (1-2)
    Δόξα      - ΑΣΙΛ         3–3 (1-1)
    Ερμής     - Γερμασόγεια  7–0 (1-1)
    

    [05] (Κ) Τ/κ Τύπος - Φερχόιγκεν - Τουρκία - ΕΕ - Κυπριακό

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν, μιλώντας στο 9ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ του Βερολίνου, δήλωσε ότι η επίλυση του Κυπριακού δεν είναι κριτήριο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά θα ήταν δύσκολο να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ ενόσω η πρώτη έχει 30.000 στρατό στην Κύπρο.

    [06] (Κ) Φερχόιγκεν - Μακσέιν - Τουρκία - Κυπριακό

    Το Κυπριακό μπορεί να μην περιλαμβάνεται στα κριτήρια της Κοπεγχάγης για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά δεν θα είναι σοβαρός ο άνθρωπος ο οποίος θα διανοηθεί καν ότι είναι δυνατόν να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, χωρίς να έχει προηγουμένως λυθεί το Κυπριακό, τόνισε εκ νέου ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος των ΕΔΗ Γιώργος Βασιλείου, ο κ. Φερχόιγκεν διαμήνυσε ότι το κλειδί για τη λύση του Κυπριακού βρίσκεται στα χέρια της Αγκυρας και όχι του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Εξάλλου, ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Ντένις Μακσέιν είπε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί γιατί η Αγκυρα δεν προωθεί τη λύση του Κυπριακού, λαμβάνοντας υπόψη τα ωφελήματα που θα έχει η Τουρκία από την επανένωση της Κύπρου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 16 November 2003 - 18:49:09 UTC